سلام
همونطور که میدونید مدتی هست که اینترنت دچار مشکل شده و ظاهرا فقط اینترنت دیتاسنترها و در پی اون سرورهای ایران مشکل اینترنت ندارند و به دنبال اون ارائه دهندگان سرور مجازی ایران با درخواست های بسیار بالا از طرف مشتریان مواجه شدن که منجر به کمبود آی پی از طرف دیتاسنترها(به نقل از فروشندگان) شده. در خصوص اینکه تقاضا برای سرور ایران بسیار زیاد و خارج از ظرفیت شده کاری ندارم و با اینم که عده ای از آب گل آلود ماهی گرفتند و دارن میگیرن و با سود جویی دنبال فروش روش های دور زدن محدودیت نت بودند و هستند و سود زیادی طی همین چند روز گیرشون اومده هم کاری ندارم که وظیفه دستگاه قضایی هست پیگیری کنه چه کسانی اقدام به فروش این محصولات کردند و می کنند. حقیر هم مانند شما عزیزان بعنوان یک وب مستر و سرور مستر طبعا دچار مشکلات زیادی (ایمیل های دیتاسنتر،ایمیل های کاری و... ) شدم بابت این قطعی موقت نت اما تا به امروز که اینترنت adsl خانگی وصل شد از سرورهای ایران استفاده نکردم!
حقیر طی این چند روز تقریبا با بیشتر ارائه دهندگان سرور ایران برای خرید توسط دوستان و آشناها اقدام کردم و نتایج میدانی جالبی بدست آوردم که باهاتون به اشتراک میزارم:
1-چیزی که فکر میکنم مایه شرمساری جامعه server provider ها شد این هست قیمت یک عدد سرور 1 گیگ رم با 25 گیگ هارد و 1 هسته پردازنده که در حالت نرمال قیمتی بین 25-40 هزار داره رو برخی عزیزان که از ارائه دهندگان مطرح و سرشناس وب هم هستند به قیمت 400 هزار!!!!! ارائه دادند و یا دارن میدن!!! قیمت سرور همان فروشنده با 2 گیگ رم 2 هسته پردازنده و 50 گیگ هارد ماهانه 550 هزار! و .....
2- هزینه آی پی در حالت عادی قیمتی بین 5-15 هزار ماهانه داره برخی از فروشنده های سرور علاوه بر قیمت چند ده برابری خود سرور مبلغی بین 100-250 هم بابت یک عدد آی پی درخواست کردند!
3- اورسل هم که در موردش صحبتی نشه بهتره فکر میکنم!
4- برخی از ارایه دهندگان سرور یک سرور رو همزمان به چندین نفر فروختند و در واقع برای هر نفر یک اکانت داخل سرور ساختند که ازش استفاده کنن (تا اینجا بحثی نیست و حتی مفید هم شاید باشه که باعث میشه یک سرور برای بیشتر از 1 نفر قابل استفاده باشه به ظور موقت برای وب گردی در این شرایط خاص!) اما اینکه از هر مشتری چیزی بین 150-250 گرفتند جای تعجب هست!!! که باید گفت برخی فروشندگان سرور (یا شاید باید بگیم افرادی که در خصوص سرور اطلاعات فنی داشتند و با خرید چند عدد سرور مجازی ایران و فروش اکانت کاربری ویندوز به چندین نفر در یک سرور) از وضعیت سو استفاده کرده و همینطور از ناآگاهی طیف وسیع مشتریان که اصلا در جریان امور سرور و مسائل فنی نیستند و فقط ددنبال راهی برای دسترسی پیدا کردن به اینترنت بودند و هستند استفاده مالی مناسبی رو بردند
5-فروش پروکسی ها هم که صحبتب نمیکنم واضح هست سودهایی که از این راه به دست اومد
برخی موارد دیگه ام مشاهده شد که فکر میکنم بیان نشه بهتره چون خودمم از دیدن و شنیدنشون شوکه شدم!
در پایان باید گفت امیدوارم دیگه چنین اتفاقی نیفته چون حداقل به حقیر طی این چند روز ثابت شد در شرایط اینچنینی که عموم کاربران برای رفع حداقل نیازهاشون گیر یک سرور مجازی داخل و یا اکانت ویندوزی برای وبگردی و امور شخصیشون هستند اخلاق نادیده گرفته میشه و انواع سودجویی از کاربران عادی که هیچ گونه اطلاعات فنی نداشته و یا حداقل اطلاعاتی در خصوص فروش سرور مجازی و اکانتینگ ندارند انجام میشه(طبعا کسی که سرور اختصاصی نداشته-مجازی سازی نکرده-تجربه فروش سرور و مدیریت سرور و یا خرید قبلی سرور نداشته خیلی از مسائل رو ممکنه مطلع نباشه). ای کاش عزیزان توجه کنند در شرایط سخت همجون گذشته باید در کنار هم بود تا بار سنگینی مشکل کمتر بشه نه موج سواری کردن و .....
این متن صراحتا به هیچ فروشنده عزیزی اشاره نمیکنه و صرفا نتیجه تحقیقات میدانی حقیر هست از وضعیت موجود .
پیروز باشید