باسلام به تمامی دوستان عزیز
گاهی پیش می اید که نیاز به دادن دسترسی سرور به دیگر دوستان دارید.
احتمالا پیش امده است که از مشکلات بعد ان بترسید . در این جا قصد دارم چند نکته ی کاربردی برای این موراقع ذکر کنم .البته ۱۰۰ درصد جلوی مشکلات رانمیگیرد اما باز هم خوب است.
توجه: خیلی کم پیش می اید که کسی از این دسترسی ها سوء استفاده کند زیرا اعتبار انسان زیر سوال میرود . این نکات کلی است و امیدوارم که همکاران ناراحت نشوند.
اقدامات قبل از ارایه ی دسترسی :
نکته ۱) فقط به افرادی دسترسی بدهید که : ۱)اشنایی کافی با ان ها دارید ۲)سوابق ان ها مورد تایید باشد
نکته ۲) حتی الامکان بخواهید که از طریق نرم افزار هایی مثل team viewer وارد شوند و کار ها را انجام دهند
نکته ۳) به اندازی نیاز دسترسی بدهید مثلا اگر قصد بررسی داخل دایرکت ادمین دارند شاید نیازی به دسترسی root نباشد و دسترسی هاست یا نهایت admin کفایت کند.
نکته ۴) ویژه ی دایرکت ادمین : یکی از موراد مهم رمز روت mysql است ! چیزی که ۹۹ درصد افراد به ان فکر هم نمیکنند! پیشنهاد میدهم فایل های زیر را تغییر مسیر دهید و به صورتی از دسترس خارج کنید:
البته توجه داشته باشید که با تغییر مسر فایل دوم و یا ... دسترسی دایرکت ادمین از mysql قطع میشود و کار هایی مانند به روز رسانی mysql با custombuild و بکاپ گیری و ساخت دیتابیس جدید با مشکل مواجه میشود اما سایت های کاربران به درستی کار میکند.کد:/usr/local/directadmin/scripts/setup.txt /usr/local/directadmin/conf/mysql.conf
علت مهم بودن این مورد به صورت دقیق توضیح داده نخواهد شد (برای جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی)
اقدامات در زمان ارایه دسترسی :
نکته ۱) با دستور top تاحدودی میتوانید متوجه شوید که چه کاری انجام میدهند. با دستور w هم یک سری اطلاعات مفید مانند ای پی و دستور درحال اجرا و ... نمایش داده میشود.
نکته ۲) اگر با team viewer وارد شدند اجازه زدن دستور history -c ندهید همچنین دقت کنید که فرد چه کاری انجام میدهد
اقدامات پس از ارایه دسترسی :
نکته ۱) با دستور w چک کنید که شخص از سرور خارج شده باشد
نکته ۲) history را چک کنید
نکته ۳) اگر موردی را تغییر دادید به حالت اول برگردانید
نکته ۴) رمز روت و دیگر رمز ها را تغییر دهید
=========================
این یک مطلب ناقص است و سریع نوشته شده است . با یاری شما تکمیل خواهد شد.اگر بنده نیز موردی به ذهنم رسید اضافه میکنم.
ارادتمند شما
مهدی تمدن