سلام.
چندین مورد پیش اومده که دوستان از من سرور i7 خواستند و من بهشون سرور 3400 سری معرفی کردم و گفتند که نه ! الا و بلا ما i7 می خوایم !
لازم هست یک توضیح کلی بدم.
شرکت Intel دو سری از CPU های مستقل در سری Nehalem رو برای سیستم های شخصی و سیستم های سرور تولید کرده که این دو سری به همراه توضیحات فنی، به شرح زیر هستند:
1. سری شخصی - Core i7
این سری از CPU ها، بهترین و کم هزینه ترین انتخاب برای سیستم های خانگی از سری Nehalem بوده که دارای 4 هسته فیزیکی و 4 هسته مجازی که در کل 8 هسته را تشکیل می دهد.
از جمله شاخص های این نوع CPU ها قدرت Turbo Max شدن اونها هست که به طور کلی این دسته CPU های شرکت Intel رو با تمامی CPU های موجود در بازار و حتی سری های قدیمی Intel متمایز می کنه !
2. سری سرور - Xeon 3400
این سری از CPU ها در واقع تمامی رده ها و دسته بندی های سری Core i7 را دارا بوده و همینطور از یک سری قابلیت های اضافه که مخصوص عملیات سرور می باشد را در خود جای داده است!
از جمله مهمترین نکات در سری پردازشگر های Xeon به کشش بالا در حالت فشار به سرور می توان نام برد که وجه تمایز فاحش بین CPU های خانگی و CPU های مخصوص سرور است.
مقایسه دو نوع از این CPU ها:
1. پردازشگر Core i7 920
تعداد هسته 4 عدد فیزیکی و 4 عدد مجازی (در کل 8 هسته)
سرعت هسته 2.66 گیگاهرتز
قدرت Turbo تا 2.93 گیگاهرتز
قدرت مجازی سازی VT-x (سطح متوسط)
حالت ادقام ندارد!
قابلیت DMI ندارد!
2. پردازشگر Xeon X3450
تعداد هسته 4 عدد فیزیکی و 4 عدد مجازی (در کل 8 هسته)
سرعت هسته 2.66 گیگاهرتز
قدرت Turbo تا 3.2 گیگاهرتز
قدرت مجازی سازی VT-x (سطح متوسط)
قدرت مجازی سازی VT-d (سطح پیشرفته)
حالت ادقام دارد!
قابلیت DMI دارد! (تا حد 2.5 GT/s)
همانطور که مشخص است، به غیر از Xeon بودن و پایدار بودن و مقاوم بودن بیشتر CPU Xeon 3450 نکاتی همچون قدرت Turbo بیشتر و قدرت مجازی ساز به صورت Direct I/O که همان انتقال پروسه ها از سرور های مجازی *به صورت مستقیم* به پردازنده اصلی سرور و به بخش پردازنده داخلی CPU است را دارا می باشد و همینطور حالت ادقام که به کلی در مباحث سرور، یکی از کلیدی ترین نکات در قدرت سرور به شما می رود را داراست !
این تاپیک تنها جنبه آموزشی و روشن سازی موارد را دارد و خوشحال میشم اگر دوستان هم اطلاعات بیشتری دارند و یا اگر اشتباهی در گفته های من مشاهده می کنند، این نکته رو برای من و دیگر خوانندگان تاپیک مشحص کنند.
با تشکر.