در حال جاضر ICANN به صورت یک بنگاه غیرانتفاعی برای منافع عامه و خیریه فعالیت میکند. هیأت مدیرهی ICANN شانزده عضو دارد که ۸ عضو آن را کمیته نامزدگزینی بر اساس گروههای صاحب رأی ICANN انتخاب میکند؛ ۶ عضو دیگر نماینده سازمانهای پشتیبانند؛ یک عضو نماینده کل گروههاست و عضو آخر مدیرعامل/رییس است که توسط هیأت مدیره انتخاب میشود.
سازمانهای پشتیبان فعلی عبارتند از:
سازمان پشتیبان نامهای عمومی که مسؤولیت سیاستگذاری در حوزه دامنههای سطح بالای عمومی (gTLD) را دارد.
سازمان پشتیبان نامهای کد کشوری که مسؤولیت سیاستگذاری در حوزه دامنههای سطح بالای کشوری (ccTLD) را دارد.
سازمان پشتیبان آدرس که در حوزه آدرسهای IP سیاستگذاری میکند.
ICANN از نظرات کمیتههای مشورتی نیز در زمینه علایق و نیازهای گروههای ذینفع استفاده میکند. این کمیتهها مستقیماً در سازمانهای پشتیبان مشارکت ندارند. این کمیتهها عبارتند از:
کمیته مشورتی حکومتی: که از نمایندگان بسیاری از کشورها از سراسر جهان تشکیل میشود.
کمیته مشورتی عمومی: که از نمایندگان سازمانهای تشکیل شده از کاربران اینترنت از سراسر جهان تشکیل میشود.
کمیته مشورتی سرور روت: که در زمینه عملکرد سیستم سرور روت DNS به ICANN مشورت میدهد.
کمیته مشورتی امنیت و ثبات: که متشکل است از متخصصان اینترنت که به مسایل امنیتی مربوط به ICANN میپردازد.
گروه روابط فنی: که شامل نمایندگان دیگر سازمانهای فنی بینالمللییی میشود که دستکم بخشی از حوزه کاران بر اینترنت متمرکز باشد.
دموکراسی در ICANN
بر اساس تفاهمنامهی امضا شده که روابط ICANN با دولت ایالات متحده را مشخص میکند ICANN باید به صورت پایین به بالا و بر اساس اجماع عمومی و به روشی دموکراتیک فعالیتهای خود را به انجام برساند. با این حال تلاشهای ICANN برای ایجاد یک ساختار سازمانی که بتواند نظرات جامعه جهانی اینترنت را گردآوری نماید چندان موفق نبوده است. در نتیجه انتخاب مستقیم اعضای هیأت مدیره توسط جامعه جهانی اینترنت به زودی کنار گذاشته شد.......
برای خواندن ادامه مطلب کلیک کنید
منبع: آشنایی با ICANN (شرکت تخصیص نامها و شمارههای اینترنتی): بخش دوم (ساختار و مقررات) - وبلاگ گروه مهندسی ثمین : وبلاگ گروه مهندسی ثمین