سلام دوستان.
حتما تو سایتهایی مثل گوگل عضو هستید و با فرایند تایید ۲ مرحلهای کاربر آشنایید. متاسفانه تو ایران سرویس دهندهای برای مورد فوق وجود نداره و همچنین هیچ وبسایتی چنین کاری رو انجام نمیده. به علت بی جنبگی ارسال کنندگان پیام کوتاه تبلیغاتی هم اکثر مردم درخواستِ عدم دریافت این گونه پیامها رو دادن و نتیجتا پیام تاییدِ وبسایتها هم با مشکل بر خورده.
من در حال آماده سازی یک سرویس جدید بودم، که شامل عملیاتی هست که سرویس دهنده رو مجاب به تایید هویت کاربر میکنه. با توجه به نا کارآمدی سیستمهای پیام کوتاه، به فکر راه اندازی سیستم برقراری تماس تلفنی افتادم و به ۳ راه حل زیر دست یافتم: ۱- استفاده از کامپیوتر و مودم دایل آپ اولین و آسون ترین راه این بود. یک برنامه ساده نوشتم و به سادگی تونستم کار رو انجام بدم، ولی با مشکلهایی مواجه شدم:
هر مادربرد تعداد محدودی اسلات PCI داره و به طبع تعداد سرویسهای موازی اجرا شده روی یک کامپیوتر محدود هست.
نسبت مصرف برق کامپیوتر به بازدهی، بسیار زیاد بود پس این راه از نظر اقتصادی اصلا به صرفه نیست.
هزینه برقراری تماس با استفاده از خطوط تلفن ثابت کم نیست!
۲- استفاده از تلفن همراه
راه حل بعدی استفاده از موبایل بود! کمی سخت بود، ولی خب انجام شد و مزایا و معایب زیر رو داشت:
مزایا:
مصرف برق به مراتب کمتر از کامپیوتر
امکان فعال سازی طرحهای تشویقی اپراتورها برای کاهش هزینههای تماس
امکان ارسال پیام کوتاه تایید از طریق سیمکارت و از بین بردن امکان بلکلیست بودن شماره!
معایب:
برای هر سرویس، باید یک گوشی تلفن همراه تهیه بشه که خب کم هم نیست!
فضای اشغال شده توسط گوشیها و شارژرها کمی خوشآیند نبود!
هزینه حدودی هر سرویس:
یک تلفن همراه با سیستم اندروید (کمترین قیمت) + سیمکارت: ۲۵۰ هزار تومان
* استفاده از تلفنهای بلکبری برای این منظور اصلا به صرفه نیست و من به علت در دسترس نبودن تلفن اندرویدی از گوشی خودم استفاده کردم.
۳- طراحی سختافزار اختصاصی
با ایجاد کمی فشار روی حافظه و گرفتن کمک از آموختههای دبیرستان، تونستم یک بورد رو طراحی کنم. ساختش کارِ آسونی نبود ولی خب به هر ترتیب انجام شد! تصویر زیر رو ببینید:
حجم زیادی که میبینید اشغال شده، به دلیل تستی بودن بورد هست و نسخه دوم که در حال آماده سازی هست، در کل ابعادی حدود ۶ در ۹ سانتیمتر داره.
نحوه کارکرد بورد به این صورت هست که سیستم به وسیله یک کابل شبکه به اینترنت متصل میشه و به دلیل نداشتن آیپی ولید، هر ۵ ثانیه یکبار از سرور استعلام میگیره.
در صورت وجود داشتن تماس برقرار نشده، اقدام به برقراری تماس/ ارسال پیام کوتاه میکنه. برای ریداندنسی و در دسترس بودن همیشگی اینترنت، با استفاده از یک دستگاه روتر بورد میکروتیک بین ۴سرویس اینترنت لود بالانسینگ انجام دادم و احتمال از دست رفتن اتصال به اینترنت بسیار پایین هست.
مزایای استفاده از این روش:
مصرف بسیار بسیار کم. به صورتی که با یک ups با ظرفیت 1kva، یک سرویس دهنده حداقل ۷۰ روز روشن میمونه!!!
هزینه نسبتا پایین.
امکان جاسازی بیش از ۱۰۰۰ سرویس دهنده در یک رک ۱۶ یونیت!
قابل حمل و جابجایی آسان.
امکان فعال سازی طرحهای تشویقی اپراتورها برای کاهش هزینههای تماس
امکان ارسال پیام کوتاه تایید از طریق سیمکارت و از بین بردن امکان بلکلیست بودن شماره!
هزینه حدودی هر سرویس:
هزینه تولید هر بورد و سیمکارت حدودا ۸۵ هزار تومان هست.
حالا بنده قصد تجاری کردن این سرویس رو دارم، به نظرِ شما برای این کار صرفه اقتصادی وجود داره؟
برای فروش سرویس و کسب درآمد، ۲ راه هست،
۱- اجاره دادن سرویس دهنده و دریافت هزینه به صورت ماهانه
۲- فروش سرویس دهنده و دریافت هزینه به صورت یکجا
نظر شما کدوم راه هست؟
آیا پیشنهادی در این زمینه دارید؟
در آخر هم از وقتی که در اختیار بنده قرار دادید سپاسگزارم.
بعضی افراد در صورت بروز مشکل برای رسیدن به هدف نا امید میشوند
بعضی افراد هم خیلی تلاش میکنند اما نمیتوانند راه حل خوبی پیدا کنند
خوشحالم که شما تلاش کردید و حتی تونستید نمونه جدیدی تولید کنید
ایده آخری جذاب بود اما باید در نظر داشته باشید ظرفیت ارسال سیم کارت محدود هست! و عملا وقتی ترافیک بره بالا غیر قابل استفاده میشه! این کار رو میشه با api خطوط sms انجام داد و شاید بگین که خوب تماس چی؟ اونم راه یک سیپ ترانک ویپ از سرویس دهنده های ویپ میشه گرفت و سرور استریسک راه اندازی کرد (برای کاهش هزینه ویپ رو مطرح کردم والا با خطوط تلفنی معمولی میشه البته برای اینکه محدود نباشه باید از مخابرات خطوط چند کاناله گرفت)
همین الان شرکت هایی هستند که همچین سرویس هایی رو راه اندازی کرده اند البته مشابه برای احراز هویت کاربرهاشون! (مثال شرکت سپنتا)