-
August 27th, 2013, 01:03
عضو دائم
مشکل از دست رفتن اطلاعات بعد از ریسایز کردن هاردهای سرور مجازی
با سلام
دوستان یک مشکلی پیش اومده، ممنون می شم کمک کنید
یک سرور اختصاصی 32 گیگ سری مینی داشتیم با 2*2 ترابایت هارد- بعد می خواستیم یک وی پی اس با 3.5 ترابایت هارد ایجاد کنیم
سرور رو در هارد اول با 1.7 ترابایت ایجاد کردیم بعد 1.8 تربایت هارد دوم رو هم اضافه کردیم طبق این آموزش اضافه کرده Hard Disk و Mount کردن آن به دایکتوری خاص (در لینوکس)
بعد fstab رو ادیت کردیم و خط sdb/sdb1 TAB TAB /home رو اضافه کردیم که کل هارد 3.5 در پوشه home/ مانت بشه
بعد از انتقال دیتا در حجم 1.8 متوجه شدیم که هارد پر شده! و ظاهرا یک جای کار اشتباه بود
چون دیتا داشتیم من ریسک نکردم و از یکی از اساتید انجمن خواستم که هارد رو یک تکه کنند و بهشون عرض کردم که فایل داریم و نمی خواهم که حذف بشه - چون هم حجمش زیاده و هم بک آپ نداریم
بعد از تغییراتی که ایشون اعمکال کردن متوجه شدم که دیتا ها که فیلم و سریال بودن سر جاشون نیستند! حالا یا حذف شدن یا ...
از ایشون که پیگیر شدم ظاهرا کاری از دستشون بر نمی اومد و پرسیدم که دقیقا چی کار کردید
sdb ro be lvg add kardam!
va
lvg ro extend kardam
va badesh ham
lv home ro extend kardam !
حالا 3.5 ترابایت هارد خالی در home/ داریم و یک سری اطلاعات که رو هواست!
از دوستان اگه کسی کمکی م یتونه بکنه ممنون میشیم حتی با هزینه
با تشکر
-
-
August 27th, 2013 01:03
# ADS
-
August 27th, 2013, 03:55
عضو انجمن
پاسخ : مشکل از دست رفتن اطلاعات بعد از ریسایز کردن هاردهای سرور مجازی
با دستور umount هارد رو جدا کنید
وارد پوشه home بشید ببینید دیتا سر جاشه یا نه؟!
-
-
August 27th, 2013, 09:46
عضو دائم
سلام
خیر متاسفانه - سر جاشون نیستند!
-
-
August 27th, 2013, 14:05
عضو انجمن
همه می دونند که دست زدن به هاردی که توش دیتا داره اونم تبدیل sdb به lve ریسک data lose داره .
باید قبلش بک آپ می گرفتید.
-
-
August 27th, 2013, 15:09
عضو دائم
سلام
1.8 ترابایت بود!
حالا کاریه که شده، راه کارش چیه دقیقا؟
باید ریکاوری بشه؟ یا ..
-
-
August 28th, 2013, 01:02
عضو انجمن

نوشته اصلی توسط
pardishosting
همه می دونند که دست زدن به هاردی که توش دیتا داره اونم تبدیل sdb به lve ریسک data lose داره .
باید قبلش بک آپ می گرفتید.
سلام
ایشون طبق توضیحی که دادند DSb به LVE تبدلی نشده !
البته این که شما گفتید اصلا چی هست ؟! هارد خام (sdb,hdc,sdc ) که شما تازه به سیستم اضافه میکنید تبدلیش به هرچی حتی فرمتش اطلاعاتی رو از بین نمیبره ! چون اصلا اطلاعات یوجود نداره
چون ما تبدیل نداریم در وقاع یه جورایی اصلا معنی این از دست رفتن دیتاست
sdb یعنی یک دیسک فیریکی که پارتیشن هم ندراه پس دیتایی نیست که پاک بشه
فقط اضافه میشه به عنوان یک PV
بعد باید PV به VG اضافه بشه و وقتی VG سایزش زیاد شد LV ریسایز بشه
این کار معمولا ریسک دیتا نداره اما ممکنه در شرایطی متادیتا VG بهم بریزه که این دوستمون 2 طبق توضیحی که دادند 2 پارتیشن روت و Swap هم دارند که اگر اون متادیتا بهم میریخت علاوه بر این از دست رفتن دیتا سرور هم نباید بوت میشده چون فقط یک دیسک داشتند و بوت از اونجا صورت می گرفته
در صورت بهم ریختم این متادیتا هم امکان ریکاوری هست چون درواقع اطلاعات جا به جا نشده
اما هرگونه دستوری با fdisk میتونه باعث از بین رفتن اطلاعات بشه که این دوستمون گویا ابتدا این کارها رو انجام دادند و بعد اقدام به ریسایز LV کردند
موفق باشید
-
-
August 28th, 2013, 01:19

نوشته اصلی توسط
wanener
سلام
ایشون طبق توضیحی که دادند DSb به LVE تبدلی نشده !
البته این که شما گفتید اصلا چی هست ؟! هارد خام (sdb,hdc,sdc ) که شما تازه به سیستم اضافه میکنید تبدلیش به هرچی حتی فرمتش اطلاعاتی رو از بین نمیبره ! چون اصلا اطلاعات یوجود نداره
چون ما تبدیل نداریم در وقاع یه جورایی اصلا معنی این از دست رفتن دیتاست
sdb یعنی یک دیسک فیریکی که پارتیشن هم ندراه پس دیتایی نیست که پاک بشه
فقط اضافه میشه به عنوان یک PV
بعد باید PV به VG اضافه بشه و وقتی VG سایزش زیاد شد LV ریسایز بشه
این کار معمولا ریسک دیتا نداره اما ممکنه در شرایطی متادیتا VG بهم بریزه که این دوستمون 2 طبق توضیحی که دادند 2 پارتیشن روت و Swap هم دارند که اگر اون متادیتا بهم میریخت علاوه بر این از دست رفتن دیتا سرور هم نباید بوت میشده چون فقط یک دیسک داشتند و بوت از اونجا صورت می گرفته
در صورت بهم ریختم این متادیتا هم امکان ریکاوری هست چون درواقع اطلاعات جا به جا نشده
اما هرگونه دستوری با fdisk میتونه باعث از بین رفتن اطلاعات بشه که این دوستمون گویا ابتدا این کارها رو انجام دادند و بعد اقدام به ریسایز LV کردند
موفق باشید
من خودم این سرور را بررسی کرده بودم ، هارد دومی که ایشون اضافه کرده بود sdb بود و پارتیشن بندی کرده بودند و یک پارتیشن sdb1 از ساخته بودند و اشتباهاً این پارتیشن را همزمان با lvm_home توی دایرکتوری home مانت کرده بوده بودند و اطلاعات که ذخیره شده بود روی sdb1 بود و کاری که باید انجام می گرفت این بود
۱- کیل کردن کلیه پروسس هایی که به دایرکتوری هوم ختم می شد
۲- آن مانت کردن پارتیشن /dev/sdb1 و lvm_home
۳- مانت کردن مجدد lvm_home توی هوم
۴- مانت کردن کردن پارتیشن /dev/sdb1 توی یک دایرکتوری کمکی مثل home2
۵- انتقال دیتا از home2 به home
۶- آن مانت کردن پارتیشن /dev/sdb1
۷- افزون /dev/sdb به گروپ lvm و ریسایز ها
اما نمی دونم شما چرا .......
-
-
August 28th, 2013, 01:30
-
-
August 28th, 2013, 02:13
عضو انجمن
سلام
د رخصوص فرمایش دوست گرامی
بنده خاطم نمیاد عرض کرده باشم این کار رو من انجام دادم !
اگر چه فرمایش شما هم نمیتونه صحص باشه !
مانت کردن به تنهایی دلیل دیتا رو به یک dev نمیریزه
مخصوصا وقتی یک LV با MP /home هست که دیتا در اون قرار داره
در خصوص فرمایش دوست دیگرمون
وقتی دیسک دوم دیتایی نداره دلیلی ندراه فرمت بشه ! چون اصلا دیتایی وجود ندراه قط کافیه اون رو به عنوان PV تعریف کنیم و به VG اضافه کنیم
بعدش هم در اون VG از این فضای اضافه روی هر LV که میخواهیم به هر مقدار استفاده کنیم
این یک کار ساده و بدون پیچیدگی تغیرات در پارتیشن های لینوکسی هست که LVM از اون بهره میبره
در اقع یکی از اصلی ترین مزیت های اون هست !
گرچه در صورت آسیب دیدن هارد دیسک های هم گروهی دردسر های خاص خودش رو خواهد داشت !
-
-
August 28th, 2013, 02:47
عضو دائم
سروران گرامی کار از این حرف ها گذشته!
اگه واقعا راهکاری برای رفع مشکل نیست اعلام کنید تا ما سرور رو ریلود کنیم - چون دایرکت ادمین هم تقریبا از کار افتاده و نصفه و نیمه کار می کنه
با تشکر
-