-
November 6th, 2011, 22:10
#1
طرح جداسازی اینترنت از اینترانت در ایران ابلاغ شد
کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات بخشنامه نحوه جداسازی ترافیک داخلی (اینترانت) و ترافیک خارجی (اینترنت ) را به شرکت های ارایه کننده خدمات اینترنتی ابلاغ کرد.
طبق مصوبه جدید کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی شرکتهای اینترنتی که در این بخشنامه مستقیما به شرکتهای PAP، عرضه و توزیعکننده اینترنت و شرکت مخابرات ایران اشاره شده است، در راستای جداسازی ترافیک داخلی و اینترنت از یکدیگر در لایه دسترسی باید ظرف مدت سه ماه پس از ابلاغ این بخشنامه صرفا از طریق آدرسهای عددی معتبر اینترنتی نسبت به ارایه خدمات دسترسی اقدام کنند.
مخاطبان این بخشنامه مصوب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در صورت استفاده از آدرسهای عددی خصوصی اینترنتی در محدوده تعیینشده باید نسبت به جایگزینی آنها با آدرسهای عددی معتبر اینترنتی اقدام کنند.
با جداسازی ترافیک داخل کشور از اینترنت، دسترسی به سایتهای ایرانی میزبانیشده در داخل کشور با سرعت و پهنای باند بیشتر ممکن خواهد بود اما دسترسی به اینترنت همچنان طبق روال گذشته امکانپذیر است و با اختصاص آدرسهای IP معتبر امکان شناسایی و رهگیری کاربران تسهیل میشود.
همچنین تنظیم و پیکربندی مودمها باید مطابق با دستورالعمل ارایهشده توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران انجام شود. تمامی مراکز ارایهدهنده خدمات میزبانی داخلی (IDC) نیز موظف شدهاند نسبت به تامین و ارایه خدمات از طریق آدرسهای عددی خصوصی اینترنتی اشارهشده در این بخشنامه اقدام کنند به نحوی که این خدمات از طریق تمامی آدرسهای عددی اینترنتی داخل کشور قابل دسترسی باشد.
مراکز ارایهدهنده خدمات میزبانی داخلی نیز باید نام دامنههای سایتهای میزبانیشده به آدرسهای عددی خصوصی اینترنتی متناظر با آنها را صرفا از طریق سرورهای DNS که در آینده توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران اعلام خواهد شد، تبدیل کنند.
کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در صد و بیستمین جلسه خود به منظور اجرای آییننامه ساماندهی آدرسهای عددی اینترنتی در کشور مصوبه جلسه شماره 106 در اسفندماه سال 1389 کمیسیون و ساماندهی شبکه ملی اطلاعات، این بخشنامه را که پیشنهاد سازمان فناوری اطلاعات ایران بوده تصویب کرد.
در این مصوبه آمده است به منظور اجرای اهداف مصوبه جلسه شماره 106 کمیسیون تنظیم مقررات با عنوان آییننامه ساماندهی آدرسهای عددی اینترنتی در کشور از این پس سازمان فناوری اطلاعات بخشنامههای مربوطه را راسا به ذینفعان بخش ابلاغ کند. در مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات خطاب به تمامی ثبتکنندگان محلی اینترنتی (LIR) (Local Internet Registry) و سایر شرکتها و دستگاههای تامینکننده آدرسهای عددی اینترنت در کشور آمده است که باید ضمن مراجعه به سامانه Matma.ir IP Addressing Accounts نسبت به ثبت و بهروزرسانی اطلاعات و تکمیل شناسنامه آدرسهای عددی اینترنت خود مطابق آییننامه مذکور حداکثر تا پایان آذرماه سال جاری اقدام کنند.
مطابق آییننامه ساماندهی آدرسهای IP در صورتی که ثبتکنندگان منطقهای و محلی اینترنت نسبت به ثبت آدرسهای خود حداکثر تا تاریخ اعلامشده در این سامانه اقدام نکنند، بازه آدرسهای آنها به شرکت ارتباطات زیرساخت اعلام خواهد شد تا آن شرکت نسبت به عدم مسیریابی و مسیردهی آدرسهای عددی اقدام کند.
فهرست آدرسهای عمومیIP که در سامانه مدیریت ثبت شده باشند، توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران در اختیار شرکت ارتباطات زیرساخت قرار خواهد گرفت تا فقط به مسیریابی و مسیردهی آنها اقدام کند.
آدرسهایIP واگذارشده چنانچه به مدت سه ماه مورد استفاده قرار نگیرند، باید به صورت کتبی به بازگرداندن آدرس مورد نظر به ثبتکننده محلی اینترنت یا تامینکننده آن اقدام شود و او نیز میتواند آدرس IPآزادشده را به مصرفکننده دیگری واگذار کند. با توجه به آییننامه ساماندهی آدرسهای IPکه به تصویب کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی رسیده، مقرر شده است بانک اطلاعات متمرکزی از تمامی آدرسهای واگذاری IP اعم از خصوصی و عمومی شامل نسخه چهار و شش در سازمان فناوری اطلاعات ایران ایجاد شود.
با توجه به ضرورت مهندسی مجدد توزیع آدرسهای عددی اینترنتی در کشور، مدیریت مهاجرت به نسخه شش و جلوگیری از بحران کمبود آدرسهای عددی اینترنتی نسخه چهار و همچنین برای ایجاد امنیت در شبکه ملی IP و در راستای اجرای ماده 7 اساسنامه سازمان فناوری اطلاعات ایران و به منظور مدیریت و ساماندهی آدرسهای عددی اینترنتی در کشور و تشکیل بانک اطلاعات متمرکز این آییننامه تهیه شده است.
تمامی ثبتکنندگان محلی، تامینکنندگان و مصرفکنندگان آدرسهای IP موظف هستند اطلاعات مربوط به آدرسهای IP موجود و تخصیصیافته از طرف ثبتکنندگان منطقهای و همچنین واگذاری به تامینکنندگان و مصرفکنندگان را در سامانه ثبت و در تجهیزات و شبکه خود صرفا از آدرسهای IP ثبتشده استفاده کنند. استفاده از سایر محدودههای آدرس IP با استفاده از عمل تونلزنی ممنوع است. تمامی آدرسهای IP باید قبل از استفاده در شبکه، در سامانه مدیریت ثبت و علاوه بر اطلاعات ثبتکنندگان محلی اینترنت مربوط، تامینکنندگان و مصرفکننده نیز باید به طور کامل مطابق فرمهای نمونه موجود در سامانه ثبت شود.
-
-
November 6th, 2011 22:10
# ADS
-
November 6th, 2011, 22:51
#2
پاسخ : طرح جداسازی اینترنت از اینترانت در ایران ابلاغ شد
هروقت از این اخبارها میبینم حالم بد گرفته میشه این قسمتش جالبه
پیش از راه اندازی این سامانه، مشخصات IP آدرسهایی که از موسسه رایپ - ثبت کنندگان منطقهای آدرسهای عددی اینترنتی دریافت میشد و نیز IP آدرسهای خصوصی که در داخل کشور مورد استفاده قرار میگرفت بطور کامل قابل شناسایی نبود اما با آغاز فعالیت سامانه آدرسهای عددی اینترنتی نابسامانیهای موجود در بحث مدیریت این بخش ساماندهی میشود.
جرائم اینترنتی در فضای سایبر به واسطه این نابسامانیها صورت میگیرد که با راه اندازی این سامانه، شرکتهایی که از ثبت کنندگان منطقهای (RIPE)، آدرس عددی اینترنتی دریافت میکنند باید طبق فرم تعریف شده، اطلاعات مورد نیاز تمام IP ها را ارسال کنند. آدرس IP به منزله مشخصه هویتی است و باید مالک آن برای مباحث حقوقی، تجاری و مالی مشخص باشد.
با اجرا و پیادهسازی این سامانه از این پس IP آدرسها شناسنامه دار میشوند. به این معنی که مالک هر IP آدرس یا بلوک آدرس و حتی استفاده کننده نهایی آن هم مشخص میشود. از آنجایی که در فضای سایبر بحث تراکنشهای مالی و بحثهای احراز هویت وجود دارد بهتر است که IP آدرسها به نام فردی که از آن استفاده میکند باشد. این سامانه تمامی توزیع کنندگان، گیرندگان و مصرف کنندگان آدرسهای IP را ملزم میکند که این آدرسها را در سامانه متمایز به ثبت رسانده و مشخصات آن را کامل کنند. هم اکنون بیش از 3 میلیون آدرس IP در کشور وجود دارد که شمار آن به کلی با تعداد کاربران اینترنت متفاوت است چرا که در ایران از IP آدرسهای خصوصی هم استفاده میشود که این امر در دنیا متداول نیست. آدرس یک هویت و موجودیت در اینترنت است. برای معرفی شرکتهای بزرگ و متوسط توزیعکننده آدرسIP در کشور، با سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مکاتبه صورت گرفته است و آدرس IP یا شماره شناسایی هر کامپیوتر متصل به اینترنت آدرس IP را میتوان با شماره تلفنهای افراد در شبکه تلفن مقایسه کرد. البته تفاوتهای زیادی بین آدرس IP و شماره تلفنها وجود دارد. ولی همانند آن پیش شماره دارد و وقتی کامپیوتری متصل به شبکه اینترنت است، این آدرس انحصاری بوده و فقط در اختیار آن کامپیوتر قرار دارد.
ساختار ارائه خدمات آدرس دهی IP
ساختار ارائه خدمات آدرس دهی IP شامل مدیریت، تأمین و توزیع و مصرف به شرح زیر می باشد:
1. مدیریت: مدیریت آدرسهای IP با شرکت است.
2. تأمین و توزیع آدرسIP: آدرسهای IP متناسب با نیاز هر ثبتکننده محلی اینترنت اعم از دولتی و خصوصی از ثبتکننده منطقهای اینترنت مربوطه تهیه و متناسب با ساختار شبکه آن ثبتکننده محلی اینترنت و طبق تعاریف و استانداردهای ارائه شده از طرف مراجع بین المللی مانند IANA (Internet Assigned Numbers Authority) توزیع میشود.
اهداف و قابلیتها
از جمله اهداف و قابلیت های تعیین شده برای سامانه مدیریت آدرس های عددی اینترنتی می توان به موارد زیر اشاره داشت:
1. از انتقال ترافیکهایی که آدرس IP ارسال کننده و دریافت کننده آن قبلاً در سامانه ثبت نشده باشد، جلوگیری بعمل خواهدآمد.
2. به واسطه مدیریت روی IP آدرسها جرائم اینترنتی با احتمال بالا قابل پیگیری است.
3. مکان باز مهندسی و استفاده بهینه از آدرسهای اینترنتی با استفاده از این سامانه نیز مهیا می شود.
4. این سامانه قابلیت فعالیت روی شبکه IPV6 را نیز دارد.
-
-
November 6th, 2011, 22:59
#3
پاسخ : طرح جداسازی اینترنت از اینترانت در ایران ابلاغ شد
یعنی هر کاربر بهش یه ایپی ولید تعلق میگیره ؟
You Can Get That, Or You Can Get This
You Can Go To Work, Or You Can Be The Boss
You Can Go Hard, Or You Can Go Home
-
-
November 6th, 2011, 23:01
#4
عضو انجمن
پاسخ : طرح جداسازی اینترنت از اینترانت در ایران ابلاغ شد
نوشته ای پی ها داخلی
فکر کنم یعنی آی پی های اینولید که توی اینترانت ایران ساخته می شه به هر کاربر داده می یهش
-
-
November 6th, 2011, 23:01
#5
پاسخ : طرح جداسازی اینترنت از اینترانت در ایران ابلاغ شد

نوشته اصلی توسط
sir.darkness
یعنی هر کاربر بهش یه ایپی ولید تعلق میگیره ؟
11. هرگونه آدرسهای ip اعم از خصوصی و یا عمومی که اطلاعات آن در پایگاه داده ثبت نشده باشد، در شبکه ملی کشوری (نظیر شبکه ملی ip کشوری، شبکه ملی اینترنت و یا شبکه اینترانت کشوری) مسیردهی نخواهد شد.
-
تعداد تشکر ها از B.Z به دلیل پست مفید
-
November 6th, 2011, 23:05
#6
پاسخ : طرح جداسازی اینترنت از اینترانت در ایران ابلاغ شد

نوشته اصلی توسط
B.Z
11. هرگونه آدرسهای ip اعم از خصوصی و یا عمومی که اطلاعات آن در پایگاه داده ثبت نشده باشد، در شبکه ملی کشوری (نظیر شبکه ملی ip کشوری، شبکه ملی اینترنت و یا شبکه اینترانت کشوری) مسیردهی نخواهد شد.
نفهمیدم الان به ما ایپی ولید میدند بعد او ایپی رو باید ثبت کنیم با مشخصات ؟
You Can Get That, Or You Can Get This
You Can Go To Work, Or You Can Be The Boss
You Can Go Hard, Or You Can Go Home
-
-
November 6th, 2011, 23:08
#7
پاسخ : طرح جداسازی اینترنت از اینترانت در ایران ابلاغ شد
والا اینا که کارشون معلوم نیست ولی فکر کنم ای اس پی ها باید تمام ای پی هارو ثبت کنن بعد تحویل کاربر بدن
-
-
November 6th, 2011, 23:13
#8
پاسخ : طرح جداسازی اینترنت از اینترانت در ایران ابلاغ شد
مثل اینکه بید آی اس پی ها یک آی پی استاتیک رو برای کاربراشون ثبت کنن و به آقایون بدند. چه جالب !!!
-
-
November 6th, 2011, 23:57
#9
عضو دائم
پاسخ : طرح جداسازی اینترنت از اینترانت در ایران ابلاغ شد
خلاصه و مفیدش اینه هرکاربر یه ایپی اختصاصی داره یعنی توی هر ای اس پی هر شخص سرویس گرینده یه ایپی اختصاصی و ولید داره برای خودش اینکه بگی این ایپی من نیست یا من فلان جا نرفتم این خبرها نیتس 3 سوت امارت از بیخ و بن در میارن که کجا بودی و کجا رفتی ظاهار همچنی داستانی داره تا جای که متوجه شدم
MagicVps با بیش از 8 سال کارنامه درخشان و رضایتمندی مشتریان شما هم میتوانید تجربه کنید و مشتری همیشگی ما شوید وی پی اس های با کیفیت و اپتایم بالا را با ما تجربه کنید
-
تعداد تشکر ها از MagicVps.Com به دلیل پست مفید
-
November 7th, 2011, 00:55
#10
عضو انجمن
پاسخ : طرح جداسازی اینترنت از اینترانت در ایران ابلاغ شد
غیر از این هم انتظار نمیرفت از روز اول که مطرح شد مشخص بود که برای محدودیت بیشتر وکنترل بیشتر هست
-