درست در برههای از زمان که وب به مزرعهای از محتوا (Content Farm) تبدیل شده بود، الگوریتم گوگل پاندا روی کار آمد. مزرعه محتوا یعنی وجود محتوای بیشماری که فاقد کیفیت لازم میباشند. این موضوع در اینترنت که بهعنوان یک منبع اطلاعاتی بزرگ و قابل استناد از آن استفاده میشود، چندان خوشایند نبود. در نتیجه گوگل تصمیم گرفت تا به عنوان بزرگترین موتور جستجو بر کیفیت محتوا نظارت بیشتری داشته باشد.
در سال 2011، بعد از ارائه این الگوریتم، تعداد بسیار زیادی از سایتها که محتوایشان بر اساس بررسی پاندا، فاقد کیفیت لازم بود از نتایج جستجو حذف شدند.
الگوریتم پاندا چه آیتمهایی را بررسی میکند؟
گوگل الگوریتمهای مختلفی برای گلچین کردن بهترین نتایج دارد که با الگوریتم پاندا، بهطور خاص بر کیفیت محتوا تمرکز دارد و بدون ترحُم نیز به جریمه سایتهای کپیکار میپردازد. اکنون با توجه به توضیحات و ماهیت الگوریتم میتوانید حدس بزنید که چه فاکتورهایی برای الگوریتم پاندا مهم است!
- محتوای تکراری: منظور از محتوای تکراری دو نوع از مطالب است، یکی محتوای کپی شده از دیگر سایتها و دیگری محتوای موجود در سایت خودتان که بسیار شبیه هم هستند. الگوریتم پاندا به سرعت محتوای تکراری را تشخیص داده و پس از آن عواقب بسیار جدی در انتظار سایت خواهد بود.
- محتوای بسیار کوتاه: فلسفه پیدایش موتورهای جستجو، دسترسی سریع به منابع گسترده و عظیم اطلاعاتی است. وبسایتها نیز بهعنوان بانکهای اطلاعاتی در صورتی موفقاند که اطلاعات مورد نیاز مخاطب را بدون کم و کاست ارائه دهند. بر اساس ملاکهایی که برای کاربران مهم است، بدون تردید محتوایی که شامل چند جمله کوتاه است را نمیتوان مطلب نام گذاشت، چرا که معمولا کاربر در حدود چند جمله کوتاه در رابطه با مطلب مورد نظر خود اطلاعات دارد و سپس به منظور کسب اطلاعات بیشتر در اینترنت تحقیق میکند. پس محتوایی ارزشمند است که جامع باشد. خوشبختانه الگوریتم پاندا این مورد را نیز بررسی میکند و در صورتی که با پستهای کم محتوا در سایتی مواجه شود، امتیازی منفی برای آن در نظر میگیرد.
- مزرعه محتوا به تعداد زیادی از صفحات کم کیفیت گفته میشود که غالبا محتوای خود را از دیگر سایتها جمعآوری میکنند. بهعنوان مثال، استراتژی مدیر یک سایت این است که با دستمزد کم، تعداد زیادی نویسنده استخدام کنند و صرفا محتوا تولید کنند. این نویسندگان نه تجربهای در مطلب نویسی دارند و نه اهمیت کیفیت را درک میکنند و مهمتر آنکه بر اساس همان حقوق اندک تلاش میکنند. این وبسایتها در روز قادرند بیش از صدها مطلب تولید کرده و منتشر کنند و لزوما مطالبشان هدفمند نبوده و از شاخههای گوناگون است. طبعا این سایتها تمامی قوانین الگوریتم پاندا را نقض کرده و جایگاهی در گوگل نخواهند داشت.
- توده تبلیغاتی (نسبت تبلیغات به محتوا): سایتهایی را میبینیم که تبلیغاتشان بیشتر از محتوایشان است. این سایتها نیز توسط الگوریتم گوگل پاندا جریمه میشوند.
- محتوای نامرتبط با جستجوی مخاطب: حتما تاکنون با سایتهایی برخورد کردهاید که عنوانشان کاملا منطبق بر جستجویتان است، اما وقتی سایت را باز میکنید هیچ اثری از آنچه مد نظر شما بوده است در آنها وجود ندارد. این سایتها نه تنها خواسته شما را برآورده نمیکنند، بلکه مملو از تبلیغاتی هستند که هیچ سودی برای شما ندارد. اینگونه سایتها نیز از الگوریتم پاندا در امان نمیمانند.
- محتوای کم کیفیت ایجاد شده توسط کاربران مهمان (UGC): برخی از سایتها قابلیت درج مطلب توسط کاربران میهمان را باز میگذارند. برخی از مطالبی که به این صورت منتشر میشوند، اولا بسیار کوتاه هستند، دوما گاهی در این مطالب اشتباهات املایی و نگارشی فراوانی دیده میشود که از نظر موتورهای جستجو اصلا خوب نیست. سوما فاقد اطلاعات معتبر میباشند. همچنین در بحث لینک سازی مطرح میشود که یکی از روشهای بک لینک گرفتن، درج مطلب بهعنوان کاربر مهمان در دیگر سایتها است. بهعنوان یک نمونه واضح و شفاف اگر به انجمنهای ایران نگاهی بی اندازید، اکثر تاپیک هایی که ارسال میشوند دارای بک لینک هستند و هیچکدام از قوانین سئو و استاندارد نوشتن مطالب در آنها رعایت نشده است. طبیعی است مطالبی که با چنین هدفی نوشته شوند نه تنها برای کاربران مفید نخواهند بود، بلکه آثاری از سئوی کلاه سیاه یعنی لینک سازی مصنوعی نیز در آنها دیده میشود. گوگل به شدت، هم با سایت منتشرکننده اینگونه محتوا و هم با سایتی که به دنبال تکنیکهای سئوی کلاه سیاه برای ارتقای رتبه خود میباشد، برخورد خواهد کرد.
- محتوای ضعیف که به برنامههای دیگر لینک میدهند: فرض کنید در یک سایت مطلب کوچکی نوشته شده است، و برای خواندن ادامه آن مطلب شما را به لینک کانالش در تلگرام یا برنامهای دیگر ارجاع میدهد، به ناچار برای مطالعه باید به آن لینک مراجعه کنید. این دسته از وبسایتها در الگوریتم پاندا نمره منفی کسب میکنند.
- سایتهای بلاک شده توسط مخاطبان: این سایتها، آنهایی هستند که کاربران پس از جستجو، شخصا آنها را مسدود میکنند و یا از افزونههای گوگل کروم برای مسدودسازی آنها اقدام میشود. بهعنوان مثال سایتهای پاپ آپ را در نظر بگیرید! که بدون شک همه ما نسبت به مسدود کردن آنها اقدام میکنیم تا بار دیگر چشممان به آنها نیافتد!
حالا که با خط قرمزهای الگوریتم پاندا آشنا شدید، میدانید که با چه استراتژی پیش روید تا سایتتان توسط این الگوریتم پنالتی نشود. در صورت پنالتی شدن، خروج از این حالت دشوار است. در مطلب بعدی به شما یاد می دهیم که چگونه متوجه شوید توسط الگوریتم پاندا جریمه شده اید و چه راهکار هایی برای خروج از این بحران وجود دارد.
منبع: میهن لرن