-
January 28th, 2012, 01:07
عضو انجمن
تذکر: نحوه بکار بردن "می فرمائید" و "عرض می کنم"!!!!!
سلام خدمت همه دوستان و همکاران، آقایان و خانم ها.
این مورد ناپسند در بکار بردن تعارفات کم کم داره فراگیر میشه و در عجبم که چرا مدیران انجمن تا بحال پیگیر این مورد نشدن.
لطفا در بکار بردن تعارفات بیشتر ملاحظه کنید.
در باب صحبت کردن وقتی:
شما موردی رو می خواهید متذکر بشید از جمله: "من عرض کردم" و امثالهم استفاده میکنید. عرض کردم فقط برای اول شخص مفرد و اول شخص جمع استفاده میشه. (اول شخص جمع فقط وقتی که همه افراد تمایل داشته باشند که خودشون رو در خضوع بیشتری نسبت به مخاطب قرار بدند. در غیر این صورت از متذکر شدیم، اعلام کردیم و ... استفاده میشه.
موردی که می خواهید به بیانات قبلی مخاطب مرتبط کنید یا به بیانات آتی از جمله: "شما فرمودید" ... و "شما بفرمائید" استفاده میکنید. فرمودن فقط برای دوم شخص استفاده میشه.
عرض کنید جمله زشت و توهین آمیزی هست.
امیدوارم دوستان کمی در نحوه بکارگیری تعارفات دقت بیشتری کنند.
-
تعداد تشکر ها ازHostpolis به دلیل پست مفید
abbasss, AfaghData, ali1232, Amir.Mansoury, amirlord, ashadata, BenYamin313, Farid Saadat, gharibion, JeyServer, mohsened, Mr.Te0, p30nama, psfa, Reza G, seyyed_ahmad, ToooPDL, سیدرضا بازیار
-
January 28th, 2012 01:07
# ADS
-
January 28th, 2012, 01:43
عضو انجمن
پاسخ : تذکر: نحوه بکار بردن "می فرمائید" و "عرض می کنم"!!!!!
خوب چیزی به نامه زبان نوشتار و زبان گفتار داریم ، زبان مردم داریم و رشتهٔ مهمی به نام زبانشناسی. که در فارسی به شدت کاربرد داره.
در منطقهٔ ما هم به مادر میگن مار ...
مار : حیوانیست خزنده که گاهان زهر دار است. از رده سوسماریان و زیر رده دوکاویان و ...... (ویکی)
چون اینجا فروم هست انسانها بیشتر به زبان گفتاری احساس راحتی میکنن تا زبان نوشتاری.
بنده شخصاً برای خیلی از استادها ، مدیرها ، کارمند بانک ها،فروشندهها ، عرض کردم نکته ئی رو و هیچ کدوم شاکی نشدن.
-
تعداد تشکر ها ازcartman10mpi به دلیل پست مفید
-
January 28th, 2012, 02:28
عضو انجمن
دوست عزیز،
نکته اول: بنا به عرض بنده جمله ای که شما استفاده کردین در گفنگو با اساتید و مدیران و... درست استفاده کردید و من چیزی جز این نگفتم
نکته دوم: تعارفات به زبان گفتاری مربوط به گویش نمیشه. مربوط به ادب و تربیت هست. این انتخاب شماست که چگونه صحبت کنید با دیگران. ولی کم کم اجتماع نسبت به گفتار شما واکنش نشون میده.
-
-
January 28th, 2012, 06:56
عضو انجمن
این انتخاب شماست که
چگونه صحبت کنید با دیگران
فکر کنم باید جای دو عبارت رنگی رو در بالا تغییر بدید. :پی
نکاتی که شما به اونها اشاره کردید شاید 99% مردم اصلاً بهش توجهی نداشته باشند یا اصلاً ندونند که چی هست ...
-
تعداد تشکر ها ازMohammad_reza به دلیل پست مفید
-
January 28th, 2012, 10:54
عضو انجمن

نوشته اصلی توسط
Mohammad_reza
فکر کنم باید جای دو عبارت رنگی رو در بالا تغییر بدید. :پی
نکاتی که شما به اونها اشاره کردید شاید 99% مردم اصلاً بهش توجهی نداشته باشند یا اصلاً ندونند که چی هست ...

تذکر بجایی بود. ممنونم.
این مورد که می فرمائید 99 درصد مردم توجهی ندارند رو نمی تونم بپذیرم. من 12 سال هست که در این زمینه فعالیت میکنم و 1 سال هست که در این فروم عضو هستم. هیچوقت در دنیای واقعی به این اندازه ندیدم که مردم کوچه و بازار این اصطلاحات رو نابجا استفاده کنند. و بیشتر فقط میتونم رو حساب گروه سنی بگذارم.
مواردی که عرض کردم برای ایراد گرفتن نیست. کار حرفه ای مستلزم برخورد حرفه هم هست. گفتار، رفتار و کردار درست موجب پیشرفت میشه. من نوعی نمیتونم انتظار داشته باشم که سایت فلان شرکت بزرگ رو هاست کنم ولی نتونم درست با مدیرانش صحبت کنم.
-
-
August 3rd, 2017, 15:02
عضو انجمن
آپ تاپیک.
تازگی خیلی از کاربران نحوه به کار بردن این ۲ عبارت رو نمیدونن...
-
تعداد تشکر ها از 2JZ به دلیل پست مفید
-
August 3rd, 2017, 15:12
عضو جدید
درسته! خیلی محترمانه تر هست به طرف مقابل بگیم بگو، یا در مورد فرد غایب بگیم گفت تا بگیم عرض کنید یا بگیم عرض کردن
معمولا من در برخورد با این جملات در جواب میگم میفرمایم 
- - - Updated - - -

نوشته اصلی توسط
Hostpolis
دوست عزیز،
نکته اول: بنا به عرض بنده جمله ای که شما استفاده کردین در گفنگو با اساتید و مدیران و... درست استفاده کردید و من چیزی جز این نگفتم
نکته دوم: تعارفات به زبان گفتاری مربوط به گویش نمیشه. مربوط به ادب و تربیت هست. این انتخاب شماست که چگونه صحبت کنید با دیگران. ولی کم کم اجتماع نسبت به گفتار شما واکنش نشون میده.
99% هم هرکار غلطی بکنن دلیل بر درست بودنش نیست!
99% درصد مردم آب رو هدر میدن کار درستی هست؟
99% مردم هر آخر هفته کلی هوا آلوده میکنن میرن شمال طبیعت رو تخریب میکنن کار درستی هست؟
99% مردم خونه هاشون رو تابستون تا 10 درجه سانتیگراد سرد میکنن زمستون تا 30 درجه سانتیگراد گرم میکنن، کار درستی هست؟
و .....
- - - Updated - - -
نمونه گفتاری :
99% مردم به okay band میگن آکبند.
به لاکژری میگن Lock cherry
رابیتز میگن راویز
به تهران میگن تهرون
و....
بد نیست وقتی یک نفر نکته درستی رو اشاره میکنه گاهی هم پذیرا باشیم
-
-
August 3rd, 2017, 16:30
عضو انجمن
یادم میاد یکی از استاتید دانشگاه هم یکبار به من گفت "شما عرضی داشتید؟" من ابتدا فکر کردم که ایشون مشکلی با من داشتند ولی به فاصله چند روز متوجه شدم که ایشون از کمبودِ اطلاعات ادبی رنج میبردند و این اشتباه رو برای همه دانشجو هاشون بکار میبردند و واقعا متاسف شدم برای خودم!
-
-
August 3rd, 2017, 16:39
عضو دائم
بنده این مورد و خیلی داخل انجمن مشاهده کردم
شما عرضکردید
من فرمودم
و...
Www.Viasky.Net Web Hosting , VPS , Dedicated Server , Colocation , ccTLD Domains, Official Partner of cPanel
Phone : +306949433380 , Registered Code: #51212 , European VAT Number: #165736249 , Telegram: @irvsk
-
تعداد تشکر ها از viasky به دلیل پست مفید
-
August 3rd, 2017, 23:52
-