تب تک: در این آموزش قصد دارم ثبت رایگان سایت در الکسا به سبک جدید بعد از تغییرات اعمال شد را بیان کنم و با مطالعه این مقاله به راحتی سایت خود را در الکسا ثبت و از مزایا این سایت استفاده کنید .
مروگری کلی بر سایت الکسا خواهیم داشت بعد سراغ آموزش:
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزادسایت الکسا که بعنوان قدیمی ترین و معروف ترین سایت در زمینه رده بندی سایت های جهان و بررسی آمار بازدید شناخته میشود، به تازگی تغییرات زیادی در ظاهر کلی خود، قوانین و شرایط آن و امکانات ارائه شده در سیستم آمار الکسا ایجاد کرده است البته شاید مهمترین تغییر الکسا حذف ثبت رایگان سایت در الکسا باشد! کاری که بسیاری از کاربران را سردرگرم و ناراحت کرده است.
الکسا اینترنت (به انگلیسی: Alexa Internet) یکی از زیرمجموعههای شرکت بزرگ آمازون میباشد. الکسا در آوریل سال ۱۹۹۶ کار خود را آغاز کرد و روز به روز دامنه خدمات و فعالیت خود در سطح اینترنت را گسترش داد و امروزه بعنوان یک منبع مفید از دادههای وبگاههای اینترنتی شناخته میشود و میتوان گفت امتیاز الکسا بعد از پیج رنک گوگل، برای صاحبان سایتها اهمیت زیادی دارد.
چرا سایت خود را در الکسا ثبت کنیم؟
معرفی خود بعنوان صاحب یک سایت و ثبت آن در الکسا بر پایه پلن رایگان و عمومی امکانات زیر را به شما میدهد:
۱- امکان تعیین عنوان و توضیحات برای سایت، که در صفحه مربوط به سایت شما در الکسا نمایش داده خواهد شد.
۲- تعیین کشور هدف شما برای جذب بازدیدکننده و رتبه بندی سایت ثبت شده در آن کشور، در حالت عادی سایت الکسا با توجه به آمار بازدیدکنندگان، شما را در کشوری که بیشترین بازدیدکننده را از آن دارید رتبه بندی خواهد کرد.
۳- دسترسی به داشبورد جهت مشاهده آمار سایت، ساخت تولبار الکسا مخصوص سایت خود، مشاهده آمار دانلود تولبار و استفاده کاربران از آن.
۴- بررسی نظرات کاربران در مورد سایت شما در بخش Review و امکان پاسخ گویی به آنها.
علاوه بر موارد فوق که از نتایج ثبت سایت در اکسا هستند، استفاده صحیح از هرکدام و بهره گیری از این امکانات موجب پیشرفت سریع تر سایت شما در مقایسه با رقبا و کسب رتبه های بهتر خواهد شد.
۱٫ در ابتدا وارد سایت الکسا شوید ، سپس یک حساب کاربری ایجاد کنید.
وارد سایت الکسا ۲٫ حساب کاربری خود را از طریق ایمیل ارسال شده تایید کنید… اگر هم از قبل حساب کاربری دارید دیگر نیازی به ساخت آن ندارید.۳٫ حالا وارد سایت شده و به تب home بروید و سایت مورد نظر خود را وارد کنید و اینتر را بزنید.
سايت-شده-و-به-تب-home
۴٫ در صفحه باز شده به انتهای صفحه رفته و گزینه edit site info را انتخاب کنید.
گزينه-edit-site-info
۵٫ در این مرحله پنجره ای مبنی بر تایید مالکیت سایت برای شما باز میشود که با کلیک بر روی گزینه claim this site اعلام میکنید که قصد دارید این سایت را به الکسا معرفی کنید.
تاييد-مالکيت-سايت ۶٫ در مرحله بعد ۳ روش برای تایید مالکیت سایت ارائه میشود که ۲ مورد اول برای کاربران ، باز و رایگان است. به انتخاب خود یکی از روشها را انتخاب کنید.
3-روش-براي-تاييد-مالکيت-ساي
روشهای تایید مالکیت سایت در الکسا
- روش اول : در این روش فایلی که الکسا در اختیارتان قرار میدهد را دانلود میکنید و سپس آن را در روت اصلی سایت آپلود میکنید و سپس در سایت الکسا مالکیت خود را با این کار Verify کنید.
روش-اول
- روش دوم : در این روش الکسا کدی را در قالب تگ متا در اختیار شما قرار میدهد که شما باید این کد را در صفحه اصلی سایتتان قرار دهید. این کد باید در html اصلی سایت شما و در تگ head قرار بگیرد و سپس Verify My ID را کلیک کنید. کدی که الکسا در اختیارتان قرار میدهد مشابه کد زیر است:
روش-دوم
مراحل ثبت در الکسا
۷٫ و در انتها پیغامی مبنی بر تایید موفقیت آمیز مالکیت سایت دریافت میکنید.
پس از قرار دادن کد و ذخیر فایل به صفحه ثبت سایت در الکسا بازگشته و بر روی دکمه Verify my ID کلیک کنید. در این زمان با پیغامی مبنی بر تایید هویت مواجه میشوید و میتوانید با کلیک بر روی دکمه Continue به مرحله بعدی بروید.
مرحله آخر ثبت سایت در الکسا
تعیین مشخصات سایت برای نمایش در الکسا
در این مرحله اطلاعات سایت خود را شامل نام عمومی، توضیحات و کشور بازدیدکنندگان تعیین خواهید کرد. توجه داشته باشید که بقیه امکانات شامل لوگو، دسته بندی و اطلاعات تماس برای روش رایگان ثبت سایت در الکسا فعال نیستند و مخصوص پلن های پولی آن می باشند.
پس از ذخیر سازی و تایید اطلاعات این صفحه، مراحل ثبت سایت در الکسا به پایان رسیده و میتوانید از بخش داشبورد سایت های خود را مدیریت کنید.
تغییرات اساسی در الکسا
در بررسی طراحی جدید سایت الکسا دو نکته مهم و اساسی به چشم میخورند. اولین نکته استفاده از فریم ورک توییتر بوتستراپ یا همان Bootstrap در کدهای CSS و HTML سایت می باشد. حالا بنظر میرسد که حتی شرکت های بزرگ مثل الکسا هم در حال استفاده از این سیستم قدرتمند و یکپارچه هستند.
نکته دوم و البته عجیب آن است که سایت الکسا از آمارگیر گوگل آنالیتیکز استفاده میکند. در حالیکه لکسا خود را بعنوان یک سیستم آمارگیر قدرتمند و آنالیزگر قوی معرفی میکند، همچنان از سیستم آمارگیر گوگل بهره میبرد.
جلوگیری از دسترسی الکسا به سایت
شاید کمتر کسی به فکر جلوگیری از دسترسی آمارگیر الکسا به سایت خود باشد ولی این امکان برای شما فراهم شده و خود الکسا دستورالعملی برای جلوگیری از دسترسی آمارگیر الکسا ارائه کرده است. با انجام تغییراتی کوچک در فایل robots.txt میتوانید دسترسی روبات های الکسا به سایت خود را محدود کرده و آن را از آمار این سایت خارج کنید.
اگر دوست ندارید که سایرین تخمینی از جایگاه شما نسبت به سایر سایت ها داشته باشند و یا نتوانند تعداد بازدید روزانه شما را حدس بزنند، کدهای زیر را در فایل robots.txt سایت وارد کنید.
User-agent: ia_archiver
Disallow:
توجه داشته باشید که با اینکار خود شما نیز نمیتوانید با مقایسه رتبه الکسای رقبا با رتبه خود تغییرات مثبت یا منفی سایت را بررسی کنید!
منبع : تب تک