-
July 31st, 2015, 09:38
عضو انجمن
پارتیشن بندی برای KVM + virtualizor
سلام
این وضعیت فعلی پارتیشن بندی من هست ، همین خوبه یا نیاز به تغییر داره ؟
کد:
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/sda1 9.1G 3.1G 5.6G 36% /
devtmpfs 24G 0 24G 0% /dev
tmpfs 24G 0 24G 0% /dev/shm
tmpfs 24G 17M 24G 1% /run
tmpfs 24G 0 24G 0% /sys/fs/cgroup
/dev/mapper/vg01-storage 900G 77M 854G 1% /storage
-
-
July 31st, 2015 09:38
# ADS
-
July 31st, 2015, 11:15
عضو دائم
پاسخ : پارتیشن بندی برای KVM + virtualizor
بنده برای سلوس وی ام را که نصب میکنم این پارتیشن را اصلا قبول ندارم
نمونه پارتیشن صحیح :
[root@server2 ~]# df -h
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/sdb5 68G 2.2G 62G 4% /
tmpfs 16G 0 16G 0% /dev/shm
/dev/sdb1 3.9G 74M 3.6G 2% /boot
/dev/sdb3 145G 47G 91G 34% /home
/dev/sdb7 9.5G 23M 9.0G 1% /tmp
====
[root@server2 ~]# vgs
VG #PV #LV #SN Attr VSize VFree
vg1 1 10 0 wz--n- 931.50g 581.50g
vg2 1 0 0 wz--n- 663.81g 663.81g
شرکت میزبان داده پاسارگاد با نام تجاری آنلاین سرور | شماره ثبت : 5315 | تلفن تماس : 54634 - 021
| onlineserver.ir
آدرس : تهران -شهریار-خیابان مصطفی خمینی(کرشته) - پلاک 101 - مجتمع اداری نور-طبقه 3 -واحد 12
-
-
July 31st, 2015, 13:18
بهترین پارتشین در حال حاظر که Virtualizor پشتیبانی می کنه استفاده از Standard Partition ، یعنی هر دیسک سخت یک پارتیشن ext4/ext3 و استفاده از File system QCOW2 برای VM ها.
QCOW2 فرمت بسیار مناسبی برای KVM و دارای Performance خیلی خوبی هستند.
امکان Convert این فایل سیستم به VMware / Citrix هم وجود داره و همینطور Recovery این نوع فایل ها از Volume group base storages ها هم راحت تر است.
-
تعداد تشکر ها از SCN به دلیل پست مفید
-
July 31st, 2015, 14:02
عضو انجمن

نوشته اصلی توسط
SCN
بهترین پارتشین در حال حاظر که Virtualizor پشتیبانی می کنه استفاده از Standard Partition ، یعنی هر دیسک سخت یک پارتیشن ext4/ext3 و استفاده از File system QCOW2 برای VM ها.
QCOW2 فرمت بسیار مناسبی برای KVM و دارای Performance خیلی خوبی هستند.
امکان Convert این فایل سیستم به VMware / Citrix هم وجود داره و همینطور Recovery این نوع فایل ها از Volume group base storages ها هم راحت تر است.
از این موضوع اطمینان دارید ؟ توصیه خود Virtualizor استفاده از LVG هست..
-
-
July 31st, 2015, 14:21

نوشته اصلی توسط
alimosavi
از این موضوع اطمینان دارید ؟ توصیه خود Virtualizor استفاده از LVG هست..
استفاده از VG به چه صورت؟
برای هر دیسک سخت افزاری یک VG ؟ اینطور امنیت اطلاعات از حالتی که تمام هارد ها در یک VG باشند بیشتر خواهد شد اما در حالتی که تمام دیسک ها در یک VG باشند و یکی از PV هاتون به هر دلیل corrupted بشه اونوقت Recovery کردن اطلاعات بسیار زمانگیر و سخت خواهد بود و ممکن هست تاثیر سوء روی تمام ماشین های مجازی روی اون Storage بگذاره.
اما زمانی که Standard Partition استفاده کنید اگر هارد به هر دلیلی خراب بشه شما میتونید از ابزارهای مربوط به Ext Recovery استفاده کنید یا مهم تر اگر قصد داشته باشید زیرساخت مجازی ساز را تغییر بدید ، مثال از Virtualizor مهاجرت کنید به Proxmox یا باقی راهکارها راحت با انتقال فایل های مربوط به دیسک VMها به سرور جدید این مورد انجام میشه.
همینطور ابزاری مثل QCOW convert و Ext4 optimize هم در صورتی که از فایل سیستم QCOW2 استفاده و پارتیشن بندیتان Ext* باشه براتون در ٕدسترس هست.
قبلا هم که یکسری بنچمارک در مقایسه با فایل سیستم های QCOW2 و RAW دیدم ، QCOW2 نتیجه ی بهتری داشته.
این نمونه پارتیشن بندی سرور خودم هست.
کد:
NAME MAJ:MIN RM SIZE RO TYPE MOUNTPOINT
sda 8:0 0 1.8T 0 disk
├─sda1 8:1 0 2G 0 part /boot
└─sda2 8:2 0 1.8T 0 part /
sdb 8:16 0 1.8T 0 disk
├─sdb1 8:17 0 1.8T 0 part /sde
└─sdb2 8:18 0 8G 0 part [SWAP]
sdc 8:32 0 1.8T 0 disk
└─sdc1 8:33 0 1.8T 0 part /sdd
سه هارد فیزیکی ، sda برای KVM و OpenVZ و sdd و sde برای KVM.
ویرایش توسط SCN : July 31st, 2015 در ساعت 14:23
-
تعداد تشکر ها از SCN به دلیل پست مفید
-
July 31st, 2015, 23:28
عضو دائم

نوشته اصلی توسط
SCN
استفاده از VG به چه صورت؟
برای هر دیسک سخت افزاری یک VG ؟ اینطور امنیت اطلاعات از حالتی که تمام هارد ها در یک VG باشند بیشتر خواهد شد اما در حالتی که تمام دیسک ها در یک VG باشند و یکی از PV هاتون به هر دلیل corrupted بشه اونوقت Recovery کردن اطلاعات بسیار زمانگیر و سخت خواهد بود و ممکن هست تاثیر سوء روی تمام ماشین های مجازی روی اون Storage بگذاره.
اما زمانی که Standard Partition استفاده کنید اگر هارد به هر دلیلی خراب بشه شما میتونید از ابزارهای مربوط به Ext Recovery استفاده کنید یا مهم تر اگر قصد داشته باشید زیرساخت مجازی ساز را تغییر بدید ، مثال از Virtualizor مهاجرت کنید به Proxmox یا باقی راهکارها راحت با انتقال فایل های مربوط به دیسک VMها به سرور جدید این مورد انجام میشه.
همینطور ابزاری مثل QCOW convert و Ext4 optimize هم در صورتی که از فایل سیستم QCOW2 استفاده و پارتیشن بندیتان Ext* باشه براتون در ٕدسترس هست.
قبلا هم که یکسری بنچمارک در مقایسه با فایل سیستم های QCOW2 و RAW دیدم ، QCOW2 نتیجه ی بهتری داشته.
این نمونه پارتیشن بندی سرور خودم هست.
کد:
NAME MAJ:MIN RM SIZE RO TYPE MOUNTPOINT
sda 8:0 0 1.8T 0 disk
├─sda1 8:1 0 2G 0 part /boot
└─sda2 8:2 0 1.8T 0 part /
sdb 8:16 0 1.8T 0 disk
├─sdb1 8:17 0 1.8T 0 part /sde
└─sdb2 8:18 0 8G 0 part [SWAP]
sdc 8:32 0 1.8T 0 disk
└─sdc1 8:33 0 1.8T 0 part /sdd
سه هارد فیزیکی ، sda برای KVM و OpenVZ و sdd و sde برای KVM.
شما با KVM کلا کار کردید؟ فکر نمیکنم اینطور باشد چون راهنمایی هاتون کلا متفاوت با تصورات بنده هست که چندین سال است با KVM دارم کار میکنم
هر هارد یک PV هست که برای جدا شدن هارد ها برای هر PV یک VG ایجاد میکنید و برای مثال برای دو تا هارد دو تا vg خواهید داشت.
هر vps که ساخته میشه یک lvm هست که روی vg ساخته میشود
غیر از این حالت هم ممکن است
حالت پارتیشن بندی استاندارد فقط برای فضای root/ و /home و /tmp و... است
فضای سرور های مجازی باید حتما Volum Group یا همان VG باشد .
شرکت میزبان داده پاسارگاد با نام تجاری آنلاین سرور | شماره ثبت : 5315 | تلفن تماس : 54634 - 021
| onlineserver.ir
آدرس : تهران -شهریار-خیابان مصطفی خمینی(کرشته) - پلاک 101 - مجتمع اداری نور-طبقه 3 -واحد 12
-
تعداد تشکر ها از majidisaloo1 به دلیل پست مفید
-
August 1st, 2015, 00:33
عضو انجمن

نوشته اصلی توسط
majidisaloo1
شما با KVM کلا کار کردید؟ فکر نمیکنم اینطور باشد چون راهنمایی هاتون کلا متفاوت با تصورات بنده هست که چندین سال است با KVM دارم کار میکنم
هر هارد یک PV هست که برای جدا شدن هارد ها برای هر PV یک VG ایجاد میکنید و برای مثال برای دو تا هارد دو تا vg خواهید داشت.
هر vps که ساخته میشه یک lvm هست که روی vg ساخته میشود
غیر از این حالت هم ممکن است
حالت پارتیشن بندی استاندارد فقط برای فضای root/ و /home و /tmp و... است
فضای سرور های مجازی باید حتما Volum Group یا همان VG باشد .
استاندارد همینی هست که شما گفتید ( البته فکر کنم vg ممکنه فقط برای یک pv نباشه)
فکر کنم دوستمون مزایای استفاده از QCOW2 گفتند که در این صورت می شه از فایل سیستم یا پارتیشن معمولی استفاده کرد . اما بر روی LVM باید از RAW استفاده کرد .
-
-
August 1st, 2015, 09:21
عضو دائم

نوشته اصلی توسط
alimosavi
استاندارد همینی هست که شما گفتید ( البته فکر کنم vg ممکنه فقط برای یک pv نباشه)
فکر کنم دوستمون مزایای استفاده از QCOW2 گفتند که در این صورت می شه از فایل سیستم یا پارتیشن معمولی استفاده کرد . اما بر روی LVM باید از RAW استفاده کرد .
بله شما میتوانید یک vg بسازید و n تا pv بهش وصل بکنید اما ما در solusvm برای اینکه بتونیم هارد ها را جا به جا بکنیم محبور هستیم چند تا vg بسازیم
| onlineserver.ir
-
-
August 1st, 2015, 09:35
نیاز به lvm نیست.
پارتیشن ها رو standard بسازید در ورژن جدید virtualizor می تونید از نوع file در سرور storage ادد کنید و همانند وی ام ویر جدا سازی کنید هارد هارو.
-
-
August 1st, 2015, 10:15
عضو انجمن
سلام.
با توجه به مستندات virtualizor:
۱- در نسخههای جدید الزام به استفاده از LVM نیست.
۲- پارتیشن روت حداقل باید ۸۰ گیگابایت فضا داشته باشد.
-