-
July 18th, 2012, 04:54
عضو انجمن
درست بنویسیم.
توی تاپیکهای مختلف و پستهای دوستان، بارها و بارها غلطهای املایی مشاهده کردم. به نظرم مییاد که برای یک متخصص it صحیح نباشه که فارسی رو نادرست بنویسه. توی این پست سعی میکنم چند تا از این موارد رو نشون بدم تا هم باعث لبخند به لب شدن بعضی از همکاران بشه که با اوضاع فروش و قیمت دلار این روزها دل خون دارن و هم برای یادگیری دست جمعی!
ما توی این تاپیک قصد اسپم زدن، مسخره کردن و اهانت به کسی رو نداریم. صرفا برای درست نویسی فارسی!
----------------------------- اول از یه واژه شروع کنیم که بسیار نادرست مینویسند و شده غلط مصطلح!
توجیه کردن درست هست نه توجیح. توجیه هم خانواده با توجه هست و معنی اش میشه : عملی را معنی کردن.
ترجیح دادن درست هست نه ترجیه. ترجیح هم خانواده با رجحان هست و معنی اش میشه : برتری دادن و افزونی دادن.
--------------------------- یکی دیگه، ویژهی دوستانی که تاپیکهای انتقاد و پیشنهاد مینویسند:
فحاشی درست هست نه فهش. !! لطفا دقت کنید b-) فردوسی در قبر لرزید!
اگر این تاپیک به امید خدا پاک نشه بیشتر اضافه میکنم. خنده فراموش نشه!
----------------------------------------------------------
-
تعداد تشکر ها ازcamelian77 به دلیل پست مفید
.K.H.A., 2040, 525214, 6089, alaviyoon, amin7x, amirhoseyn, ashkan_203, «احمد», behnam_rs232, DaryaHost, DATAFARM.IR, Devil, djamir, eskelet-sokhte, geniune, hadi_am, hamid.soltani92, host-net, HyperServer, iman2, JATHIYA, LightOnline, m.ahmadi, Maxon, meaccount, medianet, mehrshad.ho, merci, Mihan-VPS, Mohammad_reza, mo_mohit1, nirvanna, parmenides, psfa, Ramin, rouhallah, saeed25, sahraei, seyyed_ahmad, shingo, sina.click, soheyl_ir89, spalisp, spark3r, TN Projects, websazha, why.darkness
-
July 18th, 2012 04:54
# ADS
-
July 18th, 2012, 04:57
عضو انجمن
پاسخ : درست بنویسیم.
دو تا نکته دیگه. این دو واژه از زبان انگلیسی به فارسی وارد شدن و باید تلاش کنیم درست ادا کنیم.
laptop --- درست: لپ تاپ --- نادرست: لب تاب، لپ تاب (مگه کرم شب تابه!!)
backup ---- درست: بک آپ ، بکاپ --- نادرست: بک آب
-
.K.H.A., 6089, amin7x, behnam_rs232, DaryaHost, DATAFARM.IR, Devil, geniune, hadi_am, host-net, JATHIYA, leonr2, m.ahmadi, meaccount, medianet, merci, parmenides, parsspace, persianview, Ramin, seyyed_ahmad, TN Projects, vps-baran.ir, why.darkness
-
July 18th, 2012, 04:59
عضو انجمن
اسرار (Asraar): جمع مکثر سر (Ser) به معنی رازها.
اصرار (Esraar) : پافشاری کردن.
درست بنویسیم !
-
.K.H.A., 6089, amin7x, behnam_rs232, DaryaHost, DATAFARM.IR, Devil, geniune, hadi_am, JATHIYA, m.ahmadi, meaccount, medianet, merci, parmenides, seyyed_ahmad, TN Projects, vps-baran.ir, why.darkness
-
July 18th, 2012, 09:45
عضو انجمن
سلام
با اجازتون من هم یه مورد خیلی پر کاربرد رو اضافه کنم:
زمینه درسته و نه ضمینه
-
تعداد تشکر ها ازalef1 به دلیل پست مفید
.K.H.A., Devil, geniune, hadi_am, host-net, m.ahmadi, merci, Mohammad_reza, mo_mohit1, Ramin, seyyed_ahmad, TN Projects, vps-baran.ir, why.darkness
-
July 18th, 2012, 10:17
منم یک مورد بگم:
الآن درست هست نه العان
-
تعداد تشکر ها ازOnlineServers به دلیل پست مفید
.K.H.A., alaviyoon, behnam_rs232, DATAFARM.IR, Devil, geniune, hadi_am, m.ahmadi, merci, seyyed_ahmad, TN Projects, why.darkness
-
July 18th, 2012, 10:34
عضو انجمن
منم پارسال یه متنی نوشته بودم که کامل اینجا کپی میکنم :
راستش یک مشکلی اساسی که جامعه هاستینگ و اصلا جامعه جوان و نوجوان امروزی دارن، بی سوادی هست اونم در حد تیم ملی !!!
وقتی توی فرومها میگردم (مخصوصا WHT) و مطالب رو میخونم، گاهی اوضاع وخیم جملات کاربران رو میبینم که از دستور زبان افتضاح گرفته تا غلط های املایی خیلی بچه گانه شون منو به این فکر وامیداره که : اینا مگه مدرسه نرفتن ؟
چرا فرق گذشته رو با گزشته نمیدونن ؟!؟؟؟!
چند تا کلمه خیلی شایع هست که زیاد میبینم ، اینا رو اینجا مینویسم شاید مفید واقع بشه و بعضی ها بتونن درست بنویسن !
حاضر – حاظر
تامین – تعمین
تعیین – تایین
انتخاب – انتخواب
گزارش – گذارش
مواظب – مواضب
ذهن – ضحن
درخواست – درخاست
نصب – نسب
نسبت – نصبت !
راضی – رازی
متشکرم – مچکرم
مزاحم – موضاحم
بگذارید – بگزارید (بذارید – بزارید)
گذر – گزر
زمینه – ضمینه
اینا تابلو ترین هاش بودن
راستی خب هم با خوب فرق داره اینم عنایت داشته باشید
لینک : املا @ RezaFH Blog – وبلاگ شخصی رضا فدای حسینی
-
تعداد تشکر ها ازRezaFH به دلیل پست مفید
.K.H.A., AmirHosein, danitfk, DATAFARM.IR, Devil, geniune, hadi_am, HyperServer, jahromweb, LightOnline, m.ahmadi, medianet, merci, Mohammad_reza, offlive, Royaei, seyyed_ahmad, sina.click, TN Projects
-
July 18th, 2012, 10:37
عضو انجمن
-
تعداد تشکر ها ازsina_mech به دلیل پست مفید
-
July 18th, 2012, 10:42
با اجازه اساتید :
فعلا درست هست نه فعلن
ویرایش توسط seyyed_ahmad : July 18th, 2012 در ساعت 10:47
-
تعداد تشکر ها ازseyyed_ahmad به دلیل پست مفید
-
July 18th, 2012, 10:47
عضو انجمن
-
تعداد تشکر ها ازsina_mech به دلیل پست مفید
-
July 18th, 2012, 11:01
عضو انجمن
شرکت پرتو فرا رایان ، ارائه دهنده سرویس های میزبانی وب ، ثبت دامنه ، نمایندگی هاست و دامنه ، طراحی وب و...
PartoData.com [+]
,Services : WebHosting , Domain Registration , Reseller , FileHosting [+]
Server Locations : Iran , UK [+]
-
تعداد تشکر ها ازhamidjan به دلیل پست مفید
alaviyoon, DATAFARM.IR, Devil, foad_75, geniune, hadi_am, m.ahmadi, merci, persianview, seyyed_ahmad, Sir.DarKNesS, TN Projects