ما به صورت مرتب اخباری در مورد طرح‌های مفهومی و ایده‌های ناقص و بچگانه می‌خوانیم. بسیاری از این ایده‌ها و طرح‌ها هرگز به تولید انبوه نمی‌رسند و موفق نمی‌شوند.

دلایل موفق نشدن این ایده‌ها هم چند مورد است:

- خود طرح‌ها تفننی هستند و کاربرد عملی در زندگی ما نمی‌توانند داشته باشند.

- طرح‌ها کاربردی به نظر می‌رسند، اما نه در زندگی کنونی ما، بلکه احتمالا در زندگی آیندگان ما.

- ایده‌ها ناب هستند، اما برای عملی کردن آنها نیاز به فناوری‌های پیشرفته‌تری است و با فناوری کنونی نمی‌شود این ابزار و وسایل را ساخت.

- قیمت تمام‌شده این گجت‌ها زیاد است و کاربر انتهایی فعلا نمی‌تواند با این قیمت آنها را تهیه کند.

با این حساب باید روی خوشی به این ایده‌ها و ابتکارها نشان بدهیم؟

پاسخ قطعا آری است! بدون این تلاش‌ها و ورزش‌های ذهنی، ما هرگز چیزهایی را که اکنون به صورت روتین داریم، نمی‌داشتیم. این طرح‌ها مفهومی نوعی آمادگی ذهنی در نزد ما و مخترعات دیگر ایجاد می‌کنند، تا هر گاه که شرایط مهیا شد، بتوانند محصول نهایی را تولید کنند.

در اینجا به گذشته برمی‌گردیم و ۷ مورد از اختراعاتی را که ما در حال حاضر به یاری فناوری روز، تکمیلشان کرده‌ایم، با هم مرور می‌کنیم:

۱- پخش صفحه در خودرو:


این روزها ما پخش‌کننده‌های دیجیتال را داریم و البته خیلی‌ها در کشورهایی که سرعت اینترنت یاری می‌کندع ترجیح می‌دهند در خودروها به صورت جاری از اینترنت، موسیقی پخش کنند و بشنوند.

اما لزوم داشتن یک سیستم پخش موسیقی خودرو از دهه‌ها قبل وجود داشت و شکل ابتدایی آن به صورت پخش صفحه بود.



در آن زمان مشکل تکنیکی عمده، برخورد سوزن به سطح صفحه در هنگام عبور خودرو از پستی و بلندی‌ جاده و در نتیجه خراشیده شدن صفحه و مختل شدن پخش موسیقی بود.

۲- زیردریایی در قرن نوزدهم

این عکس، شکل یک زیردریایی قرن نوزدهمی را نشان می‌دهد. چیز جالب جاگذاری توربین‌های پیشران در وسط زیردریایی است.



۳- شبیه یک موبیل قدیمی می‌ماند، اما چیزی که می‌بینید یک ذره‌بین برای خواندن متن‌های خیلی ریز است.



۴- در دهه‌های پیش خبری از اسکایپ و سایر سرویس‌های چت ویدئویی نبود، اما تلاش می‌شد با همان ابزارهای نخستین، راهی برای انتقال ویدئو پیدا شود.



۵- در دهه‌های پیش روزنامه‌ها تحت تأثیر رادیو قرار گرفته بودند و در جستجوی راهی برای رقابت بودند. این عکس نمایانگر آرزوی آنها برای رسیدن بی‌درنگ به دست خواننده‌ها بود.



چیزی که این روزها به صورتی دیگر در قالب اینترنت و فکس نمود پیدا کرده است.

۶- جی پی اس نبود، اما نیاز برای هماره داشتن یک نقشه به صورت آسان وجود داشت. به همین خاطر نقشه‌های کوچکی آماده شده بود که در چیزی شبیه یک ساعت قرار داده می‌شدند و می‌شد آنها را به آرامی به موازات طی مسیر، جابجا کرد و مسیر را دید.



۷- خبری از گیم‌های پیشرفته امروزی نبود، اما آرزوی گیم‌های تعاملی در این تصویر به خوبی نمودار است.