-
June 17th, 2014, 16:39
#1
عضو جدید
وای فای گوگل بر فراز شهرها
در ابتدا خبر یادآور فيلمهاي علمي تخيلي بود که از روي کتابهاي ژولورن ساخته شده: «گوگل ميخواهد به برخي از شهرهاي کشورهاي آفريقايي از طريق بالون سرويس اينترنت وايفاي ارائه دهد.» چند روز بعد اين خبر رنگ واقعيت به خود گرفت و حتي جزئياتي از چگونگي اين پروژه و شهرهاي مقصد منتشر شد. اپراتورهاي مخابراتي هنوز اين اتفاق را هضم نکرده بودند و در حال بحث درباره چند و چون آن و اينکه چرا به ذهن خودشان خطور نکرده يا اينکه منع قانوني دارد و دخالت مستقيم در کار اپراتورهاي مخابراتي است يا خير بودند. در همین زمان، خبر تازه ديگري از گوگل منتشر شد و اين دفعه اينترنت پر سرعت وايفاي بر فراز شهرهاي امريکا. خبر دوم اعلان جنگ علني بر عليه سرويسدهندههاي 4g و وایمکس بود اما نميتوان از جذابيت آن براي کاربراني که اينترنت پرسرعت روي فيبرنوري گوگل را تجربه کردهاند کاست.
در سندي که چندی پیش از گوگل منتشر شد، نوشته شده است که اين شرکت در سال 2015 نزديک به 34 شهر را زير پوشش اينترنت پرسرعت کابلي(فيبر نوري) قرار ميدهد. در همين سند نيز آمده است که گوگل در اين شرها اينترنت پرسرعت وايفاي ارائه خواهد کرد. البته گوگل هنوز از اعلام جزئيات اين پروژه سرباز ميزند و حتي آن را انکار ميکند. سخنگوي رسمي اين شرکت درباره اين خبر ميگويد: «به یقین ما تمايل داريم کاربران ما در شهرهايي که اينترنت پرسرعت دارند، بتوانند از طريق وايفاي هم به آن سرويس متصل شوند اما هنوز هيچ برنامه يا تصميم خاصي دراينباره نگرفتهايم.» در همین حال، مؤسسه تحقيقاتي idc جزئيات تازهتري را منتشر کرده است که نشان ميدهد اين شرکت ميخواهد همزمان با ارائه سرويسهاي اينترنت پرسرعت خود، امکان اينترنت وايفاي پرسرعت را نيز در اين شهرها فراهم کند تا مشتريانش بتوانند در هر کجا و در هر زمان و شرايطي به «اينترنت گوگل» متصل باشند. برخي از کارشناسان اين اتفاق را به فال نيک گرفته و از وقوع آن ابزار خوشحالي ميکنند زیرا ميتواند روي کيفيت سرويسهاي ارائه شده از سوي اپراتورهاي مخابراتي تأثير مستقيمي بگذارد و بازار رقابتي کيفيتي را به نفع کاربران ايجاد کند.
فيبر نوري گوگل تا کنون در شهرهاي پروو، يوتاه، کنزاس سيتي و به زودي در آستين و تگزاس قابل استفاده خواهد بود. سرعت اوليه اين سرويس هيچگونه هزينهاي ندارد و براي سرويس يک گيگابيت بر ثانيه در ماه بايد 70 دلار پرداخت شود. همچنين گوگل يک بسته 120 دلاری شامل يک بسته نرمافزاري و بيش از 2000 کانال تلويزيوني همراه با اين سرويس ارائه ميدهد. هزينه نصب و راهاندازي اين سرويس نيز بين صفر تا 300 دلار است که بسته به نحوه استفاده مشتري و تجهيزات سختافزاري مورد نياز براي نمايش کانالهاي تلويزيوني متغيير ميشود. گوگل در فاز بعدي ميخواهد 34 شهر را زير پوشش سرويس اينترنت پرسرعت ببرد که تا کنون جزئيات اين شهرها اعلام نشده است. گوگل براي راهاندازي اين پروژه در اين شهرها به اطلاعات دقيقي مانند فاصلههاي مختلف ميان ساختمانها و خيابانها، مراکز اصلي شهر و فاصله آنها از زمينهايي که گوگل به مدت 20 سال اجاره کرده است، دسترسيهاي تمام مدت به برخي از ساختمانها و پنجرهها، محل نصب و قرارگيري تجهيزات زيرساختي و کابلکشي فيبرهاي نوري نياز دارد و به همين دليل اين پروژه زمانبر است. گوگل با چندين شرکت درباره بهدست آوردن اين اطلاعات جزئي و دقيق قرارداد بسته و اين شرکتهاي پيمانکار اکنون در حال جمعآوري اطلاعات درخواستي و شناسايي مناطق و نيازمنديهاي لازم هستند.
Idc ميگويد گوگل همزمان که نيازسنجي براي فيبر نوري پرسرعت را در اين شهرها انجام ميدهد، دارد روي تجهيزات ماهوارهاي و بيسيم نيز ارزيابي انجام ميدهد تا با فاصله کمي از افتتاح فيبر نوري پرسرعت بتواند سرويسهاي وايفاي نيز ارائه بدهد.
همانطور که در ابتدای اين گزارش عنوان شد جزئيات بيشتري درباره اين پروژه گوگل منتشر نشده است و اطلاعات موجود در اندازه حدس و گمان است اما از گوگل بعيد نيست که چنين سرويسي را به زودي ارائه بدهد و بخواهد در بازار سرويسدهندههاي مخابراتي نيز سهيم شود و در آن صورت از صفر تا صد نيازمنديهاي مشتريانش را خودش تأمين و مديريت کند.
-
تعداد تشکر ها از alikamanak به دلیل پست مفید
-
June 17th, 2014 16:39
# ADS