-
معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
اول از همه ببینیم HDD ها چطوری کار میکنن و RPM چیه
اساس کار هارد دیسکها برای ذخیرهسازی و بازیابی اطلاعات بر رفتار قطعات مکانیکی پلاتر و هد استوار است. ناگفته نماند که مشکلات اصلی هارددیسکها که هماکنون ضعف بزرگ این قطعات شمرده میشوند با این دو بخش در ارتباط است. پلاتر قطعهای دایرهای شکل است که سطوح بالا و پایین آن محل قرارگیری دادهها هستند. هر هارددیسک به طور معمول دو برابر تعداد پلاترهای خود، هد خواندن و نوشتن یکی برای رو و یکی برای زیر پلاتر دارد. این جناب هد برای دسترسی به بخشهایی که در لبه پلاتر (دایره بیرونی) قرار دارند باید زمان بیشتری را منتظر بماند، از اینرو محور مرکزی هارددیسک با سرعتی بیشتر میچرخد تا زمان دسترسی به دادهها افزایش یابد. مشهود است که هرچه سرعت گردش پلاتر یا محور مرکزی بیشتر باشد، زمان دسترسی به دادهها توسط هد خواندن و نوشتن کاهش خواهد یافت. هارددیسکها از منظر سرعت گردش محور مرکزی در پنج گروه ۴۲۰۰، ۵۴۰۰، ۷۲۰۰، ۱۰ و ۱۵ هزار دور در دقیقه قرار میگیرند. هارددیسکهای کوچکاندام ۸/۱ و ۵/۲ اینچی که بیشتر در دستگاههای قابلحمل مانند دستگاههای پخش موسیقی و لپتاپها استفاده میشوند از سرعت ۴۲۰۰ و ۵۴۰۰ دور در دقیقه پشتیبانی میکنند و برخی نمونههای جدید از سرعت ۷۲۰۰ دور در دقیقه بهره میبرند. هارددیسکهایی که شما با آن آشنا هستید با سرعت ۷۲۰۰ دور در دقیقه میچرخند و هارددیسکهای حرفهای نیز با سرعتهای ۱۰ و ۱۵ هزار دور در دقیقه گردش میکنند.
● بافر بهعنوان حافظه موقت
حتم دارم میدانید که برخی اوقات هارددیسک قادر به انجام سریع تمامی دستورات و دادههایی که از سوی مادربرد صادر و ارسال میشود نیست. از اینرو حافظه سریعی از جنس RAM روی برد کنترلی هارددیسک نصب میکنند تا فرصتی در اختیار هارددیسک برای انجام دستورالعملهای مختلف قرار دهد. هرچه اندازه این حافظه که بافر خوانده میشود بیشتر باشد کارایی کلی هارددیسک افزایش خواهد یافت. اندازه بافر رابطه مستقیمی با ظرفیت و کاربری هارددیسک دارد، برای مثال، میزان بافر هارددیسکهای بندانگشتی ۸/۱ و ۵/۲ اینچی با ظرفیتهای ۸۰ تا ۱۶۰ گیگابایت، ۲ مگابایت است. بافر مدلهای ۵/۳ اینچی کنونی بین ۸ تا ۳۲ مگابایت با توجه به ظرفیت هارددیسک متغیر است. به طور حتم استفاده از بافر حجیمتر در ظرفیتهای برابر هارددیسک توصیه میشود.
● رابط PATA، SATA و غیره!
این هارددیسکها بالاخره یکجوری باید به مادربرد وصل شوند و دادهها را مبادله کنند. هارددیسکهای معمولی از رابطهای Parallel ATA یا همان IDE قدیمی و رابط جدید Serial ATA استفاده میکنند. نسل رابطهای PATA چند وقتی است که سرآمده و تمامی مدلهای جدید از رابط SATA پشتیبانی میکنند. رابطهای مورد استفاده توسط هارددیسکهای حرفهای قدری متفاوت است. این مدلها از سه نوع رابط SCSI، Fiber Channel و SAS استفاده میکنند. رابط SAS جدیدترین و مقرون بهصرفهترین رابط کنونی است!
این را نیز گفته باشم که هر کدام از رابطهای ذکر شده، شامل گونههای مختلفی هستند. برای مثال، رابط SATA خود شامل دو گونه SATA ۱۵۰ MB و SATA ۳۰۰ MB است که به SATA و SATA۲ معروف شدهاند. این را نیز گفته باشم که مادربردهای عام فقط از رابطهای SATA و PATA پشتیبانی میکنند و رابطهای SAS، SCSI و Fiber Channel فقط روی مادربردهای حرفهای عرضه میشوند!
این را هم بیافزایم که ارتباط مستقیمی بین نوع رابطها و ظرفیت هارددیسک وجود دارد. هارددیسکهای عام در ظرفیتهای ۱۶۰، ۲۵۰، ۳۲۰، ۵۰۰، ۶۴۰، ۷۵۰ و ۱۰۰۰ گیگابایت تولید میشوند. این در حالی است که هارددیسکهای حرفهای در ظرفیتهای ۳۶، ۷۴ و ۱۶۰ عرضه میشوند. در هارددیسکهای عام، ظرفیت اهمیت دارد و در هارددیسکهای حرفهای، سرعت مورد توجه است.
● تعداد پلاتر
یک نکته خیلی ظریف در وادی هارددیسکها وجود دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. هر هارددیسک از تعدادی پلاتر تشکیل میشود. در حال حاضر ظرفیت پلاترها بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ گیگابایت متغیر است. از اینرو برای تولید هارددیسک یک ترابایتی لازم است از ۴ پلاتر ۲۵۰ گیگابایتی یا ۵ پلاتر ۲۰۰ گیگابایتی استفاده شود. هرچه تعداد پلاترهای هارددیسک به عنوان یکی از اجزای مهم مکانیکی افزایش یابد، احتمال بروز مشکل نیز افزایش خواهد یافت. از اینرو سازندگان هارددیسک تلاش میکنند تراکم ذخیرهسازی دادهها را افزایش دهند تا از تعداد پلاترهای کمتری در ساخت هارددیسک استفاده شود. Western Digital با تولید پلاتر ۵۰۰ گیگابایتی رکورددار کنونی بازار است. به همین دلیل تولید هارددیسکهای پرظرفیت با پلاترهای متراکم امکانپذیر خواهد شد. شما نیز به عنوان خریدار باید دقت داشته باشید که از هارددیسکهایی استفاده کنید که از تعداد کمتری پلاتر استفاده میکنند!
هنوز سالهای زیادی باقی مانده است که SSDها بتوانند از نظر امنیت و اعتماد و همچنین قیمت، جایگزین هارد دیسک های قدیمی شوند. کمی منصف باشید، هارد دیسک ها بر روی میز و یا کامپیوتر همه شما جا خوش کرده اند و از حجم عظیمی از خرت و پرت های شما را (از قبیل فیلم های HD، عکس های حجیم، موسیقی ها و هر چیزی که فکرش را کنید) محافظت می کنند. کاری که ممکن است در خور شان و شخصیت SSD گرانقیمت و ظریفتان نباشد.
ممکن است فکر کنید در هارد ۱ ترابایتی و یا غول های ۱٫۵ و ۲ ترابایتی که توسط هیتاچی و سی گیت تولید شده اند، با توده ای از پلاتر ها مواجه ایم. تکنیک استفاده شده در این هاردها به PMR یا ضبط مغناطیسی ستونی مشهور است که به ما این امکان را می دهد که بر روی پلاتر تا ۱۰ برابر اطلاعات بیشتری ضبط و نگهداری کنیم. روش کار بدین صورت است که اطلاعات بصورت عمودی (ستونی) بر روی پلاترها ضبط می شوند، در حالی که در گذشته به صورت افقی (سطری) این کار انجام می شده است. اما اطلاعاتی که به این صورت نگهداری می شوند، در برابر پاک شدن و آسیب دیدن بسیار حساس و شکننده هستند.
این همه اعداد و حروف چه معنی دارند؟
اگربه برچسب هارد دیسک ها دقت کرده باشید ممکن است به کلماتی از قبیل IDE، SATA و PATA برخورده باشید و یا خصوصیاتی مانند ۵۴۰۰RPM یا ۷۲۰۰RPM را مشاهده کرده باشید. همچنین اندازه های مختلفی چون ۳٫۵ اینچ، ۲٫۵ اینچ و ۱٫۸ اینچ برای آنها ذکر می شود. حسابی گیج کننده است؟ همه این اطلاعات چه معنی می توانند داشته باشند؟
RPM در هارد دیسک ها دقیقا مترادف با معنی آن در اتومبیل است: تعداد دور در دقیقه. این عدد در هارد دیسک ها بسیار مهم است، زیرا سرعت چرخش بالاتر به معنی سرعت خواندن و نوشتن بیشتر است. ۷۲۰۰RPM سرعت استاندارد هارد دیسک کامپیوترهای رومیزی است، اما مدل های ویژه ای با سرعت های ۱۰,۰۰۰RPM و ۱۵,۰۰۰RPM هم برای کاربردهای حرفه ای تولید می شوند. هارد لپ تاپ ها به علت اندازه کوچک شان،عموما ۵۴۰۰RPM سرعت دارند. اما می توانید مدل های ۷۲۰۰RPM را هم بیابید، ولی باید مقداری از شارژ لپ تاپ تان را فدای سرعت بیشتر هارد تان کنید.
RPM را شاید بتوان مهمترین عامل کارایی هارد دیسک دانست. وقتی هارد با سرعت بیشتری بچرخد، اطلاعات بیشتری در واحد زمان قابل خواندن و نوشتن هستند، این امر همچنین امکان دسترسی سریعتر به اطلاعات را فراهم می کند. در سرعت های بالا، هد برای رسیدن به اطلاعات درست دچار وقفه نمی گردد و سریعا خود را به محل مناسب می رساند. زمان جستجوی هارد هم عبارت است از مدت زمان مورد نیاز که هارد هد را به محل مناسب برای خواندن و نوشتن اطلاعات برساند. هارد های با کیفیت و گرانقیمت زمان جستجویی در حد ۲ میلی ثانیه دارند و برای هارد های معمولی موجود در بازار این زمان به ۹ میلی ثانیه می رسد. بافر هارد هم نشان دهنده میزان اطلاعاتی است که قبل از استفاده cache می شوند و هر چه میزان آن بیشتر باشد هارد با سرعت بالاتری به درخواست های سیستم پاسخ می دهد. هارد های معمول موجود در بازار با بافرهای ۸، ۱۶ و ۳۲ مگابایت ارائه می گردند، اما برخی هارد های ویژه را با بافرهای بسیار بالا هم ( حتی تا یک گیگابایت ) می توان یافت.
آنها چگونه وصل می شوند؟
ابزارهای بسیاری برای اتصال هارد دیسک به مادربورد وجود دارند. اما تا چند سال پیش در بازار هارد دیسک ها ATA -اتصال با تکنولوزی پیشرفته- استاندارد حکمران بود. این اتصال عبارت از یک سوکت ۱۶ پین بود که کنترل هارد دیسک را در اختیار مادر بورد قرار می داد. البته قبل از اینکه SATA پا به عرصه بگذارد، رابط ATA صاحب برادر دوقلویی به نام Parallel ATA هم شد.
پس از آن، ATA به دفعات دچار بازبینی ها و ارتقا های متعددی شد که به آن اجازه می داد با هارد های حجیم تر و سریعتر هم به راحتی کار کند. ممکن است هارد هایی را دیده باشید که بر روی آنها عبارت Ultra ATA درج شده است. این دسته از رابط ها امکان جابجایی اطلاعات را با سرعت ۱۳۳ مگابیت بر ثانیه مهیا می ساختند. ATA در میان عموم به IDE هم مشهور است، اما همان نام ATA توصیف دقیق تری برای این رابط است. اگر درون کامپیوترتان را نگاهی انداخته باشید ممکن است این نوع رابط را دیده باشید. تشخیص این رابط هم بسیار آسان است، کابل های نواری عریضی که فضای زیادی را هم اشغال کرده اند، همان کابلهای ATA هستند. نوع دیگری از کابل ها که ممکن است نام آن برایتان اشنا باشد، رابط های SCSI (اسکازی) هستند که در زمان حکومت ATA/IDE، به طور معمول برای مقاصد تجاری و یا سیستم های با کاربری ویژه استفاده می شدند. یکی دیگر از دردسرهای رابط های ATA/IDE تنظیمات Master/Slave و نحوه کار با آنها بود که با ظهور SATA این مشکل هم رفع شده است.
در چند سال اخیر استاندارد SATA برای هارد دیسک ها استفاده می شود که دنیایی کاملا متفاوت از ATA است. این رابط ها از اولین ابزار هایی بودند که به سرعت ۱٫۵ گیگابیت بر ثانیه دست یافتند و هم اکنون با سرعت ۳ گیگابیت بر ثانیه کار می کنند. البته چیزی نمانده که به سرعت ۶ گیگابیت بر ثانیه هم دست پیدا کنند. این کابل ها نازک ترند و جای کمتری از کیس را اشغال می کنند، که این امر باعث مرتب تر بودن داخل کیس و گردش هوای بهتر در آن می شود. با استفاده از این استاندارد، دیگر نیازی به تنظیمات پیچیده و گیج کننده ندارید و کار با آن بسیار راحت تر است. امروزه برخی از ابزارهای external هم از نوع خاص SATA با نام eSATA استفاده می کنند که e مخفف همان external یا بیرونی است که امکان استفاده از سرعت بالای SATA را بصورت پرتابل و بیرونی فراهم می کند. چیزی نمانده که eSATA هم به استانداردی شبیه USB و با سرعت بسیار بالاتر از آن تبدیل گردد.
زمان جستجوی بالا، چیزی کاملا متفاوت با زمان انتقال بالا است. اولی نشان دهنده مدت زمانی است که اطلاعات مورد نظر در هارد پیدا می شوند و دومی نشان دهنده مدت زمانی است که این اطلاعات به مقصد منتقل می گردند. اگر بخواهیم این موضوع را به شکل ساده توضیح دهیم، یک هارد با رابط کم سرعت و زمان جستجوی سریع بهتر است برای جاهایی که تکه های کوچک اطلاعاتی را مرتبا جابجا می کنند بکار گرفته شود و هارد با رابط پرسرعت و زمان جستجوی کندتر بدرد کسانی می خورد که همیشه حجم بالایی از اطلاعات را انتقال می دهند.
مقایسه هاردهای ssd با hdd
SSD چیست؟
SSD یا به عبارت دیگر Solid State Disk ، منبع ذخیرهسازی است که از نیمه رساناهای حالت جامد تشکیل شده است. از این تکنولوژی در ساخت حافظههای Flash نیز استفاده میشود به همین دلیل برخی SSD را حافظه Flash ، مینامند.
SSDها امتیازات بیشتری نسبت به هارد دیسکها دارند و تصور اینکه روزی جایگزین هارد دیسک در نوت بوکها وکامپیوترهای شخصی شوند بسیار طبیعی است.
بخصوص اینکه کاهش قیمت مداوم SSD این تصور را به واقعیت نزدیکتر کرده است.
توان مصرفی کم نقطه قوت SSD
SSD برای افزایش فضای ذخیرهسازی ، مشکلات HDD را ندارد. چراکه در HDD برای افزایش حجم، سازندهها ناگزیرند از صفحات بیشتری استفاده نمایند و وقتی تعداد صفحات زیاد میشود، به دلیل اینکه فضای داخل HDD کاملا ایزوله است و هوای داخل آن نیز محدود است، با چرخش سریع صفحات، گرمای بیشتری نیز تولید می شود که برای استفاده در نوتبوک این مشکل بزرگی است و این همان چیزی است که شرکتهای سازنده سعی در بهبود اجرا و سرعت آن را دارند.
یکی از برتریهای SDD نسبت به HDD ، توان مصرفی آن است و نیز از نظر سایز در ظرفیت برابر از HDD کوچکتر است.
نقاط ضعف SSD
در مقابل، SDD نقاط ضعفی هم نسبت به HDD دارد:
l عدم بازیابی اطلاعات: یکی از نقاط ضعف SSD ، عدم امکان بازیابی دادهها است.زمانیکه HDD از کار میافتد کارشناسان اغلب قادرند حداقل مقداری از دادهها را بازیابی کنند ( البته این وابسته به علت خرابی و شرایط فیزیکی صفحهها دارد ) که این امکان در SDD ها وجود ندارد.
lتعداد دفعات نوشتن : نکته بعدی ، عمر مفید SSD هاست که از نظر
Write Cycle ( تعداد دفعات نوشتن ) نسبت به HDD ها، عمر کمتری دارند.
l ظرفیت : نهایتا اینکه در حال حاضر SSD از لحاظ ظرفیت ، توانایی رقابت با HDD را ندارد اما این محدودیت، موقتی است در آینده رفع خواهد شد.
برتری SSD بر HDD در هنگام بازنویسی فایل
SSD از نظر نرمافزاری کاملا با HDD سازگاری دارد بطوریکه میتواند در هر کاری جایگزین HDD شود. در بخش مدیریت فایل نیز تفاوتهای جزئی بین HDD و SSD وجود دارد.
در این خصوص میتوان به این نکته اشاره کرد که در HDD ، هنگام بازنویسی فایل, فایل در همان جای قبلی کپی میشود. در این حالت اگر اشتباهی رخ دهد گاهی سبب نابود شدن دادهها میشود اما در SSD، هنگام بازنویسی فایل، فایل در یک موقعیت جدید کپی و سپس فایلهای اصلی ( قدیمی ) حذف میشوند. بنابراین اگر هنگام بازنویسی فایلها اشتباهی رخ دهد فایلهای اصلی به صورت دست نخورده باقی میمانند که این باعث کاهش احتمال از بین رفتن دادهها میشود.
در حال حاضر ویندوز تفاوتی میانHDD و SSD قائل نمیشود اگرچه گفته شده که سعی در استفاده بهینه از SSD دارد.
آینده از آن کیست؟
اینکه آیا SSD جایگزین HDD در تمامی کاربردها خواهد شد یا نه هنوز مشخص نیست. اگر چه در برخی کاربردها SSD به جای HDD به فروش میرسد ( مثل حافظههای قابل حمل USB با ظرفیت ۴۰ و ۸۰ گیگابایت که در ساختار آنها از SSD استفاده شده است ) اما در برخی ابزارها هنوز HDD به عنوان ذخیره اصلی کاربرد دارد.
قیمت گذاری سازندههای SSD نقش اصلی را در این تغییرات خواهد داشت, اگر چه مصرف انرژی, مقاومت و سرعت انتقال اطلاعات در جایگزینی SSD بیتاثیر نخواهد بود.
اگر کاهش قیمت SSD همچنان ادامه داشته باشد، باید منتظر جایگزینی کلی SSD به جای HDD باشیم.
موسسه تحقیقاتی Gartner برآورد میکند که تا سال ۲۰۱۰ بیش ۳۲ میلیون نوتبوک، از SDD به عنوان وسیله ذخیرهسازی ( به جای HDD ) استفاده کنند.
از عوامل مهم استفاده از SDD در نوتبوکهای نسل آینده ، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
قابلیت اطمینان : به دلیل اینکه SSD هیچ قسمت متحرکی ندارد پس درصد خرابی آن در اثر ضربه کمتر است. اگر یک نوتبوک به زمین بیفتد احتمال صدمه دیدن HDD بسیار زیاد است زیرا ممکن است که هد با صفحه تماس پیدا کند.
قیمت : اواخر دهه ۱۹۹۰ تکنولوژی SSD برای کاربردهای عملی که نیاز به اطمینان زیادی داشت مورد استفاده قرار می گرفت , زیرا ۱ مگابایت حافظه فلش چند صد دلار هزینه داشت اما امروزه ۱ گیگابایت از حافظه فلش را با کمتر از ۱۰ دلار میتوان تهیه کرد.
مصرف انرژی : SSD ، نیروی الکتریکی بسیار پایینی نیاز دارد و گرمای کمتری نسبت به HDD تولید میکند و این دلیل خوبی برای استفاده از آنها در نوت بوکها است.
سایز : SSDها میتوانند بسیار کوچکتر از HDDها ساخته شوند به همین دلیل برای نوت بوکها بسیار مناسبند.
مقایسه HDD و SSD
اگر اطلاعات دقیق و کامل با جزئیات زیاد میخواید هم پیشنهاد میکنم اینجارو بخونید : http://www.daneshju.ir/forum/f302/t122639.html
-
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
میشه از ssd برای pc استفاده کرد؟!؟!
-
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
ParnianHost
میشه از ssd برای pc استفاده کرد؟!؟!
مقاله را کامل نخوندیدا
-
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
ParnianHost
میشه از ssd برای pc استفاده کرد؟!؟!
چرا که نه بستگی به مادر بردون داره
-
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
الان خوندم و متوجه شدم عزیز...
قیمت تقریبی نداره اینا مثلا برای 1tb؟؟؟
-
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
ParnianHost
الان خوندم و متوجه شدم عزیز...
قیمت تقریبی نداره اینا مثلا برای 1tb؟؟؟
هاردهای اس اس دی ظرفیت محدودی دارن فک میکنم بیشترین حجمی که الان تو بازار هست 512 گیگابایت هست
-
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
tizparvaz
هاردهای اس اس دی ظرفیت محدودی دارن فک میکنم بیشترین حجمی که الان تو بازار هست 512 گیگابایت هست
خب میشه قیمت 512 گیگش رو بگید؟!؟!
اخه هاردم پر شده و دنبال یه فضا ذخیره سازی میگردم:d
-
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
-
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
مقاله بطور ساده وروان یه مقایسه کلی کرده و اطلاعات خوبی داده هرچندکه میشه فهمیدکه تا حدودی مقاله قدیمی هست چراکه
نقل قول:
موسسه تحقیقاتی gartner برآورد میکند که تا سال ۲۰۱۰ بیش ۳۲ میلیون نوتبوک، از sdd به عنوان وسیله ذخیرهسازی ( به جای hdd ) استفاده کنند.
نشان دهنده اینهست که حداقل درخوشبینانه ترین حالت این مقاله مال سال 2009 بود و مطنا از 2009 تا الناکه 1 ماه دیگر حدودا سال 2012 رو به اتمام هست کلی تغیرات و پیشرفتها حاصلشده در زمینه هادرهای ssd
در کل به نظرم بهترین و مطمن ترین و سریعترین هارد اگر بخواهیم از ssd فاکتوربگیرم بدیل یکسری معایب فقط و فقط هادرهای sas15k انتخاب احسن هست
-
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
magicvps.com
مقاله بطور ساده وروان یه مقایسه کلی کرده و اطلاعات خوبی داده هرچندکه میشه فهمیدکه تا حدودی مقاله قدیمی هست چراکه نشان دهنده اینهست که حداقل درخوشبینانه ترین حالت این مقاله مال سال 2009 بود و مطنا از 2009 تا الناکه 1 ماه دیگر حدودا سال 2012 رو به اتمام هست کلی تغیرات و پیشرفتها حاصلشده در زمینه هادرهای ssd
در کل به نظرم بهترین و مطمن ترین و سریعترین هارد اگر بخواهیم از ssd فاکتوربگیرم بدیل یکسری معایب فقط و فقط هادرهای sas15k انتخاب احسن هست
پینوشت :البته باید بگم که بعضی دیتا سنترها از این قضیه استفاده تبلغاتی کردن و هادرهای sas 7200 را با استفاده از محبویبت هارد معرف ساس روی سروها ارایه میکنند اون ساسی که شهره عام و خاص هست بدیل سرعت و کیفیت sas 15 k هستش نه این هادرهای 7200 دور که از رابط و یا اینترفیس ساس استفاده میکنند و به اسم ساس معرف فورخته میشوند
-
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
tizparvaz
هاردهای اس اس دی ظرفیت محدودی دارن فک میکنم بیشترین حجمی که الان تو بازار هست 512 گیگابایت هست
اگر اشتباه نکنم تا ظرفیت 700 گیگی ساخته شده ولی عمومیتش ظرفیتهای 500 گیگی هست
-
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
ParnianHost
خب میشه قیمت 512 گیگش رو بگید؟!؟!
اخه هاردم پر شده و دنبال یه فضا ذخیره سازی میگردم:d
حدود 1.5 میلیون! (بسته به برند و مدل متفاوت خواهد بود)
البته اگر پیدا بشه که احتمالش کم هست
ضمن اینکه انتخاب SSD صرفا برای فضای ذخیره سازی اصلا انتخاب مناسبی نیست
حتی پیشنهاد میشه از هارد های دور پایین و حجم بالا استفاده بشه (مثلا Western digital 3TB Caviar Green یا Red) که قیمت خیلی پایینتری هم دارند
و از SSD هم به عنوان فضای نصب سیستم عامل و نرم افزارها و بازی ها استفاده بشه تا باعث افزایش فوقالعاده ی سرعت سیستم بشه
ضمن اینکه همانطور که اشاره شد، مقاله نسبتا قدیمی هست
OCZ الان توانایی تولید SSD با ظرفیت های بالا تا 16 ترابایت رو هم داره! (چیزی که روی هارد های دیسکی در حال حاضر حداکثر تا 4 ترابایت ممکن هست)
و ضمن اینکه امکان ریکاوری هم با احتمال بسیار پایینِ از دست دادن اطلاعات در هارد های SSD وجود داره
-
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
Ssd خوراک رایت روی دی وی دی هستش. می شه در آن واحد باهاش از یک فایل روی 5 تا درایو رایت کرد بدون اینکه بافر راتر کم بشه
-
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
MagicVps.Com
مقاله بطور ساده وروان یه مقایسه کلی کرده و اطلاعات خوبی داده هرچندکه میشه فهمیدکه تا حدودی مقاله قدیمی هست چراکه نشان دهنده اینهست که حداقل درخوشبینانه ترین حالت این مقاله مال سال 2009 بود و مطنا از 2009 تا الناکه 1 ماه دیگر حدودا سال 2012 رو به اتمام هست کلی تغیرات و پیشرفتها حاصلشده در زمینه هادرهای ssd
در کل به نظرم بهترین و مطمن ترین و سریعترین هارد اگر بخواهیم از ssd فاکتوربگیرم بدیل یکسری معایب فقط و فقط هادرهای sas15k انتخاب احسن هست
کل مطلب از یک مقاله نیست چکیده چندین مطلب از جاهای مختلف هست
من خودمم هم با ساس موافق ترم تا ssd
نقل قول:
پینوشت :البته باید بگم که بعضی دیتا سنترها از این قضیه استفاده تبلغاتی کردن و هادرهای sas 7200 را با استفاده از محبویبت هارد معرف ساس روی سروها ارایه میکنند اون ساسی که شهره عام و خاص هست بدیل سرعت و کیفیت sas 15 k هستش نه این هادرهای 7200 دور که از رابط و یا اینترفیس ساس استفاده میکنند و به اسم ساس معرف فورخته میشوند
با این حال سرعت و پاسخگویی که نسبت به ساتا دارن خیلی بیشتر و بهته تو عمل هم اثبات شده
-
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
نقل قول:
OCZ الان توانایی تولید SSD با ظرفیت های بالا تا 16 ترابایت رو هم داره! (چیزی که روی هارد های دیسکی در حال حاضر حداکثر تا 4 ترابایت ممکن هست)
و ضمن اینکه امکان ریکاوری هم با احتمال بسیار پایینِ از دست دادن اطلاعات در هارد های SSD وجود داره
خوب تواناییش درست اما آیا تو بازار هم موجوده ؟
در مورد ریکاوری یه مقدار بیشتر توضیح بدید
-
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
چند نکته رو باید در خصوص مقاله و مباحثی که در این تایپک درج شده ذکر کنم
1- هارد دیسکهای SAS ;ه به گفته یکی از دوستان از اسم اونها استفاده تبلیغاتی شده اینقدر هم ساده نیستند و پارامترهای زیادی وجود داره که اونها رو از از هارد دیسکهای معمولی متفاوت میکنه
(
1-1-قیمت یک هارد 2 ترابایت SATA اگر قیمتی حدود 250 هزار تومان داشته باشه هارد دیسک SAS 7200 Ent قیمتی برابر با 900 هزار تومان داره !!!
1-2-عمر مفید یک هارد دیسک معمولی اگر در شرایط عادی 10000 ساعت باشه ! عمر یک هارد دیسک SAS7200 Enterprise 1.5 تا 3 برابر هست
1-3-اینترفیس SAS امکان اتصال هارد دیسک به Raid Controller های سطح بالا رو فراهم میکنه که در حالت عادی برای SATA فراهم نیست .
1-4- IOPS هارد دیسکهای SAS7200 تقریبا 1.5 برابر یک هارد دیسک عادی هست و این هم به خاطر مکانیسم مرغوبتر و دقیقتر این هارد دیسک ها هست !
)
2- در بهترین مدل هارد دیسکهای SAS15K هم برای شرایط تست یک درخواست همزمان IOPS هارد دیسک حداقل 4/5 SSD هست !
3-در شرایط تست چندین درخواست یا Butterfly Read o Write هارد دیسک ها حرفی برای گفتن در مقابل SSD ها ندارد !!!!!!
خطرناکترین فاکتور در هارد دیسکهای SSD عمر هر سکتور میباشد که بسته به مدل هارد دیسک بین 10000 تا 1000000 Write ممکن است متغییر باشه !
به نظر من هارد دیسکهای SSD بهترین گزینه برای کاربردهای پرسرعت با چندین درخواست همزمان هستند کاربردهایی که حجم اطلاعات کم و تعداد درخواست بالاست
! و استفاده از هارد دیسکهای SAS15K فقط برای مصارف تک سیستم عامل و مواردی که نیاز به پایداری بسیار بالای اطلاعات و حجم ذخیره سازی بالاتر هست مناسبه که بهترین حالت و ترکیب حاصل بشه !
با تشکر از شروع کننده تاپیک
موفق و پیروز باشید
-
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
tizparvaz
خوب تواناییش درست اما آیا تو بازار هم موجوده ؟
در مورد ریکاوری یه مقدار بیشتر توضیح بدید
تا 3.2 ترابایت موجود هست (لینک : Newegg.com - OCZ Z-Drive R4 CM88 3.2 TB PCI-E PCI-Express 2.0 x8 MLC Enterprise Solid State Disk ZD4CM88-FH-3.2T)
و برای حجم های بالاتر هم درصورت سفارش ارائه میشه
البته پورت اینها PCI-E هست
توضیح اینکه راندمان واقعا بالاتری دارند (در حد حافظه RAM) و حجم های بالاتری رو هم میتونن ارائه بدن (همانطور که گفتم تا 16 ترابایت)
و تا یک و نیم میلیون IOPS رو هم جواب میدن
با سرعت انتقال فایل تا 2800 مگابایت بر ثانیه
لینک خبر: OCZ Technology | About OCZ | | OCZ Launches Z-Drive R4 CloudServ™ 16TB Solid State Storage System
لینک محصولات: Z-Drive R4 Solid State Drives C Series
استفاده ی اینها بیشتر برای Cloud provider ها هست که نیاز به سرعت بالا در کنار حجم بالا دارند و واقعا میتونم بگم شاید هیچ وقت از هیچ نظر کم نمیارن!
-
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
نقل قول:
1- هارد دیسکهای SAS ;ه به گفته یکی از دوستان از اسم اونها استفاده تبلیغاتی شده اینقدر هم ساده نیستند و پارامترهای زیادی وجود داره که اونها رو از از هارد دیسکهای معمولی متفاوت میکنه
بله عزیز فرق میکنه 100% ولی اینطور یکه داره از اسمش سو استفاده میشه مردم ساس اصلی و معروف را همون sas15 k میشناسن و وقتی میگن ساس همه ظهنشون سمت اون حالت از هارد میره نه ساسی که 7200 دور هست وگرنه در حالت کلی خوب 100% با هادرهای ساتا معمول فرق میکنه و تا حدودی داری سرعت بهتر ی هست
-
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
wanener
چند نکته رو باید در خصوص مقاله و مباحثی که در این تایپک درج شده ذکر کنم
1- هارد دیسکهای SAS ;ه به گفته یکی از دوستان از اسم اونها استفاده تبلیغاتی شده اینقدر هم ساده نیستند و پارامترهای زیادی وجود داره که اونها رو از از هارد دیسکهای معمولی متفاوت میکنه
(
1-1-قیمت یک هارد 2 ترابایت SATA اگر قیمتی حدود 250 هزار تومان داشته باشه هارد دیسک SAS 7200 Ent قیمتی برابر با 900 هزار تومان داره !!!
1-2-عمر مفید یک هارد دیسک معمولی اگر در شرایط عادی 10000 ساعت باشه ! عمر یک هارد دیسک SAS7200 Enterprise 1.5 تا 3 برابر هست
1-3-اینترفیس SAS امکان اتصال هارد دیسک به Raid Controller های سطح بالا رو فراهم میکنه که در حالت عادی برای SATA فراهم نیست .
1-4- IOPS هارد دیسکهای SAS7200 تقریبا 1.5 برابر یک هارد دیسک عادی هست و این هم به خاطر مکانیسم مرغوبتر و دقیقتر این هارد دیسک ها هست !
)
2- در بهترین مدل هارد دیسکهای SAS15K هم برای شرایط تست یک درخواست همزمان IOPS هارد دیسک حداقل 4/5 SSD هست !
3-در شرایط تست چندین درخواست یا Butterfly Read o Write هارد دیسک ها حرفی برای گفتن در مقابل SSD ها ندارد !!!!!!
خطرناکترین فاکتور در هارد دیسکهای SSD عمر هر سکتور میباشد که بسته به مدل هارد دیسک بین 10000 تا 1000000 Write ممکن است متغییر باشه !
به نظر من هارد دیسکهای SSD بهترین گزینه برای کاربردهای پرسرعت با چندین درخواست همزمان هستند کاربردهایی که حجم اطلاعات کم و تعداد درخواست بالاست
! و استفاده از هارد دیسکهای SAS15K فقط برای مصارف تک سیستم عامل و مواردی که نیاز به پایداری بسیار بالای اطلاعات و حجم ذخیره سازی بالاتر هست مناسبه که بهترین حالت و ترکیب حاصل بشه !
با تشکر از شروع کننده تاپیک
موفق و پیروز باشید
ضمن تایید حرفهای شما، باید عرض کنم همیشه هم به این صورت نیست
برای مثال میگم چند روز پیش سرور یکی از دوستان رو که از Redstation گرفته بود و از سرعت هارد ها ناراضی بود بررسی میکردیم که متوجه شدیم هارد های سرور (که 2TB SAS های معروف این دیتاسنتر هستند) از برند توشیبا (اگر درست یادم مونده باشه) هستند و فقط 16 مگابایت کش ناقابل دارند!
حداقل چیزی که میتونم بگم این هست که Performance این هارد ها کمتر از نصف هاردهای به اصطلاح معمولی 7200RPM SATA2 با 64 مگابایت کش Western Digital هستند (چون خودم درحال استفاده از این هارد ها روی سرور هستم)
پس صرفا SAS بودن Interface نمیتونه دلیل بر درستی همه ی حرفهای شما باشه
هرچند که در شرایط مشابه، عملکرد نسبتا بهتری ارائه میدن
(هدف همان بود که دوستان اشاره کردند و استفاده از نام SAS برای گول زدن مشتری بود که چه توسط سازندگان هارد و چه توسط دیتاسنتر ها درحال انجام هست)
-
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
RezaFH
ضمن تایید حرفهای شما، باید عرض کنم همیشه هم به این صورت نیست
برای مثال میگم چند روز پیش سرور یکی از دوستان رو که از Redstation گرفته بود و از سرعت هارد ها ناراضی بود بررسی میکردیم که متوجه شدیم هارد های سرور (که 2TB SAS های معروف این دیتاسنتر هستند) از برند توشیبا (اگر درست یادم مونده باشه) هستند و فقط 16 مگابایت کش ناقابل دارند!
حداقل چیزی که میتونم بگم این هست که Performance این هارد ها کمتر از نصف هاردهای به اصطلاح معمولی 7200RPM SATA2 با 64 مگابایت کش Western Digital هستند (چون خودم درحال استفاده از این هارد ها روی سرور هستم)
پس صرفا SAS بودن Interface نمیتونه دلیل بر درستی همه ی حرفهای شما باشه
هرچند که در شرایط مشابه، عملکرد نسبتا بهتری ارائه میدن
(هدف همان بود که دوستان اشاره کردند و استفاده از نام SAS برای گول زدن مشتری بود که چه توسط سازندگان هارد و چه توسط دیتاسنتر ها درحال انجام هست)
تایید میشه. منم از رداستیشن سرور دارم که ساس 7200 هست. اما سرعتش خیلی کمه.
-
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
tizparvaz
در مورد ریکاوری یه مقدار بیشتر توضیح بدید
ببخشید ریکاوری رو یادم رفت توضیح بدم
چیز خاصی نیست و در عمل الان نرم افزارهای ریکاوری، این کار رو مثل سایر هارد ها انجام میدن
شما حتی از روی حافظه های فلش USB هم درصورت حذف شدن اطلاعات، میتونید اونها رو ریکاوری کنید
اما یادمون باشه که خرابی هارد با حذف شدن اطلاعات و بعد ریکاوری فرق میکنه
اما چیزی که اون هارو از هارد های دیسکی جدا میکنه، درصد واقعا ناچیز خرابی سکتور (اینتل رقم 1 در 10 به توان 16 سکتور رو ارائه میده: ARK | Intel® SSD 710 Series (300GB, 2.5in SATA 3Gb/s, 25nm, MLC))
و عمر مفید بسیار بالای اونها هست (مثلا 2 میلیون ساعت که میشه 230 سال !!!) که این یعنی میتونن 230 سال بدون وقفه و مشکل کار کنن (حداقل برای خوانده شدن اطلاعات از روی آنها)
-
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
RezaFH
ببخشید ریکاوری رو یادم رفت توضیح بدم
چیز خاصی نیست و در عمل الان نرم افزارهای ریکاوری، این کار رو مثل سایر هارد ها انجام میدن
شما حتی از روی حافظه های فلش USB هم درصورت حذف شدن اطلاعات، میتونید اونها رو ریکاوری کنید
اما یادمون باشه که خرابی هارد با حذف شدن اطلاعات و بعد ریکاوری فرق میکنه
اما چیزی که اون هارو از هارد های دیسکی جدا میکنه، درصد واقعا ناچیز خرابی سکتور (اینتل رقم 1 در 10 به توان 16 سکتور رو ارائه میده:
ARK | Intel® SSD 710 Series (300GB, 2.5in SATA 3Gb/s, 25nm, MLC))
و عمر مفید بسیار بالای اونها هست (مثلا 2 میلیون ساعت که میشه 230 سال !!!) که این یعنی میتونن 230 سال بدون وقفه و مشکل کار کنن (حداقل برای خوانده شدن اطلاعات از روی آنها)
ممنون
مطالبی که من مطالعه کردم همه شدیدا به عمر کوتاه اشاره میکردن بعضی جاا میگفتن عمر بیشتر نسبت یه هارد دیسکهای معمولی تو تقریبا همشون این مطلب همخونی نداشت یعنی هم گفته بود عمر کم هم گفته بود عمر زیاد
الان شما اشاره به عمر زیاد کردید
اینجور که من متوجه شدم عمر این اس اس دی ها کاملا مشخصه و بستگی به تعداد رید ورایتهای انجام شده داره ، حالا سوالی که پیش میاد اینه که منظور از رید ورایت چیه فرضا اگر از این دیسکها برای دیتابیس یک سایت استفاده بشه خوب به مراتب نسبت به یک پی سی رید ورایتهای خیلی زیاد شاید در روز بالای 10000 بار رو تجربه میکنه اینجا عمر این دیسک چی میشه یعنی در ارز 2 3 سال تعطیل میشه کامل ؟
-
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
tizparvaz
ممنون
مطالبی که من مطالعه کردم همه شدیدا به عمر کوتاه اشاره میکردن بعضی جاا میگفتن عمر بیشتر نسبت یه هارد دیسکهای معمولی تو تقریبا همشون این مطلب همخونی نداشت یعنی هم گفته بود عمر کم هم گفته بود عمر زیاد
الان شما اشاره به عمر زیاد کردید
اینجور که من متوجه شدم عمر این اس اس دی ها کاملا مشخصه و بستگی به تعداد رید ورایتهای انجام شده داره ، حالا سوالی که پیش میاد اینه که منظور از رید ورایت چیه فرضا اگر از این دیسکها برای دیتابیس یک سایت استفاده بشه خوب به مراتب نسبت به یک پی سی رید ورایتهای خیلی زیاد شاید در روز بالای 10000 بار رو تجربه میکنه اینجا عمر این دیسک چی میشه یعنی در ارز 2 3 سال تعطیل میشه کامل ؟
در واقع SSD ها دو نوع عمر دارند
یکی Write Endurance هست که نسبت به هاردهای معمولی پایینتر هست
یکی عمر سخت افزاری هست که نسبت به هارد های معمولی خیلی بالاتر هست (همون 230 سال که عرض کردم)
Write Endurance همانطور که از اسمش پیدا هست، فقط به نوشتن اطلاعات روی هارد مربوط میشه و حداقل 100 بار هست
یعنی روی هارد 512 گیگابایتی میشه 51 ترابایت اطلاعات نوشت تا عمرش تمام بشه
که البته این مقدار برای هارد های مختلف متفاوت هست و سری های Enterprise تا 10.000 بار قابل نوشتن هستند که میشه چند هزار ترابایت (یا چندین پتابایت برای هر هارد)
برای مثال میتونید این عدد رو برای سری 710 اینتل مشاهده کنید:
Intel® Solid-State Drive 710: Endurance Performance Protection
که برای هارد 300 گیگابایتی، 3 پتابایت نوشته شده
-
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
بعد از تموم شدن Write Endurance چه اتفاقی برای ssd میفته ؟ مثلا بخوایم روش یه فایل جدید بریزیم چه خطایی میده؟
-
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
tizparvaz
ممنون
مطالبی که من مطالعه کردم همه شدیدا به عمر کوتاه اشاره میکردن بعضی جاا میگفتن عمر بیشتر نسبت یه هارد دیسکهای معمولی تو تقریبا همشون این مطلب همخونی نداشت یعنی هم گفته بود عمر کم هم گفته بود عمر زیاد
الان شما اشاره به عمر زیاد کردید
اینجور که من متوجه شدم عمر این اس اس دی ها کاملا مشخصه و بستگی به تعداد رید ورایتهای انجام شده داره ، حالا سوالی که پیش میاد اینه که منظور از رید ورایت چیه فرضا اگر از این دیسکها برای دیتابیس یک سایت استفاده بشه خوب به مراتب نسبت به یک پی سی رید ورایتهای خیلی زیاد شاید در روز بالای 10000 بار رو تجربه میکنه اینجا عمر این دیسک چی میشه یعنی در ارز 2 3 سال تعطیل میشه کامل ؟
سلام
یک نمونه دقیق خدمتتون بگم!
هارد دیسکهای SSD 512 Crucial دیتاسنتر که از نوع M4 می باشند عمر آنها 42ترابایت می باشد ! یعنی 40 گیگابایت اطلاعات در روز برای 5 سال !
البته این رو عرض کنم این هارد دیسکها از نوع High endurance نیستند !
و مدل 400 این دیتاسنتر 175 ترابایت عمر داره !
-
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
afrateam
بعد از تموم شدن Write Endurance چه اتفاقی برای ssd میفته ؟ مثلا بخوایم روش یه فایل جدید بریزیم چه خطایی میده؟
به تدریج، عمر هر سکتور که تموم میشه دیگه قابل استفاده نیست و عملا حجم هارد کاهش پیدا میکنه تا به صفر برسه!
(اگر اشتباه نکنم)
-
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
RezaFH
در واقع SSD ها دو نوع عمر دارند
یکی Write Endurance هست که نسبت به هاردهای معمولی پایینتر هست
یکی عمر سخت افزاری هست که نسبت به هارد های معمولی خیلی بالاتر هست (همون 230 سال که عرض کردم)
Write Endurance همانطور که از اسمش پیدا هست، فقط به نوشتن اطلاعات روی هارد مربوط میشه و حداقل 100 بار هست
یعنی روی هارد 512 گیگابایتی میشه 51 ترابایت اطلاعات نوشت تا عمرش تمام بشه
که البته این مقدار برای هارد های مختلف متفاوت هست و سری های Enterprise تا 10.000 بار قابل نوشتن هستند که میشه چند هزار ترابایت (یا چندین پتابایت برای هر هارد)
برای مثال میتونید این عدد رو برای سری 710 اینتل مشاهده کنید:
Intel® Solid-State Drive 710: Endurance Performance Protection
که برای هارد 300 گیگابایتی، 3 پتابایت نوشته شده
یه چیزی
اون وقت رضای عزیز الان مثلا همین 512 که گفتید میشه 51 ترابایت در بدترین شرایط یعنی چه قدر عمر ؟ (به روز یا سال منظورمه)
(میدونم به سرعت خواندن و نوشتن بستگی داره ولی حساب کنید ممنون میشم (:|)
در این شرایط سخت افزاری خوب هست ولی خب در موارد دیگه فکر کنم sas 15k جلوتر بزنه از ssd در عمر نوشتن نه ؟ (برای دیتاسنترها هم به صرفه تر میشه دیگه)
-
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
RoobinaServer
یه چیزی
اون وقت رضای عزیز الان مثلا همین 512 که گفتید میشه 51 ترابایت در بدترین شرایط یعنی چه قدر عمر ؟ (به روز یا سال منظورمه)
(میدونم به سرعت خواندن و نوشتن بستگی داره ولی حساب کنید ممنون میشم (:|)
در این شرایط سخت افزاری خوب هست ولی خب در موارد دیگه فکر کنم sas 15k جلوتر بزنه از ssd در عمر نوشتن نه ؟ (برای دیتاسنترها هم به صرفه تر میشه دیگه)
صد درصد ! عمر SAS 15K ya SAS 10K بیشتر از SSD هست !
اما IOPS که SSD میتونه در خواندن و نوشتن اتفاقی ارائه بده ! SAS ها به گرد پاش هم نمیرسن !
-
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
wanener
صد درصد ! عمر sas 15k ya sas 10k بیشتر از ssd هست !
اما iops که ssd میتونه در خواندن و نوشتن اتفاقی ارائه بده ! Sas ها به گرد پاش هم نمیرسن !
خب بله در مورد سرعت و ... هارد اطلاعات کافی داریم
فقط اطلاعات جدیدی که نداشتیم و رضای عزیز فرمودند عمر هارد بود که بیشتر سر عمر هارد سوال من هست تا سرعت خواندن و نوشتن و دیگر فاکتور ها خیلی وقته اثبات شده سرعت ssd بیشتر از هر هاردیه ولی خب عمر هارد نشنیده بودم به این صورت
اینجوری که رضای عزیز گفتند سکتور به سکتور از بین میره هارد البته فکر کنم دیگه ارور بده تا فضاش کم کم بخواد کم بشه حالا در هر صورت اگر اینجوری باشه میشه یکی از معایت بزرگش دیگه. (البته هارد ssd طی سه سال که درگیرشیم مشکلی نخورده و داره کار میکنه ، ولی خب بد نیست ، که عمر دقیقش را در آورد که قبل بروز مشکل تقریبا بشه جلوگیری کرد از ، از دست رفتن اطلاعات)
-
پاسخ : معایب و مزایای ssd وhdd - توضیحاتی درباره ssd
عمرش همونطور که مشخص کردم، کاملا بستگی به مدل هارد و تکنولوژی به کار رفته در اون داره
برای مثال اگر همین سری 710 رو در نظر بگیریم، هر هارد با هر حجمی رو میتونید برای 27 سال روزی یک بار پر و خالی کنید :) (یعنی روزی 300 گیگابایت اطلاعات رو حذف و دوباره اضافه کنید)
اما برای مدل های پایینتر مثل سری 520 اینتل، این رقمت رو اگر بخوایم در نظر بگیریم 6 ماه دوام میاره!
ولی مساله اینجاست که در واقعیت، ما هیچ وقت روزی یک بار هارد رو پر و خالی نمیکنیم
بر فرض مثال اگر روزی 20 گیگابایت اطلاعات برای یک هارد 480 گیگابایتی در نظر بگیریم، عمرش میشه 10 سال حدودا
(بحث استفاده های حرفه ای و خاص جدا هست که برای همین پیشنهاد میشه از سری 710 برای این موارد استفاده بشه)
در کل نمیشه گفت ایراد خیلی بزرگ هست براش
چراکه شما شاید توی یک سال 10 بار هم هارد رو پر و خالی نکنید که همین رو در نظر بگیریم در بدترین شرایط باز هم 10 سال میتونید از هارد استفاده کنید (که هیچ هارد دیسکی ای این مقدار دوام نمیاره)