-
آیت الله منتظری به دیار حق شتافت.
این مرجع تقلید كه هشتاد و هفتمین سال عمرش را میگذراند، شب گذشته بر اثر بیماری دار فانی را وداع گفت.
دفتر آیتالله منتظری ضمن تایید این خبر اعلام كرد كه تاكنون زمان مراسم تشییع پیكر وی مشخص نشده است.
آیات امینی، صانعی، شبیری زنجانی و گرامی هم اكنون در بیت آیتالله منتظری حضور دارند.
ایشان متولد 1301 ه - ش در نجف آباد اصفهان بود.
آغاز به تحصیل علوم دینی از 12 سالگی در حوزه های علمیه : نجف آباد، اصفهان؛ و هجرت به قم در سن 19 سالگی؛ تحصیلات علمی ایشان همراه شهید آیت الله مرتضی مطهری بود و درجه اجتهاد را در سن 24 سالگی كسب كرد و استادی دروس مقدماتی و عالی حوزوی (صرف و نحو، فقه و اصول، كلام و فلسفه، اخلاق و حدیث) را بر عهده داشت، برخی از اساتید معظم له آیات : حاج آقا رحیم ارباب، شیخ محمد حسن عالم نجف آبادی، حاج میرزا علی آقا شیرازی، محقق داماد، سید محمد حجت، سید صدر الدین صدر، سید احمد خوانساری، حاج آقا رضا بهاء الدینی، سید محمد حسین طباطبایی، حاج آقا حسین بروجردی و حاج آقا روح الله خمینی(قدس الله اسرارهم) بود.
نقش اساسی در رهبری مبارزات انقلاب اسلامی (1357-1342) به ویژه پس از تبعید امام خمینی از ایران به خارج از كشور داشت. در پی مبارزات فراگیر و خستگی ناپذیر تحمل 3 سال تبعید (در شهرهای مسجد سلیمان، طبس، خلخال و سقز)، تحمل 5/5 سال زندان(زندان های قزل قلعه، قصر و اوین) تحمل شكنجه های بسیار و سلول انفرادی (6ماه)،آخرین محكومیت 10 سال و سرانجام در پی اوج گیری تظاهرات و فشارهای مردمی در هشتم آبان ماه 1357 به همراه دیگر زندانیان سیاسی به ویژه آیت الله طالقانی (ره) آزاد شد.
مسئولیت های پس از انقلاب؛ ریاست مجلس خبرگان قانون اساسی، امام جمعه تهران و قم، قائم مقام رهبری، مسئول نصب قضات، ائمه جمعه و نماینده ولی فقیه در دانشگاهها و سپاه، نصب اعضای هیأت عفو زندانیان، تعیین شورای عالی مدیریت حوزه علمیه قم. نصب نماینده امام جهت تعیین هیأت 7 نفره واگذاری زمین، جذب و ارسال كمك های مردمی به جبهه ها در طول هشت سال جنگ، مؤسس و ریاست عالی دانشگاه امام صادق (ع) و مركز جهانی علوم اسلامی و مدرسه دارالشفاء قم ، اشراف و تولیِّت برخی مدارس علمیه در قم، مبتكر هفته وحدت و ولایت، و ...
بیش از 30 اثر فقهی، اصولی، اجتماعی، كلامی، تاریخی، حقوقی و سیاسی تألیف كرد.
در سالهای اخیر علاوه بر دیدارهای مردمی و اظهار نظر در باره مسائل روز و دفاع از حقوق همه طبقات مردم و پاسخ به استفتائات حاوی مسائل شرعی، سیاسی و شبهات ؛ به تدریس فقه، فلسفه ، حدیث و اخلاق مشغول بود.
علاوه بر مجموعه آثار، در این سالها 10 اثر دیگر از آثار ایشان در حوزه های مختلف: حدیث، كلام، سیاست، حقوق و ...چاپ و منتشر شده است.
روح این بزرگمرد شاد !
لطفا سیاسی نکنید
-
پاسخ : آیت الله منتظری به دیار حق شتافت.
روحش شاد ، یادش گرامی:53:
-
آیت الله منتظری درگذشت
http://www.bbc.co.uk/worldservice/as...ntazeri466.jpg
آیت الله حسینعلی منتظری از مراجع تقلید شیعیان شنبه شب، در هشتاد و هفت سالگی در شهر قم درگذشت.
احمد منتظری، فرزند آقای منتظری در گفت و گو با خبرگزاری ایلنا خبر درگذشت این روحانی منتقد را تائید کرده و گفته است که روحانیون بلندپایه قم در بیت آیت الله منتظری حضور یافته اند.
طبق اخبار آیات موسوی اردبیلی، شبیری زنجانی، صانعی، بیات زنجانی و امینی در منزل آقای منتظری حضور دارند.
آقای منتظری از مهم ترین روحانیون منتقد دولت ایران به شمار می رفت که در حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری اخیر به صراحت موضعگیری کرد و از رفتار حکومت در قبال معترضان انتقاد کرد.
در دوران پس از انتخابات ریاست جمهوری اخیر، آقای منتظری با انتقاد از عملکرد مسئولان جمهوری اسلامی نسبت به بی اعتماد شدن مردم نسبت به حاکمیت هشدار داده بود.
آقای منتظری چند روز پیش گفته بود که در پی سرکوب "خشن" مردم پس از انتخابات اخیر، آنها از خواسته اولیه خود که ابطال انتخابات بود فراتر رفته اند و اکنون خواهان رفع "آفت هایی" هستند که به گفته او نظام گرفتار آنها شده است.
آیت الله منتظری طی ماه های اخیر بیانیه های متعددی در حمایت از معترضان و انتقاد از رفتار حکومت منتشر کرد که با خشم محافل تندرو در حکومت رو به رو شد.
او در این مدت بارها از مراجع تقلید و روحانیون شیعه خواست برای دفاع از حقوق مردم در تحولات جاری دخالت کنند. او شهریور امسال نامه ای خطاب به "مراجع عظام تقلید و علمای اعلام قم، نجف، مشهد مقدس، تهران، اصفهان، تبریز، شیراز و سایر بلاد اسلامی" در همین زمینه منتشر کرد.
او در این نامه وقایع بعد از انتخابات اخیر را "حوادث و فجایعی" دانست که مراجع و علمای دینی مشاهده کرده یا دیده اند و با اشاره به آنچه که "حق کشی ها، ظلم ها، تخلفات فراوان به نام دین و با تایید بخش اندکی از روحانیون حکومتی و وابسته" نامید، نوشت که هنگامی که اقشار وسیعی از مردم در صدد ابراز اعتراض خود از راه های شرعی و قانونی مسالمت آمیز بر آمدند، حکومت "جمعیت چند میلیونی را آشوبگر و اغتشاشگر و عوامل بیگانه نامید و به بدترین وضع و با خشونت کامل، مردان و زنان بی دفاع را مورد ضرب و شتم و سرکوب قرار داد و عده زیادی را بازداشت و گروهی را در خیابان ها و عده ای را در زندان های مخوف به شهادت رساند."
جانشینی آیت الله خمینی
آیت الله حسینعلی منتظری در سال ۱۳۰۱ خورشیدی در نجف آباد اصفهان به دنیا آمد. او نزد آیت الله محمدحسین بروجردی، آیت الله روح الله خمینی و علامه محمدحسین طباطبایی تحصیل کرد و درجه اجتهاد دریافت کرد.
او پیش از انقلاب سال ۱۳۵۷ از جمله نزدیکان آیت الله خمینی بود و بارها به علت فعالیت های سیاسی زندانی شد.
در زمان تبعید آیت الله خمینی در نجف او نماینده تام الاختیار آیت الله خمینی در ایران شد.
پس از انقلاب سال ۱۳۵۷، آیت الله منتظری رییس مجلس خبرگان قانون اساسی شد و در سال ۱۳۶۴، مجلس خبرگان رهبری، با آنکه آیت الله خمینی همچنان در قید حیات بود، آیت الله منتظری را به جانشینی رهبر جمهوری اسلامی برگزید.
اختلافات میان آیت الله خمینی و آیت الله منتظری پس از اعدام هزاران زندانی سیاسی در زندان در تابستان ۱۳۶۷ و نیز بازداشت مهدی هاشمی برادر هادی هاشمی، داماد آیت الله منتظری بالا گرفت و نهایتا در سال ۱۳۶۸ آیت الله خمینی در نامه ای آیت الله منتظری را از مقام جانشینی خود عزل کرد.
حصر خانگی
پس از انتخاب آیت الله علی خامنه ای به رهبری جمهوری اسلامی، آیت الله منتظری در سال ۱۳۷۱ در یک سخنرانی از سیاست های امنیتی - نظامی حکومت انتقاد کرد. در پی این سخنرانی انتقاد آمیز جمعی از هواداران آیت الله منتظری بازداشت شدند.
در سال ۱۳۷۶ نیز آقای منتظری در سخنانی فراقانونی بودن رهبری را زیر سئوال برد. او در سخنان خود نسبت به حکومتی شدن مرجعیت هشدار داد و از اختیارات فراقانونی آیت الله خامنه ای انتقاد کرد.
در پی این سخنان، حسینه و دفتر آقای منتظری تخریب و اشغال شد. آیت الله منتظری سپس چند سال تحت حصر خانگی بود که در واپسین سال ریاست جمهوری سید محمد خاتمی موانع ایجاد شده در اطراف منزل او برچیده شد.
آیت الله منتظری چند سال پیش با انتشار خاطرات خود بر روی اینترنت بخشی از اسناد و نامههای تاریخی مربوط به انقلاب و جمهوری اسلامی را منتشر کرد.
-
فردا مراسم تدفین این بزرگمرد قم هست !
بنده خواهم رفت ! به طور حتم !
-
روحش شاد
ايام محرم هم به همه تسليت ميگم
التماس دعا
-
-
-
وحید من فکر کردم نجف آباد خاک می کنند ، بلیط نجف آباد رزو کرده بودم ! ولی گویا قم فردا ساعت 9 صبح هست !
اگه خواستی بیا هماهنگ کن !
---------- Post added at 09:39 AM ---------- Previous post was at 09:27 AM ----------
http://i50.tinypic.com/28ap0ld.jpg
-
واقعا ایشون مردم بزرگی بودن سالها در تبعید خانگی به سر بردند . و همیشه سخن حق را گفتند . عمر تمام شدنی هستش مهم اینه که ایندگان درباره ادم چی بگن . مطمعنا همه اقشار جامعه از رحلت ایشان ناراحت هستند . بهتر است برخی ها که فکر میکنن عمر نوح دارن این مسله رو ببنید و درس عبرتی بگیرند که همه روزی رفتنی هستند .
-
-
:-o
واقعا خبر از این بدتر نمیشد !
روحش شاد و یادش گرامی :(( :(( :((
-
ترافیک عجیبی جاده تهران - قم اتفاق افتاده !
احتمال بستن جاده برای جلوگیری از حضور مردم وجود داره ! (ترافیک ساختگی )
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
lovelife
ترافیک عجیبی جاده تهران - قم اتفاق افتاده !
احتمال بستن جاده برای جلوگیری از حضور مردم وجود داره ! (ترافیک ساختگی )
ایشالا تشییع پیکر میلیونی آیت الله منتظری خاری در چشم بعضیا باشه
-
-
من و وحید فردا اون جا هستیم !
نجف آباد هم تعطیل شده ! خیلی مرید داشته تو نجف آباد !
یه سری عکس های امروز تو این وبلاگ هست
Green Wave: تعطیلی کامل شهر نجف آباد در سوگ آیت الله عظمی منتظری به روایت عکس
-
الان تو تلفزیون زرقابی دیدم که در حد 10 ثانیه گفتش که ایت الله منتظری به رحمت خدا رفتن و با دکترش مصاحبه کردش و دکترش میگفت 100000 تا مریضی داشت و برای همین مرحوم شدن . حالا لازم بود یه بچه تو قرقوزستان پاش پیچ تلوزیون روزی 1000 بار اعلام میکرد و .... نمونه اش رو دیدیم یک زن مصری تو دادگاه المان و... جه داستانی شدش مخ مردم رو خوردن در حالی که ما اصلا نه مصری بودیم نه المانی که ناراحت بشیم ولی یکی از بزرگترین علمای شیعه و مراجع تقلید که بعد از ایت الله خمینی در جایگاه بسیار بالایی قرار داشتند اینطوری خبر رسانی بشه واقعا تاسف بر انگیز هست .
به نظرم یکی از روحانیونی بودن که جایگاه بسیار قوی در بین مردم داشتن و من شخصا ایشون رو خیلی قبول دارم .
-
این آقا تنها کسی بود که به قتل عام 1367 که بیش از 10000 نفر زندانی سیاسی در آن کشته شدند (زمانی که میرحسین موسوی نخست وزیر بود) اعتراض کرد و حکم خمینی رو اجرا نکرد.
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
lovelife
فيليه!
اين همون منتظري مشهوره ؟
-
مقاله مفید در مورد این بزرگوار
حسینعلی منتظری - ویکیپدیا
-
خدا رحمتش کنه، اونایی که میان قم قدم روی چشم ما می زارن
-
بنده خدا سايتش زيره ديداسه!
نقل قول:
the requested resource could not be loaded. Libcurl returned the error:
Operation too slow. Less than 5 bytes/sec transfered the last 20 seconds
-
نه عزیز ! بازدید کننده زیاد ! خودش صد برابر دی داس بار رو سرور فشار می یاره !
-
با سلام
بنده هم واقعا متاسفم شدم ! خدا رحمتش کند. بنده و همکارنمان هم سعی خواهیم کرد که در مراسم شرکت کنیم.
پاینده باشید.
-
-
دوستان بنده takweb.ir هستم
بابت پست اولم پوزش می خوام
در مورد ایشان اطلاعات بیشتری کسب کردم و نظرم تفییر کرده
(خداوند بیامرزتش)
این نامه ها هم جالبن:
نقل قول:
آخرین مكاتبه منتظری با امام خمینی
به گزارش رهوا به نقل از صحیفه امام خمینی متن آخرین مكاتبه آیت الله منتظری با امام خمینی (ره) و جوابیه امام خمینی به ایشان بدین شرح می باشد:
بسم اللّه الرحمن الرحیم.
محضر مبارك آیت اللّه العظمى امام خمینى - مدظله العالى
مخاطب:
منتظرى، حسینعلى پس از سلام و تحیت، مرقومه شریفه مورخ 6/1/68 واصل شد.
ضمن تشكر از ارشادات و راهنماییهاى حضرتعالى به عرض مى رساند، مطمئن باشید همان طور كه از آغاز مبارزه تاكنون در همه مراحل همچون سربازى فداكار و از خود گذشته و مطیع در كنار حضرتعالى و در مسیر اسلام و انقلاب بوده ام، اینك نیز خود را ملزم به اطاعت و اجراى دستورات حضرتعالى مى دانم، زیرا بقا وثبات نظام اسلامى مرهون اطاعت ازمقام معظم رهبرى است.
براى هیچ كس قابل شك نیست كه این انقلاب عظیم تا كنون در سایه رهبرى و ارشادات حضرتعالى از خطرات مهمى گذشته ، و دشمنان زیادى همچون منافقین كوردل، كه دستشان به خون هزاران نفر از مردم و شخصیتهاى عزیز ما و از جمله فرزند عزیز خود من(1) آغشته است، و سایر جناحهاى مخالف و ضد انقلاب و سازشكار و لیبرال مابهاى كج فكر را رسوا واز صحنه خارج نموده است.
آیا جنایات هولناك وضربات ناجوانمردانه این روسیاهان كوردل به انقلاب و كشور و ملت عزیز و فداكار ما فراموش شدنى است? و اگر بلندگوهاى آنان و رادیوهاى بیگانه خیال مى كنند با جوسازیها و نشر اكاذیب و شایعه پراكنیها به نام اینجانب مى توانند به اهداف شوم خود برسند و در همبستگى ملت ما رخنه كنند، سخت در اشتباهند.
و راجع به تعیین اینجانب به عنوان قائم مقام رهبرى، خود من از اول جدا مخالف بودم، و با توجه به مشكلات زیاد و سنگینى بار مسئولیت، همان وقت به مجلس خبرگان نوشتم كه تعیین اینجانب به مصلحت نبوده است.
و اكنون نیز عدم آمادگى خود را صریحا اعلام مى كنم.
و از حضرتعالى تقاضا مى كنم به مجلس خبرگان دستور دهید مصلحت آینده اسلام و انقلاب و كشور را قاطعانه در نظر بگیرند.
و به من اجازه فرمایید همچون گذشته یك طلبه كوچك و حقیر در حوزه علمیه به تدریس و فعالیتهاى علمى و خدمت به اسلام و انقلاب، زیر سایه رهبرى حكیمانه حضرتعالى، اشتغال داشته باشم.
و اگر اشتباهات و ضعفهایى كه لازمه طبیعت انسان است رخ داده باشد، انشاءاللّه با رهبریهاى حضرتعالى مرتفع گردد.
و از همه برادران و خواهران عزیز و علاقه مند تقاضا مى كنم مبادا در مورد تصمیم مقام معظم رهبرى و خبرگان محترم، به بهانه حمایت از من، كارى انجام دهند و یا كلمه اى بر زبان جارى نمایند، زیرا مقام معظم رهبرى و خبرگان جز خیر و مصلحت اسلام و انقلاب را نمى خواهند.
امید است این شاگرد مخلص را همیشه از راهنماییهاى ارزنده خود بهره مند، و از دعاى خیر فراموش نفرمایید.
والسلام علیكم و رحمةاللّه و بركاته .
7 / 1 / 68 - حسینعلى منتظرى
8 فروردین 1368 / 20 شعبان 1409
مكان:
تهران، جماران
موضوع:موافقت با استعفاى آقاى منتظرى از قائم مقامى رهبرى
بسم اللّه الرحمن الرحیم
جناب حجت الاسلام و المسلمین آقاى منتظرى - دامت افاضاته با سلام و آرزوى موفقیت براى شما، همانطور كه نوشته اید رهبرى نظام جمهورى اسلامى كار مشكل و مسئولیت سنگین و خطیرى است كه تحملى بیش از طاقت شما مى خواهد.
و به همین جهت، هم شما و هم من از ابتدا با انتخاب شما مخالف بودیم، و در این زمینه هر دو مثل هم فكر مى كردیم.
ولى خبرگان به این نتیجه رسیده بودند، و من هم نمى خواستم در محدوده قانونى آنها دخالت كنم.
از اینكه عدم آمادگى خود را براى پست قائم مقامى رهبرى اعلام كرده اید پس از قبول، صمیمانه از شما تشكر مى نمایم.
همه مى دانند كه شما حاصل عمر من بوده اید، و من به شما شدیدا علاقه مندم.
براى اینكه اشتباهات گذشته تكرار نگردد، به شما نصیحت مى كنم كه بیت خود را از افراد ناصالح پاك نمایید، و از رفت و آمد مخالفین نظام،كه به اسم علاقه به اسلام و جمهورى اسلامى خود را جا مى زنند، جدا جلوگیرى كنید.
من این تذكر را در قضیه مهدى هاشمى (2) هم به شما دادم.
من صلاح شما و انقلاب را در این مى بینم كه شما فقیهى باشید كه نظام و مردم از نظرات شما استفاده كنند.
از پخش دروغهاى رادیو بیگانه متاثر نباشید.
مردم ما شما را خوب مى شناسند، و حیله هاى دشمن را هم خوب درك كرده اند كه با نسبت هر چیزى به مقامات ایران كینه خود را به اسلام نشان مى دهند.
طلاب عزیز، ائمه محترم جمعه و جماعات، روزنامه ها، و رادیو - تلویزیون، باید براى مردم این قضیه ساده را روشن كنند كه در اسلام مصلحت نظام از مسائلى است كه مقدم بر هر چیز است، و همه باید تابع آن باشیم.
جنابعالى انشاءاللّه با درس و بحث خود حوزه و نظام را گرمى مى بخشید.
والسلام علیكم.
-
به نظر می رسه به علت فوت آیت الله منتظری v pn بسته شده
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
aminzadeh
به نظر می رسه به علت مردن منتظری v pn بسته شده
ظاهرا
---------- Post added at 05:50 PM ---------- Previous post was at 05:50 PM ----------
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
tak
دوستان بنده takweb.ir هستم
بابت پست اولم پوزش می خوام
در مورد ایشان اطلاعات بیشتری کسب کردم و نظرم تفییر کرده
(خداوند بیامرزتش)
این نامه ها هم جالبن:
این را از کجا آوردید؟
---------- Post added at 05:52 PM ---------- Previous post was at 05:50 PM ----------
http://www.leader.ir/langs/fa/img/member/last-news.jpg پیام تسلیت رهبر معظّم انقلاب اسلامی در پی درگذشت فقیه بزرگوار آیت الله منتظری (1388/09/29)
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظّم انقلاب اسلامی در پیامی درگذشت فقیه بزرگوار آیت الله آقای حاج شیخ حسینعلی منتظری رحمۀ الله علیه را تسلیت گفتند.
متن پیام به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
اطلاع یافتیم که فقیه بزرگوار آیت الله آقای حاج شیخ حسینعلی منتظری رحمۀ الله علیه دارفانی را وداع گفته و به سرای باقی شتافته اند. ایشان فقیهی متبحّر و استادی برجسته بودند و شاگردان زیادی از ایشان بهره بردند. دورانی طولانی از زندگی آن مرحوم در خدمت نهضت امام راحل عظیم الشأن گذشت و ایشان مجاهدات زیادی انجام داده و سختی های زیادی در این راه تحمل کردند. در اواخر دوران حیات مبارک امام راحل امتحانی دشوار و خطیر، پیش آمد که از خداوند متعال میخواهم آن را با پوشش مغفرت و رحمت خویش بپوشاند و ابتلائات دنیوی را کفاره ی آن قرار دهد. اینجانب درگذشت ایشان را به همه ی بازماندگان بویژه همسر مکرّمه و فرزندان محترم آن مرحوم تسلیت میگویم و رحمت و مغفرت الهی را برای وی مسألت میکنم.
سیّد علی خامنه ای
29/ آذر/ 1388
-
-
نقل قول:
نوشته اصلی توسط
lovelife
آیت الله منتظری دوستان !
آیت الله آقای حاج شیخ حسینعلی منتظری رحمۀ الله علیه
-
این پیام داده نمیشد بهتر بود!
-
-
چرا نداره بیچاره رو مرده جای خدا مجازات کردن! و میخوان اون دنیا بهش تخفیف بدن!
-
همین الان تلویزیون آلمان art، زندگی نامه این بزرگ ور رو شرح داد، و گفتش که چه قد مردم ایران ایشون رو دوست داشتن
خدا رحمتش کنه,:63:
-
وقتی شنیدم خیلی شکه شدم.
نمیگم خدا بیامرزش چون جاش تو بهش هست لازم نیست امرزیده بشه
-
آیتالله منتظری به جهان یادآوری میکند که دموکراسی امتیازی نیست که تنها به مسیحیت تعلق دارد، بلکه میتواند متعلق به پیراوان هر دینی باشد
فرانکفورتر آلگماینه، در این مورد نوشت: «حداقل چیزی که از فتوای آیتالله منتظری استنباط میشود، پشتیبانی او از جبهه اصلاحات است. او در فتوای خود گفته است: حاکمیتی که برپایه باطوم ایجاد شده، مرتکب قتل میشود، دستگیر میکند و با روشهای قرون وسطائی یا استالینیستی شکنجه میدهد، حق رهبری را از خود سلب کرده است».
فرانکفورتر آلگماینه در گزارش خود افزود: «آیتالله ۸۸ ساله حسینعلی منتظری و آیتالله ۷۷ ساله علی سسیستانی، بزرگترین مراجع تقلید جهان شیعه هستند. این روزنامه شرحی از سوابق آیتالله منتظری، اعتراض وی به اعدامهای دستجمعی سال ۱۹۸۹ برکناری از جانشینی آیتالله خمینی و حبس خانگی وی منتشر کرد.
روزنامه فرانکفورتر روندشاو، در تفسیر کوتاهی ضمن اشاره به فتوای قتل سلمان رشدی در سال ۱۹۸۹ نوشت: «اصطلاح فتوا خاطره بدی را در ما زنده میکند. اما فتوای اخیر آیتالله منتظری ماهیت دیگری دارد. وی در محکومیت کمنظیر سرکوب جنبش مردمسالاری مردم ایران، از ارزشهائی سخن میگوید که جهان غرب آن را کمتر در جهان اسلام تجربه کرده است: آزادی و عدالت. آیتالله منتظری به جهان یادآوری میکند که دموکراسی امتیازی نیست که تنها به مسیحیت تعلق دارد، بلکه میتواند متعلق به پیراوان هر دینی باشد».
مفسر فرانکفورتر روندشاو، آرزو میکند که کاش شخصیت صاحبنفوذی مثل آیتالله منتظری در آلمان هم وجود میداشت تا حزبی را که قاتل مروی، زن جوان مصری، را میستاید، محکوم کند. یکی از احزاب نوفاشیستی آلمان، دست به این اقدام زده است.
-
-
بچه ها من نتونستم بیام :(
دپرس شدم
برم بخوابم تا یه کاری نکردم با اینا .....
-
خدایش بیامرزد و رحمتش کند...
-
جاده تهران قم ! ترافیک عجیبی شده !
قم کاملا شلوغ شده !
نجف آباد حکومت نظامی شده !
تلفن های نجف آباد اختلال شدید !
-
مراسم تدفین آیت الله حسینعلی منتظری برگزار شد
مراسم خاکسپاری آیت الله حسینعلی منتظری با حضور جمعیت بزرگی از هوادارانش و شخصیت های مذهبی و سیاسی ایران در قم برگزار شد، اما به گفته فرزند آقای منتظری، پس از پایان این مراسم بیت او به محاصره نیروهای انتظامی و نظامی در آمد.
پیکر آیت الله حسینعلی منتظری، از مراجع تقلید شیعه و از منقدان سرشناس رهبران کنونی جمهوری اسلامی، روز دوشنبه، ۲۱ دسامبر (۳۰ آذرماه) در شهر قم، محل اقامت او، تشییع و پس از اقامه نماز به امامت آیت الله موسی شبیری زنجانی در حرم حضرت معصومه به خاک سپرده شد.
قرار بود دوشنبه شب مراسمی هم در مسجد اعظم قم برگزار شود که به گفته فرزند آقای منتظری این مراسم از جانب خانواده او لغو شده است.
سعید منتظری به بی بی سی فارسی گفت که اعضای خانواده مطلع شده اند که مسجد اعظم از ساعت ها قبل، توسط نیروهای بسیج و سپاه پر شده و به همین دلیل مراسم دوشنبه شب را لغو کرده اند.
او در مورد وضعیت اطراف بیت آقای منتظری گفت: "اطراف منزل مثل حکومت نظامی شده است و انواع و اقسام نیروهای نظامی و انتظامی با سپر و باتوم در آنجا مستقر شده اند و اجازه رفت و آمد به بیت را نمی دهند".
مراسم تشییع آقای منتظری حدود ساعت ۹ بامداد از برابر خانه او آغاز شد در حالیکه جمعیت کثیری از عزاداران، خودرو حامل پیکر آیت الله فقید را تا محل اقامه نماز میت مشایعت می کردند.
به گزارش خبرگزاری کار ایران - ایلنا - قبل از اقامه نماز، پیام تسلیت آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، و پس از آن پیام احمد منتظری، فرزند آیت الله حسینعلی منتظری، قرائت شد.
یک شاهد عینی به بی بی سی فارسی گفت که در هنگام خوانده شدن پیام آیت الله خامنه ای، گروهی از تشییع کنندگان با فریاد کشیدن و سر دادن شعار نسبت به آن اعتراض کردند.
بر اساس گزارش ایلنا، احمد منتظری در سخنان خود از سوگواران خواست تا پس از پایان مراسم نماز، صحن حرم را ترک کنند.
خبرگزاری رویتر به نقل از شاهدان عینی، شمار عزاداران را "صدها هزار تن" گزارش کرده و سایت کلمه، متعلق به میرحسین موسوی، از رهبران مخالف دولت، هم گفته است که تشییع پیکر آیت الله منتظری با حضور صدها هزار نفر از نقاط مختلف کشور به سوی حرم حضرت معصومه تشییع شد.
آقای موسوی و مهدی کروبی، رهبران مخالف دولت به همراه شماری از مراجع تقلید، روحانیون ارشد و فعالان سیاسی، از جمله آیت الله یوسف صانعی، آیت الله سید جلال الدین طاهری اصفهانی، محمود هاشمی شاهرودی، قربانعلی دری نجف آبادی، علی اکبر محتشمی پور، هادی غفاری، هادی خامنه ای (برادر رهبر جمهوری اسلامی)، غلامحسین کرباسچی شهردار سابق تهران، حبیب الله پیمان و عزت الله سحابی از چهره های ملی مذهبی در مراسم تشییع حضور داشتند.
اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت و محمد خاتمی رئیس جمهور سابق نمایندگانی را برای شرکت در مراسم خاکسپاری آیت الله منتظری به قم فرستاده بودند. از طرف آقای هاشمی رفسنجانی، آقایان نوری شاهرودی و علمی حسینی و از طرف آقای خاتمی نیز محمد شریعتی دهاقان در این مراسم شرکت داشتند.
یک شاهد عینی به بی بی سی گفت که مأموران مانع از ورود آیت الله صانعی به داخل صحن حرم حضرت معصومه، محل دفن آیت الله منتظری شدند که این امر اعتراض گروهی از مردم حاضر در صحنه را برانگیخت.
تنش های پراکنده
شاهد عینی دیگری به بی بی سی فارسی گفت که پس از مراسم تشییع جنازه، برخی نیروهای لباس شخصی به گروهی از تشییع کنندگان حمله کردند و درگیری های پراکنده ای اتفاق افتاد.
به گفته او، این نیروها به پاره کردن پوسترهای آیت الله منتظری اقدام کردند و کوشیدند هواداران را از اطراف بیت او متفرق کنند.
آقایان موسوی و کروبی به مناسبت درگذشت آیت الله منتظری عزای عمومی اعلام کرده و از مردم خواسته بودند در مراسم عزاداری آیت الله شرکت کنند.
برخی گزارش ها حاکی از آن بوده که ماموران دولتی در چند شهر از جمله تهران، از عزیمت چند دستگاه اتوبوس حامل فعالان سیاسی منتقد دولت برای شرکت در مراسم تشییع جنازه آیت الله منتظری جلوگیری کرده اند یا به بازرسی آنها پرداخته اند.
سایت کلمه هم از اقدام ماموران در متوقف ساختن یک اتوبوس حامل دانشگاهیان و فعالان سیاسی که از تبریز عازم قم بوده خبر داده است.
گزارش هایی هم از دستگیری برخی افراد که به قصد شرکت در مراسم تشییع جنازه آقای منتظری عازم قم بودند، منتشر شده است.
یک شاهد عینی به بی بی سی فارسی گفت که زمانی که مراسم تشییع جنازه در قم جریان داشت، محدودیت امنیتی چندانی به چشم نمی خورد، اما حضور مأموران امنیتی محسوس بود.
او گفت که در جریان تشییع پیکر آیت الله منتظری، برخی شعارهای متداول مخالفان هم داده شد. به گفته وی در بعضی از این شعارها به تندی از رهبران ایران انتقاد می شد.
واحد مرکزی خبر، خبرگزاری وابسته به صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز در خبری نوشته است: "در حاشیه مراسم تشییع و تدفین آیت الله حسینعلی منتظری و با وجود درخواست خانواده ایشان درباره پرهیز از منحرف کردن این مراسم، عده ای سعی کردند با شعارهای افراطی و ساختارشکن، فضایی جنجالی و ملتهب به وجود آورند که با واکنش مردم روبرو شدند".
گفته می شود که آیت الله منتظری وصیت کرده بود در محلی در حرم حضرت معصومه در قم دفن شود اما با توجه به اختلاف وی و رهبری جمهوری اسلامی، در مورد اجرای این خواست آیت الله فقید تردیدهایی ابراز می شد.
پیش از تدفین آیت الله منتظری، سایت پارلمان نیوز، پایگاه فراکسیون اقلیت مجلس شورای اسلامی، گزارش کرد که موافقت اولیه برای خاکسپاری آیت الله منتظری در حرم حضرت معصومه از پیش کسب شده است.
این سایت به نقل از ناصر منتظری، نوه آیت الله، گزارش کرد که موافقت اولیه برای دفن آیت الله در کنار مزار محمد منتظری، فرزند او در داخل حرم، گرفته شد.
ناصر منتظری به خبرنگار پارلمان نیوز گفت که "اگر اختلافاتی بر سر محل دفن ایشان مطرح بوده، بین خود مسئولان بوده و به بیت ایشان چیزی منتقل نشده است".
او همچنین گفته است که وصیت نامه آقای منتظری در اختیار فرزند ارشد او است و قرار است در سایت آیت الله منتظری منتشر شود.
در ایران مراسم روز سوم، هفتم و چهلم درگذشتگان هم به طور سنتی رایج است و انتظار می رود به مناسبت درگذشت آیت الله منتظری نیز چنین مراسمی برگزار شود.
گزارش های رسیده از تعطیلی بازار و برگزاری مراسم عزاداری در نجف آباد، محل تولد آیت الله منتظری حکایت دارد.
از اصفهان هم به نقل از شاهدان عینی خبر می رسد که مردم عزادار در میدان امام خمینی تجمع کرده و مشغول عزاداری بوده اند.
BBC NewS
---------- Post added at 02:47 AM ---------- Previous post was at 02:40 AM ----------