راه اندازی یک سایت بزرگ و نیاز به سرور فوقالعاده قوی......لطفا چند تا سوال رو جواب بدید
سلام...
ما میخوایم یک سایت بزرگ رو راه اندازی کنیم...
سایت YouTube رو به عنوان مثال این وسط میزاریم........فرض کنید قراره یک سایت به بزرگی اون بسازیم....
حالا با این شرایط.....
ما نیاز به سروری داریم که در آینده بیش از 10 ترابایت فضا داشته باشه و بقیه امکانات....
با این نکته که ما این سرور رو فقط واسه یک سایت میخوایم و قرار نیست خدمات هاستینگ باهاش راه بندازیم....
شما به ما پیشنهاد می کنید که چیکار کنیم؟؟؟
هدف ما اینه که ابتدا از یک سرور معمولی با ظرفیت مثلا یک ترابایت شروع کنیم......
اما من شنیدم که اضاف کردن هارد جدید و یا داشتن چند هارد بعد از راه اندازی سایت مشکل سازه......
و یا اینکه خیلی ها گفتن با این حجم زیادی که ما نیاز داریم باید چند تا سرور رو Cluster کنیم و همزمان استفاده کنیم....
من هیچ تجربه ای تو زمینه مدیریت سرور ندارم.......
میخواستم بدونم ما توی این کار و ساختن این سایت چه مشکلاتی رو خواهیم داشت؟؟؟
شما پیشنهاد میکنید ما از ابتدا چیکار کنیم و در نهایت از چی استفاده کنیم؟.....
در مورد هزینه:
واسه اول کار میتونیم ماهیانه حدود 200 هزار تومن رو بدیم و وقتی سایت به اوج خودش رسید ماهیانه 3 ملیون رو هم میتونیم پرداخت کنیم...
خوب....خیلی خیلی ممنون میشم اگه کمک کنید.
پاسخ : راه اندازی یک سایت بزرگ و نیاز به سرور فوقالعاده قوی......لطفا چند تا سوال رو جواب بدید
خب میتونید با یکی از دیتاسنتر های ایرانی قرارداد ببنید !!!
خیلی هم قدرتمند هستن اگر میخواید همچین چیزی بزنید من میگم سراغ دیتاسنتر های خارجی نرید ولی اگر یک دیتاسنتر خوب گیر آوردید برید هم مشکلی نداره در اول ایران
خب شما سایتتون موضوعش چی هست؟؟
ایا میدونید واقعاً بازدهی داره؟؟
در درجه اول اینجوری که میگید یه سرور معمولی براتون خوب هست یک تیم امنیتی بسیار قوی میخواید البته هیچ سروری امنیت نداره زیر یکی از امضا های مدیران نوشته امنترین سرور یک سرور خاموش هست که من واقعاً تایید میکنم
پاسخ : راه اندازی یک سایت بزرگ و نیاز به سرور فوقالعاده قوی......لطفا چند تا سوال رو جواب بدید
ما می تونیم سرور های کاملا مدیریت شده رو در اختیارتون بذاریم.
من می توانم ضمن عقد قرار داد یک سایت بمانند آپارات طراحی و آماده سازی کنم
سرور و مدیریت سرور را نیز به عهده می گیرم
با دروود
پیشنهاد می کنم از سرور های هوشمند کانادایی آی وب استفاده نمایید.
پیشنهاد می کنم از سرویس های شرکت های بزرگ مانند ایران سرور،نگاه روشن پارس،هاست دی ال و... استفاده کنید
دروود
هاست دی ال دیگر آن چیزی که بود نیست!
چرا هست !
برای شروع زیاد خرج نکنید.
بهتره با یک شیر هاستینگ عادی کار رو شروع کنید تا حساب کار دستتون بیاد که چقدر امکانات لازم دارید
سعی میکنم در ساده ترین حالت پاسخ سوالتون رو بدم.
بسته به بزرگی سایت شما چندین راه حل دارید.
مثال اول - سایت tripadvisor.com
این سایت ویدئویی نیست ولی به عنوان یک سایت پر بیننده با محتوای زیاد تشکیل شده از 7 قسمت هست.
1- لود بلنسر برای تقسیم کوئری ها بین دو سرویس دهنده
2- دو وب سرور که از لود بلنسر فرمان میگیرن
3- چهار دیتابیس سرور که دو به دو با هم آینه ای شدند.
در سناریو شما 4 دیتابیس، 4 فایل سرور خواهند بود. این توپولوژی سروری شماست. و اما هر سرور باید جداگانه کانفیگ بشه. لود بلنسر معمولا بصورت Standalone تهیه بشه بهتره. بقیه سرورها متناسب با نیاز شما باید محاسبه بشن. فقط برای فایل سرورهاتون پیشنهاد میدم از Raid10 یا بالاتر استفاده کنید. چون در اینچنین محیطی سوخت هارد زیاد هست.
مثال دوم - youtube
یوتوب شبکه خیلی پیچیده ای داره که اصطلاحا بهش میگن CDN یا Content Delivery Network که اطلاعات شما اصطلاحا Replicate میشه و در توپولوژی های مشابه ولی گسترده در اینترنت قرار میگیره. هر کوئری متناسب به location یا مکان جغرافیایی به نزدیک ترین CDN ارسال میشه. و هر از چندگاهی CDN ها با هم SYNC میشن که اطلاعاتشون یک دست بشه.
این سیستم جایی به درد میخوره که شما سرویس جهانی بخواین بدین. فیس بوک برای دیتابیس کاربراش از این سیستم استفاده میکنه.
باز در این مورد فکر میکنم اگه مثالی به ذهنم اومد خدمتتون عرض میکنم
جناب هاست پولیس عزیز اگر این ساده ترین حالت بود پس من باید برم ....
کمی ساده تر تر بفرمایید