ssd زیر 250 گیگ خریدش به صرفه نیست
نمایش نسخه قابل چاپ
ssd زیر 250 گیگ خریدش به صرفه نیست
هارد های SSD (Solid State Drive) یک پروژه شکست خورده در سال 1983 تا 1991 بود که با توجه به هزینه سنگین اون موقع که 20 مگ هارد Solid رو 1000 دلار هزینه باید میکردن Shutdown شد
امروزه با پیشرفت تکنولوژی هزینه و فرایند ساخت رو بهبود دادن و شما میتونی 120 گیگ هارد باکیفیت ssd رو 230 هزار تومن خرید کنی
تفاوت هارد ssd با هارد ها معمولی در ساختار ذخیره سازی هست
- هارد های sata دیتا رو روی دیسیک های سخت که با سرعت 5000 تا 7000 دور در دقیقه میچرخن ذخیره میکنن
- هارد های ssd مثل فلش عمل میکنن ( DRAM ) و سرعت دسترسی بسیار بالاست (البته خود هارد های ssd دو دسته هستند SLC و MLC که توضیحاتش در این بحث جایی نداره)
هارد های Sata توانایی معمول تا 40 تا 60 مگ در ثانیه خواندن و نوشتن دیتا دارن (البته هارد های دور بالاتر تا 80 و 100 مگ هم میرسن)
هارد های SSD توانایی معمول تا 100 تا 550 مگ درثانیه خواندن و نوشتن دیتا دارن ( سریعترین هارد تا حال حاضر Samsung 850 pro هست با 550 مگ خواندن و 520 مگ نوشتن)
و اما هارد های NVme ، این نوع هارد ها به دلیل نحوه اتصال به سیستم و سرعت فوق العاده بالای تبادل اطلاعات بسیار پر سرعت هستن
- سریعترین هارد NVme تا حال حاضر Samsung 960 PRO Series هست که توانایی 3500 مگ خواندن و 2100 مگ نوشتن در ثانیه رو داره
تنها عیب برای هارد های ssd عدم اعتماد به ذخیره سازی هست ! چون به دلیل نحوه عملکرد درصد خطا در از بین رفتن اطلاعات نسبت به هارد های معمولی بسیار زیاد تره
برای یک سیستم معمولی ویندوز 120 گیگ کفایت میکنه
اما یک موضوع وجود داره !
مثلا هفته پیش نسخه 4k فیلم transformers اومد با سایز 80 گیگ ! از اونجایی IDM بعد اتمام دانلود (چندsession) فایل رو reassemble میکنه من temp دانلود رو روی درایو C میذارم که ssd باشه و سریع انجام بشه اونوقت هست که شما از به حداقل 256 گیگ هارد نیاز داری تا همچین کارای رو انجام بدی
موفق باشید
من خیلی وقته اینکارو پیاده سازی کردم!
هارد کامپیوتر 1ترابایت وسترن دیجیتال(مشکی) بود.
یک عدد حافظه ssd با ظرفیت 120 خریدم به عنوان فضای ذخیره سازی اصلی (ویندوز و نرم افزارها مهم)
===============
چند نکته برام جالب بود:
اول اینکه میگفتن در این نوع حافظه ها، مثل هاردهای قدیمی که مثلا 1ترابایت 930گیگ بود، دیگه فضای از دست رفته وجود نداره!!!
در صورتی که حافظه 120گیگی، در واقع برای من 111گیگ بود!
دوم اینکه برخلاف تصور، سرعت تفاوت چشمگیر و شگفت انگیزی پیدا نمیکنه!!! در برخی موارد هنگام کار با بعضی از نرم افزارها، تجربه روان تری خواهید داشت.
اینکه بعضی ها میگن با حافظه ssd ویندوز ظرف سه ثانیه بالا میاد، یا.... حرفی بی اساس و غیر منطقی، به دلیل عدم تجربه و استفاده از این تکنولوژی هست.
این حافظه به تنهایی قرار نیست در سیستم انقلاب برپا کنه!!! میزان حافظه و پهنای باند در دسترس میان پردازنده، رم، عمر یا کارکرد سایر قطعات و.... همه و همه در این زمینه تاثیرگذار هستند
پس اگر قصد خرید دارید، یادتون باشه، فقط بهبود جزئی یا گاها نامحسوس رو تجربه میکنید، شگفتی یا انقلابی در کار نیست!
دوست گرامی، اون سیستمی که شما باهاش فیلم میبینید، فیلم دانلود میکنید، یا اینترنت گردی میکنید، نیازی به حافظه ssd نداره!! شما ار هارد معمولی استفاده کنید کارتون راه میوفته!!
دقیقا این منطق رو از کجا آوردین که فقط با این سیستم فیلم میبینیم؟؟؟!؟!؟!؟!
وقتی شما با یه سیستم یه فیلم دانلود میکنی ! دلیل نمیشه که فقط باهاش همن یک کار رو انجام میدی که هاهاهاهاهاهاهاها
و اینکه اگه تا حالا فایلی به بزرگی 80 گیگ دانلود نکردین لازمه بگم وقتی IDM با 32 session یک فایل 80 گیگی رو دانلود کنه برای اتمام کار روی هارد sata معمولی شما بیش از یک ساعت باید بشینی تا فایل رو تحویل بگیری اما روی nvme زیر 1 دقیقه !!!!
در ضمن این موضوع که هارد شما 120 هست و فقط 111 گیگ میتونین استفاده کنین اینه که کابر ویندوز هستین تقصیر هارد نیست
لینوکس یا mac استفاده کنین تا از 120 گیگ هارد لذت ببرین
در آخر اضافه میکنم که اگر تغییر چشمگیری احساس نکردین بعد از انتقال به ssd چندین دلیل میتونه داشته باشه از جمله اینکه هر گردی گردو نیست ! هارد ssd چیپ داریم که توانش با هاردهای معمولی برابری میکنه
در مورد لود شدن ویندوز سیستم از لحظه روشن کردن هم بسته نوع Bios شما، از اون لحظه که فعالیت هارد برای لود کردن ویندوز شروع میشه اختلاف بین sata و nvme شگفت آوره !!!
روی سیستم ما که 6850k هست با 32 گیگ رم با sata حدودا 27 ثانیه تا لود کامل اتمام فعالیت هارد (چراغ هارد خاموش بشه)، روی nvme حدودا 9 ثانیه
ممنون از همگی دوستان
متاسفانه NVMe ها مدل پائین تر نداره و اکثر دور بر یک میلیون هستند
مورد استفاده شما چی هست ؟
اگه صرفا برای بهینه سازی یک کامپیوتر شخصی میخواین اقدام کنین
یه SSD سامسونگ 256 با قیمت حدودا 330 تومن زیاد هم هست
NVMe برای پردازش فایل هایی با حجم بالا استفاده میشه
مثلا یه footage با کیفیت 8k که 60fps هست رو به جز با nvme با هرچیز دیگه بخوای edit کنی سرطان بصل النخاع میگیری میمیری
سلام حال شما خوبین بنده یک ماه پیش قصد خرید سامسونگ 850 داشتم متاسفانه خیلی قیمت رفت بالا بنده هم سلیکون پاور اس 55 گرفتم واقعا راضی ام بالا اومدن ویندوز 5 ثانیه فتوشاپ باز میکنم شبیه باز کردن ادرس سایت انجمن خیلی عالی شده واقعا از پولی که خرج کردم ناراضی نیستم