سلام
هر دو بزرگوار از دوستان ما هستید، و بنده قصد جسارت ندارم اما خوب جناب عامری فکر می کنم شما اشتباه متوجه شده اید.
هرچند این تاپیک جای تشریح مسائل فنی نیست ولی اندازه گیری بیت ریت (نرخ داده) یا سرعت اتصال یک سرور به یک شبکه را با پارامتری بنام BandWidth یا به اختصار B.W مطرح می کنند .
واحد اندازه گیری این پارامتر مگابیت بر ثانیه یا Mbps در سرور ها و در مقیاس های کوچک تر کیلو بیت بر ثانیه Kbps هستش - این پهنای باند همون پهنای باندی است که شما هنگام خرید ADSL با آن مواجه می شوید.
سرور با پهنای باند نامحدود نداریم ، یعنی از نظر تئوری هم امکان پذیر نمی باشد ، مثل این است که شما بگید عرض این خیابان نامحدود است!
سرور ها معمولا با پورت یا کانکشن های 100 و 1000 به اجاره واگذار می شوند . حتی روی همین پورت ها هم این پهنای باند است که محدود یا گارانتی می شود.
حال شما یک پهنایی رو از یک باندی در اختیار دارید که می تونید روی اون به جابجایی دیتا ( داده) بپردازید، اما تا کی ، یا چه تعداد؟ یا تا چه حجمی؟
اینجاست که مفهوم ترافیک در شبکه مطرح می شود، و این ترافیک است که در شبکه می تواند نامحدود ( Unlimited OR Unmetered) باشد یا خیر، محدود باشد و اندازه گیری شود.
1- در شبکه : به مجموع پهنای باند در طول دوره ، پهنای باند می گویند؟نقل قول:
پهنای باند در شبکه و مخابرات دارای دو معنای متفاوت است
در مخابرات به میزان توانایی یک لینک بر واحد ثانیه در انتقال اطلاعات گفته می شود و در شبکه به مجموع پهنای بایند در طول دوره!
مثلا هردوی این عبارات درست است: پهنای باند 1 mbps است | پهنای باند 1 TB است
فرض کنید یک سرور تهیه کرده اید با پورت 100 mbit unmetered در صورتی که پورت سرور شما اختصاصی باشد مثل این است که پهنای باند )3600*24*30) مگابیت در ماه دارید!
2- این چیزی که شما محاسبه فرموده اید میزان ترافیکی است که می تواند از این پهنای باند عبور کند.
نقل قول:
حال اگر من ارائه دهنده یک سرویس میزبانی باشد و در پلانی یک ماهه بنویسم 20TB به این معناست که کاربر می تواند 20 تربایت در طول ماه از پهنای باند استفاده کند.
3- در این پلان که شما می فرمایید 20 ترابایت منظور شما ترافیک است و نه پهنای باند
4- 20 ترابایت ترافیک را قرار است با چه سرعتی استفاده کند؟ ( اینجا تفاوت پهنای باند و ترافیک عبوری مشخص می شود)
باز هم عرض می کنم بنده قصد جسارت نداشتم و یا مثل برخی دوستان پر ادعا قصد اثبات یک مطلب یا محکوم کردن طرف مقابل رو ندارم.
توصیه این حقیر به تمامی بزرگواران این است که محیط را صمیمی و دوستان کنیم و صمیمی و دوستانه نگه داریم.
با تشکر
موفق باشید.