نوشته اصلی توسط
M.Abooali
تصور غلط و نادرست اکثر وب مستران این است که بحث امنیت سرور هم یک چیزیست مثل راه انداختن یک وب سایت!
متاسفانه این خاص وبمستران فارسی هم نیست،
حال آن که امنیت سرور شاید کمتز از 10% قضایا هست، در 90% موارد این مشکل امنیتی در خود وب سایت شما و اسکریپت ها هست که موجبات هک شدن را فراهم می کند.
و باز ثابت شده در اکثر موارد (بیش از 60%) هک ها اساسا رابطه ای بوده است نه بر اساس دانش فنی هکر.
یعنی طرف یا به نحوی به اطلاعات شما مثل رمز و ... دسترسی داشته است، یا پیش تر شما خودتان بهش دسترسی داده بودین اون شیطنتی کرده که شما با وجود تغییر رمز بعدها برای خودش دسترسی را داشته باشد.
بخش قابل توجه ای از اون هم به رفتار غیر حرفه ای وبمسترها مثل تبادل رمز و نام کاربری هاستشان در خیلی از مسنجر ها مثل یاهو و اسکایپ به صوتر عادی هست که به سادگی قابل دست یابی است، در حالی که تبدیل این اطلاعات به یک فایل متنی و ارسالش کار چندان پیچیده ای نیست.
به هر ترتیب، بنده باید به شما عرض کنم در سطحی که شما مد نظرتان است سرور پایین ترین سهم را دارد.
همنیطور در باب هاست اشتراکی و ...، اتفاقا ایمن ترین هاست ها اشتراکی هستند، تا اختصاصی ها.
چون این سایت ها ضریب خطاشون بسیار پایین است نظر به مخاطبان بیشتر سرور، هر نوع عدم امنیت موجبات فاجعه خواهد شد. اما یک هاست اختصاصی چون صرفا دست خودتان است، احتمال این که حفره هاش شناسایی بشوند خیلی کم است و معمولا با هک شدن شما نیز همراه خواهد بود.
اما در هاست اشتراکی، خود من مشتریانی داشتم که متخصص بودند و مثلا در وزارت دفاع مشغول هستند، و به بنده در زمینه امنیت میان راهنمایی می کنند. یا مثلا اساتید دانشگاهی که باز در این زمینه مشاوره میدهند. حالا شما در هاست اختصاصی با پرداخت هزینه جهت ایمن سازی بر فرض به فرد متخصص (اگر در تشخیص متخصص بودنش اشتباه نکرده باشید تازه) تنها دارید از اون بهره می برید و بس!
پس اساسا امنیت هاست اشتراکی را با یک سرور اختصاصی مقایسه نکنید.
البته من قبول دارم، شناسایی هاست با کیفیت کار سختی شده است. خود ما فروش لایسنس cPanel داریم، و انبوه مشتریان 1 یا 2 ماهه ... که یعنی 1 یا 2 ماه هاستینگ راه انداختن و بعد جمع کردن! خوب این فضا واقعا انتخاب را دشوار می کند.
بهتر است هست خود را از جایی تهیه بفرمائید که خودشان مسلط به کار هستند، نه جایی که برای مشکلات در انجمن ها دنبال جواب هستند!
البته هر هاستی ممکن است دچار مشکل شود، اما دقیقا شرط بالا، هست که بین هاستینگ ها ایجاد تفاوت می کند. شاید در روز ده ها مشکل پیش بیاد برای هاست های معتبر که روح مشتریانشان هم ازش خبردار نشود.