PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : آموزش کامل تغییر یوزر root در سرور و امنیت در ssh

Ashkankamangar.ir
October 30th, 2012, 03:42
با سلام این آموزش هم مثل تمامی آموزشهای تیم ثمین پرتو داده به صورت اختصاصی و برای اولین بار در اینترنت به زبان فارسی منتشر میشود
قبل از انجام هر کاری باید بگم این فرآیند بسیار حساس بوده و حتما با آرامش کامل انجام دهید
خب هدف اول ما این هست که کاری کنیم با یوزری به جز یوزر root در سرور لاگین کنیم از طریق ssh
ابتدا باید فکر یک یوزر سخت باشیم مثلا برای مثال یوزر whtuser این میشه یوزری که قراره به جز root قرار بگیره
ابتدا وارد ssh بشید با همون یوزر root و رمزتون و سپس مراحل زیر را انجام بدید
1.

groupadd whtuser
خب ما در اینجا یک گروه ساختیم

2.

useradd whtuser–gwhtuser
اینجا یوزر ساختیم یادتون باشه وقتی این متن رو کپی کنید در ssh - به اشتباه . میوفته پس بهتره این قسمت رو تایپ کنید
و هیچ غلط املایی نیست و اون g دوم بعد از - باید باشه

3.

passwd whtuser
براش پسورد میسازیم اگر مراحل را درست رفته باشیم قسمتی ایجاد میشه که باید پسورد بزنید
حالا باید پسورد خود را وارد کنید
پسورد خود را بار دیگر تکرار میکنید

خب مرحله ی اول تموم شد یه استراحتی به خودتون بدید
الان باز با همون یوزر root وارد whm بشید از ssh خارج نشید
خب حالا داخل whm برید به قسمت
Manage Wheel Group Users

و از بین قسمت Add a user to the wheel group دنبال همین یوزر یعنی whtuser باشید خب پیداش کردید؟
حالا انتخابش کنید و کلید add to group رو بزنید باید به قسمت بالایی اضافه شده باشه حتما
خب برگردید به ssh

این موارد رو چند بار بخونید و سپس انجام بدید
اول ssh رو با نوشتن exit ببندید یا ضربدر رو بزنید
حالا با یوزری که ساختید وارد بشید یعنی تو ssh بزنید
whtuser@111.11.11.11
و پورتتون و لاگین کنید
به جای اون اعداد 111.11.11.11 باید آیپی سرورتونو بدید راحتتون کنم برید داخل ssh البته به جای root یوزر جدید رو بزنید و همون پسورد جدیدی که برای این یوزر ساختید رو بزنید و لاگین کنید
خب الان وارد sshشدید ولی شما دسترسیتون مانند root نیست حالا باید تایپ کنید

su -
و این بار پسورد root رو بزنید یعنی همون پسوردی که برای root انتخاب کردید رو بزنید
حالا یوزرتون به یکباره به root تغییر میکنه

این کار یک تست هست برای اینکه ببینیم آیا این یوزر جدید درست به root وصل میشه یا نه

اگر تا اینجا اکی بود میریم سراغ مرحله آخر
خب بزنید

nano /etc/ssh/sshd_config
خب # قبل از Protocol 2 رو بردارید تا اکتیو بشه
و بعد هم # قبل از PermitRootLogin yes رو بردارید و کلمه ی yes رو به no تغییر بدید یعنی بشه PermitRootLogin no
حالا

Ctrl+X

y

/etc/rc.d/init.d/sshd restart
خب حالا تمومه
حالا ssh رو ببندید
میبینید اگر یوزر root رو بزنید حتی اگر رمز رو درست هم بزنید وارد نمیشه

اما از این به بعد برای ورود باید اول با یوزر جدید و رمز جدید وارد بشید یعنی
whtuser@ip
و بعد رمزی که ساختید
سپس بزنید

su -
و رمز root رو وارد کنید
تموم شد

Ashkankamangar.ir
October 30th, 2012, 12:13
هر گونه سوالی داشتید در همین تاپیک بپرسید

MOHAMMAD MOHSEN
October 30th, 2012, 13:02
این روش که آموزش دادین کاراست! اما به نظر من بهتر هست که اصلا دسترسی با پسورد رو بست و با کلید فعال کرد اینطوری دسترسی به سرور امن تر خواهد بود!

Ashkankamangar.ir
October 30th, 2012, 13:07
این روش که آموزش دادین کاراست! اما به نظر من بهتر هست که اصلا دسترسی با پسورد رو بست و با کلید فعال کرد اینطوری دسترسی به سرور امن تر خواهد بود!

بله عزیز اون هم روشیست و این هم یه روش ایشالا به زودی برای اون مورد هم آموزشی میذارم
ولی این آموزش رو اگر انجام بدید لاگین با یوزر root از طریق ssh محال میشه

OnlineServer
October 30th, 2012, 14:02
با تشکر
اما عنوانی که برای تاپیک انتخاب کردید اشتباهه . شما تغییری در یورد روت ندادید بلکه امکان این لوگین را بستید.
برای ویرایش حساب کاربری یک کاربر باید از کامند usermod استفاده کنید . با سویچ i- هم میتوانید یوزر نیم را وبرایش کنید :)

Ashkankamangar.ir
October 30th, 2012, 14:14
با تشکر
اما عنوانی که برای تاپیک انتخاب کردید اشتباهه . شما تغییری در یورد روت ندادید بلکه امکان این لوگین را بستید.
برای ویرایش حساب کاربری یک کاربر باید از کامند usermod استفاده کنید . با سویچ i- هم میتوانید یوزر نیم را وبرایش کنید :)

خوشحال میشم اگر چند آموزش با عناوین اشتباه یا درست از شما هم در این انجمن ببینیم دوست عزیز
جالبه دوستان فقط ایراد گرفتند
خب دستی بجنبونید
شاید با تاپیکهای من و شما واقعا بتونیم کاری کنیم واسه همکاران و دوستان و در نهایت پیشرفت ایران

star25
October 30th, 2012, 14:28
امیدوارم سرورهای ایرانی هم به بالاترین امینت برسندمقاله خوبی بود

OnlineServer
October 30th, 2012, 14:29
خوشحال میشم اگر چند آموزش با عناوین اشتباه یا درست از شما هم در این انجمن ببینیم دوست عزیز

لحن صحبتتون اصلا قشنگ نبود .
اگر دقت میکردید اموزش این کارم گذاشتم.

بهرحال انشالله موفق باشید

Ashkankamangar.ir
October 31st, 2012, 14:05
لحن صحبتتون اصلا قشنگ نبود .
اگر دقت میکردید اموزش این کارم گذاشتم.

بهرحال انشالله موفق باشید
به منم حق بدید
در پیام خصوصی خدمتتون عرض کردم
اگر هم لحنم تند بود همین جا ازتون عذرخواهی میکنم

m.e
November 6th, 2012, 13:15
سلام
شما داخل آموزش چند جا به whm اشاره کردید آیا برای اعمال این تنظیمات بروی سرور های دایرکت ادمین هم از همین روش باید استفاده کرد.؟ لطفا یک توضیحی بفرمایید

Ashkankamangar.ir
November 6th, 2012, 13:18
سلام
شما داخل آموزش چند جا به whm اشاره کردید آیا برای اعمال این تنظیمات بروی سرور های دایرکت ادمین هم از همین روش باید استفاده کرد.؟ لطفا یک توضیحی بفرمایید

سلام
به شخصه با دایرکت ادمین کار نکردم ولی طبیعتاً با داشتن بخش Manage Wheel Group Users باید قابل انجام باشد

m.e
November 6th, 2012, 13:37
سلام
به شخصه با دایرکت ادمین کار نکردم ولی طبیعتاً با داشتن بخش Manage Wheel Group Users باید قابل انجام باشد

چنین بخشی در دایرکت ادمین وجود نداره ( البته تا جایی که بنده این پنل رو زیرو رو کردم) راه دیگه ای وجود نداره ؟

secure_host
November 6th, 2012, 20:40
با سلام
در دایرکت ادمین شما باید بعد از ایجاد user و group مربوطه فایل /etc/ssh/sshd.conf را باز کنید و عبارت زیر را در انتهای فایل بنویسید.
AllowUsers root
AllowUsers yourusername
و اگر group هم می خواهید اضافه کنید عبارت زیر را وارد نمایید.
AllowGroups yourgroupname
بعد از اعمال تغییرات حتما سرویس SSH را restart کنید.

adafa
January 10th, 2013, 22:18
سلام
من این رو زدم
groupadd whtuser
و بعدش
useradd whtuser–gwhtuser
و این رو زدم passwd whtuser
گفت چنین یوزری وجود نداره . بنابراین این رو زدم :
passwd whtuser-gwhtuser
و این یوزر رو شناخت و براش پسورد تعیین کردم
چون از دایرکت ادمین استفاده میکنم این کارو هم کردم :

با سلام
در دایرکت ادمین شما باید بعد از ایجاد user و group مربوطه فایل /etc/ssh/sshd.conf را باز کنید و عبارت زیر را در انتهای فایل بنویسید.
AllowUsers root
AllowUsers yourusername
و اگر group هم می خواهید اضافه کنید عبارت زیر را وارد نمایید.
AllowGroups yourgroupname
بعد از اعمال تغییرات حتما سرویس SSH را restart کنید.
و فقط تا این مرحله پیش رفتم و طبق آموزش ssh رو بستم . حالا که میخوام لاگین کنم لاگین نمیکنه و اکسس دینای میده !
حالا چه کار کنم ؟ تمام مراحل رو درست رفتم و پسورد رو هم درست تعیین کردم اما نه به روت لاگین میکنه و نه به یوزر جدید
لاگین نمیکنه که بخوام مراحل بعدی رو که گفتید انجام بدم :

الا با یوزری که ساختید وارد بشید یعنی تو ssh بزنید
whtuser@111.11.11.11
و پورتتون و لاگین کنید

چه باید کرد ؟

adafa
January 11th, 2013, 00:30
یه حرفه ای در کار سرور و ssh میتونه راهنمایی بده ؟

adafa
January 11th, 2013, 21:31
خودم مشکل رو از رسکیو حل کردم با مانت کردن از مد نجات

seyedahmad
August 2nd, 2015, 10:53
با سلام . ممنون از راهنمایی خوبتون . ببخشین من برعکس اینو مشکل دارم . من وی پی اسی که خریدم یوزر نیم و پسورد دادن به من . اطلاعات روت رو ندادن . هر فایلی هر ویرایشی که میخام تو سرور با wonscp انجام بدم اجازه نمیده . میخام اطلاعاتمو تبدیل به روت کنم یعنی بتونم با اطلاعات روت وارد winscp بشم . مطالبتونو خوندم که باید sshd_config رو ویرایش کنم ولی خب همین ویرایشم اجزاه نمیده انجام بدم . فکر کنم باید از دستورات ssh وپوتی استفاده کنم ولی بلد نیستم . میشه کمکم کنین