ورود

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : سرور مجازي لينوكس Centos و سوالي كلي در اين باره

rasivell
September 22nd, 2012, 16:03
سلام به مهندسان ، اساتيد ، دوستان گرامي و مديران محترم

بنده سالها پيش بود كه با لينوكس اشنا شدم و خب ابونتو رو نصب كردم و الانم روي سيستمم دارمش ولي خب ازش زياد استفاده نميكنم چون وقت ندارم! راستشو بخوايد خودم دانشجوي اي تي كارداني هستم ولي خب هنوز به اين مباحث نرسيده ايم! سالهاست با هاست و سرورو مجازي ويندوز و خلاصه وردپرس و ..... اشنايي دارم و كار ميكنم در زمينه هاي طراحي و...!

سايت ما بازديدش به 10 هزار در روز رسيده و داره اين مقدارو رد ميكنه ، كه ديگه هاست جواب كار مارو نميده! گفتن بايد سرور مجازي بگيريم! ما بخوايم سرور مجازي بخريم بايد خودمون مديريتش كنيم و من ميخوام كه لينوكس باشه و خب برسي كردم همشون سيستم عاملشون Centos هستش كه خب بايد جالب هم باشه ولي مساله اينكه كه من زياد با خط فرمان و.. اشنايي ندارم ، نه اينكه اي كيو پايين باشه ها ، دستورشو ميتونم بخونم و مثلا پي گيرش باشم و ياد بگيريم ولي خب تا حالا كار نكردم باهاش و خلاصه اينكه اشنايي ندارم! به نظر شما ميتونم از پسش بر بيام؟ يا نه خطر ناكه! سوالم اينه كه شما دوستاني كه اشنايي داريد به نظرتون من بخرم و سعي كنم در مسير مديريتش اونو ياد بگيريم و منابعي پيدا كنم براش يا نه قبل رفتن سمتش بايد فوق حرفه اي بود و كار هر كسي نيست! در كل ميخوام كمكم كنيد و اگر خطرناكه بگيد كه اشتباه نكنم و اگر نه ساده است كمكم كنيد ترسم بريزه و منابعي معرفي كنيد متشكرم ازتون

ekhtesasi
September 22nd, 2012, 16:13
دوست عزیز نیازی نیست شما خیلی به ssh متصل بشین
البته یاد گرفتن یک سری فرامین که کاربرد زیادی داره ضرر نداره
همینکه بتونید با دایرکت ادمین یا cpanel کار کنید کفایته
مگر اینکه از جایی سرور مجازی بگیرین که به شما فقط یه سرور خام و فقط با سیستم عامل بدن

rasivell
September 22nd, 2012, 22:41
متشكرم.. خب نهايتا ميشه ازشون خواست كه پيكره بندي اوليه رو انجام بدن و يا اينكه از دوستي درخواست كرد كه اين كارو بكنه و الباقيش كاري نداره ولي سوال اينجاست كه اگر من بخوام ياد بگيرم بايد چيكاركنم؟؟ همين شخصي كه يكه و تنها داره چندين سرور رو مديريت ميكنه چطور يه روزي از 0 تونسته ياد بگيره كه چطوري ميشه يه لينوكس رو براي هاست اماده كرد و كنترل پنل نصب كرد! يكي از دوستام هست كه باور كنيد اينگليسي به زور ميخونه ولي با سرور لينوكس كار ميكنه در حد مهندسي!! خسيس هم هستش و به كسي هم چيزي نميگه و نم پس نميده! بلا خره منم اگر بخوام در حدي كه بتونم پيكره بندي كنم و نصب داشته باشم مثلا نصب چيزايي كه لازمه براي هاست و مثلا اپاچي و يا لايت اسپيد و... چيكار بايد بكنم!!؟

ali_vavan2009
September 23rd, 2012, 00:31
دوست عزیز من حدودا از 4 سال پیش در مسائل لینوکس خودم رو درگیر کردم ولی نه زیاد.

الان حدود 2 ماه میشه یه مقدار دارم بیشتر تلاش میکنم تا بتونم یاد بگیرم.

پیشنهاد من برای شما اینه که شما اول سعی کن مقدمات کار با لینوکس رو یاد بگیری ( مثلا: مدیریت فایل و پوشه, نصب و حذف برنامه ها، تلاش برای حرفه ای شدن )

بعد که تونستی مقدمات رو یاد بگیری برو سراغ مسائل حرفه ای مثل نصب XAMPP و ساخت یک وب سرور.

اگه بتونی از اینا سر در بیاری و باهاشون کار کنی ( نه حرفه ای فقط در حد آشنایی ) به مدیران سرور بگو یه VPS آماده و کامل بهت بدن و تو هم بشن باهاش کار کن بدونه هیچ ترسی

یه پیشنهاد دیگه هم برات دارم: اول به مدیر سرور بگو که بهت VPS با cPanel آزمایشی که فکر کنم بتونی برای 2 هفته کار کنی بهت بده و هر بلایی که می خوای سر سرور بیار تا بدونی که بعدا باید چه کار کنی.

من خودم الان 1 هفته نمیشه که سرور گرفتم و الان رو سرورم CS 1.6 , پیلترشکن نصب کردم و دارم استفاده میکنم. و باور کن فقط مقدمات کار رو بلد بودم و اصلا آشنایی زیادی ندارم.

نکته بسیار مهم: سعی کن انگلیسیت رو تقویت کنی

چون اگه انگلیسیت در حد خوب باشه با خوندن سایت خوده برنامه ها میتونی خیلی راحت مشکلاتت رو حل کنی و نیاز به جستجوی الکی نیست.

ببخشید طولانی شد.

rasivell
September 23rd, 2012, 16:17
خيلي متشكرم از شما دوست گلم كه توضيح داديد ، من بلدم كار با لينوكس رو ! يادمه سال 89 بود كه يه تقدير نامه تو يه نشست از استاد حاجي غلامعلي تو يه اجلاس دريافت كردم كه ايشون پدر علم لينوكس ايران و دارنده 5 مدال طلاي لينوكسي ردهت از امريكا در سطح جهان هستند... سوال پرسيد مقدماتي بود و اجلاسم براي اشنايي بود و منم اشنا بودم جواب دادم بهشون... مثل يه كاربر معمولي كه با ويندوز كار ميكنه ، منم ميتونم با لينوكس كار كنم! ولي خب خط فرمان و اماده سازي براي هاستينگ رو بلد نيستم!! با ابونتو هم كار كردم فقط.

الان من از كجا ميتونم سرور با پنل تست بگيرم؟؟ سايتي و يا شخصي هست كه بتونه بده براي مثلا چند روز؟؟

زبانمم بدك نيست يه كلاسي ميريم و خيلي كمكم ميكنه.....

ali_vavan2009
September 23rd, 2012, 23:33
اول منظورم از آشنایی مقدماتی با لینوکس کار با خط فرمان بود. شما احتمالا اوبونتو میزکار نصب کردی که رابط گرافیکی داره.
اگه بتونید با اوبونتو سرور کار کنید اون وقت میشه گفت که تا حد کار با سرور آشنایی دارید.
حتما با خط فرمان کار کنید. چون لینوکس با رابط گرافیکی برای کسایی هست که می خوان کارهای ویندوز رو انجام بدن. اما کسایی که با سرور کار میکنند باید کار با خط فرمان را بلد باشند.

https://help.ubuntu.com/community/UsingTheTerminal

دوم در مورد ارائه سرور متاسفانه من سرور با قیمت پایین نمیشناسم. خودم یه سرور با قیمت نسبتا پایین گرفتم و اونم فقط برای یک ماه کار فقط تست کنم.
اینم اضافه کنم که هیچ جا سرور برای آزمایش رایگان نمیدن و باید پول هزینه کنید.
برای یادگیری سرور نهایت یه سرور با قیمت 30 تومن برای یک ماه خوبه.

سوم در مورد زبان منم الان کلاس زبان میرم و خیلی بهم کمک میکنه ولی اگه یه مقاله ساده انگلیسی بذارن جلوتون میتونید بدونه دونستن معنی کلماتی که بلد نیستن مفهوم رو بگیرید؟ اگه میتونید که کارتون راحته و بردید تو اینترنت بگیردید برای یادگیری سرور

rasivell
September 24th, 2012, 00:16
ابتدا گفتيد اصلا مشكلي نداره و ميتونيد كا ركنيد اب خوردنه و..!!! نميدونم چي شد در عرض چند ساعت طوري از سرور لينوكس حرف زديد كه واقعا شك كردم و يك بار سيستمم رو ريست كردم تا ببينم واقعا هنگام بوتم ،لينوكس هم دارم و يا نه واقعا من اشتباه ميكردم!!!

دقيقا يكي با نام كاربري شما بهم گفته كه اصلا مشكلي نداره و من گرفتم نترس برو حله!!

نخير بنده قصد ندارم با سرور ابونتو كار كنم ،‌ بلكه از عنوان سوالم مشخصه كه دقيقا به Centos اشاره كردم.

از دوستان هم اگر كسي مقاله اي چيزي داره ممنون ميشم اينجا قرار بده ، درباره همين توضيع لينوكس

ali_vavan2009
September 24th, 2012, 13:16
ببینید دوست عزیز شاید من خوب توضیح ندادم و باعث گمراهی شما شدم.

اول از همه توزیعات لینوکس مثله هم هستند و فرقی آنچنان باهم ندارد ( شاید فقط در چند فرمان و چند کارکرد ). شما چون گفتید رو سیستمتون اوبونتو دارید منم خط فرمانهای اوبونتو رو براتون گذاشتم. شما می تونید با اوبونتو در centos هم کار کنی فقط اگه فرمانی کار نکرد میتونی بگردی و برای centos رو پیدا کنی.

دوم من قصد ترساندن شما رو نداشتم. به طور کلی شما از هرکسی که با سرور کار میکنه بپرسی میگه در اول کار باید بلد باشی با خط فرمان کار کنی!

حالا چرا؟

چون خط فرمان بسیار بسیار بسیار بهتر از محیط گرافیکی است. چرا؟
در محیط گرافیکی شما همه کارهای مورد نیاز سرور را نمی توانی انجام دهی و بالاخره باید به خط فرمان مراجعه کنی.

در مورد مقاله برای توضیح توزیعات مورد نظر با عمو گوگل دنبالش بگردی سریعتر به نتیجه میرسی. مثلا ( centos چیست )

باز هم بهتون میگم: خط فرمان ترس نداره و زیباترین محیط در لینوکس همین خط فرمان هست.

شما همون صفحه ای که در بالا لینک دادم رو بشین بخون و استفاده کن میبینی خیلی ساده است.

مثلا در اوبونتو یک ترمینال باز کن و در خط فرمان بنویس:

cd ~/Desktop

الان شما در دستکتاپ هستید.

حالا با فرمان زیر یک پوشه بسازید:

mkdir myFolder

حالا اگه از محیط گرافیکی به میزکار نگاه کنی می بینی یک پوشه با نامی که وارد شده ساخته شده

اگه خواستی می تونم بیشتر برات توضیح بدم. ولی الان باید برم بیرون و شب میام.

ali_vavan2009
September 24th, 2012, 13:25
اینم چنتا لینک شاید کمکت کنه

Linux System Commands | CentOS Help (http://centoshelp.org/resources/commands/linux-system-commands)

CentOS - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/CentOS)

از اینجا هم centos دانلود کن و نصب کن

Download - CentOS Wiki (http://wiki.centos.org/Download)

rasivell
September 24th, 2012, 15:22
مرسي متشكرم ازتون ، من ميخواستم اين رو بدونم كه در ابتداي امر ايا بايد حرفه اي حرفه اي باشم و يا نه يكمي كه اشنايي دارم كمكم ميكنه! كه خب به جوابم رسيدم

درمورد مسائلي كه درباره اموزش گفتيد متشكرم و اينكه بله بايد با خطر فرمان كار كرد و راه افتاد ، يه كتاب خييلي خيلي عالي دارم از خط فرمان هاي لينوكس ، بايد بشينم از 0 بخونمش!! و اين لينك هايي هم كه داديد واقعا كمكم ميكنه.

من كتاب خط فرمان لينوكس رو دارم ، لينك هايي هم كه شما داديد رو گفتم ميخونم و شايد بگيد ديگه تاپيك زدنم چي بوده!!!؟ به اين علت تاپيك زدم كه نه تو اون كتاب من و نه جاي ديگه نديدم بنويسه كه مثلا يه مدير سايت كه داره يه سايت رو مديريت ميكنه و ميخواد سرور مجازي مخصوص سايت داشته باشه چه بايد بكنه و چه نيازه داره! من شايد بتونم كدك هاي صوتي رو لينوكس اماده كنم ، فايل تصويري نگاه كنم فولدر بسازم با خط فرمان البته و..! ولي هيچ كدام از اينا ربطي به سايت نداره و هنوز نميدونم چي بايد روي يه سرور مجازي مخصوص هاستينگ و سايت باشه تا بشه توش يه سايت رو نگه داشت ... مثلا اينكه كار اپاچي و لايت اسپيد چيه و كدام بهتره و چطور بايد نصبش كرد و بعد نصبش بايد ايا سايت رو روي اون سوار كرد و..!!

rezaonline.net
September 24th, 2012, 19:05
سلام دوست خوبم .
من چند ماهه VPS گرفتم و دارم روش انواع کنترل پنل ها رو نصب میکنم ، اوبونتو و کلاً لینوکس رو هم چهار پنج ماهی میشه دارم .
در حالت کلی فرق اوبونتو و سنت اوس فقط در بسته های نصاب هست .
برای مثال میتونید توی ترمینال مدیریت پوشه ها رو بصورت نیمه گرافیکی بسازید .
برید توی ترمینال اوبونت بزنید

sudo apt-get install mc

یا توی centos

yum install mc

بعد که نصب تموم شد بزنید mc
تموم پوشه ها و ... بصورت نیمه گرافیکی نشون داده میشه .
برای باز کردن فایل زیپ مثلاً توی تموم لینوکس ها میزنی

unzip myfile.zip

طبق گفته دوستموم ، هسته اصلی تمامی ورژن های لینوکس در اصلی یکی هست و اون هم لینوکس هست .
حالا یکی مثل اوبونتو میاد برای نصب برنامه ها از apt-get استفاده میکنه و مخزن خودش رو داره ، یکی مثل فدورا ، سنت اوس ، رد هت از yum .
استارت رو بزن ، توی نت و همین انجمن مقالات و آموزشهای خوبی هست .

rasivell
September 25th, 2012, 01:46
قربونت برم سلام به روي ماهت.. متشكرم از مطالبت..

راستي چطوري توي سنت او اس به كاربر روت لاگين كنم؟

rezaonline.net
September 25th, 2012, 02:25
پیشفرض کاربر روت هست .
مثل اوبونتو
sudo -s نمیخواد ;)

rasivell
September 25th, 2012, 10:31
نه اينطور نيست... من توي ماشين مجازي نصبش كردم ،‌ميخوام كاري كنم ميگه دسترسي نداري ، بايد با كاربر روت بياي

rasivell
September 26th, 2012, 15:27
خب دوستان من چطوري با كاربر روت لاگين كنم ؟؟