توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : کنترل پهنای باند یا همون bw روی سرورهای مجازی
mostafacar20
August 31st, 2012, 21:01
دوستان باور کنید میدونم این بحث بارها تو چندتا تاپیک مطرح شده اما کسی راه حلی کامل و جامع براش ارائه نداده . اگه یک فرد خیر (:دی) پیدا میشه یه راه حل برای مدیران سرور برای حل این مشکل ارائه بده . راستی مجازی ساز esxi 5 هست . ممنون از همه
AvestaNetworks
August 31st, 2012, 21:14
سلام.
روش انجام این کار فعال کردن SNMP روی سرور های مجازی هست، SNMP از پورت 161 در حالت UDP استفاده می کنه و تنها نیاز به دسترسی Read-only برای دریافت مقدار مصرف پهنای باند داره.
در این حالت، شما کافی هست که SNMP رو در سرور های مجازی خودتون فعال کنید (حتی در mikrotik هم فعال می شود) و سپس از یکی از برنامه های زیر یا هر برنامه دیگری برای بررسی مقدار مصرفی پهنای باند استفاده کنید:
Cacti
PRTG Network Monitor
Observium
Nagios
MRTG Graphs
و ...
با تشکر.
mostafacar20
August 31st, 2012, 22:02
سلام.
روش انجام این کار فعال کردن SNMP روی سرور های مجازی هست، SNMP از پورت 161 در حالت UDP استفاده می کنه و تنها نیاز به دسترسی Read-only برای دریافت مقدار مصرف پهنای باند داره.
در این حالت، شما کافی هست که SNMP رو در سرور های مجازی خودتون فعال کنید (حتی در mikrotik هم فعال می شود) و سپس از یکی از برنامه های زیر یا هر برنامه دیگری برای بررسی مقدار مصرفی پهنای باند استفاده کنید:
Cacti
PRTG Network Monitor
Observium
Nagios
MRTG Graphs
و ...
با تشکر.
ممنون از پاسختون . SNMP روی OS های مختلف چطور فعال میشه؟ (البته اینو دیگه خودم باید سزچ کنم پرسیدنش پروییه :دی) و اینکه نرم افزارهایی که فرمودید روی یک VPS مختص این کار نصب میشه و یا روی esxi ؟
RezaFH
August 31st, 2012, 22:14
ممنون از پاسختون . SNMP روی OS های مختلف چطور فعال میشه؟ (البته اینو دیگه خودم باید سزچ کنم پرسیدنش پروییه :دی) و اینکه نرم افزارهایی که فرمودید روی یک VPS مختص این کار نصب میشه و یا روی esxi ؟
- برای هر سیستم عامل طریقه نصب و فعال کردنش فرق میکنه که توی انجمن، تاپیک آموزشی برای همه باید باشه
- روی یک سرور مجازی نصب میشه
بنده بشخصه PRTG و Observium رو به بقیه ترجیح میدم
iMohsen
August 31st, 2012, 22:35
این مواردی که ذکر میشه فقط برای مانیتورینگ استفاده میشه . مثلا کاکتی یا prtg اگر مصرف یک vm از یک میزان مشخصی بالاتر بره کار خاصی غیر از alert میتونه انجام بده ؟
j4b3r
August 31st, 2012, 22:58
این مواردی که ذکر میشه فقط برای مانیتورینگ استفاده میشه . مثلا کاکتی یا prtg اگر مصرف یک vm از یک میزان مشخصی بالاتر بره کار خاصی غیر از alert میتونه انجام بده ؟
کار خاصی انجام نمیدن جز اخطار دادن
mostafacar20
August 31st, 2012, 22:58
من اومدم cacti نصب کنم رو centos کلی package اینا نصب کردم به علاوه دیتابیس خلاصه هرچی پیش نیاز داشت بعد اومدم cacti نصب کنم میگه : No package cacti available !!
mostafacar20
August 31st, 2012, 23:00
آقای مظفری شما کدومو پیشنهاد میدید؟
iMohsen
August 31st, 2012, 23:00
دقیقا . مگر این که یکی از این ماژولهای آلرت کاکتی رو مثلا شخصیش کنین و از طریق ssh به سرور اصلی دستور suspend بزنید .
من اومدم cacti نصب کنم رو centos کلی package اینا نصب کردم به علاوه دیتابیس خلاصه هرچی پیش نیاز داشت بعد اومدم cacti نصب کنم میگه : No package cacti available !!
برای نصب کاکتی باید منبع rpmforge رو نصب کنید
mostafacar20
August 31st, 2012, 23:07
دقیقا . مگر این که یکی از این ماژولهای آلرت کاکتی رو مثلا شخصیش کنین و از طریق ssh به سرور اصلی دستور suspend بزنید .
برای نصب کاکتی باید منبع rpmforge رو نصب کنید
ممنون حل شد.
j4b3r
August 31st, 2012, 23:09
آقای مظفری شما کدومو پیشنهاد میدید؟
prtg رو روی یه سرور ویندوز نصب کنید
کم درد سر تر هست
و نودها رو اد کنید
mostafacar20
August 31st, 2012, 23:42
دوستان در حین نصب cacti و ایمپرت دیتابیس mysql -u cactidb -p cactiu < /var/www/cacti/cacti.sql این ارور رو میده : ERROR 1045 (28000): Access denied for user 'cactidb'@'localhost' (using password: YES)
حتی با این دستور : /var/www/cacti/include/config.php این ارور : -bash: /var/www/cacti/include/config.php: Permission denied
دسترسی هم روت هست . مشکل از کجاست؟
j4b3r
August 31st, 2012, 23:48
دوستان در حین نصب cacti و ایمپرت دیتابیس mysql -u cactidb -p cactiu < /var/www/cacti/cacti.sql این ارور رو میده : ERROR 1045 (28000): Access denied for user 'cactidb'@'localhost' (using password: YES)
حتی با این دستور : /var/www/cacti/include/config.php این ارور : -bash: /var/www/cacti/include/config.php: Permission denied
دسترسی هم روت هست . مشکل از کجاست؟
مورد اول یوزر و پسورد رو اشتباه میزنید
مورد دوم هم اینو بزنید:
nano /var/www/cacti/include/config.php
milad221
September 1st, 2012, 01:21
دوستان سلام
بنده روی میکروتیک درون prtg گراف کامل گرفتم با توضیحات شما ولی هر کاری میکنم نمیتونم روی ویندوز 2003 این گراف رو بگیرم و ارور میده میشه توضیح بدید برای ویندوز چیکار باید کرد تا prtg بهش وصل بشه و از مصرف پهنای باندش گراف بگیریم ممنون از کمکتون
milad221
September 1st, 2012, 02:02
گراف ویندوز هم گرفتم به راحتی واقعا فکر نمیکردم اینقدر اسون باشه prtg
دوستان امکان این رو نداره که پهنای مصرفی رو به صورت Gigbiyte نشون بده؟
AvestaNetworks
September 1st, 2012, 03:36
سلام.
PRTG یکی از دقیقترین سیستم های مدیریت و مانیتورینگ هست، یک plugin رایگان هم جهت ایجاد invoice برای bandwidth overage داره به نام Paessler Billing که اگر در سایت سازنده برنامه جستجو کنید، به صورت رایگان برای دریافت قرار داره.
بعد از اون Observium سیستم مناسبی خواهد بود به دلیل اینکه از auto-discovery بسیار قوی ای برخوردار هست و میتونه به راحتی اکثر دستگاه ها رو بخونه و سرویس هاشون رو مورد بررسی و مانیتور قرار بده.
Cacti از طرفی کمی سخت هست کار باهاش ولی در صورتی که تجربه کافی باهاش کسب کنید، یکی از بهترین سیستم های رایگان هست (بعد از سیستم های غیر رایگانی مثل PRTG و Whatsup Gold) و میتونید بهش اعتماد کنید.
پیشنهاد میشه روی یک سرور اختصاصی نصب بشه، دلایل مختلفی داره ولی مهمتر از همش output هر buffer در یک شبکه هست که در صورتی که بخواد از NIC اصلی سرور به NIC سرور مجازی منتقل بشه باعث بروز 15 الی 25 درصد خطا در دریافت اطلاعات میشه که این تجربه شخصی ما هست.
با تشکر.
milad221
September 1st, 2012, 04:03
سلام.
PRTG یکی از دقیقترین سیستم های مدیریت و مانیتورینگ هست، یک plugin رایگان هم جهت ایجاد invoice برای bandwidth overage داره به نام Paessler Billing که اگر در سایت سازنده برنامه جستجو کنید، به صورت رایگان برای دریافت قرار داره.
بعد از اون Observium سیستم مناسبی خواهد بود به دلیل اینکه از auto-discovery بسیار قوی ای برخوردار هست و میتونه به راحتی اکثر دستگاه ها رو بخونه و سرویس هاشون رو مورد بررسی و مانیتور قرار بده.
Cacti از طرفی کمی سخت هست کار باهاش ولی در صورتی که تجربه کافی باهاش کسب کنید، یکی از بهترین سیستم های رایگان هست (بعد از سیستم های غیر رایگانی مثل PRTG و Whatsup Gold) و میتونید بهش اعتماد کنید.
پیشنهاد میشه روی یک سرور اختصاصی نصب بشه، دلایل مختلفی داره ولی مهمتر از همش output هر buffer در یک شبکه هست که در صورتی که بخواد از NIC اصلی سرور به NIC سرور مجازی منتقل بشه باعث بروز 15 الی 25 درصد خطا در دریافت اطلاعات میشه که این تجربه شخصی ما هست.
با تشکر.
مرسی از توضیحات کامل شما
برای تنظیمات همین افزونه رایگان باید چیکار کنیم؟
AvestaNetworks
September 1st, 2012, 04:42
سلام.
دو حالت وحود خواهد داشت، نوشتن script جدید برای نوع billing مورد نظر و یا روش آسانتر که ویرایش کردن script پیش فرض هست طبق نیار های خودتون (با notepad قابل انجام خواهد بود).
با تشکر.
tizparvaz
September 1st, 2012, 04:50
prtg قبلا استفاده کردیم چیزی حدود 25 تا 30% خطا داره و زیاد قابل اطمینان نیست
sina_mech
September 1st, 2012, 08:09
PRTG به دلایلی که نمیدونم، دقیق نیست! مصرف outband سرور رو 1.5 ترابایت نشون میداد در حالی که outband سرور داخل کنترل پنل سرور (در دیتاسنتر)، 90 گیگابایت بود!!!!!
تنظیمات هم روی "هر 30 ثانیه" بود.
iMohsen
September 1st, 2012, 10:58
یه مشکلی که بعضی نرم افزارهای خانواده Prtg دارند اینه که ترافیک snmp چه پکت برسه چه نرسه رو هم جزو ترافیک نود حساب میکنن .
همچنین ترافیک اینترنال رو هم جز پهنای باند مصرفی میارن . در حالی که دیتاسنتر فقط خروجی از مرکز و یا ورودی به مرکز رو ترافیک حساب میکنه .
sina_mech
September 1st, 2012, 13:16
منظورتون از ترافیک اینترنال چیه؟ اگه منظورتون ورودی هست، prtg ورودی رو هم جداگانه حساب میکنه. روی یه سرور تازه داشتم تست میکردم، هر جور حساب کنید، 1.5 ترابایت نمیشد :d
mostafacar20
September 1st, 2012, 13:24
من cacti رو با مشکلات زیادی بالاخره نصب کردم :دی اما گراف نشون نمیده در صورتی که به سرور متصل شده . نظر دوستان چیه؟ فوت و فن خاصی داره؟
taghi.karimi
September 1st, 2012, 13:53
من cacti رو با مشکلات زیادی بالاخره نصب کردم :دی اما گراف نشون نمیده در صورتی که به سرور متصل شده . نظر دوستان چیه؟ فوت و فن خاصی داره؟
snmp را در سرور مجازی فعال کردید ؟
RezaFH
September 1st, 2012, 14:18
PRTG به دلایلی که نمیدونم، دقیق نیست! مصرف outband سرور رو 1.5 ترابایت نشون میداد در حالی که outband سرور داخل کنترل پنل سرور (در دیتاسنتر)، 90 گیگابایت بود!!!!!
تنظیمات هم روی "هر 30 ثانیه" بود.
این مورد رو باید توجه کنید که : دیتاسنتر ها معمولا پورت سویچ رو در مانیتورینگ شما نشون میدن
در سویچ، پهنای باند ورودی و خروجی، برعکس ورودی و خروجی سرور میشه (پس پهنای باند Out سرور میشه In در سویچ)
یه مشکلی که بعضی نرم افزارهای خانواده Prtg دارند اینه که ترافیک snmp چه پکت برسه چه نرسه رو هم جزو ترافیک نود حساب میکنن .
همچنین ترافیک اینترنال رو هم جز پهنای باند مصرفی میارن . در حالی که دیتاسنتر فقط خروجی از مرکز و یا ورودی به مرکز رو ترافیک حساب میکنه .
مورد اولی که گفتید مربوط به SNMP هست که تمامی ترافیک رو محاسبه میکنه و نشون میده (پکت هارو بررسی نمیکنه،که اگر هدف این باشه باید از Sflow یا netflow استفاده بشه فکر کنم)
در مورد دومی هم عرض کنم که نرم افزارهای مانیتورینگ، ترافیک خروجی و ورودی رو بصورت جداگانه هم نشون میدن (جدای از total) پس به این نمیشه گفت ایراد!
مشکل شما مربوط میشه به عدم کارکرد RRDtools
اگر میخواید با Cacti کار کنید (که زیاد پیشنهاد نمیشه) بهتره از فایل iso آماده این نرم افزار استفاده کنید که البته کمی قدیمی هست ولی بخوبی نصب میشه و کار میکنه
mostafacar20
September 1st, 2012, 14:18
snmp را در سرور مجازی فعال کردید ؟
بله ، میکروتیک هست .
mostafacar20
September 1st, 2012, 14:22
مشکل شما مربوط میشه به عدم کارکرد RRDtools
اگر میخواید با Cacti کار کنید (که زیاد پیشنهاد نمیشه) بهتره از فایل iso آماده این نرم افزار استفاده کنید که البته کمی قدیمی هست ولی بخوبی نصب میشه و کار میکنه
متوجه منظورتون نشدم ، یعنی فایلی که تو سایت رسمیش هست مشکل داره؟
milad221
September 1st, 2012, 14:50
دوستان من کاکتی رو نصب کردم از روی ISO بعد الان به SNMP میکروتیک هم وصل شده ولی از کدوم قسمت باید بریم تا تمامی گراف هارو ببینیم؟:-s