PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : دامنه ها توسط کدام نهاد ثبت میشن؟



azita
April 25th, 2011, 13:40
سلام دوستان من سوال داشتم که وقتی یه دامنه ثبت می کنیم مثلا .com این کجا ثبت میشه من اتلان میتم توی یه سایت ایرانی و دامین خودم رو ثبت می کنم الان این دامنه .com توسط کدوم نهاد ثبت میشه ممنون میشم توضیح بدین

maroofi
April 25th, 2011, 14:21
برای بار هزارم این سئوال پرسیده میشه.
icann چندتا نماینده داره که بهشون پکیج دامینها رو میفروشه میگه مثلا تا اخر امسال حق دارین سه هزار تا ثبت کنین .
این پکیجها به دست نمایندگان زیر دست میرسه و الا اخر.
نمایندگانت : همین بچه های اینجا.

شرکتهای زیر شاخه icann :
name.com . reseller club . go dady ,.........

hamidreza_s
April 25th, 2011, 14:25
اگر اشتباه نکنم.
اولاً کلاً ایناتوسط DNS Server سرویس دهی میشوند. یعنی چی مثلاً شما خودتم اگه در یکی از گذرگاه های اصلی اینترنت باشی تقریباً میتونی بطور غیرقانونی و یه چیزی تو مایه های هک واسه خودت دامنه ثبت کنی. ولی شرط لازم برای اینکار میگم حضور در گذرگاه های اصلی اینترنت نه با اینترنت خونتون. باید قسمتی از ترافیک اینترنت مثلاً از کامپیوتر یا سرور تو عبور کنه.
حالا اونایی که ثبت میکنن چطوریه؟!
همه یا اکثر اونایی که ثبت میکنن نماینده فروش چند شرکت بزرگ هستند. مثلاً دایرکتی Directi یک ثبت کننده اصلی دامنه هست و مشتریان و بازاریابان بسیاری دارد.(شرکت های مشابه دایرکتی بسیار است)
و البته برای اینکه بین این شرکتها یک هماهنگی و نظمی برقرار باشه یک موسسه ای وجود داره به اسم آیکانن ICANN که مثلاً اونجا تعین میشه دامنه های با چه پسوندهایی اجازه ثبت داره یا چه شرکت هایی اجازه ثبت دامنه دارند.
اصل قضیه و هماهنگی لازم توسط همین موسسه انجام میشه.
بقیه شرکت ها از طریق تهیه مجوز از این موسسه اقدام به راه اندازی DNS Server میکنند و دامنه ثبت میکنند. مثلاً دامنه ی دات ایران فارسی اگر به سایت نیک آی آر مراجعه کنی میبینی که تو اخبارش نوشته مجوزش را برای فروش از موسسه آیکان گرفتن.

exactserver
April 25th, 2011, 14:36
سلام، ICANN فقط قانون گذار هست و هر دامنه ای که به وجود میاد یک رجیستری داره که میاد درخواست میده به ICANN و اگر تصویب شد اون شرکت میشه رجیستری و این رجیستری میاد نمایندگی جذب میکنه که میشن همین رجیسترارها مثل Tucows, Name.com,Directi و غیره و اینها یک سری رسلر جذب می کنند که میشن شرکتهایی مثل ما و همین رسلرها هم میان یک سری رسلر برای خودشون میگیرن و در مواردی به همین شکل زنجیره وار یک شبکه بازاریابی تشکیل میشه.

sales data
April 25th, 2011, 15:26
شما یک درخت در نظر بگیر در راس icann بیا تا پایین

domainer
April 25th, 2011, 16:56
بنظر میرسه بالا دست همه اینها IANA — Internet Assigned Numbers Authority (http://www.iana.org) باشه

f.etemadian
April 26th, 2011, 10:22
دامنه ها بستگی به نوع پسوندشون دارن که تو کدوم نهاد ثبت بشن. مثلن دامنه های .com و .net و .org که از قبیل پسوند های عمده هستند توسط موسسه آیکن ICANN به ثبت می رسن. همچنین دامنه های

exactserver
April 26th, 2011, 10:49
شرکت IANA فقط مسئول واگذاری و توزیع IP در دنیاست و در هر منطقه ای یا بهتره بگیم قاره ای دارای یک نماینده هست که در این لینک می توانید ببینید اونها رو IANA — Number Resources (http://www.iana.org/numbers) و شرکت ICANN به عنوان ناظر بر ثبت دامنه ها و میزبانی وب در دنیا تاسیس شده و با IANA هم کاری می کنه و به نوعی زیر مجموعه اونه تو سایت IANA نیز این هست. هر کشوری که بخواد برای خودش دامنه داشته باشه یا حتی دامنه های عمومی باید درخواست خودش رو به ICANN بده و درصورت تصویب اون دامنه فعال میشه و ظاهرا باید در یک مدت معینی فروش مشخصی از اون دامنه باید انجام بشه تا به رسمیت شناخته بشه. خوب برای اینکه این رجیستری بتواند مقدار فروش رو تامین کنه به اجبار میاد نماینده فروش جذب میکنه و این نمایندگان فروش با فروش خودشون و جذب نمایندگان زیر مجموعه به اون حجم میرسند. بعد ICANN میاد دامنه مورد نظر رو به رسمیت میشناسه و اون دامنه یک دامنه قطعی میشه. دقیقا همین روند رو شما در دامنه IR مشاهده کردید و اگر تو سایت nic.ir هم بردید دقیقا همین موضوع رو خواهید دید دامنه IR مدت زیادی نیست که توسط ICANN به رسمیت شناخته شده.
خوب بعداز این مدت نمایندگان اولیه تبدیل به رجیسترار و نمایندگان ثانویه تبدیل به رسلرها میشن و هر رسلر باز خودش می تواند رسلر بگیره و آمار فروش خودش رو بالاتر ببره. الان دقیقا در مورد دامنه IR ما اول رجیستری داشتیم و همه فقط با خود nic.ir رجیستر می کردند بعد اومد نماینده فروش گرفت و طوری عمل شد که نمایندگان فروش برای افزایش فروش مجبور شدند به هر کاری دست بزنند تا اینکه این دامنه رسمی شد و حال اون نمایندگان در برنامه ای که امسال قصد داره اجرا کنه nic.ir میشن رجیسترار و خود رجیسترار ها ابزارهایی رو درست میکنن برای رسلرها و رسلرها فعالیت می کنند و خودشون هم رسلر میگیرن. الان این روند رو دقیقا میشه روی دامنه های ایرانی مشاهده کرد.

astro.alireza
April 26th, 2011, 11:33
شرکت iana فقط مسئول واگذاری و توزیع ip در دنیاست و در هر منطقه ای یا بهتره بگیم قاره ای دارای یک نماینده هست که در این لینک می توانید ببینید اونها رو iana — number resources (http://www.iana.org/numbers) و شرکت icann به عنوان ناظر بر ثبت دامنه ها و میزبانی وب در دنیا تاسیس شده و با iana هم کاری می کنه و به نوعی زیر مجموعه اونه تو سایت iana نیز این هست. هر کشوری که بخواد برای خودش دامنه داشته باشه یا حتی دامنه های عمومی باید درخواست خودش رو به icann بده و درصورت تصویب اون دامنه فعال میشه و ظاهرا باید در یک مدت معینی فروش مشخصی از اون دامنه باید انجام بشه تا به رسمیت شناخته بشه. خوب برای اینکه این رجیستری بتواند مقدار فروش رو تامین کنه به اجبار میاد نماینده فروش جذب میکنه و این نمایندگان فروش با فروش خودشون و جذب نمایندگان زیر مجموعه به اون حجم میرسند. بعد icann میاد دامنه مورد نظر رو به رسمیت میشناسه و اون دامنه یک دامنه قطعی میشه. دقیقا همین روند رو شما در دامنه ir مشاهده کردید و اگر تو سایت nic.ir هم بردید دقیقا همین موضوع رو خواهید دید دامنه ir مدت زیادی نیست که توسط icann به رسمیت شناخته شده.
خوب بعداز این مدت نمایندگان اولیه تبدیل به رجیسترار و نمایندگان ثانویه تبدیل به رسلرها میشن و هر رسلر باز خودش می تواند رسلر بگیره و آمار فروش خودش رو بالاتر ببره. الان دقیقا در مورد دامنه ir ما اول رجیستری داشتیم و همه فقط با خود nic.ir رجیستر می کردند بعد اومد نماینده فروش گرفت و طوری عمل شد که نمایندگان فروش برای افزایش فروش مجبور شدند به هر کاری دست بزنند تا اینکه این دامنه رسمی شد و حال اون نمایندگان در برنامه ای که امسال قصد داره اجرا کنه nic.ir میشن رجیسترار و خود رجیسترار ها ابزارهایی رو درست میکنن برای رسلرها و رسلرها فعالیت می کنند و خودشون هم رسلر میگیرن. الان این روند رو دقیقا میشه روی دامنه های ایرانی مشاهده کرد.
ضمن تایید حرفهای ایشون، من دیروز با آقای دکتر شهشهانی در مورد دامنه ها صحبت می کردم اونجوری که ایشون گفتند icann پول خاصی بابت هر دامنه نمی گیره و می شه گفت همه پول دامنه ها به جیب نماینده و ثبت کننده می ره.

hamidreza_s
May 1st, 2011, 15:39
بله خوب دامنه ها هزینه دارن. اصلاً همینکه دامنه مشخصاتش جایی ثبت و بایگانی میشه هزینه داره.
البته باید هزینه DNS Server را هم به آن افزود. که برای ارجاع یک دامنه به فضای هاستینگ مربوطه استفاده میشود.
DNS Server هم واسه خودش عالمی داره.