PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : برای دیتاسنتر ها یا افرادی که دسترسی به سرور دارند - تفاوت انواع فرمت

Hostpolis
April 11th, 2011, 21:03
طول روز برای هر سرور که معمولا 4 تا هارد SATA یا SAS داره یکی از کارهایی که انجام میدیم فرمت درایو تحت ویندوز یا BIOS UTILITY هست. اخیرا با افزایش حجم فعالیت و همچنین افزایش حجم هارد ها! فرمت کردن هارد ها زمان بر شده.

امروز به دنبال یه راه حل برای کاهش این زمان بودم که به سایت مایکروسافت برخوردم. شاید این مفهوم ساده برای خیلی از دوستان مثل خود من نا آشنا باشه پس خالی از لطف نیست دونستنش.

تفاوت Quick Format با Full Format تحت ویندوز
Quick Format سریعا همه فایل ها رو از سکتور های هارد حذف میکنه و هیچ مکانیزم چک آپ نداره در حالیکه
Full Format بعد از پاک کردن هر سکتور یا بلوکی از سکتورهای هارد مجددا برمیگرده و سکتور ها رو برای وجود BAD Sector اسکن میکنه و در صورت وجود مکانیزم ترمیمی داره. برای همین تا 12 برابر و حتی گاها بیشتر کندتر از فرمت سریع هست.
Bios Utility ها انواع متفاوت دارند. ولی در کل هارد رو فرمت می کنند و در مرحله دوم در همه سکتور ها 0 می نویسند و بعد مجددا 1 و با تنظیمات قبلی میشه اینکار رو تکرار کرد تا اینکه مجددا هارد رو فرمت میکند و اجازه استفاده میده. این مکانیزم صرفا برای این هست که اطلاعات تا حد قابل قبولی توسط کاربران عادی و حرفه ای قابل Recover کردن نباشه.

تجربه شخصی بنده این هست که هارد بعد از فرمت با Bios Utility بهتره که بایگانی بشه چون از دور هارد بسیار کم میشه و شخصا برای کار میزبانی پیشنهاد نمیکنم. اگر سرور شما File Server هست بهترین گزینه همین Bios Utility میباشد.

خوشحال میشم دوستان اگر با نرم افزارهای دیگه کار کردن نظر بدن.

irlogo
April 12th, 2011, 09:52
به نظر بنده بایوس یوتیلیتی عمر هارد رو کم می کنه
هارد زود خسته می شه

special
April 12th, 2011, 10:51
طول روز برای هر سرور که معمولا 4 تا هارد SATA یا SAS داره یکی از کارهایی که انجام میدیم فرمت درایو تحت ویندوز یا BIOS UTILITY هست. اخیرا با افزایش حجم فعالیت و همچنین افزایش حجم هارد ها! فرمت کردن هارد ها زمان بر شده.

امروز به دنبال یه راه حل برای کاهش این زمان بودم که به سایت مایکروسافت برخوردم. شاید این مفهوم ساده برای خیلی از دوستان مثل خود من نا آشنا باشه پس خالی از لطف نیست دونستنش.

تفاوت Quick Format با Full Format تحت ویندوز
Quick Format سریعا همه فایل ها رو از سکتور های هارد حذف میکنه و هیچ مکانیزم چک آپ نداره در حالیکه
Full Format بعد از پاک کردن هر سکتور یا بلوکی از سکتورهای هارد مجددا برمیگرده و سکتور ها رو برای وجود BAD Sector اسکن میکنه و در صورت وجود مکانیزم ترمیمی داره. برای همین تا 12 برابر و حتی گاها بیشتر کندتر از فرمت سریع هست.
Bios Utility ها انواع متفاوت دارند. ولی در کل هارد رو فرمت می کنند و در مرحله دوم در همه سکتور ها 0 می نویسند و بعد مجددا 1 و با تنظیمات قبلی میشه اینکار رو تکرار کرد تا اینکه مجددا هارد رو فرمت میکند و اجازه استفاده میده. این مکانیزم صرفا برای این هست که اطلاعات تا حد قابل قبولی توسط کاربران عادی و حرفه ای قابل Recover کردن نباشه.

تجربه شخصی بنده این هست که هارد بعد از فرمت با Bios Utility بهتره که بایگانی بشه چون از دور هارد بسیار کم میشه و شخصا برای کار میزبانی پیشنهاد نمیکنم. اگر سرور شما File Server هست بهترین گزینه همین Bios Utility میباشد.

خوشحال میشم دوستان اگر با نرم افزارهای دیگه کار کردن نظر بدن.

صحبت قشنگی بود. :53:
ممنون که تجربیات خودتان را در اینجا SHARE میکنید.

خاطره این موضوع:
همیشه از سالیان دور، بزرگترها میگفتن، Quick format نزن، هرچی میگفتم، چرا؟! ، میگفتن، که کامل پاک نمیکنه.... حال که اندکی Tutorial خوندم ، میفهمم چرا و ...

درهر صورت تشکر،
موفق و پیروز باشید

tinavps
April 12th, 2011, 14:46
ایا برای تصدیق کاهش عمر هارد مقاله علمی یا دلیلی دارید ؟

Hostpolis
April 12th, 2011, 19:13
ممنون از نظرات همه دوستان،

Bios Utility به طرز عجیبی سرعت هارد رو کم میکنه. ما با Input / Output testing به این نتیجه رسیدیم. البته در دفعات این اتفاق میوفته. من از یکی از دوستانم که در SUN سابق (Oracle) کار میکنه پرسیدم، نظرشون این بود که از Bios Utility برای Recycle یا از بین بردن هارد (آرشیو) استفاده کنیم.

Quick Format صرفا کل بلوک های هارد رو پاک میکنه. به آسونی میشه با یه نرم افزار ریکاوری کل اطلاعات رو برگردوند. ما در دیتاسنتر این کار رو نمی کنیم چون بعضی از مشتریان با KVM شروع به شیطنت میکنن.

مقاله علمی هنوز پیدا نکردم ولی حتما پیدا کردم براتون میگذارم.

irlogo
April 13th, 2011, 00:27
format/u

آین کامند باعث می شه اطلاعات ریکاوری نشن

Hostpolis
April 13th, 2011, 00:34
درسته، البته تو محیط سرور اختصاصی که به کاربر kvm میدیم دیگه کنترل از دست ما خارج میشه با توجه به حجم کاری.

ولی سرعت هارد مساله مهمی هست برای همه. امیدوارم بشه با همکاری دوستان روی این مساله مطالعه کنیم چون به نفع همه ما هست که سرورهای بهتری داشته باشیم.

دوستان اگه از نرم افزارهای دیگه ای استفاده میکنن برای فرمت هارد که سرعت رو کم نمیکنه لطفا به اشتراک بگذارند.