ورود

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : بررسی تحریم رجیستری و رجیسترار



gharibion
January 16th, 2021, 12:34
قصد داریم توضیحاتی در باب تفاوت تحریم رجیستری (Registry) و تحریم رجیسترار (Registrar) ارائه دهیم.

در ارتباط با مسائل تحریم باید گفت تحریم این دو سازمان کاملا” متفاوت است که در ادامه به آن می پردازیم.


تحریم رجیسترار:


همان طور که می دانیم رجیسترار ها شرکت هایی هستند که خدمات دامنه را به عموم مردم ارائه می نمایند. در صورتی که یک رجیسترار منطبق بر قوانین ایالات متحده، اشخاص ایرانی را تحریم نماید، معمولا” خدمات خود را تا پایان قرارداد (تاریخ انقضای دامنه) به کاربر ارائه خواهد داد و طی چندین مرحله، فرصت انتقال و خروج آن دامنه تحریم شده را به رجیسترار دیگری می دهد.


بدین گونه کاربر می تواند دامنه خویش را از رجیسترار تحریم کننده (مبدا) به رجیسترار دیگری انتقال دهد. با این انتقال در صورتی که رجیسترار مقصد مشکلی با مشتریان ایرانی نداشته باشد، مشکلی برای دامنه نیز به وجود نخواهد آمد. با این انتقال، دامنه یک سال تمدید شده و تحریم قبلی آن بی اثر می گردد.


در صورتی که دامنه شما توسط یک رجیسترار تحریم شود، پس از بررسی کامل شرایط تحریم پیش آمده و در صورت داشتن اجازه خروج دامنه، می توانید دامنه خود را به رجیسترار ثانویه ای که مشکلی با مشتریان ایرانی ندارد منتقل نمایید.


تحریم رجیستری:


همان طور که می دانیم رجیستری ها سازمان هایی هستند که مالکیت پسوند، تبیین قوانین مربوط به آن پسوند و مدیریت کلی آن پسوند را بر عهده دارند. به عنوان مثال شرکت Verisign مالک پسوند .com می باشد.


تحریم رجیستری بسیار خطرناک تر از تحریم رجیسترار است. با این تفاوت که امکان بی اثر سازی این تحریم میسر نیست. در صورتی که یک رجیستری منطبق بر قوانین ایالات متحده، اشخاص ایرانی را تحریم نماید، و شما دامنه خود را با مشخصات ایرانی ثبت کرده باشید، عملا” دامنه از دست رفته است. زیرا رجیستری مالک آن پسوند دامنه می باشد و شرایط و قوانین آن پسوند را، آن رجیستری تعیین می نماید.


شرایط در کلیه رجیسترارها نیز یکسان می باشد. یعنی کاربر به هر کجا هم که بخواهد دامنه خود را منتقل کند، آن رجیسترار تابع قوانین رجیستری آن پسوند خواهد بود. پس انتقال دامنه به طور مثال از یک رجیسترار آمریکایی به یک رجیسترار آسیایی یا اروپایی بی فایده خواهد بود. زیرا در کلیه رجیسترارها در سراسر جهان، برای آن پسوند خاص، آن رجیستری است که تصمیم نهایی را می گیرد و شرایط یکسان خواهد بود.


در صورتی که دامنه شما توسط یک رجیستری تحریم شود، دامنه از دست خواهد رفت.

منبع (https://vatanwebhost.com/difference-between-registry-and-registrar-sanctions/)

ahamddr
January 16th, 2021, 13:32
ممنون بابت آموزش
من اصلا از تحریم رجیستری خبر نداشتم.
فکر میکردم فقط رجیسترار ها تحریم میکنن
icann ممنوع نکرده این نوع تحریم ها رو؟
چه دامنه های مهمی الان توسط رجیستریش تحریمیم؟

gharibion
January 16th, 2021, 14:24
ممنون بابت آموزش
من اصلا از تحریم رجیستری خبر نداشتم.
فکر میکردم فقط رجیسترار ها تحریم میکنن
icann ممنوع نکرده این نوع تحریم ها رو؟
چه دامنه های مهمی الان توسط رجیستریش تحریمیم؟

با سلام و احترام،

قوانین خاص هر پسوند توسط سازمانی که آن را مدیریت می کند ( رجیستری ) با همکاری و نظارت ICANN تعریف و تبیین می شوند.
برخی بر این باور هستند اینکه ایران هنوز به اینترنت متصل است به نوعی تقصیر ICANN است! منبع (https://www.lexology.com/library/detail.aspx?g=85f121a6-1983-4bfc-a45b-7cf89ab9f2ce)
برخی پیگیر بودند و حتی به دنبال صدور حکمی از دادگاه ایالات متحده علیه ICANN بودند تا رجیستری دامنه های ir تحریم شود. منبع (https://www.lawfareblog.com/seizing-irans-domain-name-ir)
هر چند دو مطلب اشاره شده در این پست قدیمی است اما گواه بر مواردی است که علیه ایرانیان رخ می دهد.
اخیرا تعدادی پسوند توسط رجیستری Afilias برای ایرانیان تحریم شده است. در اینجا (http://www.webhostingtalk.ir/showthread.php?t=217460)بیشتر بخوانید.