اول از همه از مدیران و اساتید بخاطر پست این مطلب در صورت نا هماهنگی با بخش مربطوه عذر خواهی می کنم ، نمیدونستم بهترین مکان کجاست.
سوال بنده که شاید سوال خیلی ها باشه و با توجه به تلاشم برای پیدا کردن موضوعات مرتبط در انجمن بسیار عالی شما ، ( شاید تلاشم کم بوده ) نتونستم راهنمایی خوبی برای کاری که در پیش گرفتم پیدا کنم.
عرضم به حضور شما عزیزان ، بنده مهندس نرم افزار هستم و بعد از گذراندن دوره شبکه و ... با یکی از دوستان تصمیم گرفتیم که شرکتی را جهت خدمات میزبانی وب راه اندازی کنیم و با کسب اطلاعات مفید در این زمینه در همین وب سایت به این نتیجه رسیدیم تا فعلا از نمایندگی استفاده کنیم و بعد از جذب مشتری به سمت سرور اختصاصی برویم و قرار شده تا اون زمان سرور اختصاصی را اجاره کرده و مباحث شبکه و غیره را پیاده سازی کنیم و تمرین تا در زمان مناسب مهاجرت کنیم رو سرور اختصاصی ، برای این منظور سروری را از آلمان تهیه کردیم که مشخصات آن به شرح ذیل می باشد :
Dedicated Root Server
Intel Xeon E3-1246V3
2x SSD SATA 240 GB
4x RAM 8192 MB DDR3
گفتیم تا تمرکزمان بر روی فروش پنل نمایندگی هست از این فرصت استفاده کنیم و بر روی سرور تهیه شده سناریوی هدفمون رو پیاده سازی کنیم ، در این راستا از شما خواهشمند یاری سبزتان هستم.
من در نظر دارم برای تمرین سعی کنم از این سرور برای ارائه هاست اشتراکی ویندوز و لینوکس خارج از کشور ، بعد ها استفاده کنم.
برای تمرین تصمیم گرفتم تا ESXi را بر روی آن نصب و راه اندازی کنم ، من اطلاعات و تجربه کافی در مورد هاستینگ از طریق سرور مجازی ندارم ولی در مورد شبکه مشکلی نیست .
بر اساس آموزهایم در مورد شبکه ، اینطور که پیداست نیازمند موارد ذیل هستم :
1 - راه اندازی یک DNS سرور جهت مدیریت هاست ها
2 - راه اندازی یک میکروتیک جهت برقراری امنیت و مدیریت درخواست ها و ارتباط سرور ها با اینترنت از طریق آن
3 - راه اندازی یک سرور ویندوز برای هاست های اشتراکی ویندوزی
4 - راه اندازی یک سرور لینوکس برای هاست های اشتراکی لینوکسی
5 - راه اندازی یک سرور برای میزبانی وب سایت هاستینگ خودمون
6 - راه اندازی یک سرور برای پشتیبانی و بک آپ
7 - راه اندازی یک سرور دیتابیس برای MSSQL
سوال اول من از شما اساتید محترم : آیا نیازهای ذکر شده مورد تایید است و یا به چیز دیگری نیاز داریم؟
با توجه به نیاز های بیان شده در بالا ، به آیپی های public به تعداد 2 عدد نیازمندیم ، یکی برای سرور DNS و یکی هم برای میکروتیک
سوال دوم بنده : آیا نیاز به تعدا آیپی های Public بیشتری مشاهده می شود ؟ چه تعداد ؟
من تصویری از سناریوی مورد نظر را ضمیمه این پست کردم تا بهتر بتوانم منظور خود را برسانم ، لطفا از ساتید خواهشمندم بررسی نماییند آیا این سناریو ، سناریوای درست است؟
سوالات دیگه بنده به شرح ذیل می باشد :
1 - در حال حاضر سرور یک عدد inc کارت شبکه دارد ، آیا بازهم نیاز می باشد؟
2 - بنده باید لاینسن های Cpanel,plesk,whmcs را تهیه کنم ؟ مگه Cpanel تحریم نکرده ایران رو ؟ راه کار چیست؟ ( لازم به ذکر است دامنه ثبت شده هاستینگ با پسوند .host ثبت شده است و از اطلاعات یک شخص مقیم خارج از کشور استفاده کردیم )
3 - چگونه باید DNS سرور را راه اندازی کنم ؟ آیا آیپی DNS سرور باید بصورت عمومی ثبت شود ؟ چگونه به دیگر کارگذارهای دامنه در سراسر جهان باید آدرس DNS سرور خودمون رو اعلام کینم تا وقتی دامنه ای که توسط ما هاست شده است درخواست می شود ، آدرس DNS سرور مارو اعلام کنند ؟
4 - از چه os ای برای DNS سرور استفاده کنیم؟
5 - چگونه DNS را فعال و کانفیگ کنیم؟
6 - برا امنیتش باید چکار کرد؟
کلا برای راه اندازی یک هاستینگ توسط یک سرور اختصاصی به شرح فوق راهنمایی های لازم را ارائه بدید ممنون میشم. سرنخ بهم بدید کافیه .
با تشکر از زحمات تمامی اساتید محترم.
mizbanwebhost
December 2nd, 2017, 17:27
سلام
بنده دلسردتون نمی کنم . ولی اگر آشنایی تون پایین هست به جای اینکه ریسلر بدین . خودتون اول چند ماهی ریسلر بگیرید و شروع کنید فروشتون ر ا .
هم با محیط های سی پنل و ... آشنا بشین و هم با بازار هاستینگ ...
بعد از مدتی کار را منتقل کنید به سرور اختصاصی یا مجازی
در ضمن در مورد تصویری که ضیمه کردید . چند موردی موازی هست
یعنی یک مورد linux + cpanel دارید . یک مورد هم linux + web
یا ویندوز + پلسک و یک مورد هم ویندوز + وب
moqaniyani
December 2nd, 2017, 17:46
سلام
بنده دلسردتون نمی کنم . ولی اگر آشنایی تون پایین هست به جای اینکه ریسلر بدین . خودتون اول چند ماهی ریسلر بگیرید و شروع کنید فروشتون ر ا .
هم با محیط های سی پنل و ... آشنا بشین و هم با بازار هاستینگ ...
بعد از مدتی کار را منتقل کنید به سرور اختصاصی یا مجازی
در ضمن در مورد تصویری که ضیمه کردید . چند موردی موازی هست
یعنی یک مورد linux + cpanel دارید . یک مورد هم linux + web
یا ویندوز + پلسک و یک مورد هم ویندوز + وب
سلام دوست عزیز ، سپاس از پاسخی که دادید
بنده هدف دادن ریسلر نیست ، خودم قرار هست فعلا از پنل نمایندگی شرکت های دیگر استفاده کنم. با محیط CPanel,Plesk آشنایی دارم ، دوره های شبکه رو گذروندم و الان کارشناس فناوری اطلاعات در یکی از شرکت ها هستم بمدت 7 سال سابقه کار دارم در زمینه برنامه نویسی و امنیت و شبکه داخلی
بخاطر شغلی که الان دارم از بازار هاستینگ هم اطلاع دارم ، دست درونش زیاد شده ولی شرکت هایی که درست و قانونی و بصورت حقوقی و با کیفیت خدمات بدهند کم هست در ایران بخصوص که اکثرشون 6 ماه اول بهترین خدمات رو ارائه میدن و وقتی به پول رسیدن دیگه از خدمات روزای اولشون خبری نیست .
مواردی را هم که ذکر کردم ، برای این بود که میخواهم تا زمانی که به تعداد 250 مشتری نرسیدم از ریسلری به سرور اختصاصی مهاجرت نکنم و سعی کنم در این زمان به بالابردن تجربه و یادگیری بپردازم.
منظورتون از موازی نفهمیدم
بازم از پاسخ شما ، متشکرم./
mizbanwebhost
December 2nd, 2017, 17:48
سلام دوست عزیز ، سپاس از پاسخی که دادید
بنده هدف دادن ریسلر نیست ، خودم قرار هست فعلا از پنل نمایندگی شرکت های دیگر استفاده کنم. با محیط CPanel,Plesk آشنایی دارم ، دوره های شبکه رو گذروندم و الان کارشناس فناوری اطلاعات در یکی از شرکت ها هستم بمدت 7 سال سابقه کار دارم در زمینه برنامه نویسی و امنیت و شبکه داخلی
بخاطر شغلی که الان دارم از بازار هاستینگ هم اطلاع دارم ، دست درونش زیاد شده ولی شرکت هایی که درست و قانونی و بصورت حقوقی و با کیفیت خدمات بدهند کم هست در ایران بخصوص که اکثرشون 6 ماه اول بهترین خدمات رو ارائه میدن و وقتی به پول رسیدن دیگه از خدمات روزای اولشون خبری نیست .
مواردی را هم که ذکر کردم ، برای این بود که میخواهم تا زمانی که به تعداد 250 مشتری نرسیدم از ریسلری به سرور اختصاصی مهاجرت نکنم و سعی کنم در این زمان به بالابردن تجربه و یادگیری بپردازم.
منظورتون از موازی نفهمیدم
بازم از پاسخ شما ، متشکرم./
کاری که در پیش گرفته اید بهترین کار هست .
بنده توضیح دادم در مورد موازی . منظورم این بود چرا دو سرور ویندوز و دو سرور لینوکس میخواین راه اندازی کنید
a1994n1373
December 2nd, 2017, 21:32
سلام دوست عزیز .
من به صورت دیفالت یه پلن رو میچینم تا واضح تر باشه .
فرض کنید یک سرور اختصاصی داریم میخوایم مجازی سازیش کنیم سرور مجازی بفروشیم ، هاست سی پنل بفروشیم و هاست ویندوزی
بعد اینکه سرور اختصاصی رو گرفتیم یک عدد میکروتیک میسازیم(فک کنم کار با esxi جزو مباحث شبکه حساب میشه که شما فرمودین گذروندین).
حالا به یک ای پی نیاز داریم که ست کنیم رو میکروتیک .
همچنین به یک ساب نت احتیاج داریم که روت کنیم به میکروتیک و مدیریتش کنیم(اینترنت بهش بدیم / فایروال بذاریم سر راهش و ...)
بعد این کارها ما به ازای هر سرور مجازی مقادیر زیر رو باید داشته باشیم .
ip : 192.168.1.x
submask: 255.255.255.x
gateway: 192.168.1.x
خوب دیگه واسه سرور مجازی مشتری سیستم عامل که نصب کردین تنظیمات ای پی رو انجام میدین و تموم .
واسه سی پنل هم اول یه centos هر ورژنی که خواستین نصب می کنین و دوباره بهش ای پی میدین تا اینترنت دار بشه .بعد هم طبق آموزش های موجود سی پنل نصب می کنین .
واسه لایسنس سی پنل میتونین از فروشندگان داخل کشور بگیرین .
2مدل لایسنس داریم - یکی اوریجینال - یکی سیستمی(اشتراکی)
میمونه پنل ویندوزی
میتونه پلسک باشه - وب سایت پنل باشه و یا ... .
امیدوارم توضیحاتم مفید بوده باشه .
moqaniyani
December 3rd, 2017, 10:22
کاری که در پیش گرفته اید بهترین کار هست .
بنده توضیح دادم در مورد موازی . منظورم این بود چرا دو سرور ویندوز و دو سرور لینوکس میخواین راه اندازی کنید
یکی از سرور های ویندوزی برای فروش هاست های اشتراکی است و دیگری برای نصب پایگاه داده mssql هست
یکی از سرور های لینوکسی برای فروش هاست های اشتراکی است و دیگری هاست وب سایت خودمون هست
بازهم ممنون از پیگیری
- - - Updated - - -
سلام دوست عزیز .
من به صورت دیفالت یه پلن رو میچینم تا واضح تر باشه .
فرض کنید یک سرور اختصاصی داریم میخوایم مجازی سازیش کنیم سرور مجازی بفروشیم ، هاست سی پنل بفروشیم و هاست ویندوزی
بعد اینکه سرور اختصاصی رو گرفتیم یک عدد میکروتیک میسازیم(فک کنم کار با esxi جزو مباحث شبکه حساب میشه که شما فرمودین گذروندین).
حالا به یک ای پی نیاز داریم که ست کنیم رو میکروتیک .
همچنین به یک ساب نت احتیاج داریم که روت کنیم به میکروتیک و مدیریتش کنیم(اینترنت بهش بدیم / فایروال بذاریم سر راهش و ...)
بعد این کارها ما به ازای هر سرور مجازی مقادیر زیر رو باید داشته باشیم .
ip : 192.168.1.x
submask: 255.255.255.x
gateway: 192.168.1.x
خوب دیگه واسه سرور مجازی مشتری سیستم عامل که نصب کردین تنظیمات ای پی رو انجام میدین و تموم .
واسه سی پنل هم اول یه centos هر ورژنی که خواستین نصب می کنین و دوباره بهش ای پی میدین تا اینترنت دار بشه .بعد هم طبق آموزش های موجود سی پنل نصب می کنین .
واسه لایسنس سی پنل میتونین از فروشندگان داخل کشور بگیرین .
2مدل لایسنس داریم - یکی اوریجینال - یکی سیستمی(اشتراکی)
میمونه پنل ویندوزی
میتونه پلسک باشه - وب سایت پنل باشه و یا ... .
امیدوارم توضیحاتم مفید بوده باشه .
سلام دوست عزیز ، از پاسخ شما بسیار ممنونم شما منظور بنده را کاملا متوجه شدید ، برای دریافت ساب نت با آی پی پرایوت نیاز به درخواست از سمت دیتاسنتر دارم یعنی باید از اونا بخوام بهم یک رتج ( ساب نت ) با آیپی پابلیک بهم بدن ؟
همچنین برای اینترنت ، دیفالت گت وی سرور ها رو باید آیپی میکروتیک رو بدو دیگه ، درسته؟
حالا برای DNS چه باید کرد ؟ این مورد رو توضیح بدید ممنون میشم ، من ذهنم در گیر این موضوع هست که به مشتریان باید آیپی دی انس بدم تا دامین هارو روی اون ست کنن ، اون آیپی باید چی باشه؟
a1994n1373
December 3rd, 2017, 16:07
یکی از سرور های ویندوزی برای فروش هاست های اشتراکی است و دیگری برای نصب پایگاه داده mssql هست
یکی از سرور های لینوکسی برای فروش هاست های اشتراکی است و دیگری هاست وب سایت خودمون هست
بازهم ممنون از پیگیری
- - - Updated - - -
سلام دوست عزیز ، از پاسخ شما بسیار ممنونم شما منظور بنده را کاملا متوجه شدید ، برای دریافت ساب نت با آی پی پرایوت نیاز به درخواست از سمت دیتاسنتر دارم یعنی باید از اونا بخوام بهم یک رتج ( ساب نت ) با آیپی پابلیک بهم بدن ؟
همچنین برای اینترنت ، دیفالت گت وی سرور ها رو باید آیپی میکروتیک رو بدو دیگه ، درسته؟
حالا برای DNS چه باید کرد ؟ این مورد رو توضیح بدید ممنون میشم ، من ذهنم در گیر این موضوع هست که به مشتریان باید آیپی دی انس بدم تا دامین هارو روی اون ست کنن ، اون آیپی باید چی باشه؟
با تلگرام در ارتباط باشید مرحله به مرحله راهنماییتون کنم .
Farid Saadat
December 3rd, 2017, 18:30
بازهم ممنون از پیگیری
- - - Updated - - -
سلام،
سرویس های لازم اتوماتیک نصب میشن. شما دامین خودتون رو به یک سرور متصل کنید و برای مشتریان مثلا ns1.domain.com بدید ( در سرور هاستینگ این نیم سرور رو ست کرده باشین ). در پنل دامنه خودتون هم a record ثبت کنید و ns1.domain.com رو به آی پی سرور هاستینگ متصل کنید.
با احترام.
moqaniyani
December 4th, 2017, 09:05
سلام،
سرویس های لازم اتوماتیک نصب میشن. شما دامین خودتون رو به یک سرور متصل کنید و برای مشتریان مثلا ns1.domain.com بدید ( در سرور هاستینگ این نیم سرور رو ست کرده باشین ). در پنل دامنه خودتون هم a record ثبت کنید و ns1.domain.com رو به آی پی سرور هاستینگ متصل کنید.
با احترام.
سلام دوست عزیز ، ممنون از پاسختون ، ولی اینطوری سرور dns میشه همون سرور هاست که بنا بر مسائل تئوری که در شبکه داخلی گزروندم این کاز از نظر امنیتی و ریداندنسی درست نیست ، که سرور dns همون سرور هاست باشه. یک هکر اگر سایتی که هاست دادیم بهش رو پینگ بگیره و بعد آدرس dns اون هاستم پینگ بگیره یک آیپی بهش میده و متوجه این موضوع میشه ، حالا اگر سرور dns و سرویسش مشکلی براش پیش بیاد و بخواین رفعش کنید ، هاست ها به مشکل بر میخورن
Farid Saadat
December 4th, 2017, 09:40
سلام دوست عزیز ، ممنون از پاسختون ، ولی اینطوری سرور dns میشه همون سرور هاست که بنا بر مسائل تئوری که در شبکه داخلی گزروندم این کاز از نظر امنیتی و ریداندنسی درست نیست ، که سرور dns همون سرور هاست باشه. یک هکر اگر سایتی که هاست دادیم بهش رو پینگ بگیره و بعد آدرس dns اون هاستم پینگ بگیره یک آیپی بهش میده و متوجه این موضوع میشه ، حالا اگر سرور dns و سرویسش مشکلی براش پیش بیاد و بخواین رفعش کنید ، هاست ها به مشکل بر میخورن
سلام،
روال کار به این صورت هست و مشکلی پیش نمیاره! شما باید سایت خودتون رو میزبان سایت های دیگر بدانید وگرنه راه های دیگری هم وجود داره، مثلا می تونید به هر سایت نیم سرور اختصاصی بدید! اما باز هم از هاست نیم سرور میشه به سرور اصلی شما رسید. دقیقا سرور دی ان اس شما باید سایتتون باشه! چیزی که در تمام هاستینگ های دنیا و ایران هم انجام میشه و نیم سرور های از سایت میزبانتون بهتون داده میشه. شما اگر قصد دارید میزبانی وب شروع کنید، باید بتونید امنیت وبسایت خودتون رو ماکزیموم کنید..! اگر ایمن سازی سایت خودتون رو کامل نتونید انجام بدید از بیس کارتون مشکل داره و مطمئنا همه یوزر هاتون هم به مشکل خواهند خورد. سایت خود شما باید روی یک دیتاسنتر مجزا از سرور هاستینگتون، با آپتایم بالا، فایروال سخت افزاری و این چنین موارد میزبانی بشه. این کار ها باعث حفظ امنیت و پایداری می شوند. اگر نگران فهمیدن آی پی سرور میزبانی توسط هکر یا... هستید، این مورد بسیار ساده قابل تشخیص خواهد بود... هکر می تونه با یک پینگ ساده آی پی سرور میزبان یک سایت رو پیدا کنه و به اون آی پی حمله کنه به همین راحتی...! شما باید فایروال سخت افزاری تعبیه کنید، وگرنه خرید سرور و فروش هاست کار ساده ای هست. اگر قرار بود با خرید یک سرور و نصب سی پنل بشه هاست فروخت، دیگه مطمئنا همه هاستینگ ها در یک سطح می شدند نه این مقدار تفاوت در کیفیت...
امیدوارم تونسته باشم منظورتونو درست فهمیده باشم و درست هم منظورمو رسونده باشم.
با احترام.
pardishosting
December 4th, 2017, 12:09
این دوست تازه کار کارشون از برخی اساتید درست تر است. اتفاقا در همه شرکت های معتبر سرور دیتابیس و dns جدا هستند.
moqaniyani
December 4th, 2017, 13:02
سلام دوست عزیز
ممنون از لطفتون
اینطوری که فهمیدم اگر بخواهم سرور DNS رو جداکنم ، یکی از دوستان گفت باید لاینسنس Cpanel مربوط به سرور DNS تهیه کنم ، با جستجویی که انجام دادم سی پنل یک لاینسنس داره به نام DNSOnly .
سوال بنده الان این هست که این لایسنس رو چطوری باید تهیه کنم ، نمیدونم وب سایت لایسنس ها این نوع هم ارائه میدهد یا خیر ؟
آیا این مسئله ای که توضیح دادم درسته؟
حالا بعد از تهیه لایسنس برای سرور DNS و نصب سی پنل و راه اندازیش آیا بازم لازم هست سرویسش روی سرور نصب بشه مثل برنامه BIND؟
اتفاقا در شرکتی که هستیم ، سرور ها رو برای شبکه داخلی به همین شکل طراحی کردم
1 - سرور Active Directory
2 - سرور DNS ویندوزی هست
3 - سرور دیتابیس های SQL مربوط به نرم افزارها
4 - سرور نرم افزارها
5 - سرور بک آپ
Farid Saadat
December 4th, 2017, 15:23
سلام دوست عزیز
ممنون از لطفتون
اینطوری که فهمیدم اگر بخواهم سرور DNS رو جداکنم ، یکی از دوستان گفت باید لاینسنس Cpanel مربوط به سرور DNS تهیه کنم ، با جستجویی که انجام دادم سی پنل یک لاینسنس داره به نام DNSOnly .
سوال بنده الان این هست که این لایسنس رو چطوری باید تهیه کنم ، نمیدونم وب سایت لایسنس ها این نوع هم ارائه میدهد یا خیر ؟
آیا این مسئله ای که توضیح دادم درسته؟
حالا بعد از تهیه لایسنس برای سرور DNS و نصب سی پنل و راه اندازیش آیا بازم لازم هست سرویسش روی سرور نصب بشه مثل برنامه BIND؟
اتفاقا در شرکتی که هستیم ، سرور ها رو برای شبکه داخلی به همین شکل طراحی کردم
1 - سرور Active Directory
2 - سرور DNS ویندوزی هست
3 - سرور دیتابیس های SQL مربوط به نرم افزارها
4 - سرور نرم افزارها
5 - سرور بک آپ
سلام،
جداسازی دیتابیس سرور بسیار کار خوبی هست ولی باید توجه داشته باشید که شاید 80-90% سایت ها در عمل براشون فرقی نداشته باشه.. سایت هایی که نیاز دارن باید برن روی سرور اختصاصی که وقتی برای یک سایت سرور اختصاصی تهیه بشه دیگه این کار تفاوتی ایجاد نمیکنه. این کار شما برای امنیت و سرعت بسیار خوبه ولی برای هاستینگ من پیشنهادش نمیکنم چون فقط هزینه دو برابر کردید و در عین حال برای کاربر نهایی تفاوت آن چنانی ایجاد نخواهد شد.
برای سرور دی ان اس هم مدیریت شما راحت تر هست اگر توسط سی پنل معمول انجام بدید و اگر نگران داون تایم هستید، سرور میزبانی سایت خودتون رو خیلی خیلی قوی کنید + سرور با فایروال سخت افزاری برای هاستینگ استفاده کنید.
خیلی کار ها از نظر تئوری خوب هستن و من حتی برای جدا کردن دیتابیس سرور مطلب آماده کردم خودم و در این مورد مطلع هستم! ولی انجامش برای فروش هاست به نظرم توجیه نداره و بهتره برای مشتری های خاص که نیازشون هست استفاده بشه فقط.
باز هم تصمیم با شماست، بنده فقط پیشنهادات لازم رو ارائه کردم خدمتتون.