سلام دوستان و اساتید عزیز
من خودم چندسالی تجربه کار با وردپرس رو داشتم و کاملا باهاش آشنایی دارم و میدونم که مصرف منابع بالایی داره و فشار زیادی به سرور میاره. تا جایی که بعضا مجبور شدم چندتا هاستینگ عوض کنم به خاطر همین مصرف منابع بالا. با جوملا و دروپال هم تجربه کاری ندارم و آشنایی چندانی هم باهاشون ندارم اما یک سری سایت بزرگ خارجی و داخلی رو میشناسم که با دروپال و بعضی هم با جوملا ساخته شدن.
لطفا در نظرسنجی cmsای رو که بر اساس تجربه تون فکر میکنید کمترین میزان مصرف منابع رو داره و کمترین فشار رو به سرور میاره انتخاب کنید و اگه لازم دونستید دلیل یا دلایلتون یا حتی تجربه تون رو هم بنویسید.
سپاس
server95
December 2nd, 2017, 20:08
بستگی داره که معیار سنجش رو توی چه سطحی در نظر بگیرید.
طبق تجربه شخصی، در سطح هسته اصلی، اول دروپال، بعد وردپرس و بعد هم جوملا به ترتیب از مصرف کم به مصرف زیاد و با توجه به هسته ساده تر دروپال نسبت به وردپرس، اگر بخواییم یه نسبت بین پیچیدگی هسته و مصرف منابع بگیریم، وردپرس در کل اول میشه، یعنی کم مصرف ترین.
در ضمن در سطح یه پروژه کامل، اون دیگه بستگی به کدنویسی برنامه نویس داره. یه مثال ساده. شما فرض کنید قراره یه آرایه 2000 عنصری رو لوپ کنید. اگر وقتی کارتون با هر عنصر تموم میشه، اون عنصر رو unset نکنید دوباره باید 2000 بار لوپ بعدی رو تکرار کنید و دوباره و دوباره. این دیگه بر میگرده به نوع برنامه نویسی برنامه نویس.
فچ داده از پایگاه داده هم مثال خوبی از مصرف منابع هست. شما وقتی داده های مورد نظر رو یه بار فچ کردید و query result خودتون رو ساختید و دیدید میشه از همین کوئری ریزولت واسه جاهای دیگه هم استفاده کرد چه دلیلی داره دوباره همین داده ها رو فچ کنید؟
شما اصول صحیح برنامه نویسی رو که رعایت کنید با هیچ کدوم از این 3 تا به مشکلی بر نمیخورید.
در ضمن، گذاشتن دروپال کنار وردپرس و مقایسه با اون درست نیست. وردپرس در حال حاضر، یه فریم ورکه که یه سیستم مدیریت محتوا هم به صورت پیش فرض داخل خودش داره. یادش بخیر روزایی که فقط یه پلتفرم وبلاگ نویسی بود.
راستی اینم یادم رفت بگم. اگر از وردپرس استفاده می کنید بجای فچ مستقیم داده از پایگاه داده از توابع اماده و بهینه خودش استفاده کنید.
موفق باشبد.
pouryamb
December 2nd, 2017, 21:37
طبق تجربه شخصی، در سطح هسته اصلی، اول دروپال، بعد وردپرس و بعد هم جوملا به ترتیب از مصرف کم به مصرف زیاد و با توجه به هسته ساده تر دروپال نسبت به وردپرس، اگر بخواییم یه نسبت بین پیچیدگی هسته و مصرف منابع بگیریم، وردپرس در کل اول میشه، یعنی کم مصرف ترین.
در ضمن در سطح یه پروژه کامل، اون دیگه بستگی به کدنویسی برنامه نویس داره. یه مثال ساده. شما فرض کنید قراره یه آرایه 2000 عنصری رو لوپ کنید. اگر وقتی کارتون با هر عنصر تموم میشه، اون عنصر رو unset نکنید دوباره باید 2000 بار لوپ بعدی رو تکرار کنید و دوباره و دوباره. این دیگه بر میگرده به نوع برنامه نویسی برنامه نویس.
فچ داده از پایگاه داده هم مثال خوبی از مصرف منابع هست. شما وقتی داده های مورد نظر رو یه بار فچ کردید و query result خودتون رو ساختید و دیدید میشه از همین کوئری ریزولت واسه جاهای دیگه هم استفاده کرد چه دلیلی داره دوباره همین داده ها رو فچ کنید؟
شما اصول صحیح برنامه نویسی رو که رعایت کنید با هیچ کدوم از این 3 تا به مشکلی بر نمیخورید.
در ضمن، گذاشتن دروپال کنار وردپرس و مقایسه با اون درست نیست. وردپرس در حال حاضر، یه فریم ورکه که یه سیستم مدیریت محتوا هم به صورت پیش فرض داخل خودش داره. یادش بخیر روزایی که فقط یه پلتفرم وبلاگ نویسی بود.
راستی اینم یادم رفت بگم. اگر از وردپرس استفاده می کنید بجای فچ مستقیم داده از پایگاه داده از توابع اماده و بهینه خودش استفاده کنید.
موفق باشبد.
ممنون دوست گرامی از راهنماییتون
البته این قسمت صحبتتون که گفتید مقایسه وردپرس و دروپال اشتباه هست رو من باهاش موافق نیستم چون خیلی از دوستانی که تجربه کار با هر دو سیستم رو دارن معتقدن که از نظر گستردگی و اجرای پروژه های پیچیده هر دو خوبن و حتی وزنه دروپال سنگین تر هم بود یک مقدار.
mizban97
December 3rd, 2017, 00:18
سلام دوستان و اساتید عزیز
من خودم چندسالی تجربه کار با وردپرس رو داشتم و کاملا باهاش آشنایی دارم و میدونم که مصرف منابع بالایی داره و فشار زیادی به سرور میاره. تا جایی که بعضا مجبور شدم چندتا هاستینگ عوض کنم به خاطر همین مصرف منابع بالا. با جوملا و دروپال هم تجربه کاری ندارم و آشنایی چندانی هم باهاشون ندارم اما یک سری سایت بزرگ خارجی و داخلی رو میشناسم که با دروپال و بعضی هم با جوملا ساخته شدن.
لطفا در نظرسنجی cmsای رو که بر اساس تجربه تون فکر میکنید کمترین میزان مصرف منابع رو داره و کمترین فشار رو به سرور میاره انتخاب کنید و اگه لازم دونستید دلیل یا دلایلتون یا حتی تجربه تون رو هم بنویسید.
سپاس
اشتباه میکنید وردپرس به تنهایی مصرف کمی داره.
اما اگر افزونه ها یا قالب های غیر استاندارد که بهینه سازی شده نیست نصب کنید اونوقت بله مصرف سرور بالا میبره.
taksis
December 3rd, 2017, 01:38
موفق باشبد.
برعکس توضیح دادید !
وردپرس یک پلتفرم وبلاگ نویسی هست.
اون دروپاله که خودش یک فریمورکه و بجای وردپرس باید در کنار zend و laravel و ... قرار بگیره.
pouryamb
December 3rd, 2017, 11:05
اشتباه میکنید وردپرس به تنهایی مصرف کمی داره.
اما اگر افزونه ها یا قالب های غیر استاندارد که بهینه سازی شده نیست نصب کنید اونوقت بله مصرف سرور بالا میبره.
ممنون از شرکتتون در نظرسنجی، اما بنده تجربه چندساله در کار با وردپرس دارم و تقربا باهاش آشنایی کامل دارم اما چون با سیستم های دیگه کار نکردم نمیدونم نسبت به اونها چطور عمل میکنه. در واقع باید با رقیباش مقایسه بشه تا بفهمم کدوم مصرف منابع کمتری داره.
برعکس توضیح دادید !
اون دروپاله که خودش یک فریمورکه و بجای وردپرس باید در کنار zend و laravel و ... قرار بگیره.
راستش بر اساس پرس و جوهایی که انجام دادم و کمی تحقیق کردم من هم به نتیجه شما رسیدم! هرچند با وردپرس هم میشه اکثر پروژه ها رو اجرا کرد اما در واقع همون سیستم وبلاگ نویسی هست. اما دروپال تا جایی که متوجه شدم نوعی فریم ورک هست و قابلیت ساخت هر پروژه ای رو میده.
server95
December 3rd, 2017, 12:12
ممنون دوست گرامی از راهنماییتون
البته این قسمت صحبتتون که گفتید مقایسه وردپرس و دروپال اشتباه هست رو من باهاش موافق نیستم چون خیلی از دوستانی که تجربه کار با هر دو سیستم رو دارن معتقدن که از نظر گستردگی و اجرای پروژه های پیچیده هر دو خوبن و حتی وزنه دروپال سنگین تر هم بود یک مقدار.
خواهش میکنم. البته این مقایسه تا حدودی سلیقه ایه ولی قطعا وزنه دروپال سنگین تر نیست!
- - - Updated - - -
برعکس توضیح دادید !
این فرمایش شما حداقل مال یکی دو قرن پیشه. وردپرس اولش یه پلتفرم وبلاگ نویسی بود. حالا واسه خودش یه فریم ورکه. البته الانم خودش رو یه headless CMS میدونه ولی قطعا یه فریم ورکه. شما میتونید وردپرس رو یه فریم ورک به همراه یه کتابخونه کامل در نظر بگیرید که به همراه خودش یه CMS هم داره!
reza21biologist
December 3rd, 2017, 12:27
لینک زیر را مطالعه کنید.
http://www.hostingadvice.com/how-to/joomla-vs-wordpress-vs-drupal/
pouryamb
December 3rd, 2017, 12:38
خواهش میکنم. البته این مقایسه تا حدودی سلیقه ایه ولی قطعا وزنه دروپال سنگین تر نیست!
در هر صورت ممنون از اینکه نظرتون رو مطرح کردید. این تاپیک دقیقا برای همین ایجاد شد که دوستان بیان و نظرشون رو بدن و در آخر هرکسی بتونه دست کم یک نتیجه گیری برای خودش بکنه.
لینک زیر را مطالعه کنید.
http://www.hostingadvice.com/how-to/joomla-vs-wordpress-vs-drupal/
ممنون دوست عزیز اما نظر خودتون رو ارائه بدید قطعا خیلی بیشتر کمک میکنه.
firebox
December 3rd, 2017, 16:06
یک نصیحت دوستانه ، اگر قصد دارید توی زمینه توسعه تحت وب فعالیت کنید ، همون اول برید سرغ فریمورک ها و وقت تون رو با CMS ها هدر ندید. اونم هم نه فقط php ، زبان هایی مثل پایتون ، Node.js و یا حتی Net. نسخه .NET Core تو بنچمارک ها نتایجی خوب داشت (من تا حالا از net استفاده نکردم و نمکینم ، اما چند سال اخیر خیلی پیشرفت کرده ، نمیشه به راحتی ازش گذشت)
pouryamb
December 3rd, 2017, 16:33
یک نصیحت دوستانه ، اگر قصد دارید توی زمینه توسعه تحت وب فعالیت کنید ، همون اول برید سرغ فریمورک ها و وقت تون رو با CMS ها هدر ندید. اونم هم نه فقط php ، زبان هایی مثل پایتون ، Node.js و یا حتی Net. نسخه .NET Core تو بنچمارک ها نتایجی خوب داشت (من تا حالا از net استفاده نکردم و نمکینم ، اما چند سال اخیر خیلی پیشرفت کرده ، نمیشه به راحتی ازش گذشت)
فرمایش شما کاملا صحیحه دوست عزیز و ممنون از راهنماییتون، این تاپیک صرفا برای مقایسه میزان استفاده از منابع در این ۳ سیستم هست. باز هم ممنون
Gh-Moradi
December 3rd, 2017, 16:43
موفق باشبد.
عزیز محترم برخی اطلاعات شما نادرسته. هرچیزی واسه کاری ساخته شده چرا با کامیون میخوای بری نانوایی و با دوچرخه میخوایدی بار حمل کنی؟
چرا نباید همه چیز سر جای خودش قرار بگیره؟ آخه چرا برای هر پروژهای وردپرس.!؟ من خودم برای پروژههای کوچک مدیریت محتوا مینویسم و اگر از دستم خارج بود از وردپرس استفاده میکنم ولی برای پروژههای بزرگ میرم سمت دروپال و اصلا نمیشه دروپال را با وردپرس مقایسه کرد چون فقط دوتا افزونهش از کل وردپس هم بیشتر کارایی داره و مقایسه این دوباهم کار درستی نیست
جواب استارتر: دوست عزیز عامیانه بگم که همه چیز بستگی به پروژه شما داره که چقدر حساسه و چقدر بزرگه و چقدر به ایندهاش فکر میکنی
به ترتیب میتونی از کوچک تا بزرگ روی اینا حساب باز کنی:
1- وردپرس
2- جوملا
3- دروپال
مراتب یادگیری و گسترش هم به همان ترتیب خواهد بود یعنی برای وردپرس کمترین نیاز به تخصص کدنویسی را دارید ولی برعکس در دروپال باید حداقل php را 50% به بالا بیاموزید چون دروپال یک چهارچوبه و بیشتر مورد هدف توسعه دهندگان است
pouryamb
December 3rd, 2017, 16:53
عزیز محترم برخی اطلاعات شما نادرسته. هرچیزی واسه کاری ساخته شده چرا با کامیون میخوای بری نانوایی و با دوچرخه میخوایدی بار حمل کنی؟
چرا نباید همه چیز سر جای خودش قرار بگیره؟ آخه چرا برای هر پروژهای وردپرس.!؟ من خودم برای پروژههای کوچک مدیریت محتوا مینویسم و اگر از دستم خارج بود از وردپرس استفاده میکنم ولی برای پروژههای بزرگ میرم سمت دروپال و اصلا نمیشه دروپال را با وردپرس مقایسه کرد چون فقط دوتا افزونهش از کل وردپس هم بیشتر کارایی داره و مقایسه این دوباهم کار درستی نیست
جواب استارتر: دوست عزیز عامیانه بگم که همه چیز بستگی به پروژه شما داره که چقدر حساسه و چقدر بزرگه و چقدر به ایندهاش فکر میکنی
1- وردپرس
2- جوملا
3- دروپال
مراتب یادگیری و گسترش هم به همان ترتیب خواهد بود یعنی برای وردپرس کمترین نیاز به تخصص کدنویسی را دارید ولی برعکس در دروپال باید حداقل php را 50% به بالا بیاموزید چون دروپال یک چهارچوبه و بیشتر مورد هدف توسعه دهندگان است
ممنون دوست گرامی
تنها موردی که فراموش کردم در همون پست اول بگم این بود که برای اجرای سایتی خبری با تعدادی نویسنده (و همینطور امکان ارسال مطلب توسط عضوهای جدید) و خلاصه بسیاری موارد دیگر که در یک سایت خبری/مجله ای مورد نیاز هست. مثلا یک پست چند نویسنده داشته باشه. قابلیت ایجاد چینش های اختصاصی برای بعضی از مطالب و صفحات و... تقریبا سایت مثل طرفداری و زومیت. البت این رو هم باید ذکر کنم که قطعا به بازدید بسیار بالا در آینده اون هم باید توجه بشه چون در هر صورت آدم پروژه ای رو که شروع میکنه باید به آینده ش هم فکر کنه.
من تقریبا از نظرات دوستان نتیجه گرفتم که دروپال گزینه مناسب تری هست چون هم فشار کمتری به سرور میاره و هم امنیت بالاتری داره و از همه مهتر قابلیت توسعه بسیار بالایی داره که اگه در آینده به امکانات و تغییرات نیاز باشه حتما جوابگو خواهد بود. بر اساس تجربه خودم وردپرس صرفا برای اجرای وبلاگ بهترین گزینه هست.
حالا باز امیدوارم دوستان دیگه بیان و نظراتشون رو بگن تا نتیجه گیری کامل تر باشه.
T.Toosi
December 3rd, 2017, 19:19
باسلام،
وردپرس و جوملا به عنوان Web Content Management معرفی شده و با ماهیت Application می باشند، نام بردن فریم ورک برای آن ها اشتباه می باشد، با اینکه دروپال که خود از کامپوننت های سمفونی استفاده میکند اما به عنوان Content Management Framework معرفی شده است که یک سی ام اس pre-built در خود دارد. پس تا اینجا متوجه فرق بزرگ وردپرس و جوملا با دروپال شدیم و استارتر در صورت مشخص بودن هدف خود باید تا اینجا پاسخ خود را گرفته باشد.
هیچ بنچ مارک معتبری نمی توانید پیدا کنید که مصرف منابع این 3 تا سیستم با هم مقایسه کرده باشد، چون به عوامل زیادی بستگی دارد، وردپرس به دلیل داشتن استاندارد متادیتا در ساختار دیتابیس همچنین جنریک کد های زیاد، احتمال کرش و سنگین بودن آن نسبت به سایر سی ام اس ها (در صورت Dirty Code) بیشتر است.
دروپال مثل تکه های پازل آماده چینش برای دولوپر ها می باشد، اما در وردپرس تمام این تکه های پازل از قبل سرهم شده است، در نتیجه با دروپال شما می توانید یک سی ام اس سفارشی شده و اختصاصی پیاده سازی کنید همچنین توجه داشته باشید دولوپر دروپال کم در نتیجه گران تمام خواهد شد.
server95
December 3rd, 2017, 19:42
حرفتون رو قبول دارم. به خصوص که چسبیدن به CMSها باعث میشه هیچ پیشرفتی توی برنامه نویسی نداشته باشیم. قطعا درسته اما در مورد .Net Core یه چیزی رو هم در نظر داشته باشید: هزینه پیاده سازی! یه وب سایت معمول واسه یه فروشگاه کوچیک یا یه شرکت کوچیک یا یه سایت شخصی قطعا خیلی خیلی ارزون تموم میشه اگه بریم سمت PHP. هزینه سرور و لایسنس و .... اما در سطح برنامه نویسی اینترپرایس، .Net Core به نظرم نظام مند تره.
GOD
December 3rd, 2017, 19:44
بین دروپال و وردپرس مصرف دروپال کمتر هست.طبق چیزی که من تجربه کردم.حالا شاید هم اشتباه باشه
server95
December 3rd, 2017, 19:48
1- وردپرس
2- جوملا
3- دروپال
من نگفتم واسه هر چیزی از وردپرس استفاده کنید! کلا هر کی چنین چیزی بگه معلومه یه جای کارش میلنگه! اتفاقا خود منم واسه پروژه های کوچیک، خودم کد مینویسم ولی یه مشتری با یه پروژه متوسط قطعا کارش با وردپرس بهتر راه میفته. من همیشه به مشتریا میگم این هست، این یکی هم هست، اونم هست ولی من واسه کار شما به این دلایل، وردپرس رو پیشنهاد میکنم که سه تا از اصلی ترین دلایلم: هزینه پایین تر، توسعه راحت تر و توسعه دهنده بیشتره که اگر مثلا خودم نتونستم در آینده باهاشون همکاری کنم بدون کوچکترین مشکلی پروژه رو بدند به یکی دیگه.
در کل به نظر میاد شما با وردپرس میونه خوبی ندارید ;)
gdfire
December 3rd, 2017, 20:44
از نظر من هیچکدوم!
سی ام اس اماده فقط نیوک سبکه به کم مصرف بودنش دروپالم نمیرسه به ترتیب نیوک بعد دروپال بعد وردپرس بعد جوملا
ولی من وردپرسو ترجیح میدم چون پشتش یه تیمه فعاله ...
M.Abooali
December 3rd, 2017, 21:36
اونجا که حرف از مصرف منابع هست. واقعا اهمیت نداره یک اسکریپت برای چه منظور هست.
این که دروپال، وردپرس و جوملا CMS هستند امری واضح هست و بحث بیهوده در موردش نباید کرد، حالا اگر یکی سعی داره خودش را فریمورک معرفی کند یا کسانی جایی از یکی از این CMS ها جای فریمورک بهره می برند دلیل نیست که ما CMS ها رو فریمورک کنیم.
در خصوص مصرف منابع باید اول یک خط اعتدال یا مبنا داشته باشید. 3 مبنا متداول برای این نوع سنجش ها وجود دارد:
1. Hello world
یعنی جنریت کردن یک صفحه ساده توسط این CMS ها و سنجش منابع مصرفی / زمان مورد نیاز برای تولید این خروجی سمت کاربر.
2. Per Visit
این که یک خروجی یکسان در سمت کاربر داشته باشیم (مثل همان hello world اما با قالب یکسان از نظر حجم دریافتی در سمت کاربر). بعد مثلا تست هایی با 100 بازدید 1000 بازدید و ... همزمان بگیریم و بیاریم روی نمودار تا بتوانیم بسنجیم با بالا رفتن بازدید هر CMS چه رفتاری از نظر مصرف منابع از خودش نشان خواهد داد.
3. Over run
این تست البته بیشتر مناسب فریمورک ها هست تا CMS ها. در این گونه تست ما همان hello world را با تک تک این CMS ها جنریت کرده و اندازه می گیریم. سپس سخت افزار رو ارتقا میدیم مثلا 2 برابر پردازنده و 2 برابر رم بعد مجدد تست می گیریم و میاریم روی نمودار. اینطور ضریب بهره وری یا پرفرمنس بهره از سخت افزار سیستم ها رو میتونیم درک کنیم. چون بعضی از کندی ها به گونه ای نیست که اصلا منابع سخت افزاری قوی تر جبران کننده آن باشد. این تست بیشتر برای کشف این نقطه ضعف در سیستم ها هست.
اما تجربه بنده از این 3 تا :
وردپرس پر مصرف ترین هست.
جوملا و دروپال نسبتا نزدیک به هم هستند اما در بازدید بالا جوملا با ثبات تر هست. ضریب بهره وری از سخت افزار نیز در جوملا بیش از دو مورد دیگر است.
اما فرای سوال استارتر ...
همگی می دانیم هم مدیریت پذیری جوملا پیچیده تر از وردپرس هست. هم توسعه پذیریش دشوار تر و پر هزینه تر از وردپرس. همینطور در قیاس دروپال با این موارد باید اعتراف کرد وردپرس به طور کامل طیف مصرف کاربران جوملا و دروپال را پوشش داده ... و عملا این دو CMS خارج از میدان عملکرد وردپرس حرفی برای گفتن ندارند. اما وردپرس خارج از میدان عمل این دو اسکریپت حرف های زیادی برای گفتن دارد.
با وجود همه این موارد، همچنان این که کدام اسکریپت مناسب ترین برای یک پروژه هست باید حتما علمی بررسی شود و هیچ گزینه مطلقا برتری وجود ندارد.
pouryamb
December 4th, 2017, 12:49
از نظر من هیچکدوم!
سی ام اس اماده فقط نیوک سبکه به کم مصرف بودنش دروپالم نمیرسه به ترتیب نیوک بعد دروپال بعد وردپرس بعد جوملا
ولی من وردپرسو ترجیح میدم چون پشتش یه تیمه فعاله ...
نیوک بسیار کم استفاده هست در حال حاضر و برای همین فقط مقایسه بین این ۳تا هست.