PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : ارسال یک طومار اینترنتی همگانی به IrNic برای راه اندازی سرویس WhoIs Protection



mri_6889
May 23rd, 2017, 18:17
سلام دوستان.
من یک پیشنهادی دارم. با توجّه به اینکه دامنه‌های ملّی ایران یعنی .ir و سایر زیر مجموعه‌های آن فاقد سرویس WhoIs Protection هستند، پیشنهاد میکنم که مدیریت وب هاستینگ تاک به نمایندگی از جامعه وبمستری ایران که اصلی ترین کابران دامنه ها را تشکیل میدهند، یک طومار اینترنتی در سایتهای مشهوری که طومار اینترنتی تهیه میکنند تهیه نموده و سپس با هماهنگی سایر وب سایت‌های فعّال در زمینه وب مستری و موارد مرتبط، یک کمپین جهت امضای آن راه اندازی نماید. همزمان نیز مدیریت IrNic را در این زمینه در جریان قرار دهد. وس از اتمام مهلت معیّن برای جمع آوری امضا لینک Petition مربوطه برای مدیریت IrNic به عنوان درخواست همگانی ارسال شود.

ضمنا باید در Petition مذکور به IrNic یادآور شویم که حفظ حریم خصوصی صاحبان دامنه از وظایف آن نهاد است. درست است که IrNic مطابق قانون موظّف است که در مقابل مراجع قانونی و ذیصلاح پاسخگو باشد. امّا در همه قوانین ذکر شده که مشخصّات افراد در همه سرویس‌های اینترنتی و مخابراتی و... باید تنها با درخواست رسمی مراجع ذیصلاح تحویل آنها گردد. امّا این دلیل نمی‌شود که IrNic بطور دائم مشخصات دارندگان دامنه را در دسترس همگان که ممکن است اشخاص مزاحم و... را هم شامل گردند قرار دهد و حریم خصوصی صاحبان دامنه را نفض نماید تا اینکه شاید روزی یک مرجع ذیصلاح بخواهد از آن اطّلاعات استفاده نماید. اطّلاعات WhoIs دامنه باید در صورت خواست صاحب دامنه مخفی شده امّا در صورت درخواست رسمی و مکتوب و نه شفاهی مراجع ذیصلاح، بطور محرمانه(به منظور حفظ حریم خصوصی صاحب دامنه) از سوی IrNic به آن مراجع اعلام گردد. نهایتا برای تسریع در امور، IrNic میتواند سامانه مکانیزه ای را طوری طرّاحی نماید که مراجع ذیصلاح بطور جداگانه دسترسی لازم را به مشخصات افراد(حتّی آنهایی که از سرویس WhoIs Protection استفاده میکنند) را دارا باشند.
ارائه سرویس WhoIs Protection به عنوان یک Option در همه دامنه‌های جهانی ارائه می‌شود و جزء نرم‌های ثبت دامنه است. در بسیاری از کشورها حتّی کشور همسایه ایران(یعنی ترکیه) نیز برای دامنه‌های ملّی آنها سرویس WhoIs Protection ارائه میگردد.

در کنار این موضوع، شرکتهای هاستینگ و فروش دامنه فعّال در استان تهران به همراه وب مسترهای فعّال در این استان نیز میتوانند یک در مرحله اوّل یک نامه مشترک کتبی به ریاست پژهشگاه دانشهای بنیادی (http://www.ipm.ac.ir/fa/)(IPM) که ایرنیک زیر مجموعه آن است و در مراحل بعدی یک شکایت مشترک به دادگاه ذیصلاح و یا دیوان عالی عدالت اداری (http://www.divan-edalat.ir/show.php)، و یا سازمان بازرسی کلّ کشور (https://www.bazresi.ir) تسلیم نمایند و خواستار حفظ خصوصی صاحبان دامنه‌های IR گردند. البتّه در کنار آن راهکار مذکور برای ادامه نظارت نهادها و مراجع ذیصلاح را نیز ارائه دهند تا در این زمینه شبه‌ای نباشد و باعث رد درخواست نگردد.
در ساده ترین راهکار، همه شما میتوانید یک تیکت در رابطه با این موضوع در سایت IrNic به ثبت برسانید.
نظر شما چیست؟

mri_6889
May 23rd, 2017, 22:02
یعنی 47 نفر این مطلب رو دیدن و یک نفر نظری نداشته؟ عجب؟#:-s

1eng.ir
May 23rd, 2017, 22:09
از این اتفاقات نخواهد افتاد، مگه اینکه خودشون بخوان تغییری تو سیستمشون بدن :)

iwpanel
May 23rd, 2017, 23:06
دلت خوش برادر ١٠٠٠ مشكل تو api , تغيير dns , ثبت دامين دارند اعمال نميكنند بعد اين موضوع اعمال كنند؟ تاره بزرگترين مسئله اينا همون تاييد ٥٠٠٪‏ كاربرا هست

limpi
May 25th, 2017, 00:43
عزیز در گذشته ثابت کردند که اگر چیزی براشون اهمیت نداشته باشه، رضایت کاربران هست. درنتیجه این تلاشا بیشتر آب در هاون کوبیدن هست...

saeid1346
May 25th, 2017, 22:43
نماد کل زندگی ادمو به همه نشون میده حالا شما تو فکر WhoIs Protection هستی ؟

حتی حاضر نشدن اطلاعات نماد رو تا حدودی دسته بندی کنن که برای عموم مردم تمامی اطلاعات قابل مشاهده نباشه !

slashflash
May 25th, 2017, 23:06
نماد کل زندگی ادمو به همه نشون میده حالا شما تو فکر WhoIs Protection هستی ؟

حتی حاضر نشدن اطلاعات نماد رو تا حدودی دسته بندی کنن که برای عموم مردم تمامی اطلاعات قابل مشاهده نباشه !
نماد بخاطر اینکه فقط یه لوگو میده بهتون بعد میگه برید هر کاری خواستید بکنید ، 2 سال پیش یکی از ما پول بالا کشید ، نماد هم داشت بعد از اینکه گزارش نمادش رو دادم بعد 2 سال نه زنگی نه پیام نه ایمیلی هیچی ، نماد فقط یه لوگو هستش که اجازه میده هر کاری خواستید بکنید ( از کار قانونی حلال گرفته تا کلاه برداری راحتتر ) .
برای همین شماره تلفن اینارو نشون میده که خود طرف یه کاری بکنه باهاش !
برای دامنه .آی آر هم همینطور مثلاً خیلی سخت گیر هستند 100 تا سایت فیلم میشناسم با مشخصات فیک دامنه .آی آر میخرند و مشکلی هم ندارند .
در کل همه چیز از ریشه مشکل داره ...

toltek
May 26th, 2017, 00:40
سلام
ایده ی خوبیه ولی تیم نیک از نظر فنی حتی در حد کوچکترین سازمان های دولتی هم نیستن
وقتی پشتیبانیشون فقط 1 ساعت در روز آنلاینه! چه انتظاری دارید
ولی اگر این طومار باشه من امضا می کنم

mri_6889
May 26th, 2017, 01:13
همه حرفهاتون قبول دارم. ولی به هر حال اگر اعتراض نشه به این روند، خوب هیچ اتفاقی نمی افتد. در مورد همان نماد هم هیچ کس بطور جدّی و رسمی دنبالش نبوده. یعنی از طریق نامه نگاری رسمی با ادارات مربوطه(با ثبت در دبیرخانه است که یک نامه در ادارات دولتی رسمی میشه) یا شکایت از طریق مجاری قانونی موجود. اوّلین مشکل این است که وب مسترها و شرکتهای هاستینگ در ایران هیچ نوع تشکّل صنفی رسمی و مشخّصی ندارند که این موارد را پیگیری کند.

البتّه موضوع نماد یک کمی با موضوع WhoIS Protection متفاوت است. در سایتهایی که نماد دارند، معمولا تراکنش مالی و نوعی معامله(خرید کالا یا خدمات از نوع فیزیکی یا مجازی) اتّفاق می‌افتد و کمی ممکن است متفاوت باشد و مانند مغازه یا شرکت که نیازمند مکان مشخص است، لازم است که مکان فیزیکی سایت و راه‌های ارتباط مشتریان با سایت مشخص باشد. البتّه راهکار این موضوع چیزی مثل نماد نیست. راهکار این موضوع، در مرحله اوّل آموزش به مردم است که سعی کنند از وب سایتهایی خرید کنند که نحوه ارتباط با وب سایت مذکور و مکان و شماره تلفن شفّاف داشته باشند و این موضوع از طریق قسمت ارتباط با ما یا... در سایت مشخّص باشد. در مورد نماد هم میشود مشخّصات سایتها را به شکل محرمانه داشته باشد و در صورت وجود شکایت از یک سایت، آن را در صورت وجود درخواست مراجع قانونی در اختیار آنها قرار دهد. ضمن اینکه باید نمایش مشخّصات و حتّی نمایش خود نماد در سایت به صورت optional باشد(یعنی با درخواست صاحب نماد فعّال یا غیر فعّال بشه).
یعنی نیازی به وجود یک آرم در وب سایت نباشد و هر کسی خواست نهایتا بتواند زا سایت نماد استعلام بگیرد(جستجو کند) که آیا این سایت مورد تایید است یا نه و اگر هست، تا چه حدّی؟(بدون نیاز به فاش شدن مشخّصات سایت).
امّا نکته این است که در همه وب سایتها اساسا موضوع تراکنش مالی آنلاین مطرح نیست و بسیاری از وب سایت‌ها نیازمند آن هستند که مشخّصات خود را مخفی نگه دارند یا حتّی برای دامنه‌هایی که ثبت شده ولی هنوز به سایت تبدیل نشده. در کمترین حالت میتوان سایتهایی را که در آنها تراکنش مالی صورت میگیرد، را ملزم نمود که از WhoIs Protection استفاده نکنند.

- - - Updated - - -


عزیز در گذشته ثابت کردند که اگر چیزی براشون اهمیت نداشته باشه، رضایت کاربران هست. درنتیجه این تلاشا بیشتر آب در هاون کوبیدن هست...

بله. رضایت کاربران که واسشون اهمّیتی نداره. ولی نکته این است که ما در اینجا از رضایت کاربران حرف نمیزنیم. از رعایت حقوق کاربران(حقّ حفظ حریم خصوصی و اطلاعات شخصی) صحبت میکنیم. اوّلی اختیاری است و دومّی الزامی و در بیشترجاهای جهان و حتّی بر اساس قوانین کشور خودمان اجباری است.

- - - Updated - - -


سلام
ایده ی خوبیه ولی تیم نیک از نظر فنی حتی در حد کوچکترین سازمان های دولتی هم نیستن
وقتی پشتیبانیشون فقط 1 ساعت در روز آنلاینه! چه انتظاری دارید
ولی اگر این طومار باشه من امضا می کنم
پیاده سازی امکان WhoIs Protection میتواند یک بار و به صورت مناقصه به یک شرکت با سابقه و دارای توانایی فنّی داده بشه و خیلی ربطی به دانش فنّی تیم nic.ir نداره. هرچند موضوعی که شما مطرح کردید نیز جای اعتراض را دارد. خصوصا بحث پشتیبانی.

- - - Updated - - -


دلت خوش برادر ١٠٠٠ مشكل تو api , تغيير dns , ثبت دامين دارند اعمال نميكنند بعد اين موضوع اعمال كنند؟ تاره بزرگترين مسئله اينا همون تاييد ٥٠٠٪‏ كاربرا هست
بله. متاسّفانه دستی بودن فرآیند تایید و مشکلات فنّی ای شما ذکر کردید هم وجود داره. ولی همه اینها تنها با پیگیری جدّی و رسمی و در تعداد زیاد(امضا کننده‌ها باید زیاد باشند) حل میشه. اصولا تا شما حرفی نزنید، خبری نمیشه.
چطور وقتی شما کارتان در یک اداره دولتی گیر است، اینقدر رفت و آمد و نامه نگاری و دیدار با رئیس و معاون و ساعتها در انتظار آمدن رئیس و... مینشینید و روزها مراحل اداری و بروکراسی را طی میکنید تا مشکل حل میشه؟ این موضوع هم همین است. مسلّما در سیستم بروکراتیک و عریض و طویل دولتی همه مدیران و کارمندان فقط به فکر حقوق و مزایا و... خودشون هستند به فکر اصلاح این چیزها و حل مشکل من و شما نیستند. حتّی گاهی از وجود مشکل خبر ندارند. این ارباب رجوع است که با فشارهایی که وارد میکنه(نامه نگاری، رفت و آمد و پیگری و مراجعه به مقام بالاتر و...)، آنها را وادار به حلّ مشکل میکند.