PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : سئو و فاکتور های آن



shahpar
July 13th, 2016, 10:54
چکیده

زمانی که شما در یک موتور جستجو به دنبال یک موضوع خاص می‌گردید حتما متوجه این موضوع شده‌اید که برخی از وب‌ سایتها دارای رتبه‌های بالاتری می‌باشند و در صفحات اولیه نمایش داده می‌شوند و این یعنی تولید کردن صفحات وبی که برای موتورهای جستجو جالب و فریبنده هستند٫هدف مقاله این است که شما در نتایج یک موتور جستجوی بزرگ بیشترین امتیاز را داشته باشید.


مقدمه

اهمیت این موضوع از آنجا ناشی می‌شود که اکثر مردم از موتورهای جستجو برای رسیدن به مطلب یا محصول مورد نظر خود استفاده می‌کنند. بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجوگر معروف شاید بتوان گفت که تقریبا همه افرادی که با وب آشنایی هر چند کمی‌دارند، حداقل برای یک بار هم که شده واژه SEO را شنیده اند. اما SEO چیست؟ معنای لغوی SEO که مخفف Search Engine Optimization است، بهینه‌سازی موتور جستجو می‌باشد.
SEO یعنی تولید کردن صفحات وبی که برای موتورهای جستجو جالب و فریبنده هستند. بهینه سازی صفحات وب این است که شما در نتایج یک موتور جستجوی بزرگ بیشترین امتیاز را داشته باشید. اهمیت این موضوع از آنجا ناشی می‌شود که اکثر مردم از موتورهای جستجو برای رسیدن به مطلب یا محصول مورد نظر خود استفاده می‌کنند. متا تگ‌ه
متا به عنوان مثال در گوگل و یاهو، اکثر مردم فقط به صفحه اول نتایج جستجو نگاه می‌کنند. بنابراین برای داشتن ترافیک بالا از طرف موتورهای جستجو، این مسأله الزامی‌است که سایت شما در صفحه اول نتایج جستجو قرارگیرد.
علم بهینه سازی موتور جستجو در مورد روشهای فنی مانند عنوان صفحه مناسب، تگ‌ها‌ و متا‌تگ‌ها‌، کلمات کلیدی و عبارات کلیدی و توضیحات مناسب سایت و کلاً محتوایی که موتورهای جستجو دوست دارند، مطالعه می‌کند. موتورهای جستجو صفحات وب را به وسیله نرم افزار خزندگی (عنکبوت) پیدا و فهرست بندی می‌کنند. متاسفانه تمام نرم افزارهای خزندگی یک جور کار نمی‌کنند. برای مثال اگر صفحه وب شما در یکی از موتورهای جستجو امتیاز بالایی داشته باشد، ممکن است در دیگر موتورها این چنین نباشد. یکی از کارهایی که متخصصان بهینه سازی موتورهای جستجو انجام می‌دهند، پیگیری تمام تغییرات عملکرد داخل موتورهای جستجو است.بنابراین آنها میتوانند صفحات وب را بر طبق این تغییرات بهینه‌سازی کنند.
به علاوه آنها همراه با تغییرات موتورهای جستجوی مختلف خود را تابع این موتورها قرار می‌دهند. هنگامی‌که شما یک طراح برای طراحی سایت تجاریتان انتخاب می‌کنید، شما باید از این طراح درباره بهینه سازی موتورهای جستجو سوال کنید و باید از او بخواهید بر طبق اصول بهینه سازی برای موتورهای جستجو ساخت صفحات وب سایت شما را شروع کند. در صورتی که این کار طولانی تر از طراحی‌ها‌یی که شما بیش از این داشته اید، نیست. این کار خیلی آسان تر و معقول تر است که شما در همان بار اول که سایتتان بر روی وب قرار می‌گیرد، شامل بهینه سازی برای موتورهای جستجو شود. لینک‌های ورودی لینکهای خارج شونده لینک دوجانبه لینک‌ها‌ی تبادلی سئو نقشه سایت آمار ای
چرا SEO مهم است؟!
چرا بهینه سازی برای موتورهای جستجو مفید می‌باشد. موارد ذیل برخی از دلایل این موضوع می‌باشند: برتر بودن در نتایج جستجو مشتری‌ها‌ی زیادی را به دیدار از وب سایت شما دعوت می‌کند. ۸۷ در صد تمام بینندگان شما از یک صفحه یک وضعیت دارند. ۹۱ در صد از کاربران اینترنت از موتورهای جستجو استفاده می‌کنند. طبق آخرین تحقیقات بیش از ۲۵۰ میلیون جستجو در روز در کشور انگلیس انجام می‌گیرد. ۷۳ در صد معاملات آنلاین به وسیله موتورهای جستجو آغاز می‌شود. ۵.۳ بیلیون از وب سایت با هم بر سر رقابت پول هستند، اما واقعیت این این است که فقط کسرهای از یک درصد به صفحه اول می‌رسند.
چه کسانی به SEO احتیاج دارند؟

هر وب سایتی که به سوی تجارت و بازرگانی حرکت می‌کند، باید صفحات وب خود را برای موتورهای جستجو بهینه سازی کند. هدف نهایی یک وب سایت جلب کاربران اینترنتی می‌باشد، و مطالعات نشان داده است که پهنه عظیمی‌از کابران اینترنتی وب سایت‌ها‌ را در موتورهای جستجوی پیدا کرده اند. اگر شرکت شما نظر به ساخت یک وب سایت جدید و یا به روز کردن وب سایت قدیمی‌خود را دارد باید توجه داشته باشید که برای پیشرفت باید SEO را در الویت قرار دهید. به خاطر داشته باشید که SEO شما را به مسابقه بزرگ می‌برد و شما را در بازار معرفی میکند.



پیج رنک گوگل چیست؟

اصطلاح انگلیسی این مفهوم به دنبال لری پیج نویسنده اولیه این الگوریتم و از موسسین اولیه گوگل نام گذاری شده‌است. به این روش کاربرانی که کلمه ویژه‌ای را جستجو می‌کنند می‌توانند ابتدا وب‌گاه‌هایی را ببینند که هم به خواسته آن‌ها نزدیکتر است و هم بازدید بیشتری داشته‌است.(البته بازدید بیشتر در آخرین آپدیتهای گوگل ملاک خواسته‌ها‌ی گوگل نیست.(

پیج رنک که به آن اختصارا PR میگویند برای اولین بار در سال ۱۹۹۶ میلادی توسط Sergey Brin ابداع گردید، پیج رنک نتیجه تجزیه و تحلیل لینکهای ورودی و سئو و بهینه سازی ، ولید بودن قالب سایت ، و خیلی موارد دیگر که در این مقال نمی‌گنجد به یک سایت است، پیج رنک رتبه‌ای است که گوگل برای یک سایت بین اعداد ۰ تا ۱۰ در نظر می‌گیرد. هرقدر این عدد نزدیک به ۱۰ باشد نشان دهنده اینست که این سایت از نظر گوگل اعتبار بیشتری دارد و موارد بیشتری از مبحث سئو و بهینه سازی را رعایت کرده است. روش دیگر موتورهای جستجو، پردازش رتبه صفحه، با استفاده از تعداد یافته‌های خود در سایتهای اینترنتی می‌باشد. این روش، یک فناوری زیرساخت برای پدیدار گشتن «بمب گوگلی» نیز بود. ناگفته نماند که هدف از ساختن «بمب‌های گوگلی» بالاتر رفتن رتبه یک وبلاگ یا وب‌گاه در موتور جستجوی گوگل می‌باشد که معمولاً با همکاری گروه‌های مردمی‌ایجاد می‌شود.

البته به جز گوگل شرکت‌های دیگری هم به رتبه دهی به سایتها می‌پردازند، که یکی از آنها الکسا Alexa.com یک سایت معتبر بین‌المللی و دارای نمودار رتبه جهانی برای سایت‌ها می‌باشد که الگوریتم بالا بردن رتبه سایت‌ها را بر اساس تعداد درست بازدید کنندگان انجام می‌دهد. این رتبه بندی شماره‌ای بین ۱ تا چند میلیون می‌باشد که هرچه این شماره برعکس گوگل به یک نزدیکتر باشد رتبه وبسایت شما بالاتر می‌باشد. امروزه موتور جستجوگر بینگ نیز در جست و جوی جهانی نقش مهمی‌داشته است و حتی امکاناتی که در قسمت وب مستر تولز ارائه داده است بسیار پیشرفته می‌باشد. [۲],[۱]


فاکتورهای رتبه‌بندی

برای رتبه‌بندی سایت‌ها‌ گوگل تقریبا از ۱۵۰ فاکتور در الگوریتم‌هایش استفاده می‌کند. در ادامه سعی کرده‌ایم لیست کاملی از این فاکتورها ارائه دهیم. از این موارد برخی اثبات شده اند در حالی که بحث در مورد برخی دیگر هنوز ادامه داشته و برخی نیز برآمده از مشاهدات افراد خبره در زمینه سئو می‌باشد.[۲]




بخش اول : فاکتورهای سئو مربوط به دامنه

۱. عمر دامنه:طبق گفته‌ی Matt Cutts تفاوت بین دامنه ای با عمر ۶ ماه و دامنه ای با عمر ۱سال اصلا زیاد نیست.به عبارت دیگر, گوگل عمر دامنه را در نظر میگیرد, اما این مورد اهمیت زیادی ندارد.
۲. کیوردهای درون دامنه:هرچند اهمیت گذشته را ندارد, اما آوردن کیورد در دامنه به صورت یک سیگنال ارتباطی عمل می‌کند. به هر حال گوگل به کیوردهای درون دامنه توجه می‌کند.
۳. کیورد در اولین کلمه‌ی دامنه:مشاوران می‌گویند سایت‌ها‌یی که دامنه‌ی آن‌ها با کیوردهای در نظر گرفته شده آغاز شود نسبت به سایت‌ها‌یی که از کیورد در دامنه خود استفاده نمی‌کنند و یا سایت‌هایی که از کیوردها در میانه یا انتهای دامنه خود استفاده می‌کنند, رتبه بهتری دارند:
۴. طول دامنه ثبت شده:معمولا هزینه دامنه‌های با ارزش) قانونی ) برای چند سال, از پیش پرداخت می‌شود. در حالی که اغلب دامنه‌ها‌ی غیر قانونی بیش از یک سال استفاده نمی‌شوند. بنابراین تاریخ انقضای یک دامنه می‌تواند فاکتور خوبی برای پیش بینی قانونی بودن بک دامنه باشد.
۵. کیوردها در نام زیر دامنه(Subdomain):مشاوران معتقدند کیوردهایی که در زیردامنه قرار دارند رتبه سایت را بالا می‌برند.
۶. تاریخچه دامنه:گوگل, تاریخچه سایت‌هایی که مالکیت دامنه‌ی آن‌ها چندین بار تغییر کرده و یا چندین بار دراپ شده باشند را ریست می‌کند. همچنین لینک‌ها‌ی اشاره شده به آنها را برایامتیازدهی در نظر نمی‌گیرد.
۷. دامنه‌ها‌ی منطبق:برای سایت‌ها‌ی با کیفیت, دامنه‌های منطبق(Match Domains) برتری محسوب می‌شود. اما این موضوع برای سایت‌ها‌ی بی کیفیت صادق نیست. این نوع سایت‌ها‌ نسبت به آپدیت دامنه‌ها‌ی منطبق, آسیب پذیر خواهند بود.
۸.WhoIsخصوصی و عمومی:اطلاعات WhoIS خصوصی یا داشتن سرویس‌ها‌ی“whois privacy protection “ درون سایت, ممکن است نشانه وجود “چیزی مخفی” باشد.این موضوع از نظر گوگل چندان خوشایند نیست.
۹. مجرمانWhoIs:اگر گوگل شخصی را به عنوان اسپمر شناسایی کند احتمالا همه سایت‌ها‌ی تحت مالکیت او را به دقت مورد بررسی قرار خواهد داد.
۱۰. پسوند دامنه مربوط به کشور:داشتن یک دامنه به همراه کد مربوط به یک کشور(.cn, .pt, .ca) به رتبه سایت در آن کشور خاص کمک می‌کند…اما قابلیت سایت برای دریافت رتبه جهانی را محدود خواهد کرد.



بخش دوم: فاکتورهای سئو مربوط به صفحه

۱۱. کیوردهای موجود در عنوان پیج:عنوان پیج دومین قسمت مهم محتوای پیج می‌باشد. بنابراین تاثیر زیادی در سئو خواهد گذاشت.
۱۲. کیورد موجود در ابتدای تگ عنوان (title tag):تگ‌های عنوانی که با یک کیورد شروع می‌شوند, نسبت به عنوان‌ها‌یی که کیورد در انتهای آن‌ها‌ آمده است, نتیجه بهتری خواهند داشت:
۱۳. کیوردهای موجود در متن پیج:یک سیگنال ارتباطی مهم دیگر.
۱۴. کیورد موجود در تگH1:تگ H1 دومین تگ عنوان محسوب می‌شود و طبق نمودار زیر سیگنال ارتباطی دیگری به گوگل ارسال می‌کند.
۱۵.کیورد بیشتر استفاده شده:داشتن کیوردی که بیش از دیگر کیوردها به کار برده شده باشد, مانند یک سیگنال ارتباطی عمل خواهد کرد.
۱۶. طول مطلب:مطالب طولانی‌تر می‌تواند محدوده وسیع‌تری را پوشش دهد و نسبت به مطالب سطحی کوتاه‌تر ارجحیت دارد.به نمودار زیر توجه کنید:
۱۷. تراکم کیورد:اگرچه اهمیت گذشته را ندارد اما گوگل همچنان برای فهمیدن موضوع وب پیج از آن استفاده می‌کند و البته افزایش بیش از حد آن به ضرر شما خواهد بود.
۱۸. کیوردها به عنوان فهرستی از معانی نهفته کلمات(Latent Semantic Indexing):کیوردهای LSIبه موتورهای جستجو کمک می‌کند معانی کلماتی که بیش از یک معنی دارند را استخراج کنند (برای مثال کلمه apple موجود در متن به عنوان شرکت کامپیوتری است یا یک نوع میوه). بودن یا نبودن! این نوع کیوردها خود می‌تواند نشانه سطح کیفیت متن باشد.
۱۹. کیوردهایLSIدر تگ‌های عنوان و توضیحات: کیوردهای LSI درون متا تگ‌ها به گوگل کمک میکند کلمات هم معنی را از هم تشخیص دهد. همچنین می‌تواند مانند یک سیگنال ارتباطی عمل کند.
۲۰. سرعت لودینگ پیج از طریقHTML:هردوی Google و Bing از سرعت لود شدن پیج به عنوان یک فاکتور برای رتبه بندی استفاده می‌کنند. اسپایدرهای موتور جستجو بر اساس کد صفحه و سایز فایل می‌توانند به دقت سرعت لودینگ وبسایت را تخمین بزنند.
۲۱. مطالب تکراری:مطالب یکسان در یک وبسایت(حتی با کمی‌تغییر) تاثیر منفی در رتبه بندی آن سایت خواهد گذاشت.
۲۲. تگ‌هایRel=Canonical:این تگ‌ها اگر به درستی استفاده شود, از اینکه گوگل مطالب را تکراری تشخیص دهد جلوگیری می‌کنند.
۲۳. سرعت لودینگ پیجاز طریق کرومchrome:ممکن است گوگل از داده‌ها‌ی کابری موجود در کروم در جهت بهبود لودینگ صفحه استفاده کند, که ممکن است شامل سرعت سرور و نیز دیگر عوامل غیر وابسته به HTML باشد.
۲۴. بهینه سازی تصویر:تصاویر درون پیج‌ها‌ توسط نام, متن ,alt عنوان و توضیحات موجود در آنها یک سیگنال ارتباطی مهم به موتورهای جستجوگر ارسال می‌کند.
۲۵. تعدد آپدیت‌های محتویات سایت:Google Cafeine بهمرتب آپدیت کردن مطالب امتیاز مثبت می‌دهد, به خصوص برای جستجوهایی که زمان در آنها توسط کاربر مشخص شده است. با تاکید بر اهمیت این فاکتور, گوگل تاریخ آخرین آپدیت را برای صفحه‌ها نمایش می‌دهد:

۲۶. میزان آپدیت‌های مطالب:میزان ادیت‌ها و تغییرات, یک فاکتور ‌به روز بودن وبسایت محسوب می‌شود. اضافه و کم کردن کلی یک بخش موثرتر از انجام تغییرات اندک بین چند بخش می‌باشد.
۲۷. آپدیت‌های پیج:چه مدت یکبار پیج آپدیت می‌شود؟ هر روز؟ هر هفته؟ این موضوع اهمیت زیادی دارد. پس تعداد آپدیت‌های پیج نشانی از میزان به روز بودن وبسایت محسوب می‌شود.
۲۸. امتیاز کیورد:آوردن یک کیورد در ۱۰۰ کلمه اول مطالب موجود در پیج به عنوان یک سیگنال ارتباطی مهم به حساب می‌آید.
۲۹. آوردن کیورد در تگ‌هایH2وH3:آوردن کیورد در عنوان فرعی پیج به صورت H2 و H3 می‌تواند یک سیگنال ارتباطی ضعیف به حساب آید.

۳۰. ترتیب کلمه‌ها در عبارت کیورد:تطابق کامل کلمه‌های جستجو شده در محتوای پیج, رتبه بهتری نسبت به وجود همان عبارت با ترتیب متفاوت کسب می‌کند. برای مثال: فرض کنید عبارت “cat shaving technique”جستجو شده باشد. پیجی که دقیقا دارای عبارت
“cat shaving technique” باشد رتبه بهتری نسبت به پیجی که دارای عبارت
“technique for shaving cat” است کسب خواهد کرد.
۳۱. کیفیت لینک‌های خروجی:بسیاری از سئو کاران معتقدند لینک کردن به سایت‌های معتبر کمک می‌کند وبسایت سیگنالی به نشانه اعتبار خود به گوگل ارسال کند.
۳۲. موضوع لینک‌های خروجی:‌موتورهای جستجو از محتوای پیجی که به آن‌ها لینک می‌شود به عنوان یک سیگنال ارتباطی استفاده کنند. برای مثال, اگر پیجی در مورد cars دارید و به movie-related pages لینک کنید, در واقع به گوگل می‌گویید پیج شما در مورد movie cars می‌باشد و نه اتومبیل.
۳۳. گرامر و املا:رعایت گرامر و املای صحیح در مطالب, یک سیگنال کیفی محسوب می‌شود.
۳۴. مطالبSyndicated:آیا محتوای پیج اورجینال است؟ اگر مطالب موجود در وبسایت کپی شده یا گرفته شده از پیج دیگری باشد, رتبه ای به خوبی سایت اصلی کسب نخواهد کرد یا در فهرست اضافی جای خواهد گرفت.
۳۵. مطالب کمکی:مطالب تکمیلی یک شاخص کیفی به حساب می‌آید. تبدیل کننده ارز, محاسبه کننده سود وام و دستورالعمل‌های تعاملی مثال‌هایی از این دست هستند.
۳۶. تعداد لینک‌های خروجی:استفاده زیاد از لینک‌های خروجی رتبه وبسایت را کاهش خواهد داد. در نتیجه به قابلیت دیده شدن در نتایج جستجو آسیب خواهد زد.
۳۷. چندرسانه‌ای:تصاویر, ویدئوها و دیگر عناصر چند رسانه‌ای همانند سیگنال‌های ارتباطی عمل خواهند کرد.
۳۸. تعداد لینک‌های ورودی اشاره شده به پیج:تعداد لینک‌های ورودی به یک پیج نشان دهنده اهمیت آن نسبت به دیگر پیج‌های سایت می‌باشد.
۳۹. کیفیت لینک‌های ورودی اشاره شده به پیج:لینک‌های ورودی از پیج‌های معتبر تاثیر مثبت بیشتری نسبت به لینک‌های وارد شده از پیج‌های با رتبه کم, دارد.
۴۰. لینک‌های خراب:وجود تعداد زیادی لینک‌های خراب در پیج می‌تواند نشانه سایتی رها شده یا واگذار شده باشد. گوگل از لینک‌های خراب برای تعیین کیفیت هوم پیج استفاده می‌کند.
۴۱. سطح لغات:شکی نیست,‌ گوگل سطح لغات وب پیج‌ها را تخمین می‌زند.

اما آنچه با اطلاعات به دست آورده انجام می‌دهند هنوز مشخص نیست. عده‌ای معتقدند رعایت یک مینیمم برای سطح لغات به رتبه پیج کمک خواهد کرد زیرا حجم عمده‌ای از مخاطبان را پوشش می‌دهد. در حالی که برخی می‌گویند سطح کلمات فاکتوریست برای تشخیص سایت‌های با کیفیت از سایت‌‌‌‌‌های بی کیفیت و بی‌خاصیت.
۴۲. لینک‌هایAffiliate:این لینک‌ها به خودی خود به رتبه پیج لطمه نمی‌زند. اما اگر تعداد آن‌ها زیاد باشد,‌ الگوریتم‌های گوگل توجه بیشتری به سیگنال‌های کیفی‌ خواهند کرد.
۴۳. خطاهایHTMLو تاییدیهWC3:خطاهای HTML یا کدنویسی‌های نامرتب ممکن است نشانه کیفیت ضعیف سایت باشد. عده‌ای هم معتقدند تاییدیه WC3 سیگنال کیفی ضعیفی به شمار می‌آید.
۴۴. اعتبار دامنهو‌ها‌ست:اگر همه چیز برای دو پیج برار باشد. پیجی که دامنه معتبری دارد رتبه بالاتری کسب خواهد کرد.
۴۵.PageRankپیج:اگرچه همیشه صدق نمی‌کند اما در حالت کلی پیج‌هایی با PR بالاتر به احتمال زیاد رتبه‌ای بالاتر از پیج‌هایی با PR پایین کسب خواهد کرد.
۴۶. طولURL:URLهای طولانی به قابلیت دیده شدن سایت در نتایج جستجو لطمه خواهد زد.
۴۷. مسیرURL:پیجی که به هوم پیج نزدیک‌تر باشد اعتبار بیشتری خواهد یافت.
۴۸. ویرایشگران انسانی:اگرچه هیچگاه تایید نشده است,‌ اما گوگل امتیازی به ثبت رسانیده است که به ویرایشگرهای انسانی اجازه می‌دهد SERPها را تغییر دهند.
۴۹. رده پیج:کتگوری که پیج در آن قرار دارد یک سیگنال ارتباطی محسوب می‌شود. پیجی که بخشی از یک کتگوری مربوط به خود می‌باشد نسبت به پیجی که در کتگوری بی‌ربط یا ارتباط کمتر قرار دارد, امتیاز بیشتری کسب می‌کند.
۵۰. تگ‌هایWordPress:تگ‌های مخصوص WordPress سیگنال ارتباطی محسوب می‌شود.
تنها راهی که وردپرس موجببهینه‌ سازی سئو می‌شود, ایجاد ارتباط بین تمام قسمت‌های مطالب با یکدیگر و به طور جزئی‌تر بین تمام پست‌ها با یکدیگر می‌باشد.
۵۱. کیورد موجود درURL:یک سیگنال ارتباطی مهم دیگر.
۵۲. رشتهURL:کتگوری‌های موجود در رشته URL‌ توسط گوگل خوانده شده و می‌تواند یک سیگنال ارتباطی برای فهمیدن موضوع پیج باشد:
۵۳. مراجع و منابع:ذکر مراجع و منابع مانند کاری که در مقاله‌های تحقیقاتی انجام می‌شود, می‌تواند نشان دهنده کیفیت باشد. گوگل می‌گوید کاربران هنگام بازدید از پیج‌ها به منابع دقت داشته باشند.
۵۴. لیست‌های شماره‌گذاری شدهو فهرست‌وار:لیست‌های شماره‌گذاری شده و فهرست‌وار کمک می‌کند مطالب به صورت تفکیک شده نمایش داده شود و در نتیجه پیج بیشتر مورد پسند مخاطبان قرار گیرد.
۵۵. اولویت پیج‌ها درsitemap:اولویتی که یک پیج توسط فایل sitemap.xml دریافت می‌کند بر رتبه بندی تاثیر می‌گذارد.
۵۶. تعداد زیاد لینک‌های خروجی:زیاد بودن تعداد لینک‍های خروجی موجب ابهام پیج و منحرف شدن از محتوای اصلی می‌شود.
۵۷. میزان پیج رنک برای دیگر کیوردها:اگر پیج برای چند کیورد دیگر رتبه بندی شده باشد, میتوان گفت این یک سیگنال داخلی کیفی به گوگل ارسال می‌کند.
۵۸. عمر پیج:اگرچه گوگل مطالب تازه را ترجیح میدهد اما پیج قدیمی‌تری که به طور مرتب آپدیت می‌شود بهتر از یک پیج جدیدتر عمل کند.
۵۹. چیدمان مورد پسند کاربران:بر اساس راهنمایی‌های گوگل: چیدمان در پیج‌های با کیفیت بالا باعث می‌شود مطلب اصلی به سرعت در نتایج جستجو دیده شود.
۶۰. دامنه‌هایParked:یک آپدیت گوگل در دسامبر ۲۰۱۱ قابلیت دیده شدن دامنه‌ها‌ی Parked در نتایج جستجو شده را کاهش داد.


بخش سوم : فاکتورهای سئو مربوط به سایت

۶۱. مطالب با ارزش و منحصر به فرد:گوگل در کمین سایت‌هاییست که حرف جدید و مفیدی برای گفتن ندارند. به خصوص سایت‌های affiliate.
۶۲. پیج « تماس با ما» درون سایت:گوگل سایت‌هایی با « اطلاعات تماس مناسب» را ترجیح میدهد. اگر اطلاعات تماس در سایت با اطلاعات whois منطبق شود امتیاز بیشتری کسب خواهید کرد.
۶۳. اعتبار دامنه/ اعتبار رنک:اعتبار سایت, با میزان دور بودن سایت شما از سایت‌های معتبر و پر طرفدار, سنجیده می‌شود. گفتنیست این مورد یکی از مهم‌ترین فاکتورهای رتبه بندیست.
۶۴. معماری سایت:یک معماری خوب به گوگل کمک می‌کند مطالب سایت شما را از نظر موضوعی سازمان دهی کند.
۶۵. آپدیت‌های سایت:اینکه چند وقت یکبار سایت آپدیت می‌شود و مخصوصا وقتی مطلب جدیدی به سایت اضافه شده باشد. این مورد یک فاکتور برای به روز بودن سایت می‌باشد.
۶۶. تعداد پیج‌های سایت:تعداد پیج‌های سایت نشانه ضعیفی از میزان اعتبار سایت می‌باشد. در کمترین حالت یک سایت بزرگ به گوگل کمک می‌کند آن‌ را از سایت‌های بی‌کیفیت و افیلیت تشخیص دهد.
۶۷. وجودSitemap:Sitemap به موتورهای جستجو کمک می‌کند سایت را راحت‌تر ایندکس کند و در نتایج جستجو قابلیت دیده شدن آنرا بهبود بخشد.
۶۸. زمان فعال بودن سایت:مدت زمان غیرفعال بودن سایت به دلیل تعمیرات و مشکلات سرور به رتبه بندی سایت لطمه خواهد زد.
۶۹. مکان سرور:‌ مکان سرور ممکن است بر رتبه‌ای که سایت در مناطق مختلف جغرافیایی کسب می‌کند تاثیر بگذارد. این مورد, به خصوص در جستجوهایی که مکان جغرافیایی در آن‌ ذکر شده است, اهمیت دارد.
۷۰. تاییدیهSSL(سایت‌های تجاری):گوگل تاییدیه SSL را ایندکس می‌کند. آن‌ها ترجیح می‌دهند سایت‌های تجاری را به همراه تاییدیهSSL رتبه بندی کنند.
۷۱. پیج‌های مربوط به قوانین و مقررات و امنیت:این دو مدل از پیج‌ها کمک می‌کند گوگل بفهمد سایت عضوی قابل اعتماد در دنیای اینترنت می‌باشد.
۷۲. مطالب تکراری درون سایت:پیج‌های تکراری و اطلاعات کپی شده درون سایت, می‌تواند قابلیت دیده شدن سایت را کاهش دهد.
۷۳. هدایت کننده‌ها:این مورد یکی از استایل‌های مورد پسند کاربران در معماری سایت می‌باشد که به کاربران و موتورهای جستجوکمک می‌کند بدانند دقیقا در کدام قسمت از سایت قرار دارند.
کارشناسان معتقدند این نوع تنظیمات جزو فاکتورهای رتبه بندی می‌باشد.
۷۴. بهینه سازی برای موبایل:سایت‌های ریسپانسیو در جستجوها امتیاز بیشتری از دستگاه‌های موبایل کسب می‌کنند.
۷۵. یوتیوب:شکی وجود ندارد به ویدئوهای یوتیوب امتیاز خوبی در SERP‌ها‌ داده می‍شود. شاید به این دلیل است که خود گوگل مالک آن است.در حقیقت ترافیک موجود روی YouTune.com پس از گوگل پاندا به صورت قابل توجهی افزایش پیدا کرده است.
۷۶. قابلیت استفاده سایت:سایتی که استفاده از آن یا حرکت در آن مشکل باشد به رتبه سایت لطمه خواهد زد. این مورد یکی از فاکتورهای الگوریتمی‌مستقل می‌باشد که از داده‌های جمع زیادی از کاربران جمع آوری شده‌است.
۷۷. استفاده ازGoogle AnalyticsوWebmaster Tools:بعضی فکر میکنند نصب این دو برنامه بر روی سایت می‌تواند رتبه سایت را افزایش دهد. این برنامه‌ها با دادن داده‌های بیشتر به گوگل مستقیما بر رتبه سایت تاثیر می‌گذارد.
۷۸. نظرات کاربران/ اعتبار سایت:سایت‌های نظردهی مانندyelp.com و RipOffReport.com نقش مهمی‌در الگوریتم‌ها‌ی گوگل دارند. حتی گوگل پس از اینکه سایتی سعی داشت برای گرفتن بک لینک از کاربران اطلاعات ب***د, به صورت اجمالی در مورد رویکردهای خود نسبت به نظرات بازدید کنندگان طرحی بیان نموده‌است.


بخش چهارم : فاکتورهای سئو مربوط به لینک

۷۹. عمر دامنه لینک شده:بک لینک‌‌ها‌ی مربوط به دامنه‌ها‌ی قدیمی‌تر قوی تر از دامنه‌ها‌ی جدید عمل می‌کنند.
۸۰. تعداد لینک کردن به دامنه‌های ریشه:تعداد دامنه‌های مرجع یکی از مهم ترین فاکتورهای رتبه بندی در الگوربتم‌ها‌ی گوگل به شمار می‌رود.
۸۱. تعداد لینک‌ها ازIPهای متفاوت کلاسC: لینک‌های مربوط به IP آدرس‌ها‌ی کلاس C محدوده‌‌ی وسیع‌تری از سایت‌های مرتبط به شما را در اختیارتان قرار می‌دهد.
۸۲. تعداد پیج‌های لینک شده:تعداد کلی صفحات لینک شده. حتی اگر برخی از آنها روی دامنه‌های متفاوت باشند, جزو فاکتورهای رتبه بندی محسوب می‌شود.
۸۳. تگAlt(برای لینک‌های عکس):متن‌ Alt نمونه ای از متن‌های هدایت کننده محسوب میشود.
۸۴. لینک‌ها در دامنه‌های.eduو.gov:هرچند TLD نشان دهنده اهمیت سایت نیست اما دست اندرکاران سئو معتقدند TLD‌ها‌ی .edu و .gov از جایگاه خاصی در الگوریتم‌ها‌ی رتبه بندی برخوردارند.
۸۵. پیج رنک مربوط به پیج‌های لینک شده:رنک پیج‌ها‌ی مرجع به طور قطع یکی از فاکتورهای مهم رتبه بندی می‌باشد.
۸۶. اعتبار دامنه‌های لینک شده:اعتبار دامنه‌های مرجع نقش مستقلی در اهمیت لینک‌ها بازی می‌کند.
۸۷. لینک‌های مربوط به رقبا:لینک‌های آمده از پیج‌های دیگر در SERP مشابه ارزش بیشتری در رنک پیج برای آن کیورد خاص دارد.
۸۸. اشتراک‌ پیج‌ها‌ی مرجع در شبکه‌های اجتماعی:حجم اشتراک پیج‌های مرجع در شبکه‌ها‌ی اجتماعی ارزش لینک‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
۸۹. لینک‌های آمده ازاطراف:لینک‌ها‌ی بد آمده از اطراف ممکن است به سایت لطمه وارد کند.
۹۰. پست‌های مهمان:لینک‌های آمده از پست‌ها‌ی مهمان به اندازه لینک‌های فرستاده شده از اعضای پیج ارزشمند نیست.
۹۱. لینک کردن به دامنه هوم پیجی که سایت روی آن قرار دارند: لینک‌های مربوط به هوم پیج یک سایت مرجع, اهمیت زیادی در ارزیابی یک سایت دارد.
۹۲. لینک‌هایبی طرفدار:یکی از مباحث پر رقابت در سئو که اکثر موارد در نظر گرفته میشود این است که وجود یا عدم وجود درصد بالایی از لینک‌های بدون مخاطب نشان دهنده ماهیت واقعی یا غیر واقعی لینک می‌باشد.
۹۳. تنوع لینک‌ها:آمدن درصد بالایی از لینک‌های سایت از یک منبع واحد می‌تواند نشانی از وب اسپم باشد. به عبارت دیگر, آمدن لینک‌ها از منابع متنوع نشان دهنده ماهیت واقعی لینک می‌باشد.
۹۴. لینک‌های تضمین شده یا کلمات آورده شده در لینک: عباراتی همچون “sponsors”, “link partner” و “sponsored links” منجر به کاهش ارزش لینک میشود.
۹۵. لینک‌های ترکیبی:لینک‌های جاسازی شده درون مطالب پیج قدرتمندتر از لینک‌ها‌ی درون یک پیج خالی, هستند.

۹۶.redirectهای۳۰۱بیش از اندازه:لینک‌های آمده از ریدایرکت‌ها‌ی ۳۰۱ رنک پیج را کاهش میدهد.
۹۷. متن بک لینک:بدیهیست اهمیت متن هدایت کننده مانند گذشته نیست. اما همچنان یک سیگنال ارتباطی قوی محسوب می‌شود.
۹۸. متن لینک داخلی:یک سیگنال ارتباطی دیگر. البته به طور متفاوتی نسبت به متن بک لینک ارزیابی میشود.
۹۹. تخصیص عنوان لینک:عنوان لینک یک سیگنال ارتباطی ضعیف به شمار می‌رود.
۱۰۰.TLDدامنه‌ها‌ی مرجع:گرفتن لینک از پس وند‌ها‌ی سطح بالای مخصوص یک کشور(.de, .cn, .ir, .uk) به رتبه سایت در همان کشور کمک میکند.
۱۰۱. مکان لینک درون محتوا:لینک‌های موجود در قسمت‌ها‌ی آغازین مطالب ارزش بیشتری نسبت به لینک‌ها‌ی آمده در قسمت‌ها‌ی پایانی دارد.
۱۰۲. مکان لینک درون پیج:جایی از پیج که لینک آورده می‌شود خیلی اهمیت دارد. به طور کلی, لینک‌های جا سازی شده در محتوای پیج دارای ارزش بیشتری نسبت به لینک‌ها‌ی جا داده شده در فوتر یا حاشیه صفحه, می‌باشد.
۱۰۳. مرتبط بودن دامنه‌های لینک شده:لینک‌های آمده از سایت‌ها‌یی ما محتوای مشابه مشخصا قدرت بیشتری نسبت به لینک‌های آمده از سایت‌ها‌ی کاملا غیر مرتبط دارد.
۱۰۴.میزان ارتباط پیج:گرفتن لینک از پیج‌ها‌ی با محتوای مشابه دارای قدرت بیشتری نسبت به لینک‌های آمده از پیج‌ها‌ی غیر مرتبط می‌باشد.
۱۰۵. معنی متن‌ها‌ی اطراف لینک:احتمالا گوگل می‌تواند بفهمد لینکی که به سایت شما اشاره می‌کند یک پیشنهاد است یا قسمتی از یک نظر منفی. لینک‌های آمده از نظرات مثبت ارزش بیشتری دارند.
۱۰۶. کیورد درون عنوان:گوگل بیشتر علاقه دارد به لینک‌هایی اشاره کند که عنوان آن‌ها شامل کیورد پیج شما باشد.
۱۰۷. سرعت مثبت لینک: سرعت مثبت لینک باعث می‌شود سایت رتبه بالا دریافت کند.
۱۰۸. سرعت منفی لینک:سرعت منفی لینک به طور قابل توجهی رنک سایت را کاهش می‌دهد زیرا نشانه ای از کاهش مقبولیت می‌باشد.
۱۰۹. لینک‌ها‌ی آمده از پیج‌ها‌ی“Hub”:گرفتن لینک از پیج‌ها‌یی که جزو منابع اولیه محسوب می‌شوند یا در اصطلاح پیج‌ها‌ی‌ها‌ب, به طور خاص مورد توجه گوگل قرار می‌گیرد.
۱۱۰. گرفتن لینک از سایت‌ها‌ی معتبر:لینکی که از سایتی معتبر آمده باشد رنک بالاتری نسبت به لینک آمده ازسایت‌ها‌ی کوچک و نا معتبر, کسب میکند.
۱۱۱. لینک کردن به ویکی‌پدیا:گرفتن لینک از ویکی‌پدیا موجب افزایش کمی‌اعتماد و اعتبار در نظر موتو‌ها‌ی جستجو خواهد شد.
۱۱۲. عبارات کمکی :عبارات آمده اطراف بک لینک به گوگل کمک می‌کند بفهمد مضوع پیج از چه قرار است.
۱۱۳. عمر بک لینک:طبق گفته گوگل, لینک‌ها‌ی قدیمی‌بیشتر از لینک‌های جدید رتبه خواهد گرفت.
۱۱۴. لینک‌هایآمده از سایت‌ها‌ی واقعی و اسپم بلاگ‌ها:به علت زیاد بودن بلاگ‌ها, گوگل برای لینک‌ها‌ی آمده از سایت‌ها‌ی حقیقی ارزش بیشتری در مقایسه با بلاگ‌های تقلبی قائل می‌شود و برای تمایز بین این دو نوع از بلاگ‌ها از برند و واکنش کاربران کمک می‌گیرد.
۱۱۵. ماهیت طبیعی لینک:سایت‌ها‌یی که دارای لینک‌ها‌ی نچرال هستند رتبه بیشتری کسب خواهند کرد و در مقابل آپدیت الگوریتم‌ها‌ی گوگل پایدارتر عمل میکنند.
۱۱۶. لینک‍‌های دو طرفه: گوگل “ تبادل بیش از حد لینک‌ها” را به عنوان تقلب در لینک دهی محسوب می‌کند.
۱۱۷. لینک‌ها‌ی تولید شده توسط کاربران:گوگل قادر به شناسایی تفاوت لینک‌های ساخته شده توسط کاربران و صاحبان سایت می‌باشد.
۱۱۸. لینک‌های آمده از۳۰۱:لینک‌های آمده از ریدایرکت‌ها‌ی ۳۰۱ رتبه کمتری نسبت به لینک‌ها‌ی مستقیم, کسب خواهد کرد. هرچند گوگل مدعیست این دو نوع لینک با هم برابرند.
۱۱۹.میکروفرمت‌هایschema.org:پی ‌ها‌یی که میکروفرمت‌ها‌ را پوشش میدهند رنک بالاتری از پیج‌ها‌یی که این قابلیت را ندارند, کسب می‌کند.
۱۲۰.DMOZلیست:خیلی‌ها معتقدند گوگل به سایت‌ها‌ی ‌لیست شده DMOZ اعتماد بیشتری دارد.
۱۲۱. لیست دایرکتوریYahoo!: الگوریتم‌ها‌ی گوگل برای دایرکتوری Yahoo! جایگاه خاصی قائل هستند.
۱۲۲. تعداد لینک‌های خروجی در پیج:پیج‌ها‌یی که لینک‌ها‌ی خروجی کمی‌دارند نسبت به پیج‌ها‌یی که دارای صدها لینک خروجی هستند, رنک بالاتری کسب خواهند کرد.
۱۲۳. لینک‌ها‌ی درون فروم:به دلیل وجود اسپم‌ها‌ی صنعتی, گوگل دیگر ارزشیبرای لینک‌ها‌ی آمده از پروفایل‌ فروم‌ها قائل نیست.
۱۲۴. تعداد کلمات در مطالب لینک شده:لینک آمده از پستی با ۱۰۰۰ کلمه نسبت به لینک آمده از پستی با ۲۵ کلمه, دارای ارزش بالاتریست.
۱۲۵. کیفیت مطالب لینک شده:لینک‌ها‌ی آمده از مطالب بی کیفیت در مقایسه با مطالب با کیفیت و مولتی مدیا, دارای ارزش کمتریست.
۱۲۶. تکرار کردن یک لینک در جاهای مختلف سایت:اگر لینکی در جاهای مختلف سایتتکرار شود, همه آنها در شمارش یک لینک واحد محسوب می‌شوند.


بخش پنجم : فاکتورهای سئو مربوط تعامل با کاربران

۱۲۷. تاثیر هر کلیک بر روی یک کیورد خاص:‌پیج‌ها‌یی که کلیک بیشتری برای کیورد درون خود کسب کنند در نتایج جستجو مربوط به آن کیورد بیشتر نمایش داده می‌شوند.
۱۲۸. تاثیر کلیک‌ها‌ بر روی همه کیوردها:تعداد کلیک‌ها‌ بر روی کیوردهای درون یک سایت یا پیج نشان دهنده نظر مخاطبان می‌باشد و در رنک سایت تاثیر اساسی دارد.
۱۲۹. نرخ گشت زدن و ماندن در پیج:اگرچه هر کسی موافق تاثیر «میزان گشت زدن درون سایت» بر سئونمی‌باشد, با این وجود میتواند روشی باشد که گوگل از کاربران برای تست کیفیت سایت‌ها‌ استفاده کند. سریع بالا پایین شدن یک سایت توسط کاربران یا سریع بسته شدن آن میتواند نشانی از بی کیفیت بودن سایت باشد.
۱۳۰. ترافیک مستقیم:ثابت شده است گوگل از اطلاعات موجود در گوگل چروم برای تعیین میزان دیده شدن یک پیج استفاده می‌کند. سایت‌ها‌یی که ترافیک مستقیم بالاتری دارند با کیفیت تر از سایت‌ها‌یی با ترافیک مستقیم پایین تر, در نظر گرفته می‌شوند.
۱۳۱. ترافیک تکراری:گوگل به بازدید دوباره کاربران, پس از بازدید اولیه, نیز توجه میکند. سایت‌ها‌یی که بازدید کنندگان تکراری بیشتری دارند در نتایج جستجو بیشتر نمایش داده میشوند.
۱۳۲. سایت‌ها‌ی بلاک شده:گوگل دیگر از این خاصیت در گوگل چروم استفاده نمی‌کند. اگرچه پاندا همچنان آن را به عنوان نشانی از کیفیت سایت به کار می‌برد.
۱۳۳. بوک‌مارک‌های چروم:گوگل اطلاعات و داده‌ها‌ی به کاربرده شده در بروزر چروم را جمع‌آوری می‌کند. پیج‌ها‌یی که در چروم بوک مارک شده‌اند رنک بالاتری دریافت می‌کنند.
۱۳۴. اطلاعات موجود در نوار ابزار گوگل:گوگل از اطلاعات موجود در نوار ابزار گوگل به عنوان یک سیگنال رتبه بندی استفاده می‌کند. اگرچه علاوه بر سرعت لودینگ پیج و بدافزارهای موجود در پیج, امروزه اطلاعات دیگری که گوگل از نوار ابزار جمع آوری می‌کند شناخته شده است.
۱۳۵. تعداد نظرات:پیجی که نظرات زیادی از مخاطبان دریافت کرده است, با کیفیت تر در نظر گرفته می‌شود.
۱۳۶. زمان در سایت:علم تجزیه و تحلیل گوگل و اطلاعات موجود درون چروم به گوگل در تعیین متوسط زمان ماندن کاربران در سایت کمک می‌کند. مدت زمانی که کاربر درون سایت می‌‌گذراند نشانی از کیفیت سایت محسوب می‍شود.



بخش ششم : فاکتورهای قوانین سئو الگوریتمی‌خاص

۱۳۷. نتایجی که باید به روز باشد:گوگل برای جستجوهای خاصی به پیج‌ها‌ی جدیدتر امتیاز بیشتری اختصاص می‌دهد.
۱۳۸. نتایجی که باید متنوع باشد:گوگل نتایج متنوعی برای کیوردهایی که ابهام دارند نمایش می‌دهد.
۱۳۹. تاریخچه یا هیستوری بروزر کاربران:سایت‌ها‌یی که کاربران پس از ورود به گوگل
مرتبا به آنها سر می‌زنند در نتایج جستجو بیشتر نمایش داده می‌شوند.
۱۴۰. هیستوری مواردی که کاربر جستجو می‌کند:ترتیب موارد جستجو شده توسط کاربران بر نتایج نشان داده شده برای جستجوهای بعدی تاثیر خواهد داشت. برای مثال, اگر کاربری عبارت “review” را جستجو کند, سپس “toaster” را جستجو کند. گوگل بیشتر سایت‌ها‌ی toaster review را در نتایج خود نشان خواهد داد.
۱۴۱. اولویت جغرافیایی:گوگل برای سایت‌ها‌یی که IP سرورشان محلیست یا پسوند نام دامنه آنها مربوط به کشور خاصیست, اولویت قائل می‌شود.
۱۴۲. جستجوی امن:‌ اگر جستجوی امن(Search Safe) فعال باشد نتایج جستجویی که شامل عبارات ناخوشایند یا دارای مطالبی مخصوص بزرگسالان باشد, نمایش داده نمی‌شود.
۱۴۳. حلقه‌ها‌ی گوگل پلاس:سایت‌ها‌یی که کاربران به حلقه‌ها‌ی گوگل پلاس خود اضافه کرده‌اند در نتایج جستجو بیشتر نمایش داده می‌شوند.
۱۴۴. شکایت‌ها‌ی مربوط بهDMCA:گوگل رنک پیج‌ها‌یی که شکایت‌ها‌ی DMCA دارند کاهش می‌دهد.
۱۴۵. تنوع دامنه:ظاهرا “Bigfoot Update” دامنه‌ها‌ی بیشتری به هر پیج از نتایج جستجو اضافه می‌کند.
۱۴۶. جستجوهای تراکنشی:گاهی اوقات گوگل نتابج متفاوتی برای کیوردهایی که به خرید و فروش مربوط می‌شوند, نمایش می‌دهد. مثل جستجو پروازها.
۱۴۷. جستجوهای محلی:گوگل اغلب نتایج محلی گوگل پلاس را بالاتر از نتایج عادی نمایش می‌دهد.
۱۴۸. باکس اخبار گوگل:کیوردهای خاص یک باکس خبری ایجاد می‌کنند:
۱۴۹. اولویت برندهای بزرگ:پس از آپدیت Vince‌ گوگل به برندهای بزرگ و معتبر برای جستجوهای خاص, اولویت بیشتری اختصاص داد.
۱۵۰. نتایج خرید و فروش:بعضی اوقات گوگل نتایج مربوط به خرید و فروش در گوگل را در نتایج نشان داده شده نمایش می‌دهد.
۱۵۱. نتایج تصویری:گوگل لیستی از نتایج تصاویری که زیاد در گوگل ایمیج جستجو می‌شود را جمع آوری می‌کند.
۱۵۲. نمایش یک سایت واحد در نتایج گوناگون:دامنه یا کیوردهای مربوط به یک برند خاص منجر به نمایش یک سایت واحد در چندین نتیجه نشان داده شده می‌شود.

گردآورنده: محمد شهپری