ورود

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : تفاوت هاست و دامین چیست ؟



ColoMax
October 21st, 2015, 10:12
هاست چیست؟

هاست (http://rjm1.mihanblog.com/) در اصطلاح، به سرور، یا کامپیوتری گفته می شود که توانایی ذخیره و نگهداری فایل های وب سایت شما را دارا می باشد. این فایلها می توانند صفحات وب سایت، عکسها، فایلهای CSS، جاوا اسکریپت و یا هر نوع فایل دیگری باشند.

در عمل، بسیاری از شرکت هایی که خدمات (http://rjm1.mihanblog.com/) ثبت دامنه را انجام می دهند، خدمات هاست نیز ارائه می دهند. ولی لزوما این به آن معنا نیست که شما پس از ثبت دامنه، بایستی حتما هاست نیز خریداری نمایید. بسیاری از مواقع، یک دامنه خریداری می شود ولی بنا بر دلایلی از آن استفاده نمی شود.

یکی از این دلایل می تواند پارک کردن دامنه برای مدتی کوتاه یا بلند باشد. پارک کردن دامنه به این معناست که شما دامنه ای را خریداری می کنید ولی از آن استفاده نمی کنید. یکی از دلایل دیگر ثبت دامنه و نخریدن هاست می تواند آن باشد که دامنه تنها برای آن خریداری شده است تا فرد دیگری نتواند آن را خریداری کند. دلایل این موضوع نیز متنوع است ولی اکثرا به خاطر جلوگیری از سوء استفاده از نام دامنه است.

همچنین به این نکته نیز توجه داشته باشید که برخی از شرکت های ارائه دهنده خدمات هاست، از قرار دادن مطالبی که خلاف قوانین حق تکثیر است جلوگیری بعمل می آورند. و این موضوع در مواقعی ممکن است منجر به بسته شدن حساب هاست شود.

دامین چیست ؟

دامنه (Domain) که در فرهنگ فارسی با تلفظ دامین (http://rjm1.mihanblog.com/) و دامین بکار برده می‌شود در لغت به معنی «گستره» می‌باشد و در اینترنت به نامی اختصاصی گفته می‌شود که هر وب‌سایت برای تمایز و قابل دسترسی بودن نسبت به سایر وب‌سایت‌ها به خود می‌گیرد ، مانند ."Google.com":هردامنه از یک یا چند قسمت تشکیل شده است که با نقطه (دات) از هم جدا شده‌اند که قسمت اول ماهیت آدرس 'www' قسمت دوم نام دامنه (به انگلیسی: Domain Name) به قسمت سوم پسوند موضوعی یا جی تی ال دی (Generic) و به قسمت آخر پسوند کشوری یا محلی یا سی تی ال دی (Country) می‌گویند ، نام دامنه همان نام سایت است (مانند wikipedia) و پسوند دامنه شما بیانگر نوع سایت شما خواهد بود (مانند org). گاه در مورد دامنه ‌های جهانی (چی تی ال دی، این با حرف G به معنی Global) این ترتیب مع*** می‌شود یعنی سی تی ال دی قبل از جی تی ال تی می‌آید مانند ru.com که برای روسیه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

Sub Domain چیست؟

نامی است که قبل از نام اصلی Domain قرار می گیرد و با نقطه از آن جدا می شود. به عنوان مثال sitesazi.com یک Domain است و demo.sitesazi.com یک Sub Domain است یا مثلا rjm1.mihanblog.com که rjm1 دامین و mihanblog ساب دامین است .

تفاوت هاست و دامین چیست؟

احتمالاً تا به حال با تبلیغات بسیار وسیع هاست و دامین مواجه شده اید و با کمی گشت و گذار در وب چیزهایی دیده اید ولی از آن سر در نیاورده اید . در مقایسه هاست و دامین ،Host به فضایی گفته می‌شود که داده‌ها و کدهای وب‌سایت بر روی آن قرار می‌گیرند و امکاناتی از قبیل دسترسی به دیتابیس، ارسال و دریافت ایمیل، اجرای کدها و … را فراهم می کند. این فضا توسط شرکت‌های هاستینگ بر روی سرورهایشان ایجاد شده و به مشتریان اجاره داده می‌شود...


برخی از خصوصیاتی که در هنگام اجاره سرویس هاستینگ باید به آن توجه داشت عبارت اند از :
· میزان فضا (Quata) : مثلا 100 مگابایت، 1 گیگابایت، …
· نوع هاست : ویندوز یا لینوکس
· کشوری که سرور هاستینگ در آن قرار دارد.
· تعداد اکانت‌های ایمیل
· تعداد دیتابیس‌ها
· میزان پهنای باند (bandwidth) : حجم اطلاعاتی که در یک ماه می‌توان ارسال و دریافت کرد.
· پشتیبانی از زبان‌های برنامه نویسی : مثل PHP, ASP و …
اصولاً بلافاصله پس از مبحث هاست ، واژه دامین مطرح می شود. مسلما جهت طراحی وب و استفاده از آن به هاست و دامین تواما نیازمندیم. دامین، دامنه یا دومین (domain) به نامی گفته می‌شود که وب‌سایت از طریق آن قابل دسترس خواهد بود. مثلا شما برای ورود به سایت گوگل باید در نوار آدرس مرورگر خود www.google.com (http://www.google.com) را تایپ کنید تا وارد این سایت شوید، که به www.google.com (http://www.google.com) دامین گفته می‌شود.دامین‌ها از دو بخش تشکیل شده‌اند، Name و tld . در مثال بالا google نام دامنه و .com که در انتهای دامین قرار دارد tld است. (به tld پسوند دامنه نیز گفته می‌شود).
برخی پسوندهای متداول عبارت اند از : com , net , org , ir , …




برای ثبت دامین می‌بایست از طریق شرکت‌هایی که خدمات ثبت دامین ارائه می‌دهند اقدام کنید و به این نکته توجه داشته باشید که دامنه‌ها نیز مانند هاست تاریخ انقضا دارند! بدین معنی که صاحب دامنه می‌بایست دامنه را در بازه زمانی مشخص (1 سال، 5 سال، …) تمدید کند.