ورود

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : سرور و هاست ابری - از خیال تا واقعیت !( آیا هاست های ابری واقعا ابری هستند ؟ )

OPENFIRE
March 29th, 2015, 16:58
به نام خدا

هدف از این مقاله : شفاف سازی راجع به هاست و سرور های به ظاهر ابری - و توضیح این که ابر چیست ؟

خب ! از اینجا شروع میکنیم که : این روزها در بازار هاستینگ - انجمن های فروش - وبسایت های بعضا معروف و بزرگ - همه جا پر شده از سرور های ابری ! هاست ابری ! سرور های هایبراید یا هیبریدی !
شاید (شاید که نه - حتما ) شما هم با این قبیل فروشنده ها - شرکت ها - افراد برخورد کردید و تاپیک ها - محصولات و تبلیغات این چنینی رو مشاهده کردید
تاپیک های با عناوینی مثل ( هاست ابری پربازدید - سرور مجازی ابری - هاست کلود- هاست کلودلینوکس - سرور مجازی کلود )
واقعیت امر اینجاست که اکثر(حدود 90% ) این فروشنده ها یا وبسایت ها حتی با مفهوم اساسی ابر (CLOUD ) حتی آشنا نیستند و کوچکترین اطلاعی راجع به اون ندارن
اکثرا خواسته یا ناخواسته - عمدا یا سهوا قصد دارند تا محصولی رو به نحوی به شما بفروشند - و برای جذاب نشون دادن اون محصول از کلمات عجیب وغریبی که حتی خودشون هم از معانی اونها سر در نمیارن استفاده میکنند
-------------------------------
خب میرسیم به اصل مطلب : هاست ابری که در ایران فروخته میشهد چیه ؟
هاست ابری که در کشور ما و مخصوصا در سطح اینترنت فروخته میشه و با عنوان کلود به مشتری قالب میشه - در واقع همان هاست معمولی با سیستم هامل لینوکس و کنترل پنل سی پنل ( بعضا دایرکت ادمین) و با کرنل و ابزار کلاود لینوکس هست
کار کلاود لینوکس چیه ؟ وظیفه ی اصلی این سیستم مدیریت هرجه بهتر منابع و ایزوله کردن فایل های کاربران - پروسه های کاربران و مدیریت و استفاده ه ی بهینه از سیستم هست .
چرا نام اون کلاود لینوکس هست ؟ به دلیل اینکه قابلیت Scale رو به مدیر سیستم میده - و اون هم در واقع قابلیت محدود کاربران هست !
----------------------------
سرور مجازی کلاود در ایران چیه و به چه صورت فروخته میشه ؟
سرور مجازی کلاود که در ادامه به اون پرداخته میشه جیزی کاملا متفاوت با محصولی هست که در سایت های ایرانی فروخته میشه
وبسات های ایرنی از مجازی ساز هایی مثل KVM - OpenVZ - Xen برای فروش سرور مجازی استفاده میکنند - به دلیل اینکه این مجازی ساز ها به یک کنترل پنل گرافیکی و قابل شخصی سازی متصل میشن و به کاربر امکانات خوبی مثل تعویض سیستم عامل به صورت آنی و مشاهده ی منابع و... میدن پس حق دارند که به عنوان سرور مجازی ابری یا هایبرید به شما بفروشن
نمونه ی این کار رو میشه در سایتی مثل ***pack دید !!!! #:-S
---------------------------
لازم یه ذکر هست , تنها شرکت ایرانی (تا جایی که من میدونم )که تا به حال تونسته زیرساخت واقی ابری رو پیاده سازی کنه آلماهاست هست !! یه کف مرتب به افتخارشون
-------------------------
خب حالا کلاود یا زیر ساخت ابری واقی چیه ؟ ;)
خلاصه میکنم : سرویس و زیر ساخت ابری - به زیرساختی و مجموعه ای از سرور ها میگن که به صورت ابرگونه ( داینامیک ( پویا )) در حال ارتباط هستند - و در مجموع به شما این امکان رو میدن تا از همه ی منابع به صورت واحد و یک پارچه استفاده کنید !
مزیت این کار چیه ؟ فرض کنید شما یک سرور مجازی در کلاد شخصی خودتون دارید رم این سرور 8 گیگابایت هست - سی پی رو 4 گیگاهرتز و هارد دیسک 500 گیگابایت - به یکباره شما به 200 گیگابایت رم - 100 گیگاهرتز سی پی یو و 20 ترابایت هارد نیاز پیدا میکنید -و براتون مهمه تا سیستمتون حتی یک لحظه هم داون تایم نداشته باشه - اینجاست که این زیر ساخت به کمک شما میاد !
میتونید از شرکت ارایه دهنده بخواید تا به صورت Realtime منابع رو برای شما بالا ببره - و شما هم از اون به صورتhotplug استفاده کنید
یا یک مثال دیگه : شبکه های تلویزنی (کابلی + اینترنتی ) آمریکایی که 80 % اونها توسط netflix مدیریت و عرضه میشه نیاز به سرور های خیلی قوی و با خروجی بسیار بالا هستند
ولی در ساعت مختلف شبانه روز نیاز مشترکین به این شبکه ی عطیم متفاوت هست و ممکنه در یک ساعت 100 هزارنفر و درساعت بعد 2 میلیون نفر آنلاین داشته باشه !! خب این مسئله رو جظور میشه حل کرد ؟ آیا با خرید 10 هزار سرور اختصاصی مشکلل حل میشه ؟ با اجاره ی اون ها جی؟ خب مسلما برای هیچ شرکتی با اون بزرگی و پیشرفت این موارد به صرفه نیست که سرور بخره و هزینه ی نگهداری بده - خب مسلمه . نه ! :105:
اینجاست که AMAZON AWS به کمک نت فیلیکس میاد و سرویس کلاود خودش رو در اختیار اون میذاره - با این سرویس - نت فلیکس میتونه هرجقدر بخواد سرور بسازه و به شبکه وصل کنه - و فقط هزینه ی ساعاتی رو که استفاده میکنه بپردازه! و بعد از استفاده هم همه ی سرور هارو خاموش یا پاک کنه و از شبکه خارج کنه !!! جالبه نه ؟
به این قابلیت Scalability گفته میشه - یعنی متناسب با نیاز کاربر - سیستم خودش رو بزرگ و یا کوچیک میکنه !
خب یه سوال دیگه ! اگه سرور های اختصاصی داون بشن - هیچ کاری نمیشه کرد ! درسته ؟
ولی در کلاود ما چیزی به اسم داون تایم نداریم - و سرور ها خودشون رو جایگزین همدیگه میکنن ! به این قابلیت HA میگن .
اگه سروری خراب بشه و کلا از دور خارج بشه چی میشه ؟ سرور های بکاپ جایگزین سرور های خراب شده میشن و به این قابلیت Fault Tolerance گفته میشه .
==
( Fault Tolerance و HA رو نیابد با هم اشتباه گرفت - در مقالات آینده بیشتر راجع به این موارد گفته میشه )
------------------------
خب چه شرکت هایی در دنیا از این سرویس ها ارائه میدن ؟
با یک جستجوی کوچیک در گوگل به این شرکت های میرسیم
http://aws.amazon.com/

https://www.openshift.com/
http://www.rackspace.co.uk/
http://heroku.com
و در ایران هم که almahost ارایه میده !
--------------------------------------------------------------------------
در این سرویس ها از چه تکنولوژی ها و ابزازی استفاده شده ؟
اول از همه اوپن استک http://openstack.org
که اوپن سورس هست و استفاده از اون هم کاملا رایگانه و به شدت قوی !

http://onapp.com
که یک شرکت بسیار بزرگ در زمینه ی کلاد هست و به تازگی solusvm رو خریده

و از همه شاخ تر vmware.com که با استفاده از vcloud director این امکان رو برای شما فراهم میکنه و صد البته پولی هست !! (ولی ما کرک هم میکنیم :d)
----------------------------------------------------------------------------
خوب مقاله در اینجا به پایان رسید - ناگهانی تموم شد !!! ولی خوب اگه سوالی دارید بفرمایید :d

به زودی هم مقالات بیشتری راجع به هرکدوم از این سیستم ها مینویسم - و این مهم بستگی به علاقه ی شما داره :53:
==============
این مورد هم ذکر کنم که این مطلب جهت اطلاع رسانی و شمارو مجبور به استفاده از سرویسی نمیکنه - و فقط هدف نشون دادن تفاوت این سرویس ها هست
جه بسا تکنولوژی ها و ابزار مشابهی برای راه اندازی سرور ها و کلاستر های شخصی موجود هست که خیلی به صرفه تر از کلاد (در مقیاس کوچک البته )هستند

برای مثال
LXc - Docker - CoreOS - CageFS
شخصا در مبحث کلاد متخصص نیستم و تجربه ی کمی دارم و کارم اکثرا با مجازی ساز ها بوده و هست
----------------------
برای مطالعه ی بیشتر شمارو ارجاع میدم به بلاگ آقای روزبه شفیعی
http://roozbehshafiee.com/category/openstack
-----------
در صورت وجود خطا و مشکل در صحبت های بنده ممنون میشم دوستان در پیغام خصوصی بهم اطلاع بدن

newidea
March 29th, 2015, 17:24
با سلام
برا کلاد کردن سرور برای فروش حداقل چند تا سرور اختصاصی لازمه؟
لوکیشن ها باید یکی باشن یا اگر لوکیشن ها فرق داشته باشن موردی نداره؟

OPENFIRE
March 29th, 2015, 17:28
با سلام
برا کلاد کردن سرور برای فروش حداقل چند تا سرور اختصاصی لازمه؟
لوکیشن ها باید یکی باشن یا اگر لوکیشن ها فرق داشته باشن موردی نداره؟
با سلام و تشکر به خاطر حسن توجه شما به تاپیک
برای ایجاد زیرساخت کلاد "بهتره" که سرور های اختصاصی - حداقل 3 عدد - در یک دیتاسنتر -دارای یک vRack و شبکه ی نسبتا قوی باشند
لزوما لوکیشن مهم نیست در مبحث پردازش "compute - ولی در بحث ذخیره سازی و NAS مهم هست
به اشتباه تصور میشه که سرور ها به راحتی میتونن در جاهای مختلفی باشند - ولی این کار نیاز به یک سری تست های مختلف و کیفیت سخت افزار داره

jahromweb
March 29th, 2015, 17:28
بسیار عالی!
متاسفانه در یک تاپیک فروش کار به توهین و ... رسید همش به دلیل این که استاتر هاست ابری میخواست(واقعی ، اطلاعات فنی داشت) ....

شاید این تاپیک عده ای رو بیدار کنه
------------------
درمورد پارس پک فکر کنم سروراشون واقعا ابر هست(ایران) (مورد هاست به صورت کنایه وار گفتند نیست تیکت موجود هست(بحث رو عوض میکردن و ...))
همچنین مرکز داده تبیان سرور ابری و زیر ساخت ابری برای کسایی که قصد کولو دارن ارائه میده
همچنین الما هاست
باتشکر

OPENFIRE
March 29th, 2015, 17:35
بسیار عالی!
متاسفانه در یک تاپیک فروش کار به توهین و ... رسید همش به دلیل این که استاتر هاست ابری میخواست(واقعی ، اطلاعات فنی داشت) ....

شاید این تاپیک عده ای رو بیدار کنه
------------------
درمورد پارس پک فکر کنم سروراشون واقعا ابر هست(ایران) (مورد هاست به صورت کنایه وار گفتند نیست تیکت موجود هست(بحث رو عوض میکردن و ...))
همچنین مرکز داده تبیان سرور ابری و زیر ساخت ابری برای کسایی که قصد کولو دارن ارائه میده
همچنین الما هاست
باتشکر
بسیار ممنون از نطر شما
-- راجع به پارسپک قصد تخریب ندارم و مثال هست :d ولی KVM زیر ساخت ابری نیست - شاید openstack + KVM استفاده میشه ولی باز هم ذکر این مورد خیلی به نفع خودشون تا این که مخفی کنند !
Frontend سیستمشون خیلی آدم رو به اشتباه و میداره - ولی امکانات سرور مجازی ابری کاملا با امکاناتی که پارس پک در اختیار میذاره متفاوت هست - نمونه ی بارز digitalocean.com
یکی از قوی ترین ارایه دهنده های سرور مجازی ! که از KVM استفاده میکنه ولی اون ها سیستم خودشون رو دارند

newidea
March 29th, 2015, 17:57
با سلام و تشکر به خاطر حسن توجه شما به تاپیک
برای ایجاد زیرساخت کلاد "بهتره" که سرور های اختصاصی - حداقل 3 عدد - در یک دیتاسنتر -دارای یک vRack و شبکه ی نسبتا قوی باشند
لزوما لوکیشن مهم نیست در مبحث پردازش "compute - ولی در بحث ذخیره سازی و NAS مهم هست
به اشتباه تصور میشه که سرور ها به راحتی میتونن در جاهای مختلفی باشند - ولی این کار نیاز به یک سری تست های مختلف و کیفیت سخت افزار داره
ما الان 3 تا سرور از او وی اچ فرانسه داریم
به نظرتون می تونیم همچین کاری رو بکنیم؟

jahromweb
March 29th, 2015, 18:01
بسیار ممنون از نطر شما
-- راجع به پارسپک قصد تخریب ندارم و مثال هست :d ولی KVM زیر ساخت ابری نیست - شاید openstack + KVM استفاده میشه ولی باز هم ذکر این مورد خیلی به نفع خودشون تا این که مخفی کنند !
Frontend سیستمشون خیلی آدم رو به اشتباه و میداره - ولی امکانات سرور مجازی ابری کاملا با امکاناتی که پارس پک در اختیار میذاره متفاوت هست - نمونه ی بارز digitalocean.com
یکی از قوی ترین ارایه دهنده های سرور مجازی ! که از KVM استفاده میکنه ولی اون ها سیستم خودشون رو دارند
درمورد دیجیتال اوشن : بله واقعا عالی هست ، همین طور که میدونید در مقالات خارجی به خصوص مقالات مقایسه ی سرعت نرم افزار ها و وب سرور ها و .. خیلی پیش میاد که بینش گفته شده که برای تست از سرور های دیجیتال اوشن استفاده شده.
باپشتیبانیش صحبت کردم بسیار خوش برخورد هستند با ایرانی ها هم هیچ مشکلی ندارند!
----------
درمورد پارس پک : فکر کنم فرانت ایند kvm هست خیلی بعید هست که کلا یک شرکت به این بزرگی فول دروغ بگه!!!
همچنین سیستم فروش که به صورت روزانه و ... هست خیلی شبیه به بزرگان سرور کلود در جهان است
همچنین http://www.regika.com/billing/cart/hybrid-servers/&step=0 هم یک شرکت ایرانی هست که سرور کلود از امریکا ارائه میکنه

OPENFIRE
March 29th, 2015, 18:30
درمورد دیجیتال اوشن : بله واقعا عالی هست ، همین طور که میدونید در مقالات خارجی به خصوص مقالات مقایسه ی سرعت نرم افزار ها و وب سرور ها و .. خیلی پیش میاد که بینش گفته شده که برای تست از سرور های دیجیتال اوشن استفاده شده.
باپشتیبانیش صحبت کردم بسیار خوش برخورد هستند با ایرانی ها هم هیچ مشکلی ندارند!
----------
درمورد پارس پک : فکر کنم فرانت ایند kvm هست خیلی بعید هست که کلا یک شرکت به این بزرگی فول دروغ بگه!!!
همچنین سیستم فروش که به صورت روزانه و ... هست خیلی شبیه به بزرگان سرور کلود در جهان است
همچنین http://www.regika.com/billing/cart/hybrid-servers/&step=0 هم یک شرکت ایرانی هست که سرور کلود از امریکا ارائه میکنه
آقای علمدار مطلع هستم که سرویس میدن و کارشون هم خیلی حرفه ای هست و معتبر - فراموش کردم ایشون رو ذکر کنم-/من دیگه راجع به پارسپک نطری نمیدم.. :d

- - - Updated - - -

ما الان 3 تا سرور از او وی اچ فرانسه داریم
به نظرتون می تونیم همچین کاری رو بکنیم؟
در صورتی که میخواید سرور هارو یکجا کنید و همه رو با هم مدیریت کنید و امکاناتی مثل انتقال ماشین مجازی از یک سرور اختصاصی به یک سرور دیگه - ساخت خودکار ماشین مجازی - میدریت منابع کلی و... داشته باشید پیشنهاد من vCenter هست - اگه سرور ها vmware هستند
در این مقیاس به صرفه نیست چون نیاز به node کنترلر داریدو...
این که 3 سرور حداقل داشته باشیم مثال هست برای موارد develpment - staging / زیر ساخت هایی مثل الماهاست یا توکانت حداقال دارای 30 عدد سرور اختصاصی و یا بیشتر هستند و چه بسا زیر ساخت و توپولوژی خاص خودشون رو دارند :53:
این کار نیاز به مهندسی واقعی داره

newidea
March 29th, 2015, 18:32
آقای علمدار در اطلاع هستم که سرویس میدن و کارشون هم خیلی حرفه ای هست و معتبر - فراموش کردم ایشون رو ذکر کنم-من دیگه راجع به پارسپک نطر نمیدم.. :d

- - - Updated - - -

در صورتی که میخواید سرور هارو یکجا کنید و همه رو با هم مدیریت کنید و امکاناتی مثل انتقال ماشین مجازی از یک سرور اختصاصی به یک سرور دیگه - ساخت خودکار ماشین مجازی - میدریت منابع کلی و... داشته باشید پیشنهاد من vCenter هست - اگه سرور ها vmware هستند
در این مقیاس به صرفه نیست چون نیاز به node کنترلر داریدو...
این که 3 سرور حداقل داشته باشیم مثال هست برای موارد develpment - staging / زیر ساخت هایی مثل الماهاست یا توکانت حداقال دارای 30 عدد سرور اختصاصی و یا بیشتر هستند و چه بسا زیر ساخت و توپولوژی خاص خودشون رو دارند :53:
این کار نیاز به مهندسی واقعی داره
مجازی ساز ها همه kvm هستند

OPENFIRE
March 29th, 2015, 18:36
در این زمینه میتونید از طریق پیغام خصوصی در ارتباط باشید تا راهنماییتون کنم :53:
مطالب آموزشی است و در سطح مبتدی - نمیشه اینجا براتون توضیح بدم

parsvia
March 29th, 2015, 18:40
ممنونم از استارتر عزیز بخاطر تاپیک فوق العاده زیبا و کاربردیشون

سوالی که از شما دارم برای ایجاد شبکه هاستینگ ابری بین 2 یا 3 سرور باید از چه نرم افزاری استفاده بشه و به چه شکلی باید انجام بشه؟
آیا نیاز به لایسنس های نرم افزاری خاصی هست؟
لطفا کمی بیشتر در مورد روش ساخت شبکه ی ابری توضیح بدید

Dead.Zone
March 29th, 2015, 18:53
جناب open fire ضمن تشکر از مقاله خوبتون :D

با توجه به میزان اطلاعی که بنده در مورد رایانش ابری دارم بری روی سیستم عامل های لینوکسی باعث افزایش ماندگاری و کاهش خطا ها میشه در کل پرفومانس سرور رو افزایش میده ، میخواستم بدونم این قابلیت به چه صورت ارائه میشه ؟ و فقط برای سرور های اختصاصی هست ؟ راهی هست که بشه سرور های مجازی که VMWare هستند رو کلود کرد ؟

اگر سوال های غیر عادی میکنم من رو ببخشید در بحث Cloud مبتدی هستم و اطلاعات زیادی ازش ندارم

OPENFIRE
March 29th, 2015, 19:02
ممنونم از استارتر عزیز بخاطر تاپیک فوق العاده زیبا و کاربردیشون

سوالی که از شما دارم برای ایجاد شبکه هاستینگ ابری بین 2 یا 3 سرور باید از چه نرم افزاری استفاده بشه و به چه شکلی باید انجام بشه؟
آیا نیاز به لایسنس های نرم افزاری خاصی هست؟
لطفا کمی بیشتر در مورد روش ساخت شبکه ی ابری توضیح بدید
خواهش میکنم - نطر لطف شماست
شبکه ی ابری برای چه منظوری ؟ مورد استفاده رو اگه میشه بگید
برای ایجاد هاستینگ ابری مثل bluehost یا dreamhost که واقعا همچین سیستم هایی دارند نیازی به پرداخت هزینه برای خرید لایسنس ابزار نیست
اوپن استک به صورت کاملا رایگان موجود هست - ولی کانفیگ و راه اندازی همچین سیستمی حداقل 5هزار دلار هزینه داره ! و این حتی کمترین نرخ هست
برای هاستینگ زمانی که سرور ها از 10 عدد فراتر بره شاید اون موقع به صرفه باشه تا زیرساخت ابری بشه !

- - - Updated - - -

جناب open fire ضمن تشکر از مقاله خوبتون :D

با توجه به میزان اطلاعی که بنده در مورد رایانش ابری دارم بری روی سیستم عامل های لینوکسی باعث افزایش ماندگاری و کاهش خطا ها میشه در کل پرفومانس سرور رو افزایش میده ، میخواستم بدونم این قابلیت به چه صورت ارائه میشه ؟ و فقط برای سرور های اختصاصی هست ؟ راهی هست که بشه سرور های مجازی که VMWare هستند رو کلود کرد ؟

اگر سوال های غیر عادی میکنم من رو ببخشید در بحث Cloud مبتدی هستم و اطلاعات زیادی ازش ندارم
اکثر ابزار های راه اندازی کلاد روی سیستم عامل لینوکس بالا میان - باعث افزایش کارایی و بازده نمیشه - میشه گفت منابع رو متمرکز میکنه - کارهارو راحت تر میکنه
-------------
فکر میکنم docker بهتر برای شما جواب بده و جالب تر باشه
داکر از LXc استفاده میکنه و برای deploy کردن ایمیج های لینوکسی روی سیستم عامل های لینوکسی کاربرد داره - و وضیفه اش مجازی سازی هست - ولی hypervisor نیست
مثلا vmware یک hypervisor هست که به صورت bare metal - یعنی مستقیم با سخت افزار ارتباط داره
ولی مثلا vmware workstation به صورت type B هست و با لایه ی نرافزار در ارتباطه

https://www.docker.com/whatisdocker/

!MihanIt!
March 29th, 2015, 19:05

خیر دوست عزیز مجازی ساز ها انواع داره .

Dead.Zone
March 30th, 2015, 00:09
خواهش میکنم - نطر لطف شماست
شبکه ی ابری برای چه منظوری ؟ مورد استفاده رو اگه میشه بگید
برای ایجاد هاستینگ ابری مثل bluehost یا dreamhost که واقعا همچین سیستم هایی دارند نیازی به پرداخت هزینه برای خرید لایسنس ابزار نیست
اوپن استک به صورت کاملا رایگان موجود هست - ولی کانفیگ و راه اندازی همچین سیستمی حداقل 5هزار دلار هزینه داره ! و این حتی کمترین نرخ هست
برای هاستینگ زمانی که سرور ها از 10 عدد فراتر بره شاید اون موقع به صرفه باشه تا زیرساخت ابری بشه !

- - - Updated - - -

اکثر ابزار های راه اندازی کلاد روی سیستم عامل لینوکس بالا میان - باعث افزایش کارایی و بازده نمیشه - میشه گفت منابع رو متمرکز میکنه - کارهارو راحت تر میکنه
-------------
فکر میکنم docker بهتر برای شما جواب بده و جالب تر باشه
داکر از LXc استفاده میکنه و برای deploy کردن ایمیج های لینوکسی روی سیستم عامل های لینوکسی کاربرد داره - و وضیفه اش مجازی سازی هست - ولی hypervisor نیست
مثلا vmware یک hypervisor هست که به صورت bare metal - یعنی مستقیم با سخت افزار ارتباط داره
ولی مثلا vmware workstation به صورت type B هست و با لایه ی نرافزار در ارتباطه

https://www.docker.com/whatisdocker/

منظورتون از متمرکز کردن منابع چیه ؟ اما با جست و جوی که من کرده بودم در گوگل بیشتر بحث کلود بیشتر در رابطه با استیبلتی و ریبلتی این مسائل بود ، خب vmware workstation تایپ B هست ؟
در سایت DOCKER هم بهش اشاره شده ، که اموزش انلاین جالبی هم داره که کنسول هم میده تا تست کنیم ، اما سوال من
Docker واقعا چیست ؟ سیستم عامل هست ؟

OPENFIRE
March 30th, 2015, 00:14
منظورتون از متمرکز کردن منابع چیه ؟ اما با جست و جوی که من کرده بودم در گوگل بیشتر بحث کلود بیشتر در رابطه با استیبلتی و ریبلتی این مسائل بود ، خب vmware workstation تایپ B هست ؟
در سایت DOCKER هم بهش اشاره شده ، که اموزش انلاین جالبی هم داره که کنسول هم میده تا تست کنیم ، اما سوال من
Docker واقعا چیست ؟ سیستم عامل هست ؟
استفاده ی بهینه از منابع یکی از استفاده های کلود هست
استیبیلیتی [stability]به معنای پایداری و ریلایبلتی[reliablity] هم به معنای مورد اعتماد بودن هست - که یک زیرساخت استاندارد این موارد رو دارا میشه
داکر یک ابزار هست که از LXc (http://en.wikipedia.org/wiki/LXC)استفاده میکنه و با کمک اون و تکنولوژی خاصی که داره میتونید ایمیج هاو تمپلت های مختلفی از یک سیستم عامل بسازید و اون هارو در کسری از ثانیه اجرا کنید- بدون اینکه با دیگر پروسه ها یا container ها تداخل داشته باشه
عملکرد docker - مشابه عملکرد vmwareWS هست در ویندوز