w.h.t
July 26th, 2014, 17:18
سرور وب
کارساز وب،[۱] سرور وب یا وب سرور (به انگلیسی: web server)، سامانهای است که توانایی پاسخگوئی به مرورگر وب و ارسال صفحه درخواستی مرورگر را داراست. صفحات وب بر پایه یک ساختار مشخص و با یک نام یگانه بر روی سرور وب قرار میگیرند. بر روی یک سرور وب امکان قرار گرفتن صفحات متعدد و با ساختارهای جداگانه وجود دارد.
اصلیترین وظیفه یک وب سرور ارائه صفحات وب به کاربران است. این بدان معناست که صفحههای اچتیامال همراه با هر نوع مطالب اضافیای چون: تصاویر، شیوه نامهها و جاوا اسکریپتها شامل شود.
کاربر که معمولاً یک مرورگر وب یا خزنده وب ارتباط اولیه را با ارسال درخواست منبع خاصی با استفاده از اچتیتیپی (به انگلیسی: HTTP) ارسال میکند و سرور درخواست کاربر را با محتوای منبع یا پیام خطایی که قادر به انجام دادن آن نیست، پاسخ میدهد.
در واقع به دو معنی است:
یک برنامه کامپیوتری است که مسئول قبول کردن درخواستهای http از کارخواهان است که همان مرورگرهای وب هستند و پاسخها را به همراه یک سری اطلاعات به آنها پست میکنند. این پاسخها همان صفحات Html هستند.بطور مثال اگر در صفحه مرور گرتان آدرس http://fa.wikipedia.org/index.php را وارد کنید، یک درخواست به دامنهای که نامش fa.wikipedia.org است، فرستاده میشود. آنگاه سرور صفحه index.php را برای شما میفرستد.
یک کامپیوتراست که یک برنامهٔ کامیپوتری را اجرا میکند و کارایی اش همانند مطالبی است که دربالا گفته شد.
هر کامپیوتری میتواند با نصب نرمافزار وبسرور، به سرور وب تبدیل شود.
منبع ویکی پدیا
- - - Updated - - -
آپاچی
این سرور وب در توسعه و همگانی شدن وب جهانی نقش بسیار مهمی داشتهاست. این سرور وب که به زبان C نوشته شدهاست دارای قابلیت cross- platform بوده و بر روی ماشینهای مختلف قابل اجرا میباشد. دلیل انتخاب این اسم برای این سرور وب را نیز دو مورد ذکر کردهاند اول اینکه به یکی از قبایل قدیمی بومی آمریکا که به خاطر مقاومت و مهارت در ساخت ابزار آلات جنگی مشهور میباشند احترام گذاشته شود و ثانیاً به این دلیل که (Root)ریشه پروژه به صورت یک سری پچ (Patch)میباشد. این سرور وب در یک گروه و به صورت کد باز (open source) گسترش یافت و از سال 1996 به عنوان محبوبترین سرور وب برای HTTP در وب جهانی شناخته شده بود ولی در سال 2005 میدان مبارزه را به IIS مایکروسافت باخت و در حال حاضر نزدیک به 49 % بازار سرورهای وب جهان را به خود اختصاص دادهاست همچنین MAC OS آن را به عنوان سرور وب اصلی در پشتیبانی از WEB OBJECT خود برگزیدهاست. این سرور وب دارای پودمانهای (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%BE%D9%88%D8%AF%D9%85%D8%A7%D9%86) امنیتی بسیار خوبی از جمله mod_access، mod_auth، mod_digest میباشد. آپاچی برای میزبانی هر دو نوع وب ایستا و وب پویا مناسب است.
IIS سرور وبی است که ارائه دهنده آن شرکت مایکروسافت میباشد و آخرین نسخه آن IIS 8 است که برای سیستم عامل (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B3%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D9%85_%D8%B9%D8%A7%D9%85% D9%84) های Widows Server 2012 و Windows 8 طراحی شده است. در واقع IIS مجموعهای از سرویسهای اینترنتی است که بصورت یکجا نمایش داده شدهاست. طبق آخرین آماری که منتشر شد بعد از سرور وب آپاچی بیشترین محبوبیت را بین کاربران داشتهاست و هم اکنون نزدیک به 36% بازار سرورهای وب جهان را در اختیار دارد. پلت فرمی که این سرور وب پشتیبانی میکند مایکروسافت ویندوز (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D8%A7%DB%8C%DA%A9%D8%B1%D9%88%D8%B3%D8%A7%D 9%81%D8%AA_%D9%88%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%88%D8%B2) میباشد و در محیطهای دیگر کار نمیکند.
NGINX سرور وبی است که ارائه دهنده آن شرکت NginX میباشد.
مقایسه عملکردهای امنیتی سرورهای وب Apache و IIS
قابلیت
آپاچی
IIS
ورود امن
بله
بله
SSL
بله
بله
Basic Authentication
بله
بله
Digest Authentication
بله
بله
LDAP Authentication
بله
بله
Passport Authentication
بله
نه
Active Directory Authentication
بله
فقط با ماژول های third-party
منبع ویکی پدیا
- - - Updated - - -
وبگاه
وبگاه،[۱]، تارگاه[۲]، تارنما، سایت یا وبسایت مجموعهای از صفحات وب است که دارای یک دامنه اینترنتی یا زیردامنه اینترنتی مشترکاند و به صورت مجموعهای از صفحات مرتبط که دادههایی نظیر متن، صدا، تصویر و فیلم، روی آن ها ارائه میشود، روی تار جهانگستر شبکهٔ اینترنت قرار میگیرد.
صفحهٔ وب سندی است که معمولاً به صورت اچتیامال نوشته میشود و همواره با استفاده از پروتکل اچتیتیپی میتوان به آن دسترسی پیدا کرد. پروتکل اچتیتیپی اطلاعات را از کارساز وبگاه به مرورگر وب کاربر منتقل میکند تا این اطلاعات برای کاربر نمایش داده شوند.
همهٔ وبگاهها در کنار هم یک تار جهانگستر بزرگ از اطلاعات را درست میکنند.
دسترسی به صفحات وبگاه از طریق یک ریشهٔ مشترک یوآرال با نام صفحه اصلی امکان پذیر است که این صفحهٔ اصلی از لحاظ فیزیکی روی همان کارساز قرار میگیرد. یوآرالهای صفحات آنها را به صورت هرمی سازماندهی میکنند اگرچه ابرپیوندهای موجود میانشان تعیین میکنند که چگونه کاربر اطلاعات را ببینند و چگونه ترافیک وب، بین بخشهای مختلف وبگاه پخش شود.
برای دسترسی به اطلاعات برخی از سایتهای وب میبایست حق اشتراک داشته باشید. از میان وبگاههایی که برای ورود به آنها به اشتراک نیاز دارید، میتوان به وبگاههای پورنوگرافی اینترنتی، بخشهایی از وبگاههای خبری، وبگاههای بازی، میزگردهای اینترنتی، خدمات رایانامه، وب و سایتهای ارایهکنندهٔ دادههای بلادرنگ بهابازار اشاره کرد.
منبع ویکی پدیا
- - - Updated - - -
مرورگر وب
مرورگر وب یا مرورگر اینترنت به نرمافزارهای کاربردی گفته میشود که برای دریافت، نمایش و مرور اطلاعات از وب جهانگستر مورد استفاده قرار میگیرد. یک منبع اطلاعات با یک شناساگر یکنواخت منبع شناخته میشود، این منبع میتواند یک صفحه وب، تصویر، ویدئو و یا هر قطعه اطلاعاتی دیگری باشد.
هر چند مرورگرها برای دسترسی به وب جهانگستر طراحی شدهاند، اما از آنها میتوان برای دسترسی به اطلاعات سرورهای وب در شبکههای خصوصی و یا پروندهها در سیستمهای پرونده استفاده کرد.مرورگر های میتوانند شما را به فضای مجازی متصل کنند.اگر بخواهید از هر گوشه گیتی به فضای اینترنتی دست یابید، نیاز به یک مرورگر وب خوب و کاربردی دارید.
در نوامبر ۲۰۱۰ اینترنت اکسپلورر، موزیلا فایرفاکس و گوگل کروم به ترتیب بیشترین سهم را در بازار مرورگرهای اینترنت داشتهاند.[۱]
منبع ویکی پدیا
- - - Updated - - -
رایانه
در زبان انگلیسی «کامپیوتر» به دستگاه خودکاری میگفتند که محاسبات ریاضی را انجام میداد. بر پایهٔ «واژهنامه ریشهیابی Barnhart Concise» واژهٔ کامپیوتر در سال ۱۶۴۶ به زبان انگلیسی وارد گردید که به معنی «شخصی که محاسبه میکند» بودهاست و سپس از سال ۱۸۹۷ به ماشینهای محاسبه مکانیکی گفته میشد. در هنگام جنگ جهانی دوم «کامپیوتر» به زنان نظامی انگلیسی و آمریکایی که کارشان محاسبه مسیرهای شلیک توپهای بزرگ جنگی به وسیله ابزار مشابهی بود، اشاره میکرد[نیازمند منبع].
البته در اوایل دهه ۵۰ میلادی هنوز اصطلاح ماشین حساب (computing machines) برای معرفی این ماشینها بهکار میرفت. پس از آن عبارت کوتاهتر کامپیوتر (computer) بهجای آن بهکار گرفته شد. ورود این ماشین به ایران در اوائل دهه ۱۳۴۰ بود و در فارسی از آن زمان به آن «کامپیوتر» میگفتند. واژه رایانه در دو دهه اخیر در فارسی رایج شده است.
برابر این واژه در زبانهای دیگر حتماً همان واژه زبان انگلیسی نیست. در زبان فرانسوی واژه "ordinateur"، که به معنی «سازمانده» یا «ماشین مرتبساز» است، بهکار میرود. در اسپانیایی "ordenador" با معنایی مشابه استفاده میشود، همچنین در دیگر کشورهای اسپانیایی زبان computadora بصورت انگلیسیمآبانهای ادا میشود. در پرتغالی واژه computador بهکار میرود که از واژه computar گرفته شده و به معنای «محاسبه کردن» میباشد. در ایتالیایی واژه "calcolatore" که معنای ماشین حساب است بکار میرود که بیشتر روی ویژگی حسابگری منطقی آن تاکید دارد. در سوئدی رایانه "dator" خوانده میشود که از "data" (دادهها) برگرفته شدهاست. به فنلاندی "tietokone" خوانده میشود که به معنی «ماشین اطلاعات» میباشد. اما در زبان ایسلندی توصیف شاعرانهتری بکار میرود، «tölva» که واژهای مرکب است و به معنای «زن پیشگوی شمارشگر» میباشد. در چینی رایانه «dian nao» یا «مغز برقی» خوانده میشود. در انگلیسی واژهها و تعابیر گوناگونی استفاده میشود، بهعنوان مثال دستگاه دادهپرداز («data processing machine»)
منبع ویکی پدیا
- - - Updated - - -
سرور اختصاصی
خدمات سرور اختصاصی، امکانی کارآمد برای موسسات و سازمانهای بزرگی است که بدلایل مختلف از قبیل ضرورت امنیت و پایداری بالا برای اطلاعات و خدماتشان نمیخواهند از سرورهای اشتراکی با دیگران استفاده نمایند. در این نوع سرویس امکانات متنوعی برای سرویس گیرنده فراهم می شود که از آن جمله می توان به اختصاصی بودن سرور برای مشتری، فضای نگهداری بالا، امکان داشتن ترافیک بالا، تسلط و کنترل کامل بر روی سرور اختصاص یافته، تهیه نسخه پشتیبان (Back Up) از اطلاعات و داده های سازمان و امکان مدیریت سرور اختصاصی اشاره کرد. بهره مندی از این ویژگی ها سبب شده است تا بسیاری از سازمان ها داشتن یک سرور اختصاصی در یک دیتاسنتر مورد اعتماد را مناسبتر و به صرفه تر دانسته و از این روش استفاده نمایند.
منبع ویکی پدیا
- - - Updated - - -
مرکز داده
مرکز داده (Data Center) به مجموعهای از سرویس گرها، زیرساختهای ارتباطی/امنیتی و تجهیزات الکترونیکی گفته میشود که برای ارایه، نگهداری و پشتیبانی از سرویسهای تحت شبکه (اینترنت/اینترانت/اکسترانت) بکار گماشته میشوند. سازمانها، شرکتها، و افراد میتوانند با به کارگیری سرویسهای ارایه شده از طرف مرکز داده وبگاهها، اطلاعات و سرویسهای مبنتی بر شبکه خود را بر روی اینترنت (اینترانت/اکسترانت) راهاندازی کنند. مرکز داده، بسته به نوع کاربردی که برای آن تعریف شده است، میتواند به عنوان یک مرکز پردازشی، مرکز ذخیره داده، مرکز جمع آوری داده و یا تمامی این موارد عمل کند. مراکز داده بسیار عظیم و متنوعی در سرتاسر شبکه جهانی اینترنت در حال سرویس دهی هستند که برخی از این مراکز استفاده تجاری محدود درون سازمانی دارند و برخی دیگر در اینترنت به صورت تجاری و یا عمومی قابل استفاده هستند.
منبع ویکی پدیا
- - - Updated - - -
سیپنل
سیپنل یک صفحهٔ کنترل میزبانی وب، مبتنی بر یونیکس است که بوسیلهٔ ایجاد رابط کاربری و ابزار خودکار طراحی شده است تا کار کردن با فضای میزبانی وب را راحتتر کند. سیپنل در سه نوع برای استفادهٔ گردانندگان سرور، فضاهای ریسیلر و کاربر دارنده وب سایت طراحی شده است تا مصرف کنندگان و گردانندگان سرورها بتوانند به شکلهای گوناگون روی فضای خود کنترل داشته باشند.
ابزارهایی که به صورت پیشفرض بر روی سیپنل نصب هستند، شامل آپاچی، پیاچپی، مایاسکیوال، پرل، پایتون و بایند (دیاناس) میشود، همجنین ایمیلهایی که به صورت پیشفرض پشتیبانی میشوند شامل پاپ۳، اسامتیپی، آیامایپی (قرارداد پیامگزینی) هستند. سیپنل بطور معمول به روی درگاه ۲۰۸۲ و به صورت اساسال بر روی ۲۰۸۳ قابل دسترسی است.
منبع ویکی پدیا
- - - Updated - - -
دایرکت ادمین
دایرکتآدمین (به انگلیسی: DirectAdmin) ابزار تحت وب گرافیکی تابلوی کنترل میزبانی وب (کنترل پنل میزبانی وب)، برای مدیریت آسانتر وب سایتها میباشد.
حداقل نیازمندیهای سیستم دایرکت ادمین با نسخههای متعددی از ردهت، فدورا، لینوکس رد هت اینترپرایز، سنتاواس، فری بیاسدی، اوبونتو و دبیان سازگاری کامل دارد.
مشخصات زیر توصیه میشود:
پردازنده: ۵۰۰ مگاهرتز
حافظه: ۵۱۲ مگابایت
فضای دیسک: حداقل ۲ گیگابایت فضای خالی [۲]
دایرکت ادمین اغلب به صورت کوتاه، DA نامیده میشود.
منبع ویکی پدیا
کارساز وب،[۱] سرور وب یا وب سرور (به انگلیسی: web server)، سامانهای است که توانایی پاسخگوئی به مرورگر وب و ارسال صفحه درخواستی مرورگر را داراست. صفحات وب بر پایه یک ساختار مشخص و با یک نام یگانه بر روی سرور وب قرار میگیرند. بر روی یک سرور وب امکان قرار گرفتن صفحات متعدد و با ساختارهای جداگانه وجود دارد.
اصلیترین وظیفه یک وب سرور ارائه صفحات وب به کاربران است. این بدان معناست که صفحههای اچتیامال همراه با هر نوع مطالب اضافیای چون: تصاویر، شیوه نامهها و جاوا اسکریپتها شامل شود.
کاربر که معمولاً یک مرورگر وب یا خزنده وب ارتباط اولیه را با ارسال درخواست منبع خاصی با استفاده از اچتیتیپی (به انگلیسی: HTTP) ارسال میکند و سرور درخواست کاربر را با محتوای منبع یا پیام خطایی که قادر به انجام دادن آن نیست، پاسخ میدهد.
در واقع به دو معنی است:
یک برنامه کامپیوتری است که مسئول قبول کردن درخواستهای http از کارخواهان است که همان مرورگرهای وب هستند و پاسخها را به همراه یک سری اطلاعات به آنها پست میکنند. این پاسخها همان صفحات Html هستند.بطور مثال اگر در صفحه مرور گرتان آدرس http://fa.wikipedia.org/index.php را وارد کنید، یک درخواست به دامنهای که نامش fa.wikipedia.org است، فرستاده میشود. آنگاه سرور صفحه index.php را برای شما میفرستد.
یک کامپیوتراست که یک برنامهٔ کامیپوتری را اجرا میکند و کارایی اش همانند مطالبی است که دربالا گفته شد.
هر کامپیوتری میتواند با نصب نرمافزار وبسرور، به سرور وب تبدیل شود.
منبع ویکی پدیا
- - - Updated - - -
آپاچی
این سرور وب در توسعه و همگانی شدن وب جهانی نقش بسیار مهمی داشتهاست. این سرور وب که به زبان C نوشته شدهاست دارای قابلیت cross- platform بوده و بر روی ماشینهای مختلف قابل اجرا میباشد. دلیل انتخاب این اسم برای این سرور وب را نیز دو مورد ذکر کردهاند اول اینکه به یکی از قبایل قدیمی بومی آمریکا که به خاطر مقاومت و مهارت در ساخت ابزار آلات جنگی مشهور میباشند احترام گذاشته شود و ثانیاً به این دلیل که (Root)ریشه پروژه به صورت یک سری پچ (Patch)میباشد. این سرور وب در یک گروه و به صورت کد باز (open source) گسترش یافت و از سال 1996 به عنوان محبوبترین سرور وب برای HTTP در وب جهانی شناخته شده بود ولی در سال 2005 میدان مبارزه را به IIS مایکروسافت باخت و در حال حاضر نزدیک به 49 % بازار سرورهای وب جهان را به خود اختصاص دادهاست همچنین MAC OS آن را به عنوان سرور وب اصلی در پشتیبانی از WEB OBJECT خود برگزیدهاست. این سرور وب دارای پودمانهای (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%BE%D9%88%D8%AF%D9%85%D8%A7%D9%86) امنیتی بسیار خوبی از جمله mod_access، mod_auth، mod_digest میباشد. آپاچی برای میزبانی هر دو نوع وب ایستا و وب پویا مناسب است.
IIS سرور وبی است که ارائه دهنده آن شرکت مایکروسافت میباشد و آخرین نسخه آن IIS 8 است که برای سیستم عامل (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B3%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D9%85_%D8%B9%D8%A7%D9%85% D9%84) های Widows Server 2012 و Windows 8 طراحی شده است. در واقع IIS مجموعهای از سرویسهای اینترنتی است که بصورت یکجا نمایش داده شدهاست. طبق آخرین آماری که منتشر شد بعد از سرور وب آپاچی بیشترین محبوبیت را بین کاربران داشتهاست و هم اکنون نزدیک به 36% بازار سرورهای وب جهان را در اختیار دارد. پلت فرمی که این سرور وب پشتیبانی میکند مایکروسافت ویندوز (http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%85%D8%A7%DB%8C%DA%A9%D8%B1%D9%88%D8%B3%D8%A7%D 9%81%D8%AA_%D9%88%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%88%D8%B2) میباشد و در محیطهای دیگر کار نمیکند.
NGINX سرور وبی است که ارائه دهنده آن شرکت NginX میباشد.
مقایسه عملکردهای امنیتی سرورهای وب Apache و IIS
قابلیت
آپاچی
IIS
ورود امن
بله
بله
SSL
بله
بله
Basic Authentication
بله
بله
Digest Authentication
بله
بله
LDAP Authentication
بله
بله
Passport Authentication
بله
نه
Active Directory Authentication
بله
فقط با ماژول های third-party
منبع ویکی پدیا
- - - Updated - - -
وبگاه
وبگاه،[۱]، تارگاه[۲]، تارنما، سایت یا وبسایت مجموعهای از صفحات وب است که دارای یک دامنه اینترنتی یا زیردامنه اینترنتی مشترکاند و به صورت مجموعهای از صفحات مرتبط که دادههایی نظیر متن، صدا، تصویر و فیلم، روی آن ها ارائه میشود، روی تار جهانگستر شبکهٔ اینترنت قرار میگیرد.
صفحهٔ وب سندی است که معمولاً به صورت اچتیامال نوشته میشود و همواره با استفاده از پروتکل اچتیتیپی میتوان به آن دسترسی پیدا کرد. پروتکل اچتیتیپی اطلاعات را از کارساز وبگاه به مرورگر وب کاربر منتقل میکند تا این اطلاعات برای کاربر نمایش داده شوند.
همهٔ وبگاهها در کنار هم یک تار جهانگستر بزرگ از اطلاعات را درست میکنند.
دسترسی به صفحات وبگاه از طریق یک ریشهٔ مشترک یوآرال با نام صفحه اصلی امکان پذیر است که این صفحهٔ اصلی از لحاظ فیزیکی روی همان کارساز قرار میگیرد. یوآرالهای صفحات آنها را به صورت هرمی سازماندهی میکنند اگرچه ابرپیوندهای موجود میانشان تعیین میکنند که چگونه کاربر اطلاعات را ببینند و چگونه ترافیک وب، بین بخشهای مختلف وبگاه پخش شود.
برای دسترسی به اطلاعات برخی از سایتهای وب میبایست حق اشتراک داشته باشید. از میان وبگاههایی که برای ورود به آنها به اشتراک نیاز دارید، میتوان به وبگاههای پورنوگرافی اینترنتی، بخشهایی از وبگاههای خبری، وبگاههای بازی، میزگردهای اینترنتی، خدمات رایانامه، وب و سایتهای ارایهکنندهٔ دادههای بلادرنگ بهابازار اشاره کرد.
منبع ویکی پدیا
- - - Updated - - -
مرورگر وب
مرورگر وب یا مرورگر اینترنت به نرمافزارهای کاربردی گفته میشود که برای دریافت، نمایش و مرور اطلاعات از وب جهانگستر مورد استفاده قرار میگیرد. یک منبع اطلاعات با یک شناساگر یکنواخت منبع شناخته میشود، این منبع میتواند یک صفحه وب، تصویر، ویدئو و یا هر قطعه اطلاعاتی دیگری باشد.
هر چند مرورگرها برای دسترسی به وب جهانگستر طراحی شدهاند، اما از آنها میتوان برای دسترسی به اطلاعات سرورهای وب در شبکههای خصوصی و یا پروندهها در سیستمهای پرونده استفاده کرد.مرورگر های میتوانند شما را به فضای مجازی متصل کنند.اگر بخواهید از هر گوشه گیتی به فضای اینترنتی دست یابید، نیاز به یک مرورگر وب خوب و کاربردی دارید.
در نوامبر ۲۰۱۰ اینترنت اکسپلورر، موزیلا فایرفاکس و گوگل کروم به ترتیب بیشترین سهم را در بازار مرورگرهای اینترنت داشتهاند.[۱]
منبع ویکی پدیا
- - - Updated - - -
رایانه
در زبان انگلیسی «کامپیوتر» به دستگاه خودکاری میگفتند که محاسبات ریاضی را انجام میداد. بر پایهٔ «واژهنامه ریشهیابی Barnhart Concise» واژهٔ کامپیوتر در سال ۱۶۴۶ به زبان انگلیسی وارد گردید که به معنی «شخصی که محاسبه میکند» بودهاست و سپس از سال ۱۸۹۷ به ماشینهای محاسبه مکانیکی گفته میشد. در هنگام جنگ جهانی دوم «کامپیوتر» به زنان نظامی انگلیسی و آمریکایی که کارشان محاسبه مسیرهای شلیک توپهای بزرگ جنگی به وسیله ابزار مشابهی بود، اشاره میکرد[نیازمند منبع].
البته در اوایل دهه ۵۰ میلادی هنوز اصطلاح ماشین حساب (computing machines) برای معرفی این ماشینها بهکار میرفت. پس از آن عبارت کوتاهتر کامپیوتر (computer) بهجای آن بهکار گرفته شد. ورود این ماشین به ایران در اوائل دهه ۱۳۴۰ بود و در فارسی از آن زمان به آن «کامپیوتر» میگفتند. واژه رایانه در دو دهه اخیر در فارسی رایج شده است.
برابر این واژه در زبانهای دیگر حتماً همان واژه زبان انگلیسی نیست. در زبان فرانسوی واژه "ordinateur"، که به معنی «سازمانده» یا «ماشین مرتبساز» است، بهکار میرود. در اسپانیایی "ordenador" با معنایی مشابه استفاده میشود، همچنین در دیگر کشورهای اسپانیایی زبان computadora بصورت انگلیسیمآبانهای ادا میشود. در پرتغالی واژه computador بهکار میرود که از واژه computar گرفته شده و به معنای «محاسبه کردن» میباشد. در ایتالیایی واژه "calcolatore" که معنای ماشین حساب است بکار میرود که بیشتر روی ویژگی حسابگری منطقی آن تاکید دارد. در سوئدی رایانه "dator" خوانده میشود که از "data" (دادهها) برگرفته شدهاست. به فنلاندی "tietokone" خوانده میشود که به معنی «ماشین اطلاعات» میباشد. اما در زبان ایسلندی توصیف شاعرانهتری بکار میرود، «tölva» که واژهای مرکب است و به معنای «زن پیشگوی شمارشگر» میباشد. در چینی رایانه «dian nao» یا «مغز برقی» خوانده میشود. در انگلیسی واژهها و تعابیر گوناگونی استفاده میشود، بهعنوان مثال دستگاه دادهپرداز («data processing machine»)
منبع ویکی پدیا
- - - Updated - - -
سرور اختصاصی
خدمات سرور اختصاصی، امکانی کارآمد برای موسسات و سازمانهای بزرگی است که بدلایل مختلف از قبیل ضرورت امنیت و پایداری بالا برای اطلاعات و خدماتشان نمیخواهند از سرورهای اشتراکی با دیگران استفاده نمایند. در این نوع سرویس امکانات متنوعی برای سرویس گیرنده فراهم می شود که از آن جمله می توان به اختصاصی بودن سرور برای مشتری، فضای نگهداری بالا، امکان داشتن ترافیک بالا، تسلط و کنترل کامل بر روی سرور اختصاص یافته، تهیه نسخه پشتیبان (Back Up) از اطلاعات و داده های سازمان و امکان مدیریت سرور اختصاصی اشاره کرد. بهره مندی از این ویژگی ها سبب شده است تا بسیاری از سازمان ها داشتن یک سرور اختصاصی در یک دیتاسنتر مورد اعتماد را مناسبتر و به صرفه تر دانسته و از این روش استفاده نمایند.
منبع ویکی پدیا
- - - Updated - - -
مرکز داده
مرکز داده (Data Center) به مجموعهای از سرویس گرها، زیرساختهای ارتباطی/امنیتی و تجهیزات الکترونیکی گفته میشود که برای ارایه، نگهداری و پشتیبانی از سرویسهای تحت شبکه (اینترنت/اینترانت/اکسترانت) بکار گماشته میشوند. سازمانها، شرکتها، و افراد میتوانند با به کارگیری سرویسهای ارایه شده از طرف مرکز داده وبگاهها، اطلاعات و سرویسهای مبنتی بر شبکه خود را بر روی اینترنت (اینترانت/اکسترانت) راهاندازی کنند. مرکز داده، بسته به نوع کاربردی که برای آن تعریف شده است، میتواند به عنوان یک مرکز پردازشی، مرکز ذخیره داده، مرکز جمع آوری داده و یا تمامی این موارد عمل کند. مراکز داده بسیار عظیم و متنوعی در سرتاسر شبکه جهانی اینترنت در حال سرویس دهی هستند که برخی از این مراکز استفاده تجاری محدود درون سازمانی دارند و برخی دیگر در اینترنت به صورت تجاری و یا عمومی قابل استفاده هستند.
منبع ویکی پدیا
- - - Updated - - -
سیپنل
سیپنل یک صفحهٔ کنترل میزبانی وب، مبتنی بر یونیکس است که بوسیلهٔ ایجاد رابط کاربری و ابزار خودکار طراحی شده است تا کار کردن با فضای میزبانی وب را راحتتر کند. سیپنل در سه نوع برای استفادهٔ گردانندگان سرور، فضاهای ریسیلر و کاربر دارنده وب سایت طراحی شده است تا مصرف کنندگان و گردانندگان سرورها بتوانند به شکلهای گوناگون روی فضای خود کنترل داشته باشند.
ابزارهایی که به صورت پیشفرض بر روی سیپنل نصب هستند، شامل آپاچی، پیاچپی، مایاسکیوال، پرل، پایتون و بایند (دیاناس) میشود، همجنین ایمیلهایی که به صورت پیشفرض پشتیبانی میشوند شامل پاپ۳، اسامتیپی، آیامایپی (قرارداد پیامگزینی) هستند. سیپنل بطور معمول به روی درگاه ۲۰۸۲ و به صورت اساسال بر روی ۲۰۸۳ قابل دسترسی است.
منبع ویکی پدیا
- - - Updated - - -
دایرکت ادمین
دایرکتآدمین (به انگلیسی: DirectAdmin) ابزار تحت وب گرافیکی تابلوی کنترل میزبانی وب (کنترل پنل میزبانی وب)، برای مدیریت آسانتر وب سایتها میباشد.
حداقل نیازمندیهای سیستم دایرکت ادمین با نسخههای متعددی از ردهت، فدورا، لینوکس رد هت اینترپرایز، سنتاواس، فری بیاسدی، اوبونتو و دبیان سازگاری کامل دارد.
مشخصات زیر توصیه میشود:
پردازنده: ۵۰۰ مگاهرتز
حافظه: ۵۱۲ مگابایت
فضای دیسک: حداقل ۲ گیگابایت فضای خالی [۲]
دایرکت ادمین اغلب به صورت کوتاه، DA نامیده میشود.
منبع ویکی پدیا